huhtikuu 19, 2024, 02:45:21 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Jone1970

41
Tänään seitsemän itänyttä siementä ruukkuihin. Ruukutettujen chilien määrä on nyt siis 28. Yhtä kuollutta Nagaa lukuunottamatta kaikki aiemmin ruukutetut ovat jo sirkoilla, ja kasvavat hyvää vauhtia.

Kookoskuidun ja perliitin sekoitus tuntuu toimivan pienillä taimilla hyvin. Kasvualusta on todella kuohkeaa, joka tekee hennon juuriston kasvusta ripeää. Tosin kastelun kanssa pitää olla varovainen, eikä kastelukannulla voi lotkottaa vettä tippaakaan ruukkujen yläpuolelta, tämä kun syö kasvatusalustan pintaan välittömästi ammottavan kraaterin. Kastelu tehdään siis alakautta aluslautaselta kapillaari-ilmiön avustuksella, ja mikäli tarve niin vaatii, voidaan yläpuoli kastella sumutinpullolla. Kotimainen Plastexin sumutinpullo on tähän hommaan mainio kapistus, joka hakkaa laadussa mennen tullen vastaavat halpissumuttimet.

Tämän kauden minulle uusista lajikkeista ovat sekä Orange Habanero että Aji Norteno tehneet tähän asti suurimman vaikutuksen. Näillä molemmilla on kasvun nopeus sekä rotevuus aivan omaa luokkaansa. Aiemmin kasvattamistani chileistä vain Cajamarca ja Aji Fantasy ovat pystyneet vastaavaan. Toivottavasti tahti pysyy samana koko kevään. 

42
Läimin viime sunnuntaina lautalle tämän kauden todennäköisesti viimeiset idätettävät: Lemon Dropin, Starfishin sekä Numex Twilightin. Twilight pääsi mukaan vain ulkonäkönsä takia chilien ornamentaaliosastoa edustamaan.

Ensimmäinen Fataliikin on saatu ruukutettua. Itämiseen meni lopulta 12 päivää. Toivottavasti tämä nousee sirkoille koska loput Fataliit ovat edelleen itämättä.

Sirkkalehtiset taimet voivat mainiosti ja kasvattelevat jo ensimmäisiä varsinaisia lehtiparejaan. Tosin yksi Nagoista katsoi parhaaksi kuolla jo tässä vaiheessa kautta. Kun nostin taimen ruukustaan kävi ilmi ettei sillä ollut lainkaan juurta vaan juuren sijaan taimi oli kasvattanut toisen vihreän verson, joka oli matkalla ylöspäin. Hassu naga. Luulisi sen paremmin tietävän ettei tuollainen peli vetele.

Ruukutettuja taimia nyt 21kpl ja näistä 17 sirkoilla. Ecudadorilaiset näyttävät idätyslautalla edelleen erittäin kuolleilta...  :(


43
Jassoo, käykö tässä nyt niin että meikäläisen Ecuador-teema lässähtää heti alkuunsa  >:(. Kun muiden 12.1. lautalle laitettujen siementen itämisprosentti on kohtuullinen ~70%, niin ecuadorilaisilla se on vieläkin tasan nolla... Näiden lisäksi vain Fataliin siemenet ovat lautalla edelleen täysin hengettöminä.

Tänään kolme itänyttä siementä ruukkuihin ja idätyslautalle jääneeseen aukkoon Trepaideira do Werneriä tilalle. Kasvatuslistaa päivitetty ajan tasalle.

Sirkoilla olevat taimet kasvavat vauhdilla, jota en ole ennen nähnyt. Etenkin Aji Fantasyn kasvuvauhti pelottaa. Saavat nyt mennä viikon tai pari kookoskuidussa olevilla lannoitteilla ja sen jälkeen pitää miettiä millaisilla litkuilla taimia ruokkii. Puutarhan Kesä EC-arvolla 0,5 voisi olla kova sana.

44
Viikko idätysten aloittamisesta! Orange Habaneron lisäksi sirkoilla jo 3 Aji Fantasyakin. Lautalta ruukkuihin siirtyi yksi JSB, pari Peteneroa ja loput Naga Morichit. Juhlin Nagojen poistumista idätyslautalta laittamalla 3 Aji Nortenon siementä itämään, ja taas on lautta täynnä  ::).

