huhtikuu 19, 2024, 06:12:20 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tarvetta chilipikaruokaketjulle?

Aloittaja Aji Inferno, toukokuu 04, 2010, 18:40:23 ip

« edellinen - seuraava »

Miten kokisit oikeasti tulista, monenlaista ruokaa tarjoavan uuden toimijan?

No, perkule, jo olisi aikakin! Olisin kanta-asiakas!
43 (26.1%)
Jos ruoka hyvää, kävisin varmasti ainakin viikoittain!
65 (39.4%)
Testaisin kyllä.
46 (27.9%)
Saattaisin ehkä kokeillakin, mutta jos haluan tulista, teen itse tms.
8 (4.8%)
Eipä silleen kiinnosta, ei...
3 (1.8%)

Äänestäjiä yhteensä: 155

Aji Inferno

Ja antaa tulla sitä totuutta torvesta!  8)

tuplad

kyllähän tuo olisi erittäinki hyvä idea ja saisi varmasti melko paljon kannatusta ja uskoisin että myös vähemmän kokeneet ihmisetkin ihan mielenkiinnosta kävisit kokeilemassa hiemn erikoisempia oikeasti voimakkaita ruokia!

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: tuplad - toukokuu 04, 2010, 18:51:59 ip
kyllähän tuo olisi erittäinki hyvä idea ja saisi varmasti melko paljon kannatusta ja uskoisin että myös vähemmän kokeneet ihmisetkin ihan mielenkiinnosta kävisit kokeilemassa hiemn erikoisempia oikeasti voimakkaita ruokia!
Saa kyllä ehdottomasti kannatusta. :P Ei täällä sushrajalla ole yhtään tulista pikaruokapaikkaa. Vähemmän kokeneet ihmiset varmasti jättäisivätkin sen siihen ekaan kertaan, tai pieni osa sais uutta kipinääkin.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Aji Inferno

Mitä pitäisitte sellaisen konseptin menestyksen tekijöinä? Pitäisikö homman pyöriä "chili edellä", eli tavallaan extreme-imagolla, vai kenties päinvastoin, nykyisiä toimijoita maukkaamman ja laadukkaamman mausteisen ruoan paikkana, josta sitten halukkaat saisivat myös aidosti jytyjä vaihtoehtoja? Mikä saisi sinut tuomaan perheesikin mukaan? Tai paremminkin: millä ehdoilla puolisosi esim. ei sanoisi: "EI - mennään mieluummin mäkkärille!" :)

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 04, 2010, 18:57:18 ip
nykyisiä toimijoita maukkaamman ja laadukkaamman mausteisen ruoan paikkana, josta sitten halukkaat saisivat myös aidosti jytyjä vaihtoehtoja?
Tuossa on ajatusta minun mielestä ja todellakin tuollasesta saa vaan kyllä monesti haaveilla.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Ryhis

Ajatus on hyvä, mutta että Suomessa...

"Yksi jalapeno-habaneropurilainen ilman jalapenoja habaneroja. Niin ja onhan se laktoositon, gluteeniton ja ilman aromivahventeita?? Monta kalorii olis niinku semmosessa hampurilaisessa??"
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - toukokuu 04, 2010, 19:18:21 ip
Ajatus on hyvä, mutta että Suomessa...

"Yksi jalapeno-habaneropurilainen ilman jalapenoja habaneroja. Niin ja onhan se laktoositon, gluteeniton ja ilman aromivahventeita?? Monta kalorii olis niinku semmosessa hampurilaisessa??"
Sana halussa! ;D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Kilp

Mitään ekskursiota ihan vaan ruoan takia en lähtisin tekemään, mutta jos matkalle sattuisi sopivan nälän hetkellä niin pitäisihän sitä kokeilla.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - toukokuu 04, 2010, 19:21:24 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - toukokuu 04, 2010, 19:18:21 ip
Ajatus on hyvä, mutta että Suomessa...

"Yksi jalapeno-habaneropurilainen ilman jalapenoja habaneroja. Niin ja onhan se laktoositon, gluteeniton ja ilman aromivahventeita?? Monta kalorii olis niinku semmosessa hampurilaisessa??"
Sana halussa! ;D


Taas tuli mieleen tarina elävästä elämästä.

Asiakas tivaa "kuinka pitkiä hiilareita olis niinku sit tässä mozzarellasalaatissa?"
Johon pahasti asennevammainen asiakaspalvelija (C'est moi) vastaa näyttämällä peukalon ja etusormen väliin pingotettua kuvitteellista 7 cm mittaa.

"Abaut näin pitkiä."


