toukokuu 14, 2024, 22:43:27 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Onko Suomessa yhtään CHILI ravintolaa?

Aloittaja Jussi_2, toukokuu 25, 2006, 16:54:47 ip

« edellinen - seuraava »

Jussi_2

Joo, elikkäs onko suomessa yhtään ravintolaa joka olisi pelkästään chileihin erikoistunu.? Eli tekisi pelkkiä erillaisia chili ruokia ja chilioluita.. ym..?
Sellaiselle paikalle saattaisi olla kysyntää.. itse olen menossa kokkikoulutukseen näillä näkymin elokuussa, ja kiinnostaisi ainakin chili ruokiin erikoistua oikein kunnolla.

(tämä ei liity aiheeseen, mut tietääkö kukaan mitä on "horse radish" Valkeaa hieman sinapin makuista, mut kun ottaa suuhun, ni ei saa happea. kun nenänkautta jotenkin höyryää ulos...) hyvää.. :)

Pertsa

onnea kokkikouluun ja tervetuloa alalle. taidat tarkoittaa piparjuurta, peukalonpään kokoinen annos raastettua tuotetta aikaansaa"nenä lähtee irti"efektin mutta ei jää polttamaan kuten chilit. ja juuri tuo ominaisuus saa ottamaan uuden biitin. ja taas kadutaan, kunnes taas..kuulostaa tutulta :wink:
Meillä määrää Nainen!

Jussi_2

Olisikohan se sit tosta tehtyä kastiketta.. :) Mut tosi hyvää kyllä on.. hehee, äsken tein leivän naiselleni ja piilotin teelusikallisen tota kurkkuviipaleen alle.. :D oli ilme näkemisen arvoinen kun haukkas.. hehe

Makee

Nythän te voitte perustaa semmosen ravintolan ja sitten ostella harrastajilta ylimäärächilit sinne x)

Gekko

Horseraddish = Armoracia rusticana, suom. piparjuuri, kuten jo mainittiinkin. Käyttökelpoista moneen tarkoitukseen, joista lisää esim:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Piparjuuri ja
http://www.yrttitarha.com/kanta/piparjuuri/
Solanaceae et vitae

Janne

ja ennen kuin kukaan ehtii kysyä, voi kasvattaa itsekin :D

Löytyy melkein jokaiselta vanhalta pihamaalta, on helppo ja mainio monivuotinen kasvi.

edit: hups, johan siinä oli linkkikin aiheesta...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

bassino

Sukulaiskasvia japaninpiparjuurtahan käytetään wasabissa, jota voi halutessaan vetää vaikkapa nokkaan :lol:

http://www.killsometime.com/Video/video.asp?ID=462
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Torakka

Wasabi on yllättävän hyvää kun koulussa syötiin sitä riisin kanassa siis itsekkin olen kokki koulusssa tai jotain sellastew se on juu mutta wasabi maistuu aika paljon sinapille mutta jättää mukavan polteen suuhun suosittelen hakemaan maustehyllyyn....

Torakka kuittaa

Volitans

Aito wasabi on erittäin harvinaista, jopa Japanissa - vain parhaimmilla sushi-ravintoloilla on sitä tarjolla. Syy on siinä, että se kasvaa luonnossa vain kylmissä vuoristopuroissa ja on harvinaista. Sitä kyllä viljellään, mutta jäähdytys vaati paljon energiaa. Tuore juuri on vaaleaa ja pinnaltaan hieman vihertävää. Sitä raastetaan perinteisesti hain nahasta tehdyllä raastimella.

Wasabi on ilmeisen antibakteerista - sen käyttö raa'an kalan kanssa (sashimi) yleistyi, kun huomattiin, että wasabin käyttäjät pysyivät paremmin hengissa ;)

Wasabiksi kutsutuissa tuubeissa on lähes poikkeksetta piparjuurta, voimakasta sinappijauhetta sekä vihreää väriä. Aito raastettu wasabi ei ole kirkkaan vihreää! Usein tuubiwasabissa on mukana pieni määrä (pari prosenttia) wasabin lehteä - ei siis edes juurta.

Wasabijauheet ovat periaatteessa samaa tuubitavaraa, mutta kuivatussa muodossa - siis feikkiä.

Tuoreen wasabijuuren hintaluokka on luokkaa 70 EUR/kg ja siitä ylöspäin. Olen sitä yrittänyt löytää, mutta aitoa wasabia en ole Suomesta saanut.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wasabi
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

terawatti

ruotsista löytyy ihan marketista  :shock:  suomessa en oo nähnyt edes feikkejä  :?  se vaalea mössö, WASAAAABI, se potkii ja lujaa :D tulee höyryä nenästä  :twisted:  tai sit joku hullu ruotsalainen oli iskeny purkkiin nagaa kaveriks  :wink:
Shiny Frog-device

Janne

Lainaus käyttäjältä: "terawatti"ruotsista löytyy ihan marketista  :shock:  suomessa en oo nähnyt edes feikkejä  

Epäilen. Ja Suomessa on "feikkiwasabeja" melkein joka kaupassa nykyään. Sanovat että feikki on kuitenkin aika hyvä korvike aidolle asialle, mutta olisi se mielenkiintoista joskus saada tuoretta wasabia maistille. Mahtoikos joku täälläkin olla sitä tilannut aikoinaan?
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

JartsaP

Turun kauppahallin sushibaarissa maistoin wasabia ekan kerran elämässäni. Ei tullut wasabin ystävää minusta. Kamalaa tavaraa, tuntuu kuin joku tunkisi nestetyppeä nenään tai jotain. En tiedä, oliko feikkiä vai aitoa, mutta pahaa oli. Kyllä chili vaan on paljon parempaa.

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "JartsaP"Turun kauppahallin sushibaarissa maistoin wasabia ekan kerran elämässäni. Ei tullut wasabin ystävää minusta. Kamalaa tavaraa, tuntuu kuin joku tunkisi nestetyppeä nenään tai jotain. En tiedä, oliko feikkiä vai aitoa, mutta pahaa oli. Kyllä chili vaan on paljon parempaa.

Niin, ei sitä paljaaltaan kannata vetää. Kokeilepa ensi kerralla sekoittaa sitä wasabia soijakastikkeeseen ja dipata siinä esimerkiksi avokadoa. Tosi hyvää rullattuna riisin kanssa merileväkääröön!