Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - bläkkäri

Sivuja: [1] 2 3 ... 37
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Lokakuu 12, 2017, 00:56:00 ap »
Kirjataanpa väliaikatietoja sadonkorjuusta tähän väliin. Tänään tuli ylitettyä 1000g:n raja joten voidaan alkaa puhua sadosta kiloissa grammojen sijaan.
Kirvapopulaation räjähdysmäisen kasvun vuoksi joutui keräämään aika paljon podeja raakana joten nähtäväksi jää päästäänkö lähelle viime vuoden 2,5 kiloa.

Tähän väliin voisikin laittaa väliarviota tämän kauden lajikkeista, tulee ainakin kirjattua ylös seuraavalta kaudelta poisputoajat.


Aji Amarillo: Ei päässyt tekemään edes kukkia, podeista puhumattakaan.   Ei jatkoon.

Serrano Del Sol: Teki muutaman melko pienen podin takapihalla, ei mitenkään erikoisen makuinen.   Ei jatkoon.

Starfish: Kasvihuoneessa intoutui tekemään useammankin maistelukokoisen podin, todella herkullinen.   Ehdottomasti jatkoon.

Poblano: Teki podeja sekä kasvihuoneessa että takapihalla, kasvihuoneessa todella kookkaitakin. Eivät meinaa vaan kypsyä.   Ei jatkoon.

Hegyes Erös: Yllätti tekemällä takapihalla muutaman todella kookkaan podin, eivät vaan maistu millekään edes kypsänä.   Ei jatkoon.

"Ärsyttävä terska": Todella satoisa jopa takapihalla, ihan ok makuinen hyvällä poltteella. Jauheeksi.   Jatkoon.

Beaver Dam: Teki suuria podeja takapihalla sekä kasvihuoneessa. Herkullinen ja sopivan tulinen.   Ehdottomasti jatkoon.

Large Red Cherry: Suosikki jauhechili viime kaudelta, paksulihainen ja sopivalla poltteella.   Jatkoon.

Trepadeira Do Werner: Ehdottomasti parhaimman makuinen viime kaudelta, menee tuoreena sekä jauheeksi.   Ehdottomasti Jatkoon.

Chiluacle Negro: Ei oikein lähtenyt kasvuun, vesilasissa ehkä yksi podi kyseistä kypsymässä.   Tuskin jatkoon.

Inca Berry: Ei oikein enää iskenyt makuhermoon niinkuin viime kaudella, ehkä kelit vaikutti makuun.   Ei jatkoon.

CGN21500: Yksikään podi ei kasvanut niin isoksi että olisi siemeniä saanut, maku oli noissa rusinoissa kuitenkin melko hyvä.   Valitettavasti ei jatkoon.

Cajamara: Teki muutaman podin, ei kovin hyvän makuisia.   Ei jatkoon.

Rocato: Kituliasta kasvua, ei tainnut juuri kukkiakaan tehdä.   Ei jatkoon.

Duke: Pari pienehköä podinalkua vasta alkusyksystä, ötököitten valtaama lopulta.   Ei jatkoon.

Peach Bhut Jolokia: Kituliasta kasvua alusta asti, todella herkkä polttamaan lehtensä. Ei tainnut podin podia tulla.   Ei jatkoon.

Cheiro Roxa: Taas heikkoa kasvua, jopa kasvihuoneessa. Saattoi tulla pari podia, ei muistikuvia.   Ei jatkoon.

Aji Cristal: Ei oikeen menestynyt tällaisessa kesässä takapihalla, ehkä jo aika luopua tästä.   Ei jatkoon.

Pink Habanero: Teki muutamia pikkuruisia podeja, täysin tulettomia ja melko herkullisia. Näille löytyi tykkääjiä.   Ehdottomasti jatkoon.

7pot Chaguanas Strain II: Ei ottanut tämäkään tulisempi yksilö kasvaakseen, Ensikaudelle ehkä joku toinen 7-pata?   Ei jatkoon.