Käytän kaikki kauden siemenet lautalla mutta siirrän ne ruukkuihin heti kun terveen näköistä itua on muutama milli näkyvillä. Viime vuonna otti useampien taimien kanssa ohrakyrsä kun annoin niiden lillua lautalla sirkoille asti, ja pörröisiä juuria sai sitten olla kiskomassa irti suodatinpaperista luolamiesottein.

Ecuadorin siemenet eivät näytä vielä mitään elonmerkkejä mutta toivottavasti nekin siitä seuraavan viikon aikana heräävät itämään.
45
Lainaus käyttäjältä: Hegezi - tammikuu 18, 2016, 03:42:56 ap
Käväseppä motonetistä 36w eslejä parit tilalle. Taisi olla hiukkasen alle kuutta euroa laaki kun viimeksi tarkastin.

Tattista vinkistä! En ollut tuota mallia huomannutkaan kun se on Motonetin sivustolla piilotettu loisteputkien sekaan. Pitääpä hommata muutama kokeeksi.
46
Lainaus käyttäjältä: PP - tammikuu 18, 2016, 23:52:50 ip
Oho! Moni on kertonut vuorokaudessa itämisestä, mutta melkein sirkkalehdille vuorokaudessa on saavutus!

No ei nuo sentään vuorokaudessa siemenestä sirkoille päässeet, vaan lojuivat lautalla likoamassa ensin viisi vuorokautta :).
47
Tämän kauden nopeimmat itäjät eivät aikaile ruukuissakaan. Painelin eilen siemenet ruukkuihin sen verran syvälle että sain siemenet kunnolla peitettyä ja jo tänään on useammassa ruukussa nätti taimi-silmukka näkyvissä. Noiden pienten lenkkien näkeminen tuottaa aina yhtä suurta tyydytystä eikä niitä kyllästy katselemaan.

Vuoden 2016 "kuka eka sirkoilla"-kisan taitaa voittaa Orange Habanero, joka venähti vuorokauden aikana mittaa reilun sentin.

Yksi JSB sekä Moruga Yellow ruukkuihin ja lautalle kolme Aji Cristalin siementä.


Orange Haba
48
Lainaus käyttäjältä: wipsu - tammikuu 15, 2016, 12:32:32 ip
Haha :D  loisto suunnitelma, tosin lisäisin vielä  sen ötökkäinvaasion, ettei tule yllätyksenä ;)

Parempaa kautta toivottelen silti sinulle.

Kiitoksia vaan! Eiköhän ötököiden kanssa päästä tämänkin kauden aikana telmimään  :).

Tänään kahdeksan ensimmäistä itänyttä siementä (4x Aji Fantasy, 2x Orange Haba + 2x Naga) lautalta 7-sentin taimiruukkuihin. Kasvualustana kookos/perliittiseos, jossa 4 osaa kookosta, yksi perliittiä. Kasteluun käytän vettä  ::).

Huomasin juuri ettei Biltemasta saa enää noita 30-wattisia ESL-lamppuja, joita olen taimivalaisimissani käyttänyt. Sääli, koska nuo ovat toimineet moitteetta jo pari kautta, eivätkä olleet hinnalla pilattu. Pitänee siis yrittää löytää tilalle tarkoitukseen sopivia E27-kantaisia LED-lamppuja ennen kuin varastoni ehtyvät.

Muutaman suomalaisen nettikaupan valikoiman läpi käytyäni tulin siihen tulokseen, että yli 1000:n lumenin tehoisia, järkevänhintaisia +5000K:n LED-lamppuja ei vielä liiiemmin ole tarjolla. Vaikka LED-lamppujen tarjonta on kasvanut viimeisen vuoden aikana huimasti, niin valtaosa lampuista on sävyltään 3000K tai reilusti sen alle. Toivottavasti tarjontaa saadaan tuolle osastolle lisää, koska pelkkien taimivalaisimien sähkökustannukset ovat yhden kauden aikana helposti yli € 20,-.
49
Alla osa tämän kauden lajikkeista. Sain survottua ensimmäiselle idätyslautalle 14:ä eri sorttia, kolme tai neljä siementä kutakin.


laji/lajike                    kpl    idätyspvm.     sirkoilla
                                                    (kpl + pvm)
   
C.baccatum

Aji Fantasy (oma sato 2015)     4        12.1.       4/4 (19.1.)
Ecuador 6 "Aji"                 3        12.1.
Aji Cristal                     3        18.1.
Aji Norteno                     3        19.1.       3/3 (29.1.)
Trepadeira do Werner            3        22.1.       3/3 (29.1.)
Lemon Drop                      3        24.1.
Starfish                        3        24.1.


