toukokuu 14, 2024, 16:31:02 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - TunturiTiger

3301
NP (nyt pureskelen) - Lämmintä voikkaria. ruisleipää, apacheoliiviöljyvalkosipali-töhkää, metukkaa, valmis pas ta kastiketta ja juustoo.
e:perkuleen filtterit! se oli p a s t a
3302
Lainaus käyttäjältä: tonttu - elokuu 27, 2009, 19:23:11 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - elokuu 27, 2009, 19:18:14 ip
Lainaus käyttäjältä: jasuiitta - elokuu 27, 2009, 17:44:59 ip
eikös ohuina kiekkoina menisi kylmäsavustimiin?

nyt loikkaan alueelle josta mulla ei ole käytännön kokemusta, MUTTA eikös hake toimi huomattavasti paremmin? epäsäännöllisen muotoisessa hakkeessa on enemmän pinta-alaa joka lämmetessään luovuttaa pyrolyysikaasuja. nämä pyrolyysithän nimenomaan siirtää lämmön ja tuo sen savun maun.
olenko väärässä?


Ei, kyllä sun täytyy olla oikeassa, koska osaat tommosen sanankin... Pyrolyysi? huh... Kyllä se maku ihan puusta tulee :-P Kylmäsavustukseen varmaan kiekko toimii jopa paremmin, ku aika on niin pitkä. Lyhyempään savustukseen hake on erittäin hyvä vaihtoehto, juurikin kai sit ton pyrohässäkän takia. Sitten palvaukseen 9-16 tuntia lämmintä, niin käytän haketta ja sekaan ihan vaikka omenapuuhalkoa. Pienemmät antaa alkua ja sit halot potkii lopussa. Eli vähän tarkotuksen mukaan.

tuota... kaikkea sitä savusukelluskurssilla oppii  ;D itseäni siis olen "lämminsavustanut" jonkun kerran.
3303
Lainaus käyttäjältä: jasuiitta - elokuu 27, 2009, 17:44:59 ip
eikös ohuina kiekkoina menisi kylmäsavustimiin?

nyt loikkaan alueelle josta mulla ei ole käytännön kokemusta, MUTTA eikös hake toimi huomattavasti paremmin? epäsäännöllisen muotoisessa hakkeessa on enemmän pinta-alaa joka lämmetessään luovuttaa pyrolyysikaasuja. nämä pyrolyysithän nimenomaan siirtää lämmön ja tuo sen savun maun.
olenko väärässä?
3304
Mausteet / Vs: Makumestarin chiliketchup
elokuu 27, 2009, 19:12:57 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 27, 2009, 17:59:40 ip
Joo, asennekysymyshän se on ennen muuta. Enemmän sitä kuin tottumuskysymys tai etenkään ikäpolvikysymys. Joillakin ihmisillä vain on syystä tai toisesta inhoreaktio ruoan tulisuutta kohtaan, eikä se noudata rationaalisia lakeja. Ihmiset vain ovat tällaisia; ei itseänikään saa syömään homejuustoa, kirveenkään uhalla. Enkä yritäkään selittää sitä järkisyillä (ellei: paha haju :P ). En vain syö, piste. :)  Kaipa toisilla on oikeus ajatella chilistä yhtä hullusti.

siinähän se onkin.. mitä ikinä puolijauhonen vävynretales tekeekin niin se menee aina **tuiks.  ;D
3305
Lainaus käyttäjältä: dicotyledon - elokuu 27, 2009, 16:50:51 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - elokuu 24, 2009, 15:41:13 ip
Laita niille pussillinen pähkinöitä vaikka lintulaudalle lähimpään puuhun. Eiköhän nuo ymmärrä hyvän päälle.