Aji Panca ja Dulce Dolor ovat vielä kysymysmerkkejä, toista on luultavimmin takapihalla ötököiden teurastamana mutta useammalla erikoisella podilla varustettuna jotka on muuttuneet osaksi vihreastä täysin mustaan.
Toinen on sisällä kasvarista pelastettuna, todella paljon isohkoja podeja jotka pikkuhiljaa muuttaa väriään.

2
Nyt meni kolmisen kuukautta ilman ja taas salilla :D.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Lokakuu 08, 2017, 13:47:34 ip »
Savustuspäivä! :D


Paluuta tekevästä flunssasta johtuen savustaja tarvitsee lämmikettä joka sattui myös kuvaan päätymään.

Savustumassa pari podia Starfishiä, kohtuullinen satsi Trepadeira Do Werneriä ja reilumpi satsi sekalaista sakkia(Terskaa, Inca Berryä, Poblanoa ja paria muuta)

4
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Bonda ma jacques C.Chinense
« : Syyskuu 27, 2017, 13:22:47 ip »
Tälle vuodelle tuli SKK:sta napattua Bondaa kokeiluun. Ei oikein kummoista satoa tuottanut tämän kesän säillä tuossa seinustalla, mutta muutaman papanan sai maistiaiseksi.
Ja kyllä on juurikin sellainen parfyyminen aromipommi kuin olin ylempää lukenut(vaikkakin vuosien takaa ;)).

Poltetta tosin oli sen verran reilusti ettei ollut kovin nautittavaa syötävää tuoreena, eikä pelkästään poltetta vaan maussa oli myös todella vahvaa sitruksista kirpakkuutta.
Toisaalta toleranssitkin taitaa olla melko alamaissa, mutta menee silti jauheeksi. Tuskin siitä pahaa tulee...

Ja varmasti kasvatteluun ensikaudelle!

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Syyskuu 26, 2017, 00:04:15 ap »
Noniin, nyt on sitten virallisesti ötökättömyys täällä ohitse >:(.
Jotain vaaleita/vaalean ruskeita vaeltelijoita oli ilmestynyt Poblanon sekä Serrano Del Solin lehdille ja varsiin. Uudelleen ruukutellessa noita ei kyllä osunut silmiin joten saattoivat olla horroksessa jossain piilossa ja lämpimään tuotaessa sitten heräilivät. Melko laiskaa oli liikehdintä mutta katsoin varmimmaksi poistaa kyseiset kasvit. Muissa sisällä olijoissa ei ollut merkkejä näistä havaittavissa. Seurataan tilannetta...

Kasvarissa tuli piipahdettua tänään kun siellä oli harsottelupuuhat menossa, Starfishissä oli useampi podi ottamassa jo punaa poskiin. CGN21500:ssa oli runko menossa sen verta heikkoon kuntoon että päätin pelastaa parin oksan mukana sisälle vesilasiin loput podinalut. Pieniä olivat suurin osa mutta jospa sieltä maistiaisia ainakin heruis.

Vielä täytyisi uskaltautua pihalle kurkkaamaan onko laiminlyödyistä hylkiöistä mitään jäljellä, tuskin ovat viikkoon vettä ainakaan saaneet...

6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Now playing-topic :)
« : Syyskuu 23, 2017, 02:05:46 ap »
Jotenkin tultiin taas tähän. Kyseusen orkesterin ehdottomasti koskettavin ralli, ehkei paras mutta...

https://www.youtube.com/watch?v=rn_YodiJO6k

7
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Beaver Dam
« : Syyskuu 21, 2017, 14:31:35 ip »
Ötökät ei täällä vaivanneet yhtään, ainoastaan kasvarissa olleesta oli joku käynyt lehtiä ahkeraan nakertelemassa. Kypsimpiä poimiessa tuli sitten huomattua että pariin podiinkiin oli käyty nakertamassa reikiä.
Tuo ensimmäinen maistiainen oli varmaan alkukesän säiden vuoksi hieman keskeneräinen poltteen puolesta. Toisesta maistettavasta annoin vaimokkeelle reilun siivun saatesanoilla "tää on sitten tosi mietoa ;)". Melko pahoja katseita ja pari ärräpäätäkin tuli tähän suuntaan ja omaankin suuhun tuo jälkimmäinen oli kyllä huomattavasti tulisempi. Silti herkullinen.

