maaliskuu 29, 2024, 07:48:31 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilimakkarat

Aloittaja Aji Inferno, toukokuu 21, 2011, 20:12:11 ip

« edellinen - seuraava »

Whili

Lainaus käyttäjältä: calm - maaliskuu 12, 2013, 22:11:18 ip
Tulipa käytyä grillaamassa Lidlin Chili-Cheddar Grillimakkaraa. Chiliä 0,8%, mausteena cayennepippuria. Jotain vihreitä könttejä siellä seassa oli muutamia ja ehkä pienoinen poltekin erottui, kun oikein erikseen pohti. Mutta ei tätä kannata chilin vuoksi mennä ostamaan. Suurempi pettymys oli cheddar (8%), se jäi kyllä ihan näkymättömiin ja tuntumattomiin. Mutta auringonlasku oli sentään hieno. http://calm.iki.fi/auringonlasku_20130312

Ostimpa kanssa tuota Liidelistä tuota Lämäri-merkkistä "chili"-makkaraa kun vanhempi herrasmies vieressäni kehui ko. makkaran
tulisuutta. Vaan eipä maistunut chili mun suussa, muuten kylläkin ihan menettelevä grillituote camppinkien ja popsien seurassa.

Näistä kansan chilimakkaroista täytynee jälleen kehua Kabanossin juusto-jalopenomakkaraa. Se on hyvää, vaikkakin ei tulista.


HSuomi

Vähän aihetta sivuten täytyy kehua Savuhovin Kipu-sinappia. Oivallista tavaraa grillimakkaran päällä.

Pikku provo päälle:
Jokainen joka on joskus makkaraa grillannut varmasti allekirjoittaa sen että noi A-luokan makkarat ei sovellu grillaamiseen ollenkaan. Kuoresta jää sellanen kortsu vaikka kuinka paistaa. Halpamakkaroihin saa herkullisen rapean kuoren.

Kajban

Järvenpään cm:stä löytyy myöskin melko kattava tarjonta savuhovin tuotteita, löytyy ainakin tuska, viha ja isoviha. Tietysti lisäksi kaikki tulettomat tuotteet myös mukana. Isovihaa tarttui paketti matkaan sekä muksulle poropeukaloa :)... ja tietty aina niin maukasta savuhovin suolalihaa!!

Sihijuoma666

Lainaus käyttäjältä: HSuomi - toukokuu 06, 2013, 21:39:50 ip
Vähän aihetta sivuten täytyy kehua Savuhovin Kipu-sinappia. Oivallista tavaraa grillimakkaran päällä.

Pikku provo päälle:
Jokainen joka on joskus makkaraa grillannut varmasti allekirjoittaa sen että noi A-luokan makkarat ei sovellu grillaamiseen ollenkaan. Kuoresta jää sellanen kortsu vaikka kuinka paistaa. Halpamakkaroihin saa herkullisen rapean kuoren.


Yleensä ollut sitä mieltä että sinappi ja chili pitää pitää erillään, mutta tuo kipusinappi toimii yksinkertaisissa hot dogeissa oikein mainiosti. Ja A-luokan makkara ei ole makkaraa nähnytkään.. Siinäkin pidän mielummin makkaran makkarana ja lihan lihana.


Rundari

Itse taas pidän pullan pullana ja makkaran makkarana, ja kunnon makkara ei sinappia edes grillattuna välttämättä kaipaa.

meikkupeikko

Satuin tänään eksymään kaupunkiin, siellä Citymarkettiin ja vieläpä makkarahyllylle. Sopivasti sattui Savuhovin makkarat kohdalle ja nappasin mukaan kolme pakettia, jotka grillasin samantien kotona.
Ensimmäinen paketti oli Tuskaa. Aloittelijalle kiva polte, mutta maku ei miellyttänyt lainkaan.
Toinen paketti oli Raivoa. Nam! Potkua sopivasti ja makukin suuhun sopiva. Hinta kuitenkin suolainen.
Viimeinen paketti oli Isovihaa. Ei ikinä enää. Yhden söin ja huh mikä polte!

Tästä lähtien pitäydyn kabanossin Karskissa. Ei siinä juuri potkua ole, mutta hyvä maku.

Jahvetti




Mustasaaren K-Supermarketin makkaravalikoimista lähti Maalahden Lihan Palopäällikkö kokeiluun.
A-luokan grillimakkara, lihapitoisuus 80%. Tuoteselosteen lisäksi oli vielä erikseen mainittu Habanero ja Naga Morich käytetyiksi chileiksi.

Omaan makuuni yksi parhaista makkaroista pitkään aikaan. Chili maistuu ja myös näkyy kohtuullisen reilun kokoisina paloina.
Tulisuuttakin on meikäläiselle ihan riittävästi.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Jame

Olettekos noita Wurst Fennican raakamakkaroita kokeilleet? Itse olen ostanut menneinä vuosina useampaakin laatua, eniten ehkä Merguezia, johon tykästyin Ranskassa. Mutta noita tulisempia en ole vielä kokeillut.

http://www.wurstfennica.fi/?sivu=tuotteet_raakamakkarat

Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

HSuomi

Löytyykö mitään tulista "jauhomakkaraa"? Noi A-luokan makkarat on niin paskaa. Huonoja grillata ja ei kovin hyviä.
Mitä voi odottaa jos yritetään tunkea pihvi suolen sisään...

