maaliskuu 29, 2024, 12:31:03 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Etikkasäilöntä

Aloittaja miau., elokuu 15, 2005, 15:00:25 ip

« edellinen - seuraava »

Rince

Lainaus käyttäjältä: biblo - syyskuu 11, 2009, 21:55:02 ip
Ilmeisesti ihan tuoreesta chilistä kaikki on nämä säilökkeet veivannut?

Ihan varmistin että tuo kuivatus on melko turhaa?

Juu, ihan tuoreita chilejä säilötään.

biblo

Eilen meni nafti kilo sekalaisia säilöön vanhalla reseptillä.Näyttää olevan samanlainen repsu kuin Rincellä.

-1l vettä
-2dl väkiviinaetikkaa
-4tl sokeria
-2tl suolaa

Keittelin liemen ja kaadoin silputtujen chilien päälle.Pöydällä jäähtyi yön yli muodostaen tyhjiön ja tänään kylmään.

Chileinä oli lemon drop,homera?(joku annuum),orange flame ja aji cristal.Penan lähetyksestä olivat.

Annan maustua viikon-pari ja sitten maisteluun.
"Grow food, not lawns"

tgr

Etikkäsäilöin tuolla perusliemellä, joka pariinkin kertaan ollut ketjussa esillä.
Täytin purkit piripintaan ja lisäilin nestettä, kunnes kuplien tulo oli lakannut. Kannet kiinni ja jäähtymään.
Kun säilykkeet olivat jäähtyneet ja kannet imeytyneet sisään, niin purkeissa onkin huomattavan paljon ilmaa - kuvassa nuoli "vesirajalla". Menikö homma munille?

Rince

Lainaus käyttäjältä: tgr - syyskuu 19, 2009, 16:12:19 ip
Etikkäsäilöin tuolla perusliemellä, joka pariinkin kertaan ollut ketjussa esillä.
Täytin purkit piripintaan ja lisäilin nestettä, kunnes kuplien tulo oli lakannut. Kannet kiinni ja jäähtymään.
Kun säilykkeet olivat jäähtyneet ja kannet imeytyneet sisään, niin purkeissa onkin huomattavan paljon ilmaa - kuvassa nuoli "vesirajalla". Menikö homma munille?

Liemen on kyllä tarkoitus peittää chilit. Voit ihan hyvin lisätä lientä purkkiin, ei sisältö siitä kärsi (ainakaan jos säilytät purkit viileässä).

Herra 47

syyskuu 21, 2009, 11:04:33 ap #64 Viimeisin muokkaus: syyskuu 21, 2009, 11:07:07 ap käyttäjältä herra 47
minä antaisin kyllä tuon olla tuollaisena... Ei ne piloille mene tuossa... Viileässä annat olla vain... Tuolla jäljellä oleva happi on kuitenkin aika vähissä :)

Päällimmäiset kyllä saattaa kuivua ja nahistua mutta ei ne piloille mene

Enemmän tuo avaaminen ja täyttäminen minua arveluttais...
Pitäisi syödä pois ennen kuin ovat "kypsyneet" johon menee tuollaiset 2 kuukautta
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

tgr

Tein sitten kompromissin ja otin purkin auki ja lirautin kuumaa Atamonilla höystettyä etikkalientä piripintaan. Korkki kiinni ja hieman sekoitettuna takas viileään.
Tyhjiö palasi takaisin, eli korkki painui uudelleen alas. Katsellaan parin kuukauden kuluttua mitä tuolle kuuluu.


popcornmaker

Tervis..

Ajattelin tänään hieman (ekaa kertaa) yrittää säilöä omia jalluja. Mutta sitten mulla on "iso" läjä noita lombardoja jotka ovat mitä oon maistanut niin käytännössä tulettomia.. Samalla kun tota etikkalientä väsään niin ajattelin noikin  lykätä purkkiin, mutta mitä mausteita noihin vois laittaa että hieman makua saisivat???.. Ei niitten tuliseksi tarvi muuttua, mutta jotain piristettä ehkä kaipaisivat.

