maaliskuu 28, 2024, 10:34:23 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Lajikkeen tunnistaminen

Aloittaja Masapena, elokuu 03, 2008, 23:16:24 ip

« edellinen - seuraava »

Nikodeemus

Oho sori vasta nyt hoksasin, että Cheynnesta oli puhe eikä Cayennesta. Mut juu maistaminenhan se vois olla seuraava looginen askel.
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

popcornmaker

googlen kuvahakuun kun läppää short yellow tabascon niin aika identtisiä ovat

JuhaL

Kiitos kaikille tunnistajille! Short Yellow Tabasco taitaa olla. Maistaminen jää myöhemmäksi, sillä podit ovat hieman raa'an oloisia vielä. Suurta makuelämystä ei liene luvassa, mutta ihan nätti kasvi.

harr1

Fataliin yllätyspussista nousi tälläinen. Mikähän mahtaisi olla kyseessä?
Kukat samanlaiset kun Short yellow tabascossa, mutta kasvaa vähän tuuheampana.
Kuva 1
Kuva 2

Aku

^ Joku annuumi. Tarkempaa määritystä ei voi antaa, ennen kuin tuohon kasviin tulee podeja.

DonJuan

Mikähän lajike mahtaa kuvassa olla? Ostettu alkukeväästä Plantagenin siemenhyllystä. Nyt on alkuperäinen pussi hävinnyt ja kiinnostaisi tietää onko nuo chilit syötäviä jo vai pitäisikö ootella että ne muuttuu punaisiksi?

Toisekseen, muutamat lehdet rupeaa "menettämään" väriään lehtien kärjestä. Pitäisikö huolestua?
Lannoitteena käytän Nekon kasviravinnetta ja valoa nuo chilit saa n.12h päivässä bilteman 30w esl lampusta ja jostain vanhasta 11w pöytävalaisimesta.











Ps. toivottavasti kuvat ei ole liian isoja.

PP

Joku perusannuumi se on, voisi olla jotain Cayenne- tai Thai-tyyppistä. Paha sanoa enempää kun ei ole noista kokemuksia.

Aku

Lord nelsonin siemenistä (joita Plantagen yms. kukkaputiikit myy) "Lombardo" näyttäisi täsmäävän kuvaan.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: ABK - lokakuu 25, 2011, 20:42:08 ip
Lord nelsonin siemenistä (joita Plantagen yms. kukkaputiikit myy) "Lombardo" näyttäisi täsmäävän kuvaan.
Selkee Lombardo, vahvistan chilin samaksi. Itselläni oli myös samaa kasvamassa. Lopultahan sen maistellessa huomaa, jos on makea ja tuleton.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Herra 47

samaa lombardoa ajattelin kun näin kuvat eli suht "varma" arvaus kaiketi
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

DonJuan

Lainaus käyttäjältä: Toni.A - lokakuu 25, 2011, 20:52:41 ip
Lainaus käyttäjältä: ABK - lokakuu 25, 2011, 20:42:08 ip
Lord nelsonin siemenistä (joita Plantagen yms. kukkaputiikit myy) "Lombardo" näyttäisi täsmäävän kuvaan.
Selkee Lombardo, vahvistan chilin samaksi. Itselläni oli myös samaa kasvamassa. Lopultahan sen maistellessa huomaa, jos on makea ja tuleton.


Jep kiitokset.

Osaako kukaan sanoa tuohon lehtien "väriongelmaan" vai pitäisikö siirtyä kysy Kärsältä palstalle. Ja pitääkö odotella että chilit muuttuu punaisiksi vai onko syötäviä jo tuollaisenaan?  ;D

PP

Lainaus käyttäjältä: DonJuan - lokakuu 26, 2011, 07:57:55 ap
Osaako kukaan sanoa tuohon lehtien "väriongelmaan" vai pitäisikö siirtyä kysy Kärsältä palstalle. Ja pitääkö odotella että chilit muuttuu punaisiksi vai onko syötäviä jo tuollaisenaan?  ;D


Muutaman lehden vaalenemisesta ei kannata ottaa stressiä. Luultavasti se ei ole oire mistään merkittävästä. Chilit voi syödä vihreinä, mutta ne on paljon paremman makuisia punaisina.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: PP - lokakuu 26, 2011, 08:44:33 ap
Lainaus käyttäjältä: DonJuan - lokakuu 26, 2011, 07:57:55 ap
Osaako kukaan sanoa tuohon lehtien "väriongelmaan" vai pitäisikö siirtyä kysy Kärsältä palstalle. Ja pitääkö odotella että chilit muuttuu punaisiksi vai onko syötäviä jo tuollaisenaan?  ;D