C.chinense
Fatalii                         3        12.1.       1/3 (29.1.)
Jamaican Scotch Bonnet          3        12.1.       2/3 (20.1.)
Moruga Yellow                   3        12.1.       2/3 (20.1.)
Naga Morich (oma sato 2014)     4        12.1.       3/4 (20.1.)
Orange Habanero                 3        12.1.       2/3 (18.1.)
Petenero                        3        12.1.       3/3 (22.1.)
Red Habanero                    3        12.1.       1/3 (25.1.)

C.pubescens
Ecuador 1                       3        12.1.
Ecuador 2 "Aji Criollo"         3        12.1.
Ecuador 3 "Aji Rocoto"          3        12.1.
Ecuador 4                       3        12.1.
Ecuador 5 "Aji Criollo"         3        12.1.

C.annuum
Numex Twilight                  3        24.1.       1/3 (31.1.)


Edellisvuoden tapaan lautta on lämmitettävän idätysmaton päällä ja säädetty ajastimella olemaan päällä 14 tuntia per päivä. Virtojen päällä ollessa lämpöä piisaa lautalla n. 30 astetta ja yön aikana lämmöt tippuvat 20:n. Ensimmäisistä siemenistä (Orange Habanero & Naga Morich) puskivat hännät ulos alle kahdessa vuorokaudessa.

Mitään satotavoitetta en ole vielä ajatellut mutta kun pari viime kesää on vielä tuoreessa muistissa, niin tämän kauden aikana tapahtunee seuraavaa:

  • Tammi- ja helmikuussa idätellään, otetaan huonoja kuvia iduista ja sirkkalehtisistä taimista ja kaikki on hirmu kivaa.

  • Maaliskuussa odotellaan taimien kasvupyrähdystä ja kaikki on vieläkin tosi kivaa.

  • Huhtikuun loppupuolella manaillaan puskien kokoa, tilan vähyyttä ja sitä ettei kesä koskaan tule.

  • Toukokuun puolessa välissä aloitetaan kasvien karaiseminen ja kuun lopussa ne jätetään pysyvästi ulos varmana siitä että kesä on jo ovella.

  • Ennen juhannusta ovat luontoäidin meidän iloksemme lähettämät myrskyt ja raekuurot amputoineet chilien vihermassasta puolet kompostiosastolle.

  • Heinäkuussa aurinko paistaa kolmena päivänä, sadesumma on 350mm ja vannon etten enää ikinä yritä kasvattaa mitään tropiikin kasveja Suomessa ulkosalla (subtropiikki mukaanluettuna).

  • Elokuun lopulla kärrään vielä hengissä olevat puskat sisään, jotta edes osa sadosta saadaan pelastettua.

  • Syyskuussa kerään 20:sta puskasta satoa yhteensä 378 grammaa.

  • Marraskuun lopulla selailen innoissani siemenluetteloani sekä Fataliin sivuja ja pistän kasaan kasvatuslistaa kaudelle 2017.



Tuon pläänin mukaan jos elän, niin ei ainakaan kauheasti pitäisi tälle kaudelle tulla pettymyksiä...




50
Neljäs kerta toden sanoo. Kaipa se on tänäkin vuonna näitä yritettävä kasvattaa, vaikka kaksi viimeistä kautta ovatkin menneet kokolailla pieleen.

Tämä kausi rakennetaan ecuadorilaisen työkaverini minulle hommaamien lajikkeiden ympärille. Pyysin jokin aika sitten kainosti, josko hänen kauttaan olisi mitenkään mahdollista saada muutamia ecuadorilaisten chilien siemeniä. Hän tuntui pitävän kysymystäni outona mutta lupasi tutkia asiaa. Olin jo itsekin ehtinyt unohtaa koko homman kunnes eräänä päivänä postilaatikosta löytyi lihava kirjekuori Guayaquil:sta. Sisältä löytyi kymmenen Mini-Gripiä täynnä siemeniä!

Hauskaksi homman tekee se että suurin osa näistä pusseista on merkitty lapulla, jossa lukee ytimekkäästi vain "Aji Ecuador", eli toisin sanoen lajikkeista ei ole mitään hajua. Sen verran näistä voi tässä vaiheessa sanoa että puolet on pubeja ja toinen puoli jotain muuta, luultavimmin baccoja. Istutetaan siis ja katsotaan mitä niistä aikanaan tulee.

