toukokuu 11, 2024, 15:01:42 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Herpiili + SecondBestFlame 2014

Aloittaja Herpiili, toukokuu 22, 2014, 18:39:11 ip

« edellinen - seuraava »

Herpiili

Helteiden myötä kasvua on tapahtunut huimasti ja satoa kypsyy. Biologisen torjunnan avulla kirvatilanne on varsin hyvin kurissa ja mitään suuria kirvapesäkkeitä ei enää tunnu löytyvän.


Moruga Yellowin satoa, tämä lajike on toistaiseksi parhaan makuinen superhottis - erittäin hedelmäinen ja maukas.


Lemon Drop x PI441551 F5 (C. baccatum x C. baccatum) podeilee.


Harold St. Bartsin satoilevaa oksaa.


Pube Moisio kellastuu.


Serrano (C. annuum) on annuumien parhaimmistoa, erinomaista säilykkeenä.


Pimenta Barro do Ribeiro (C. baccatum) ja vähän lisää värisävyjä.


Fish Pepper (C. annuum) on nätti.


Satoilevien oksien tuenta on suositeltavaa, ettei käy näin. Kilon verran raakileita taas harakoille MoA Scotch Bonnetista.


Kasvarin yleiskuvaa.


Kasvarin yleiskuvaa, oven vieressä muutama pienikokoinen CAP 1144 (C. praetermissum).


Kasvarin yleiskuvaa.


Kasvarin yleiskuvaa.


AutoPotit toimivat, Pube Moisio ja Starfish x Hot Tree Pepper F3 näyttävät mallia.


Yleisnäkymää ja 7 kpl AutoPotin säiliöitä toisiinsa ketjutettuina.


Orange Rocoto, Aji Benito ja Turbo Pube kypsyttelevät satoaan amppeleissa.


Sidontaoperaation jälkeen pienikokoinen Rocoto Costa Rican Red sai siirron väljemmille kasvatusmaille. Kasvarin toisessa päädyssä alkoi olemaan ahdasta kun vierekkäin oli Ulupica Extra Large, Rocoto Costa Rican Red sekä PI 593618.


Ja sama kasvi uudella paikallaan, hieman reippaamman tuennan kera.


Siirron jälkeen Ulupica Extra Largen ja PI 593618:n välille jäi huimasti enemmän tilaa kasvulle. Ulupica Extra Large tuntuu kasvavan varsin nopeasti, satoaa mukavasti ja kukkii jatkuvasti. Podit kypsyvät nopeasti ylikypsiksi.


Ulupica Extra Largen podeja.


Ulupica Extra Largen latvustoa.


Aji Amarillon hoitotyöt vaativat jo tikkaita...


Amarillon kuljetusta helpottivat kummasti nokkakärryt.


Aji Amarillon loppusijoituspaikka, ei sijaitse kuitenkaan kallion sisällä ja Amarillo sai vertaistukea tuentanaruilta sekä lajitovereiltaan.


Kasvihuoneen nurkkauksessa on AutoPotin säiliöitä toisiinsa ketjutettuina viitisen kipaletta.


7 Pod Barrackpore Chocolate ja Trinidad Scorpion Moruga Yellow.

Herpiili

Kastikekokeilua:






Karibialaistyyppinen kastike tästä syntyi ja vaikken normaalista etikasta kastikkeissa välitäkään, niin tässä se toimi ilman häiritsevää etikan makua. Loppuraporttia kunhan soosi pääsee tasaantumaan :)

Ja resepti:

1,2kg MoA Scotch Bonnet
200g inkivääriä
100g valkosipulia (kotimainen tai luomu)
450g sipuli
1,4l viinietikkaa
1 kg limejä
4 rkl öljyä
2-3 ruokalusikkaa suolaa
1 dl Dijon-sinappia
1 ruukullinen viinisuolaheinää