(MEE SAIRAALAAN SYÖMÄÄN)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Xbow

toukokuu 04, 2010, 20:05:45 ip #9 Viimeisin muokkaus: toukokuu 04, 2010, 20:11:06 ip käyttäjältä Xbow
Totmooses passaa, mikäli a) ruoka on hyvää ( makujahan on monia ) ja b) sijainti sopiva. a) on melko korkealla painolla, loistogurmeen perään voi joskus lähteä kauempaakin, kun taasen välttävälaatusia murkinoita on varsin helppo kyhätä itse :)

En niinkään kaipaa safkaa tyyliin The Source Burger, jossa tulisuus olisi enempi kuin riittävä mutta maku jostain sieltä missä päivä ei paista ( ekstrakti kun maistuu sukkamehulle ). Toki jossain challenge tuotteessa saa tätäkin olla vähän enempi ihan takuuvarman potkun saamiseksi. Aasialaisella puolella olisi myös sarkaa, kun tuppaa täällä suomessa olemaan ei-niin-maustettua-bona-vauvanruokaa, ihan muidenkin mausteiden kuin chili osalta...

Jotain omia pälkähdyksiä chilistä pikaruoassa: Tuoreen tai miksei myös sopivan kuivachilinkin ( esim. sossiissa tai majoneesissa ) avustuksella saa makuun uusia ulottuvaisuuksia. Myös sopivasti jalostetut purkkipaprikat tyyliin Fatalii Gourmet Aji Kristal ( nam nam, mausteet kohallaan ) kyl maistuu, kun täydentävät makujen sinfoniaa passelisti. Pepperkingin ketsuppikin tuntuu sopivan burgeriin aikas tappohyvin.

Tuore chili on raaka-aineista parasta A-luokkaa, mutta monessa mielessä melko vaativa.... Saatavuus ensiksi, säilyvyys rajallisempi, jatkojalostus vaatii työtä ( habaneron / nagan puolikkaat burgerissa on _pikkusen_ liian jyrkkää jne )
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

jeQQ

Thumbs up! Hienoahan se olisi. Jos Inferno vaan pistää snägärin pystyyn, jossa takaosassa kasvaa natikan alla ne tuoreet herkut. 8)

Neutroni

No varmaan käytännössä tuollaisen ravintolan olisi pakko myydä tuletonta ruokaa, esimerkiksi perheille. Ei meitä chilikahjoja sentään niin paljoa ole, ainakaan muualla kuin Helsingissä. Mutta ei sen luulisi massiivisia kustannuksia aiheuttavan, jos annoksia voisi pyynnöstä tehdä oikeasti tulisina. Pakastechileillä, Nagajauheella ja vastaavilla helposti säilyvillä halvoilla ratkaisuilla pääsisi jo pitkälle. Niitä olisi helppo lisätä, jos joku tilaa "super hot" -annoksen. Ja supertulisilla kastikkeilla voisi sitten jatkaa. Varsinkin halpaan ja laadultaan heikkoon pikamättöön ne sopivat hyvin kitkerästä maustaan huolimatta.

Enemmän se on asennekysymys, että onko ravintolan pitäjällä kanttia kuulla niiden vittuilua, jotka uhossaan tilaavat sen tulisen annoksen eivätkä sitten pysty syömään sitä, kun kierivät tuskissaan kuolalammikossa 10 sekuntia siitä, kun ovat koskettaneet suullaan ensimmäistä suupalaa. Voisihan sitä pyytää vaikka allekirjoittamaan lapun, jossa sitoutuu ymmärtämään, että kyseinen annos ei ole tarkoitettu ihmisravinnoksi vaan rotanmyrkyksi, eikä sovi syötäväksi. Jos sen sitten syö, se on oma moka.

Aji Inferno

Se on asennehomma. Kaikkien paikkojen ei tarvitse yrittää miellyttää kaikkia. Päin vastoin; jos ihmisiä ryntää ulos paikasta raivoissaan mylvien ja uhaten oikeustoimilla, siitä vain. :)  Jos varoitetaan kunnolla etukäteen, että "tämä ON vahvaa!", asiakkaan on parasta se uskoa. Missä nimittäin näette varoituksia: "tätä mainostetaan tuliseksi, mutta on oikeasti pullamössöä!" ? ;)

Ei - tuollainen ruokapaikka ei olisi kenelle tahansa, vaan meille. Ja toki myös perheillemme, sillä siellä olisi pakko olla saatavilla myös ns. inhimillisempää ruokaa. :)

Mutta naapurin Tahvo Tavanomainen ja yläkerran kiukkuinen täti Tyyne Tusinatavara saisivat aivan vapaasti mylviä raivosta poistuessaan tuolta - heitä ei sinne kaivattaisi. Mutta hyvän ja mausteisen, tulisenkin ruoan ystäviä senkin edestä!  ;D

tuohisuu

Hamppareita, pitsoja, kepappeja tms. saa joka nurkalta. Mutta texmex tyyppinen pikamättö puuttuu, ainakin Oulusta.

calm

Lainaus käyttäjältä: tuohisuu - toukokuu 05, 2010, 08:15:20 ap
Hamppareita, pitsoja, kepappeja tms. saa joka nurkalta. Mutta texmex tyyppinen pikamättö puuttuu, ainakin Oulusta.