8
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Beaver Dam
« : Syyskuu 17, 2017, 23:50:02 ip »
SKK:sta sain tälle kaudelle tätä yksilöä ensimmäistä kertaa kasvatukseen. Todella kompakti kasvi, ei tainnut puoli metriä ylittyä kummallakaan kasvilla. Ensimmäisen yksilön perusteella menee varmasti ensikaudellekin kasvatteluun. Mehukasta paprikaa mukavalla miedolla poltteella. Kohta on seuraava yksilö kypsynyt, varmaan kymmenkunta vielä tulossa.

9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Syyskuu 17, 2017, 23:22:16 ip »
Nonnih!

Remppa on virallisesti ohi, kyä ny kelepaa alotella tulevan kauden idättelyt uuden lattian saaneessa "mancavessa" ;D. Nyt ei sitten hiissailla multapohjaisia ämpäreitä laminaattia pitkin ::).

Itseasiassa jo muutaman päivän on ollut rauha maassa rempan suhteen, oli vaan tuossa chilien loppukypsyttelyhuoneessa sen verta paljon romua että tänään sai vasta raivattua sinne tilaa kasvatuksille.


Tästä lähdettiin tänä iltana liikenteeseen, nämä kaikki pitäisi saada sisälle kypsymään sangen rajallisiin tiloihin(johtuen karvaisista kasvintuhoajista).


Beaver Dam sujahti melko kepeästi tuonne tussarin kylkeen, menee ehdottomasti ensi kaudelle tämä herkku.


Tähän kuvaan onkin sitten saatu ympättyä kokonaista viisi kasvia. Melkonen urakka oli tunkea nuo kaksi Poblanoa samaan astiaan, toivottavasti selvisivät hengissä tuosta koettelemuksesta.
Keskellä Ärsyttävä Terskan Mallinen, siitä saatu yksi maistiainen joka lupaili ihan ok makuja joten taitaa mennä sadontuotantonsa takia ensi kaudelle.
Oikeassa reunassa on sitten naitettu samaan purkkiin Serrano sekä Bonda ma Jacques. Ensimmäinen ei ollut mitenkään erikoinen, ei siis ensi kaudelle. Bondasta saatu vasta pikkuriikkinen maistiainen mutta siitä tulvahti jo sellaisia aromeja että ehdottomasti jatkoon.

Pihalle jäi vielä Chiluacle Negro, Aji Cristal, Trepadeira sekä Hegyes Erös. Ehkä nekin tulevina päivinä löytää sisältä paikkansa. Chiluacleen oli näköjään jossain vaiheessa iskenyt jotain öttiäisiä kun oli useampi alimmista lehdistä sekä aika moni kukannuppu täynnä jotain rusehtavia kikkareita. Eivät enää näyttäneet liikkuvan, kaippa kylmenevät kelit oli tehneet niistä selvän ennen kuin ehdin niitä edes huomata.

Huomenna olis ehkä hyvä käydä vähän pällisteleen mitä äiteen kasvarissa tapahtuu, oli sielläkin kuulemma jo muutama yksilö alkanut väriä vaihtamaan. Kelien suhteen ei ole niin suurta hätää kuin tuossa omalla takapihalla kun kasvarissa pysyi alkukesästä lämmöt pari astetta omaa pihaa lämpimämpänä. Siellä myös pieni sähköpatteri kylmimpinä öinä pakkasia vahtimassa.

Mukavaa päästä taas kiinni chilienkasvatteluun, kesän surkeat kelit vei suurimman innon ja kuukauden ajan ei ole sitten aikaa riittänyt vaikka intoa olisi jostain ilmaantunutkin. Nyt jo pyörii mielessä että mitä sitä tulevalle kaudelle laittaisi itämään...