TunturiTiger

Alkaa oleen kans tää homma ajankohtainen. Onko kellään ideoita etiketteihin? Ihan tavallinen teippi - kynä ei innosta. Olisko printteri - tarra-arkki parempi? Vielä kun joku näppärä osais tehdä hienoja etiketinpohjia printattaviks.

popcornmaker

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - elokuu 07, 2010, 13:50:52 ip
Alkaa oleen kans tää homma ajankohtainen. Onko kellään ideoita etiketteihin? Ihan tavallinen teippi - kynä ei innosta. Olisko printteri - tarra-arkki parempi? Vielä kun joku näppärä osais tehdä hienoja etiketinpohjia printattaviks.


http://media.photobucket.com/image/Canning%20pepper%20label/jamaster14/Hot%20Sauce/Habanero.jpg

Aloin itsekin etsiä jotain etikettejä netistä purnukoihin.. Esim tuosta sais komean jos hieman kuvankäsittely onnistuu. Muokkaa isot tekstit jollain kivalla fontilla vastaamaan purkin sisältöä ja joko poistaa "tuoteselostuksen", tulisuus mittarin ja varoitukset tai oikein jos oikein fiilistelee niin muokkaa nekin sopivaks  ::).. Kehtais jo viedä tuliaiseksi kavereille. Esim google kuvahakua sanoilla chili, pepper, canning, label, tag.. Siis esim chili label tai muita yhdistelmiä niin jotain muitakin näytti löytyvän.

linker


Takaetiketiksi varoitus tartuntavaarasta:


popcornmaker

Dodiin.. ekat chilit säilötty. Ohjeena tuo perus vesi, etikka, sokeri, suola litku kera atamon. Eipä noita hirveen montaa purkkia tullut, mutta kun tavoitteena oli näin ekalla kaudella saada edes yksi podi syötäväksi joka lajista joita keväällä kylvin niin kaikki on plussaa. Nyt ilmeisesti annan olla huoneenlämmössä vaikka aamuun ja sitten jääkaappiin vähintään pariksi viikoksi???

Herra 47

vähintään pariksi kuukaudeksi... maku paranee tuon 1.5-2 kk:n välissä aika paljon ja jatkaa parantumista ainakin 6kk asti... siittä pidempää kokemusta ei ole ;)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Nizo

Itse tein yhden vähän pienemmän purkin jonka korkkasin parin viikon jälkeen. Siitä sai maisteltua sillä aikaa kun odotti isompien purkkien valmistumista.

Herra 47

tuota taktiikkaa itsekin  ::)  ;D
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Kimppu

Pari purkkia tuli tehtyä etikka-chilimixejä, seassa oli niin paprikoita, pari puolikypsää habaneroa, muutama aji amarillo ja joe's longeja. Alkuperänen resepti oli 6 dl vettä, 1,5 dl etikkaa, reilu puoli desia sokeria, vajaa puoli desia suolaa ja pari ruokalusikallista hunajaa. Tämä löyty jostaki netin syövereistä, suolan määrä ihmetytti mutta kattellaan ja maistellaan...
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

Hegu

Nyt itsekkin säilöin sadosta osan etikkaan. 2 oliivi purkkia tuli toisen hunajalla ja toisen sokerilla. Pääsee sit testaamaan onko eroa, molemmissa noin 15 palkoa pätkitty

4 dl vettä
0.5 dl väkiviina etikkaa
0.5 tl suolaa
1 tl sokeria/ toiseen hunajaa

Ph:ta en jaksanut edes mitata mutta eiköhän tuo säily

Kilp

elokuu 09, 2010, 23:24:36 ip #77 Viimeisin muokkaus: elokuu 09, 2010, 23:28:55 ip käyttäjältä Kilp
Itse tein pari pientä testieräpurkkia marttaliiton sivuilta kalastetulla reseptillä, eli marinoituja valkosipulinkynsiä chilien seassa, mutta nyt näitä muita reseptejä katsellessa... Tulipahan laitettua väkiviinaetikkaa  :-[

bluesman

 Noita etikettejähän on kiva väsäillä. Mulla on vanha Corel Draw jota käytän. Yleensä printtaan A4 arkille montaa eri kokoa ja suihkutan mattalakalla pariin kertaan molemmin puolin niin väri ei maakellarin kosteudessa valu. Sitten voi liitellä omia fotojaan ym. Päivämäärän voi laittaa eri lapulle niin ei tarvii pohjaa muuttaa joka päivä. Tässä hätäisesti väsätty esimerkki;


Nizo

Tänään meni Penalta tilattua Aji Cristalia, Championia ja Sudden death habaa säilöön. Pariin purkkiin valkozibalin kera. Hyväksi havaitulla reseptillä, joka mm. biblon postauksessa on. Sokerin tosin korvasin parissa purkissa hunajalla. Pakkaseenkin riitti runsaasti, ja uomenna sitten Nagaa ja SD-Habaa uuniin kuivumaan.