huhtikuu 19, 2024, 14:46:54 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Joulu on taas, joulu on taas.. Chilipiparit?

Aloittaja tso, joulukuu 01, 2005, 13:30:39 ip

« edellinen - seuraava »

tso

Laittakaas parhaat piparireseptinne tänne!

Jouluksi pitää saada suu makeaksi ja tuliseksi.

Heittäkääpä tänne parhaat chilipiparkakku reseptinne, niin voi kokeilla :)
#20

Gekko

Tähän täytyy sen verran kommentoida, että vaikka en itse olekaan suuri piparkakkujen ystävä, maistuvat ne mainiolle, kun sipaisee kunnon kerroksen tulisen makeaa chilimarmeladia päälle.  :!:
Solanaceae et vitae

bebe

No varmaan tulee ihan hyviä kun lisää perinteisen reseptin jatkeeksi vaikka 3rkl tulista chilijauhetta :roll:  No riippuu kaiketi taikinan koosta... ja halutusta tulisuudesta. Täytyy varmaan ostaa kaupasta taikinaa ja kokeilla (en kai minä itse viitsi taikinaa tehdä), jotenkin alkoi tuntumaan, että tulisuus sopisi mahtavasti pipareihin.

Myös juusto sopii ko. keksien mausteeksi mainiosti. Jostain olen tuon tavan oppinut ja on jäänyt sellainen käsitys, että se ois alunperin ruotsalainen tapa. Siis ei taikinan mausteeksi vaan yhdessä syötynä. Kun makea ja juusto yleensä sopivat yhteen, niin joku onnellinen chilimarmeladin omistaja voi varmaan yhditää nuo kolme yhteen. Siis ensin piparkakku, päälle siivu juustoa ja vielä sen päälle sivellään chilimarmeladia  :wink:  Saatais olla hyvääkin.

Myös (vanilja)jäätelöviipale kahden piparin välissä maistuu mainiolle. Ehkä vaniljan vois vielä vaihtaa chiliksi...

TheBigX

No ei se piparitaikinan tekeminen kovin vaikeaa ole... Siihen menee ehkä 5-10 min. Ei siinä tarvitse tehdä muuta kuin sulattaa sokeri ja siirappi kattilassa, lisätä siihen margariini ja antaa jäähtyä. Sitten toisessa kulhossa sekotetaan jauhot, kardemumma, neilikka, kaneli, inkivääri ja ruokasooda. Sitten ei tarvitse muuta kuin kaataa jauhoseos kattilaan ja sekoittaa tasaiseksi. Yön yli jääkaappiin ja sitten leipomaan.  :D

bassino

Lainaus käyttäjältä: "bebeto"Myös juusto sopii ko. keksien mausteeksi mainiosti.


Etenkin homejuusto sopii loistavasti. Sekä piparien päällä syötynä ja piparitaikinaan sisäänleivottuna.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

JyriT

Tuli testattua näitä chilipipareita.
Normi taikina, mutta otin itselle syrjään n. nyrkin kokosen limpin taikinaa ennen kaapissaseisottamista. Sekaan tuli lorautettua n. ruokalusikallinen Habanero-Tabaskoa. Tästä sitten leivottiin normaaliin tapaan pipareita, lopputaikina meni ilman lisä-mausteita leivottavaksi..
Kekseistä tuli aika metkan makuisia: Aluksi kuin tavan pipari mutta suuhun jää piparinmaun tilalle mieto polte :D Suosittelen!
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **

Larski

Jatketaanpa vanhaa. Olisko kellään heittää chilipiparireseptiä tai arviota sopivasta nagajauheen määrästä? Huomenna pitäis väsätä taikina ja toivottavaa olis että muutki sais tuotoksia syötyä.

kalat69

joulukuu 07, 2010, 06:41:02 ap #7 Viimeisin muokkaus: joulukuu 07, 2010, 06:44:33 ap käyttäjältä kalat69
täällä on meidän viime vuotinen nagapipariresepti, kun pikkasen selaa niin löytää... nagapiparin nimellä löytyy ;D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6505.0

ja sieltähän se löytyykin, maailman helpoin resepti


2010- 2013 hallituksen jäsen