maaliskuu 28, 2024, 10:07:22 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilin tulisuus säilöttäessä..?

Aloittaja capella-, lokakuu 09, 2009, 20:13:33 ip

« edellinen - seuraava »

capella-

Olemme aloittelevia chilifaneja ja saimme sadoksi "hieman vahvoja" chilejä. Aikamme työmme hedelmiä maisteltua totesimme ettei kukaan pysty niitä käyttämään. Mietimmekin että olisiko täällä hyviä ohjeita chilien maun miedontamiseksi esim. säilömällä? (voi olla hiukan huono kysymys tulisten chilien faneille  :P)
Kiitos jo kaikista vastauksista! :)

Chilivaari

Mausta niillä ruokaa.  :D
1, ½ tai vaikka ¼ chiliä annokseen kastiketta, wokkia, pataa jne.

ihis81

Eikös kapsaisiini ole öljyliukoinen, joten mahtaako laimentua jos öljyyn säilöö?
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

MasaT

Lainaus käyttäjältä: ihis81 - lokakuu 09, 2009, 20:31:31 ip
Eikös kapsaisiini ole öljyliukoinen, joten mahtaako laimentua jos öljyyn säilöö?

Ei se kai laimennu vaan tulisuus siirtyy öljyyn. Mitä vähemmän öljyä niin sen tulisempaa luultavasti.
Tabasco on mielestäni hyvä esimerkki miten säilöä tulisesti. Ajattelin juuri tehdä nagasta tippasoosia. :D

TepinKapsikuumi

Mä taas panostaisin toleranssin nostamiseen hankkimalla miedompia kapsaisiinin lähteitä ja totuttelemalla niillä. Muutaman kuukauden päästä ne nyt niin myrkylliseltä maistuvat uppoavat jo kummasti. Been there - done that.

Hombre

Ne voi esim. kuivata ja jauhaa. Jauheesta on helppo annostella sopivia määriä.
Tai tehdä Paholaisen hilloa, jossa tulisuus on siedettävä. (ohje löytyy foorumilta)
Chilit voi myös pakastaa, ne säilyvät kauan pakastettuna.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

MasaT

Lainaus käyttäjältä: MasaT - lokakuu 09, 2009, 21:34:36 ip
Lainaus käyttäjältä: ihis81 - lokakuu 09, 2009, 20:31:31 ip
Eikös kapsaisiini ole öljyliukoinen, joten mahtaako laimentua jos öljyyn säilöö?

Ei se kai laimennu vaan tulisuus siirtyy öljyyn. Mitä vähemmän öljyä niin sen tulisempaa luultavasti.
Tabasco on mielestäni hyvä esimerkki miten säilöä tulisesti. Ajattelin juuri tehdä nagasta tippasoosia. :D

Tuli luettua tuo alkuperäinen kysymys vähän huonosti. En tuota tabascoa ihan aloittelijoille suosittele. Paitsi, että siitä tulee karmea käry keiteltäessä niin ei se ainakaan sitä tulisuutta laimenna.
Tuo kuivaaminen on myös mielestäni paras keino chilien säilömiseen ja sitä jauhamalla tai murskaamalla  on sitten helppo säätää tulisuutta ruuan teon yhteydessä.