1. Pilko kuorittu inkivääri, valkosipuli ja sipuli.
2. Puolita chilit (hanskoja käyttäen) ja purista limeistä mehut talteen.
3. Kaada 2,5dl viinietikkaa tehosekoittimeen.
4. Lisää inkivääri, valkosipuli, sipuli ja chili pienissä erissä.
5. Sekoita kunnes seoksesta tulee lähes 'liian jäykkää' tehosekoittimelle.
6. Lisää 1 dl sinappia ja 2,5dl viinietikkaa.
7. Jatka kunnes kulho täyttyy
8. Lisää ainekset kattilaan ja käsittele loput ainesosat tehosekoittimella.
9. Lisää suola, limemehu ja kasviöljy seokseen.
10. Kiehauta korkeassa lämmössä
11. Vähennä heti lämpöä ja hauduta ilman kantta (välillä sekoittaen) kymmenen minuutin ajan.
12. Lämmitä lasipurkit uunissa (100c) ja laita kansien purkit kiehuvaan veteen.
13. Poista levyltä ja purkita kuumiin purkkeihin.
14. Ja ei kun ääntä kohden.

SecondBestFlame

Muistiinpano, 2 kiloa kypsää Scotch Bonnetia (MoA) kerätty talteen

Ja eikun seuraavaa reseptiä testaamaan

Tällä kertaa on haussa lähinnä pyree tyyppinen hyvin säilyvä soosi jossa on jonkin verran tulisuutta

1kg Scotch Bonnet MoA
0,5 kg porkkanaa
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
3 limeä kuorittuna
2 dl valkoviinietikkaa
3 dl hillosokeria
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko porkkanat sipulit ja valkosipulit -> keitä n. puoli tuntia kunnes ovat pehmeitä
Halkaise bonnetit ja aja blenderillä soseeksi
Lisää blenderiin vähän jäähtynyt porkkana sipuli vs seos
Lisää joukkoon kuoritut limet, valkoviinietikka + mausteet
Surruta tasaiseksi

--> seos kattilaan, lisää hillosokeri ja keitä n. 15min koko ajan sekoittaen

--> Uunitettuihin lasipurkkeihin

Ja eikun syömään...

ps. hillosokerin määrästä huolimatta ei ole yhtään makeaa

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - kesäkuu 03, 2014, 22:17:47 ip
Kävi kanssa mielessä, että toivottavasti on jäänyt tuo neliapila-tattimuoto vain muodostumatta olosuhteiden vuoksi. Toivo elää. Ja kun se oikea löytyy, niin siemeniä laajaan levitykseen vain! Ainakin itse otan tämän kesän kunniaprojektiksi tuon.


Palataanpas tähän - muodon muodostumisen vaatimukset ovat ratkenneet ja MoA vaatii vuorokautisen keskilämpötilan pyörivän 24 asteen paremmalla puolella tuottaakseen ns. A-luokan podeja. Lämpötilan jäädessä tämän alle on tuloksena "epämuodostuneita" podeja ;)

Herpiili


Kun sattui sopivasti olemaan samaan aikaan kypsää podia sekä Ulupica Largessa, että Ulupica Extra Largessa niin tässäpä vertailukuva emokasvin ja hybridin podien välillä. Kokoero on varsin huomattava  ;D

Herpiili


CAP 1144 (C. praetermissum)


CAP 1144 on vähän kasvanut :D


CAP 1144 satoaa hulluna.


Capsicum galapagoensen pistokkaat parin kuukauden kasvun jälkeen.


Capsicum galapagoensen pistokkaat podittelee.



Toista päätyä kasvarissa.


Starfish x Hot Tree Pepper F3


Trinidad Scorpion Moruga Yellow - parhautta makunsa puolesta.


Scotch Bonnet MoA-projektin pääkallopaikka.





Scotch Bonnet MoA




Kasvaria.


Pimenta Barro do Ribeiro.


Goat's Weed x Jalapeno Gaucho F1


Lehtiä - 1: Goat's Weed x Jalapeno Gaucho F1, 2 & 3: Goat's Weed, 4: Jalapeno Gaucho

SecondBestFlame

Dart Vader



-ei kun trinidad scorpion moruga yellow-

Herpiili



Perjantain kunniaksi tuli keiteltyä 6-pack Trinidad Scorpion Moruga Yellow-kastiketta.

Tällä kertaa aineksina 200g Trinidad Scorpion Moruga Yellowia, 1kg mangoa, 0.25l limemehua, 50ml rommia, n. 0,5l vettä sekä 2dl hillosokeria.