Sitähän täällä on pitkään pohdittu, että oikeammalle ja pikaisemmalle texmex-paikalle olisi kyllä tilausta. Vaan eipä ole vielä kukaan perustanut. Amarillo mainostaa itseään texmexinä, mutta kaikki tietävät kyllä totuuden..

tuohisuu

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 04, 2010, 22:31:30 ip
Mutta naapurin Tahvo Tavanomainen ja yläkerran kiukkuinen täti Tyyne Tusinatavara saisivat aivan vapaasti mylviä raivosta poistuessaan tuolta - heitä ei sinne kaivattaisi. Mutta hyvän ja mausteisen, tulisenkin ruoan ystäviä senkin edestä!  ;D


Nimenomaan, paikka pitäisi olla sitä tasoa että kävijät leimataan kaheleiksia ja Tahvo ja Tyyne siunailevat kun kuulevat huhuja paikan mausteista  :D   

Omat lapset kyllä syövät chili evästä, kunhan maitoa saa ruokajuomaksi  :D

Xbow

toukokuu 05, 2010, 09:27:33 ap #16 Viimeisin muokkaus: toukokuu 05, 2010, 09:30:58 ap käyttäjältä Xbow
Djuu, Tampereella päin majailee ainakin yksi Texmex pikaruokala ( joskus kait jonkinmoisena ketjunpoikasenakin toiminut ) Taco house. Jonkinverta ovat skarpanneet tulisuus osastolla, sentään habatabaa löytyy ja olipa buffetissa tarjolla myös tulista soossia ( ei se muistaakseni mitään tulista ollut kuitenkaan ).

Teksasissa kait tiettävästi on Texmex murkinaa tarjolla enempikin. Jos haluaa vähän ottaa mallia aidommasta tapauksesta, niin Taco Bell kannattanee jättää rauhaan, ei inspiroinut ainakaan minua. Mutta tässä on esimerkiksi jotain, mistä voisi ottaa mallia tai sitten tässä oli omanlaista asennetta ... jotain riippumattomampaa jorinaa siitä. Taco Cabanassa annokset valmistettiin numerojärjestyksessä valmiiksi, mutta erityyppisiä salsalisukkeita oli sitten reiluhko valikoima noutopöydällä, josta sai sitten lisämakua. Allekirjoittaneen murkinointikokemusten mukaan murkina ei Teksasissa niinkään usein ole chilistä, mutta muuten mausteita on käytetty laajemmin kuin mitä Suamessa. Pitää ottaa huomioon, että Texmex murkina on jo Teksasissa länsimaistettu, eli lisälänsimaistamista ei kaivata, ei kiitos. Kuten huomaa, niin tuollapäin mainostetaan "meksikolaisena" ruokana, mutta kah kummaa kun ollaan Teksasissa, niin mitäköhän siellä tarjoiltava länsimaistettu meksikolainen ruoka oikeen onkaan :p
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

zake

Kannattaa ihmees koittaa kyseisenlaista ravintolaa. Unelmien eteen kannattaa ottaa riskiä ja mitä sit jos ei si menestykkä tarpeeks? ei elämä siihen kaadu mut sitä katuu jos ei olis koittanutkaan.

niin ja jos olisi inhimillisen matkan päässä itsestäni/matkareitiltäni (ja kylhä sitä lähistölle aina jonkin reissun keksis, jot pääsis testaamaan vaikka olis kauempanakin), niin tottahan toki kävisin. Ehkä en viikottain, mutta jos ruoka maistuu niin kyllähän silloin tällöin tulisi käytyä :) Jep ja itse pitäisisin tulisista eksoottisista ruuista, jotta paikka erottuisi. Ei mitään kebabia tai vastaavaa, kuten joku aikaisemminkin totesi.
Zake

tonttu

Mielummin smoke house, kun texmex... Semmoinen tulinen ja hyvä puuttuu kokonaan. Ja jos jotain pullporkkia ym laittaa tarjolle, niin sehän on pikaruokaa parhaimmillaan, vaikka valmistus kestäisikin sen 14 tuntia. Tulee kotona syötyä tuota texmexin tynkää senverran reilusti, ettei välttämättä tulisi pidemmältä sitä haettua.

Kilp

Lainaus käyttäjältä: tonttu - toukokuu 05, 2010, 10:57:19 ap
Mielummin smoke house, kun texmex... Semmoinen tulinen ja hyvä puuttuu kokonaan. Ja jos jotain pullporkkia ym laittaa tarjolle, niin sehän on pikaruokaa parhaimmillaan, vaikka valmistus kestäisikin sen 14 tuntia. Tulee kotona syötyä tuota texmexin tynkää senverran reilusti, ettei välttämättä tulisi pidemmältä sitä haettua.


Tämä kuulostaa jo kunnon idealta :P