Tämä tekniikka näytti toimivan. Eilen oli vielä pari pureskeltua palkoa, nyt ei ollut enää yhtään.

niin siis nytkö sulla ei ole enää ainuttakaan palkoa?  ???
3306
Mausteet / Vs: Makumestarin chiliketchup
elokuu 27, 2009, 16:44:13 ip
alotetaan se koulutus appiukosta joka on sitä ikäluokkaa joka ei tunnusta muita mausteita kuin suolan. tälle henkilölle on liikaa kaupan makaronilaatikkokin.
3307
Lainaus käyttäjältä: SahuriX - elokuu 27, 2009, 15:36:47 ip
Lainaus käyttäjältä: Gasol - elokuu 27, 2009, 14:19:17 ip
Lainaus käyttäjältä: EDi - elokuu 26, 2009, 17:13:46 ip
..saas näkee kuinka lapasesta tää vielä lähtee =)


nii-in... ittellää meinaa kokoajan karata mopo käsistä :) pitänee taas alkaa rauhoittelemaan itseään...


mulla ei mitenkään meinaa lähtee lapasesta..... enää
mopo meni jo? täältä se huutelee! :)
3308
Mausteet / Vs: Makumestarin chiliketchup
elokuu 26, 2009, 22:43:19 ip
sama kun hk:n potkut.. anoppini haukkoo henkeä niistäkin joten ilmeisesti joillekkin riittää että tuotteessa mainitaan sana chili.
3309
tää innostus taitaa leviävän tehokkaammin kuin sikainfluenssa. täällä on muitakin alottelijoita!!
itse pistin lopputalvesta jostain kukkakaupasta löytämiäni jyviä itään. caribean red habanerot, apachet ja jalapenot kasvaa kivasti olkkarin ikkunalla. ans kattoo koska tää lähtee lopullisesti lapasesta..  ;D
3310
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Valoa chileille
elokuu 25, 2009, 22:56:44 ip
popniitti?
3311
Tee-se-itse / Vs: DIY Ledivalo
elokuu 25, 2009, 17:31:35 ip
elektroniikka näpertelu on just kivaa! ja kun itte tekee niin saa just semmosen ku sattuu tuleen. tässä seuraan eka miten muilla käy ennen kun teen oman versioni.  ;D
3312
vähä offtopic tuosta teidän aarteenmetsästyksestä....
metsästys, vpk ja geokätköily..
3313
Muut harrastukset ja elämä / Vs: onko lemmikkejä
elokuu 24, 2009, 22:52:59 ip
pari koiraa. eka tuli vahingossa kun tuttu pariskunta ei pärjänny tolle 3kg rääpäleelle. isompi on kk mäyräkoira joka käy mun kanssa metsästelemässä.
3314
Kangasala eli Tekstiilibisnes
3315
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Valoa chileille
elokuu 24, 2009, 16:36:39 ip
tota noin... olen ammatiltani sähköasentaja ja lueskellessani näitä tekstejä olen huomannut että tulemme tapaamaan vielä harrastukseni puitteissa. olen innokas vpk:lainen.  ;D
3316
aikoinaan oli hesessä gigahampurilainen joka oli mielestäni parempi. samoja jallun viipaleita oli välissä ym mutta ei ollu sitä heikkoo habatöhkää.
3317
laiskuus iski enkä jaksa koko topiciä lukea.
mikähän ois semmonen helppo "ikkunalaudanviereenlaitettavachili" siis sellainen joka kasvais vähän korkeammaksi? isompi viherkasvi ois kiva ja jukka-palmu ei maistu.
3318
niin siis sen puutteestahan meksikaanit tietävät että on taas nälkä.  :P
3319
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilit öljyyn?
elokuu 23, 2009, 20:56:19 ip
eka viestini tälle foorumille kuuluu näin:
mä oon tehnyt tuota öljy systeemiä niin että ensin pyöräytän viipaloidut chilit hyvän oliiviöljyn kanssa pannulla ja purkkiin. mukaan pari kymmentä valkosipulin kynttä viipaloituna. parin viikon jälkeen töhnä on maustunu kunnolla.
kukaan ei oo kuollu mutta monikin on hikoillu.
vinkki: lämpösillä voileivillä loistavaa!