Kaltsu

Herkullisen väristä kastiketta ja hienot pullot. Sisältökin on varmaan suunmukaista. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Caide

Chilifestariporukka sai herpiililtä pullon maisteltavaksi. Paljon kehuja ja yllätyin itsekin, olisi luullut tulisemmaksi. Loistavaa tavaraa ja pitää jotakin vastaavaa yrittää väkertää. Ilmeisesti tätä ei oltu keitetty kovin paljon?

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Caide - elokuu 18, 2014, 12:34:24 ip
Chilifestariporukka sai herpiililtä pullon maisteltavaksi. Paljon kehuja ja yllätyin itsekin, olisi luullut tulisemmaksi. Loistavaa tavaraa ja pitää jotakin vastaavaa yrittää väkertää. Ilmeisesti tätä ei oltu keitetty kovin paljon?


Mukava kuulla ensimmäisen makean kastikeversion olleen noinkin onnistunut.
Keittoaikaa oli puolisen tuntia, joten jonkin verran se kuitenkin ehti kiehumaankin. Taisipa Herra47 epäillä keittämättömäksi kastikkeeksikin  :)

Tuolla somen puolella näytti isommissa ulkomaan ryhmissä olevan kiinnostusta kastikkeeseen ja joku Barbadoslainen kastikefirman tätikin pyysi jo reseptin mittayksiköiden muuntamista sikäläisiin  ;D

Tuosta:

200g Trinidad Scorpion Moruga Yellowia
1kg mangoa
0.25l limemehua
50ml rommia
n. 0,5l vettä
2dl hillosokeria

1. Pilkotaan chilit ja mangot sopiviksi viipaleiksi tehosekoittimeen
2. Lisätään tehosekoittimeen limemehu ja soseutetaan
3. Siirretään kattilaan, annetaan kiehua vartin verran ja siivilöidään suurempien sattumien poistamiseksi
4. Siirretään siivilöity kastike taas levylle ja keitellään vartin verran lisäten muut ainesosat.
5. Purkitetaan uunitettuihin (125c / 20min) purkkeihin, kannet kiehuvan vesikylvyn kautta.

Kastikkeeseen lisäsin askorbiinihappoa ohjeistuksen mukaisesti, jos vaikka väri pysyisi hieman pitkäikäisempänä. Varmuuden maksimoimiseksi voi toki käyttää Atamonia ja muita säilöntäaineita lisänä ja purkituksen jälkeen purkit voi käyttää vielä kiehuvan vesikylvyn tai painekattilan kautta.

Makeuttahan voi laskea himpun verran alemmas jättämällä hillosokerin pois ja lisäämällä sakeutusaineeksi pektiiniä tai ksantaanikumia.

SecondBestFlame

No nyt teki keltainen Moruga oikein kunnon mutantti podin 32,1 grammaa



Kirsikoitakin olisi tarjolla..



..tulisempia kylläkin, Ulupica Extra Large F1 :)

SecondBestFlame

Seuraavaksi testissä lähinnä jälkiruokiin soveltuva hillo

1 kg omenoita
1 litra mustaherukoita
1 lime kuorittuna
2 Jamaican Scotch Bonnetia (Moa)
2 Rocotoa (PI 593618)
2 Aji Cristalia
2 Ulupica Extra Largea
0,5 dl omenaviinietikkaa
muutama mintun lehti

Keitä aineksia noin tunti, kunnes ovat pehmenneet
Soseuta sauvasekoittimella
Lisää 5 dl hillosokeria
Keitä n. 10 minuuttia

Purkitus puhtaisiin uunitettuihin purkkeihin

Toimii erinomaisesti ainakin jäätelön kanssa


SecondBestFlame

Joskus tulee sitten eteen se tosiasia että joku yksilö ei vain ole halukas yhteistyöhön, vaikka mitä tekisit..

Kun uhkailu, kiristys ja lahjonta eivät tuota tulosta niin on aika toimia  >:(

Bye bye Aji Amarillo


Herpiili


Sadonkorjuuapua + soositehtailua kun tuli luvattua Pekalle niin sitähän suoritettiin. Etualalla Ulupica Largea ja Ulupica Extra Largea, taustalla Orange Rocoto, Rocoto Costa Rican Red ja Turbo pubea.