Muutaman lehden vaalenemisesta ei kannata ottaa stressiä. Luultavasti se ei ole oire mistään merkittävästä. Chilit voi syödä vihreinä, mutta ne on paljon paremman makuisia punaisina.
Jep samaa mieltä itsekin. Enkä kuvien perusteella mitään väriongelmaa edes näe. Lombardo on parempaa ja makeampaa, kuten monet muutkin chilit, kun annat sen kypsyä punaiseksi.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

popcornmaker

Sanotaan nyt eriävä mielipide.. Veikkaisin että cayenne long slim.. Tuota myydään "joka marketissa". Lombardot omasta mielestä paksumpia ja ei noin kuhmuisia. Maista yhtä eniten kypsää.. Jos tulisuutta niin ei ainakaan lomba ole.

Toni.A

Tuossa on kuva omasta Lombardosta.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Jartza7

Ei ole kameraa käytössä joten en saa kuvia otettua, mutta mistä erotan tabascon ja jalapenon, molemmat noin 20-30cm korkeita ja kukkia ei ole vielä tullut ?  ??? voiko erottaa vielä tässä vaiheessa
Ne jotka menevät lauman perässä, seuraavat peräreikää

Aku

^ Annuumia ja frutescensia voi olla vaikeaa erottaa toisistaan vielä tuossa vaiheessa.

wille

Mulla on poikkeuksetta ollut Jalapeñoissa suurehkot "rättimäiset" lehdet. Tabascolla ne taas ovat edellämainittuun verrattuna pienet/keskikokoiset.
Siitä voi koittaa arpoa. Kukinnassahan tuo sitten viimeistään selviää.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

yan

lokakuu 29, 2011, 16:09:42 ip #998 Viimeisin muokkaus: lokakuu 29, 2011, 16:15:40 ip käyttäjältä yan
Lainaus käyttäjältä: yan - lokakuu 19, 2011, 21:57:18 ip
Tämmöinen kysymys on että tänävuonna kasvatuksessa on ollu PI 439380, kyseisen kasvin podit näyttävät nyt tälläiseltä. Vastaavatko nyt tuon PI 439380 chilin podeja, vai liekkö tämä sitten todellisuudessa jokin toinen kasvi?
http://imageshack.us/photo/my-images/690/chilikuva.jpg/

vertailun vuoksi fataliin sivuilla olevia kuvia:http://www.fatalii.net/chile/?u=g&word=PI+439380++%28C.+baccatum%29
Mitä mieltä olette, onko jollain kasvanut tämä kasvi ja tietää tarkemmin kuinkapaljon podin muoto vaihtelee?




Kysynpä vielä täältä, että onkohan kenelläkään mitään hajua minkä chilin kanssa ilmeinen risteytyminen olisi tapahtunut. Marjat kypsyivät juuri ja muuttuivat ruskean kautta punaisiksi.

edit: podit olivat täynnä kohtuullisen suuria siemeniä. Maku oli kirpeä, mutta myös makea. Tulisuus oli aluksi pistävä, mutta laimeni nopeasti jälkipoltteeksi. Tulisuus oli jotain tasoa 3-4.

DonJuan

Lainaus käyttäjältä: Toni.A - lokakuu 26, 2011, 08:48:22 ap
Lainaus käyttäjältä: PP - lokakuu 26, 2011, 08:44:33 ap
Lainaus käyttäjältä: DonJuan - lokakuu 26, 2011, 07:57:55 ap
Osaako kukaan sanoa tuohon lehtien "väriongelmaan" vai pitäisikö siirtyä kysy Kärsältä palstalle. Ja pitääkö odotella että chilit muuttuu punaisiksi vai onko syötäviä jo tuollaisenaan?  ;D


Muutaman lehden vaalenemisesta ei kannata ottaa stressiä. Luultavasti se ei ole oire mistään merkittävästä. Chilit voi syödä vihreinä, mutta ne on paljon paremman makuisia punaisina.
Jep samaa mieltä itsekin. Enkä kuvien perusteella mitään väriongelmaa edes näe. Lombardo on parempaa ja makeampaa, kuten monet muutkin chilit, kun annat sen kypsyä punaiseksi.


Jep

Ja sitten vielä yksi kysymys; Omat (lombardot) on lopettaneet kasvamisen, tai ainakaan kahteen viikkoon ei tapahtunut muutosta hedelmän koossa. Koskahan nuo rupeavat muuttamaan väriään punaisiksi vai onko täysin yksilöllistä?

T. Kärsimätön ensikasvattaja