Näiden seuraksi laitetaan muutamia chinensejä ja baccoja, mutta määrän yritän pitää reilusti viimevuotisen alapuolella.
51
Ei jumalavita näitä kelejä. Jos ei sada niin sitten tuulee niin maan perkeleesti. Yleensä näitä molempia herkkuja on tarjolla vieläpä samaan aikaan. Ulkokasvattajan pinnaa koetellaan taas isosti...

Ylivuotinen Chile de Seda on ollut ulkoruokinnassa nyt tasan kaksi viikkoa. Siirsin sen pihalle pienen kirvaongelman takia tietoisena siitä että yöpakkasia oli eteläisimpäänkin Suomeen luvattu. Seda kesti nuo pikkupakkaset ilman mitään ongelmia eikä kovat tuuletkaan ole tehneet kasville isompia vahinkoja. Kirvaongelmastakin päästiin. Sitkeä sissi tuo Seda.

Samaa ei voi sanoa tämän vuoden pubeista, jotka siirsin pihalle viikko sitten. Puskat näyttävät aika homssuisilta ja kovia kokeneilta. Kasvu on näiden kaikkien osalta loppunut kuin seinään, mutta laitan sen yhtälailla pienien ruukkujen kuin kelien syyksi. Toivottavasti ehdin viikonlopun aikana siirtää edes osan noista parilitraisista astiosta 11-litraisiin. Muutamassa pubessa on jopa marjoja jo tuloillaan.

Kaikki muut kasvit ovat edelleen sisätiloissa ja muutamaa puskaa lukuunottamatta podittavat ihan mukavasti. Lemon Drop ja Pimenta Diomar käyvät kisaa siitä, mikä lajikkeista tuottaa tämän kauden ensimmäisen kypsän marjan. Vielä odotellaan sitä hetkeä jolloin kasvit uskaltaa kiikuttaa ulos.

Tomaateista amppeleihin siirretyt Outdoor Girl:t ovat nekin alkaneet kukkimaan ja ensimmäinen tomsku on jo kypsymässä.

Kasvariprojekti on jäissä ajanpuutteen vuoksi. Olisihan se kiva jo tänä kesänä pystyyn laittaa mutta jos ei ehdi, niin ei ehdi. Hommaa on pihalla riittämiin ja sitä virhettä en tee että rupean kasvarista stressaamaan. Tehdään sitten kun on paremmin aikaa.

Kun tuoreita chili-fotoja ei ole tähän hätään tarjolla niin laitetaan sitten tämän lätinän loppuun huono kuva 30-senttisestä vaskitsasta, jonka vaimoni bongasi pihatieltämme eilen iltapäivällä. Vaimoni ei arvostanut pätkääkään biologian luentoani siitä ettei vaskitsa ole käärme, vaan uhkasi ajaa poloisen liiskaksi autolla ellen siirtäisi sitä pois. Oli kuulemma iljettävä  ::). Koppasin kaverin siis ämpäriin ja kiikutin loitommalle. Muutama päivä sitten näimme tontimme reunamilla toisenkin vaskitsan, joka oli tätä eilistä huomattavasti vaaleampi. Hyviä uutisia kotipuutarhurille koska nämä veijarit eivät ole kovin yleisiä ja syövät mielellään etanoita, jotka voivat aiheuttaa puutarhassa paljonkin harmia.

 



52
Pientä päivityksen tynkää. Varaston chilit ovat olleet kastelua lukuunottamatta omillaan viimeiset viikot. Nyppimistä en ole ehtinyt harrastaa, joten suurimmassa osassa kasveja on jo useampia podeja kypsymässä. Kypsyköön... Suurimmalla, loisteputkien alla olevalla 110x55cm muovialustalla on edelleen 23 chiliä, joten tila on todella kortilla. Chilejä on varastossa vieläkin viitisenkymmentä ja kun niiden päälle laskee vielä tomaatit, yrtit sekä kesäkukat niin kasvien kokonaismäärä on jossain sadan kieppeillä.

Onneksi pääsen huomenna eroon puolesta tusinasta isompia kasveja, joten tilaa on kohta taas muutamaksi viikoksi.