Rocotoista tuli poistettua siemenet ennen savustusta.


Ensimmäinen kastike-erä Turbo Pubeista valmistuksen alla. Rocotot saivat viisi tuntia kylmäsavua Bradleyn sisällä, tunnin verran mesquitea ja neljä tuntia kirsikkaa.


Sauhu-/Vampyreeklooni sai porista pidemmänkin aikaa.


Valmista tavaraa tuli mukava määrä ja makukin oli kohdallaan :)

Ainekset:
3 dl valkoviinietikkaa
3.5 dl limemehua
1 litra vettä
670 g kylmäsavustettua sipulia
1.6 kg tomaattisosetta
1.2 kg kylmäsavustettuja rocotoja
200 g kylmäsavustettua valkosipulia
32 g tellicherryä
1 rkl suolaa
1 rkl macadamiaöljyä
3 dl sokeria

Hienonnetaan aineksia hieman ja annetaan muiden paitsi sokerin ja tellicherryn porista puolisen tuntia levyllä, hienonnetaan sen jälkeen sauvasekoittimella tahnaksi ja keitellään ainakin tunti lisää. Tämän jälkeen sekoitetaan seokseen sokeri ja tellicherry ja keitellään vielä puolisen tuntia. Kantta kannattaa pitää kattilan päällä koko keittoaika alusta loppuun, hauduttaa miedohkolla lämmöllä ja sekoitella aina välillä. Purkitetaan oikeaoppisesti.

Zen

Komeita kasveja ja paljon podeja. Ei voi muuta sanoa kuin että vau!

Chilijamppa

Tuota sinun Moruga kastikeohjetta pitää kokeilla punaisilla Morugoilla, kunhan ensin omat kypsyvät. ::)

Herpiili

Kausi lähenee loppuaan ja alasajo on alkanut.


29 kg chiliä, kuvasta puuttuu muutama pussi. Melko paljon raakileita joukossa, joskin vihreänä kerätyistä löytyy useimpien kohdalla makua ja tulisuuttakin. Jotain pientä jatkokäsittelyä luvassa ja muutama kertakäyttöhanska tuhlaantunee.

Jonkin verran jäi vielä puskiinkin.


tulimies


Herpiili

Kausi paketissa ja talvetukseen tulevat kasvit kerätty talteen, hetken saavat vielä majailla luonnonvalolla kunnes muuttavat ledien alle.

Puskien alasleikkausten ohessa irtosi vielä 13,5kg sekalaisia annuumeja, baccoja, chinensejä sekä pubeja. Niiden lisäksi vähän villejä.


Capsicum galapagoensea.


Capsicum galapagoensen podeja 637 kpl ja yhteispainoa 67 grammaa. Mahtisato siis. Galapagoense on ehkäpä veemäisin punaisena korjattava villeistä, kun podit tuppaavat putoamaan maahan jo pelkästä katseesta.


CAP 1144 (C. praetermissum) ja kiva perkuuprojekti. Painoa 610g ennen perkuuta.


CAP 1144 (C. pratermissum) perkuun jälkeen. Podeja muutama tuhat. Painoa 530g.


Ulupica Extra Largea 967 grammaa ja Ulupica Largea 126 grammaa.


Ulupica Extra Largea menossa kuivuriin, melkoisen mehukkaita. Samaan kuivuriin meni myös Ulupica Larget.


Kauden nenäkkäin persoona oli Pimenta de Neyde  ;D


Mansikkalaatikon hyötykäyttöä.


Keskiviikkona tuli savusteltua, viitisen kiloa rocotoja sekä pari kiloa chinensejä. Mm. Moruga Yellowia ja Sudden Death Habaneroa. Centurionissa pinossa useamman kuivurin tasot kuvausta varten.


Savustimena oli Bradley tietenkin ja tällä kertaa ekat 2 tuntia viskitynnyritammella, jonka jälkeen 5 tuntia mesquitella. Savuisuutta "riittävästi" ja melkoiset tuoksut koko kerrostalokämpässä  ;)

Laitanpa myöhemmin vielä pari kuvaa kauden kiinnostavimmista tapauksista.