Whili

Lainaus käyttäjältä: HSuomi - toukokuu 26, 2013, 23:04:23 ip
Löytyykö mitään tulista "jauhomakkaraa"? Noi A-luokan makkarat on niin paskaa. Huonoja grillata ja ei kovin hyviä.
Mitä voi odottaa jos yritetään tunkea pihvi suolen sisään...




Tulisuudesta en tiedä, kun en ole vielä testannut...

JohnnyB

Viikonloppuna maistoin Savuhovin Tuskaa ja pakko yhtyä meikkupeikon kommenttiin mausta: joku sävy siinä ei oikein miellyttänyt, vaikka tulisuus oli hyvä. Raivomakkaroita on enemmänkin tullut syötyä ja niissä yhtyvät minun suuhuni sopivasti maku ja tulisuus. Savuhovin Kiukkunakit ovat myös hyviä, mutta sekä tulisuus että maku jäävät kakkoseksi Raivoon verrattuna. Nakit sopivatkin paremmin uuniin krapulapäivän ranskalaisten kaveriksi.

Tulipa testattua myös Tapolan tulikeppejä. Ihan ok makkara, mutta tulisuuden sijaan omaan suuhun enemmänkin miedosti pippurinen maku. Grilliseurueen vähemmän tuliseen tottuneille tämä makkara kelpasi.

HSuomi

Whilin vinkkaamaa tuotetta onkin pikaisesti hankittava testiin.

PP

Lainaus käyttäjältä: HSuomi - toukokuu 27, 2013, 23:18:34 ip
Whilin vinkkaamaa tuotetta onkin pikaisesti hankittava testiin.


Se on vuoden teko Atrialta, jos tuo on meidän mielestä edes kohtuullisesti tulista. Aineslistassa mainitaan "mausteet (jalapeno, paprika, chili)", mikä ei lupaa hyvää. Rasvamössössä pitää olla tulisuutta varten todella paljon chiliä ellei käytetä vähintään Habaneroa.

Aji Inferno

Maalahden Palopäällikkö tuntuisi rokilta. Saakohan sitä mistään täällä hevon kuusessa (= pääkaupunkiseudulla)?

Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 28, 2013, 04:18:49 ap
Maalahden Palopäällikkö tuntuisi rokilta. Saakohan sitä mistään täällä hevon kuusessa (= pääkaupunkiseudulla)?


Jälleenmyyjien listaus löytyy valmistajan kotisivulta, maalahdenliha.fi.
Lähinnä rannikkoseudulla näyttäis myymälät olevan, sun tapauksessa Kauniaisten S-Market taitaa olla lähin, josta kannattais kurkata.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Nosiseptori

Vieläkö sitä Savuhovin Laavalauantaita saisi jostain Helsingissä (tai esim Tammistosta)?

Jame

Paketti tuollaista tarttui eilen mukaan Prismasta. Tuskin on kovin tulista mutta kokeillaan



http://www.saarioinen.fi/tuotteet/tuotehaku//?TUOTEID=8334

Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Whili

Nuo raakamakkarat tulivat vuosi/pari sitten ryminällä makkaratiskeihin.
Ihan hyvä juttu, mutta vielä kun saataisiin oikeita chiliraakamakkaroita.   
..Mutta edistystä tämäkin camppinkkien ja pirkkalenkkien luvatussa maassa  ;)

Jame

Lainaus käyttäjältä: Whili - toukokuu 31, 2013, 08:32:16 ap
Nuo raakamakkarat tulivat vuosi/pari sitten ryminällä makkaratiskeihin.
Ihan hyvä juttu, mutta vielä kun saataisiin oikeita chiliraakamakkaroita.   
..Mutta edistystä tämäkin camppinkkien ja pirkkalenkkien luvatussa maassa  ;)


Wurst Fennican makkaroista kokeilemisen arvoisia voisivat olla

Palermo
Erittäin tulinen, chilillä ja valkosipulilla maustettu porsaanlihamakkara. Makkaran pituus on noin 10 cm ja paino on noin 40 g lampaansuolessa. Tuote on laktoositon ja gluteeniton, eikä sisällä säilöntäaineita. Lihapitoisuus 85,0%. Rasvapitoisuus keskimäärin 10,0%

tai

Mexicanawurst
Tulinen porsaanlihamakkara, joka sisältää tuoretta chiliä, sekä tulista jalopenoa Makkaran pituus on noin 10 cm ja paino on noin 80 - 100 g siansuolessa. Tuote on laktoositon ja gluteeniton, eikä sisällä säilöntäaineita. Lihapitoisuus 75,0% Rasvapitoisuus keskimäärin 22,0%.

Ko. valmistajan tuotteita näkyy olevan usein myynnissä esim. pk-seudun Cittareissa, Stockan Herkussa yms. mutta tavallista kuluttajaa saattaa hirvittää maksaa makkarasta parinkympin kilohintaa.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

Löytyi tuollaiset sivut. Mahtaakohan siellä olla jotain chilimakkaroista? Täytyy vilkaista.

http://www.makkara.info/aks3_uusimmat.php

Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.