Kasvarin hankkimisen kohdalla on mietinnän paikka. Tietysti olisi kiva jos hommaisi jo tänä kesänä isomman valmiskasvarin, mutta entäpä jos siirtäisinkin projektin ensi vuoteen ja tekisikin itse fiinin puurunkoisen kasvarin vaikkapa lehtikuusesta. Siinäpä pähkinää purtavaksi. Eipä tuolla ulkonäöllä muuten niin väliä olisi mutta kun kasvarin suunniteltu paikka on myös tontin näkyvin niin ulkonäköseikatkin on otettava huomioon.



ahdasta on


Trepadeira do Werner:kin podittaa


Cajamarcan "piilopodit"


LD:n marjoja
53
Ansiotyö häiritsee yhä pahemmin harrastuksiani. Jotain pientä sain kuitenkin menneellä viikolla sekä viikonloppuna tehtyä. Uudet 120-asteistet LED-spotit on valjastettu NTF:n valaisemiseen ja näyttävät sopivan tuohon hommaan hienosti.

NFT:ssä majailevia Harold st. Barts:a sekä Fidalgo Roxa:a oli pakko saksia reilusti. HSB oli paikoitellen jo reilusti toista metriä korkea ja pisimmät katkomani latvat olivat puolimetrisiä. Tavoitteena olisi pitää tuo rontti 1m x 1m koossa mutta saapa nähdä miten käy.

Fidalgo Roxa haarottui n. 40cm korkeudelta ja todella nopeasti pitkiksi venyneet haarat painoivat runkoa niin pahasti lynyyn, ettei auttanut muu kuin leikata niistä suurin osa pois.

Jamaican Scotch Bonnet on näistä kolmesta NFT-rehusta ehdottomasti vankkatekoisin. Runko on myöhäisestä idätysajankohdastaan huolimatta jo 1,5cm paksu ja haaromisen jälkeen kasvaneet oksat ovat nekin todella tanakoita. Jos näistä kolmesta pitäisi heittää jotain veikkauksia sadon osalta, niin sanoisin että JSB tulee olemaan  runsassatoisin.

Kolme koriste-annuumia siirtyi pauliinoissaan varastosta työhuoneeseeni LED-spotin alle varttumaan. Ovat varsin sieviä mutta vielä kovin hentorunkoisia.

Varaston puolella tilanne on se että kasveja on kasteltu kun on keritty. Likipitäen kaikki kookoksessa kasvavat chilit kasvattelevat podeja vaikka niitä on jo pariin otteeseen niistä pois nypitty. Puuhaa olisi varaston puolen kasvien kanssa vaikka kuinka, mutta aikaa siihen ei juuri nyt ole.

Onneksi satuin lukemaan uutisen, joka lievitti harmitustani riittämättömyydestäni ja antoi voimaa tulevaan. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un nimittäin valloitti hiljattain 2750-metriä korkean Paektu-vuoren poplarissa, ja vieläpä ilman pipoa! Paitsi että Kim Jong-un pitää hanhiemon lailla huolta kansastaan hän on näköjään myös reippailija, isolla ärrällä. Jonkin verran haikkausta Alpeilla harrastaneena voin sanoa että vuorelle kapuaminen poplarissa on taatusti aivan helvetin haastavaa, eikä hommaa helpota lainkaan Kim Jong-un:n tuolla retkellä käyttämänsä korkokengät. Ihan mieletön veto! Näitä lisää! Kun kansansa rakastama suvereeni johtaja näyttää omalla esimerkillään että mikään ei ole mahdotonta (eikä saavuttamattomissa), ollaan tärkeiden asioiden alkulähteillä...

54
Lainaus käyttäjältä: Chiljonka - maaliskuu 29, 2015, 15:43:37 ip
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1427439381568.htmlUudet ennusteet: Suomeen tavallista kuumempi kesä. Ja tämähän kyllä kelpaa 8)

Jos haluaa pelata varman päälle noiden pitkän ajan ennusteiden kanssa, niin kannattaa seurata saksalaisen emeritusprofessori Wolfgang Röderin ennustuksia. Jos Röder ennustaa Suomeen intiaanikesää niin kipin kapin lähimpään markettiin ostamaan kunnon pilkkihaalarit ja angorakarvainen alusasu ettei kuole Juhannuksena hypotermiaan kokon äärellä.
55
Hong Kongista (Kiinasta, ei Keravalta) tilaamani 120-asteiset LED-spotit tulivat tänään postiin ja hetihän ne oli sieltä haettava. Vähän oli paketin kulmat kurtussa mutta kierrekantojen ympärille laitetut muoviputket olivat suojanneet lampppuja hyvin. Kaikki kolme pahvilaatikkoa oli pakattu kuplamuoviin jä tämä komeus vielä asialliseen muovikelmuun, joten paketoinnista ei valituksen aiheita löytynyt.

Satuin vilkaisemaan postipaketin päälle lätkäistyä "Customs Declaration"-tarraa, josta löytyi hämmentävää tietoa. Tarran mukaan lähetys sisältää lahjan vaikka olen aika varma siitä että tilasin nuo spotit ihan itselleni. Lähetyksen arvoksi on mainittu USD8. Ei muuten olleet ihan niin halpoja. Tarran kruunaa sen alareunassa "Sender's signature", johon on kirjoitettu tulostimella "BOB", eikä nimikirjoituksesta ole tietoakaan. Tullinimikettä ei ole mainittu - se kun ei ole tarpeen kun kyseessä on lahja eikä kaupallinen lähetys. Kiinalaiset jos ketkä osaavat kusetuksen jalon taidon.  ::)

Vaihdoin pari noista vanhoista 60-asteisista spoteista näihin uusiin NTF:tä valaisemaan ja huomenna pitäisi hakea sen verran sähkötarvikkeita että saisi tuon kolmannekin lampun paikoilleen. Samalla säädin HSB:n NFT:n EC-arvoja, nyt mennään vahvuudella 2.15.

Varaston puolella olevat chilit ovat olleen taas tovin oman onnensa nojassa. Muutaman täysin nuupahtaneen kasvin ehdin viikon aikana kastella mutta enpä juuri muuta.

56
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: San-M toinen kierros
huhtikuu 09, 2015, 22:37:44 ip
Tokmannin kookoskuitupaketin tuoteselosteen mukaan lannoitteita riittää muistaakseni 3-6 viikoksi, mutta tuo ei pidä edes pienempien chilien kohdalla paikkaansa. Minulla oli samanlaisia ongelmia kunnes lisäsin kerralla annettavan lannoitteen määrää sekä lannoitustiheyttä. Janin mainitsema 1-2 viikkoa on varmasti lähellä totuutta, tietysti vähän kasvien koosta riippuen.
57
NFT:ssä HSB nyt 80cm korkea (kannen yläpinnasta) ja yhtä leveä. Kohta saa näyttää sille saksia  :o. Bonchi-aihioiksi ajatellut Bolivian Raibow:t sekä Black Scorpion Tongue siirretty pauliinoihin, joissa 5 osaa kookoskuitua ja 3 osaa perliitttiä. Muista chileistä nypitty reilut 50 podinalkua pois. Aikataulussa ollaan.
58
Ei ne baccat kyllä kovin helposti niihin loistareihin kiinni kasva, tai vaikka kasvaisivatkin niin eivä pala (ainakaan pahasti). Itsellä suurin bacca (Lemon Drop) kasvoi viikon aikana noin sentin päähän loisteputkesta, lopetti pituuskasvun siihen paikkaan, haarautui ja alkoi kukkimaan/podittamaan. Toiseksi suurin LD kasvoi aikanaan sekin samaan pituuteen, muttei ikinä niin pitkäksi että olisi T8-putkeen osunut tai siitä palovammoja saanut.

150W ja 250W ESL:n kanssa tuo järjestely ei toimisi. Suuritehoinen ESL polttaa isompaankin kasviin jälkiä helposti jo 10cm etäisyydeltä.

59
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hegezin ykkönen.
huhtikuu 05, 2015, 23:38:04 ip
Tuttu juttu  :). Viimeksi tänään elvytellyt samannäköisessä kunnossa ollutta tainta. Ei nuo yleensä hirveästi hetkellisestä kuivuudesta nokkiinsa ota. 
60
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - huhtikuu 04, 2015, 08:27:42 ap
Itse olen ainakin tuon takia sotkenut Vermikuliittia sekaan omiin kasvatuksiini http://www.chilitarvike.fi/plantt_vermikuliitti_100l niin saa ilmavuuden kookoksesta ja ravinteiden pidon Vermikuliitista ja toki kun Perliittiäkin sotkee sekaan lisänä http://www.nutriforte.fi/fi/ammattiviljely/laavakiviperliittituotteita/perliitti-maanparannus-ja-kasvualustakayttoon/

Niin hyvin toiminut, toki huomasin että pitää tehostaa lannoitusta kun hieman kellertäväksi oli muutamissa kasveissa uudet alut menneet eikä övereistä tietoakaan. Pitääpä kanankakkaa survoa sekaan jälleen isompiin ruukkuihin niin saa typpivajaria kohilleen  :P

Juuh, vermikuliittiä lienee pakko lisätä siinä vaiheessa kun kasvit pääsevät lopullisiin ruukkuihinsa ulos, muuten noita saa olla kastelemassa alvariinsa.