10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mikä tänään naurattaa.
« : Syyskuu 09, 2017, 21:27:36 ip »
Remppa saatu aikalailla valmiiksi. Menihän tuossa melkeen kolmisen viikkoa kun vaihdettiin laminaatit ja ovet koko kämppään. Kaikkee pikku näpertelyä ja kikkailua matkan varrella kun on sellanen 80-luvun rivari jossa suoraa seinää saa hiukan hakea. Työtkin vielä haittaa hommia kun alkuun piti aloitella kesäloman puolella mutta niinhän nuo aikataulut aina pettää...

Nyt on aika ottaa hiukan olutta ja päälle vähän viskiä. ;D ;D ;D

edit;
Menihän tuossa näköjään reilu viikko vielä päälle ennenkuin voi sanoa että ihan rehellisesti loppusuora rempassa häämöttää. Pari listaa enää olkkarin kulkuaukkoon käsiteltävänä, tänään sai chilienkypsyttelyhuoneenkin raivattua lopuista romuista.

Kesän hienot kasvattelukelit tuhosivat innostuksen chilejä kohtaan lähes täysin ja siihen päälle kuukausi aikaa kun ei ehtinyt edes miettiä nousisiko innostus kun viimein podia alkaa kasveihin ilmestymään. Tänään kun pääsi tuomaan kasveja sisälle ja ruukuttelemaan sekä karsimaan ylimääräisiä lehtiä sekä jäljelle jääneitä kukkia/nuppuja tuli taas huomattua kuinka terapeuttista hommaa tuo chilien kanssa häärääminen on.
Vähän lisää samaa puuhastelua ja kunnolla lepoa ja ens perstaina sitten riipasis kunnon kännit ni eiköhän se tulevaisuus taas valoisalta näytä :D.

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Syyskuu 03, 2017, 21:34:07 ip »
Huoh, jos kävis täälläkin pyörähtään kun hetken ehtii hengähtää.

Oli suunniteltu "pientä" rempaa kämppään tuohon loman aikoihin, mutta remonttiapu(lue;ainoa joka jotain osaa) oli työllistetty juurikin sen aikaa.
Kun sitten lomalta tuli palailtua, niin ekana työpäivänä tuli ilmoitus että nyt olis hyvää aikaa aloittaa remppaa. Eipä siinä muu auttanu ko mennä mukana ja vikistä. Sillä tiellä ollaan oltu jo kaksi viikkoa ja chilit täysin heitteillä kun ei tunnit vuorokaudessa riitä niitten hoivaamiseen. Onneksi äitee käy kasvarissa olevat pääasialliset sadontuottajat aina kasteleen kun tuntuvat nuupahtavan.

Omalta seinustalta tuli toissapäivänä kerättyä hiukan maistiaisia sisälle loppukypsymään. Yksi Beaver Damin aika isohko podi, pari Aji Cristallin piskuista yrittelijää sekä kolme muhkeaa Large Red Cherryä. Ehkä tulevalla viikolla päästään maisteleen...

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Elokuu 20, 2017, 20:58:56 ip »
Juu, harvakseltaan putoilee päivityksiä...

Lomat on lusittu ja työelämä kutsuu taas. Eli päivitystahti tuskin tihenee ::).
Alkuviikosta tuli viimein loppusijoitettua viimeiset viimevuoden sadosta, eli pakkasesta lähti itselle tuoreena syömäkelvottomat Jigsaw, Naga sekä Harold St. Barts uuniin kuivumaan.
Vielä kun saisi ne jossain välissä jauheeksi asti, aikalailla alkaa viime kauden jauheet olla muuten käytetty.


Sitten tämän kauden kuulumisiin.

Kasvarissa olijoista ei yksikään ole alkanut vaihtamaan väriä, mutta kokoa tulee edelleen lisää. Omassa pihassa onkin sitten jo ruskan sävyjä havaittavissa :D.

Beaver Damissa on jo kärjen väri alkanut vaihtumaan.


Large Red Cherry on jo punastuttanut parikin muhkeaa podia, harmi vain että määrässä jäädään varmaan viidennekseen viime vuodesta.

Molemmat sääpalvelut näyttäisi vielä pidättyvän yöpakkasilla pelottelusta joten ehkä jonkinlainen osa sadosta saadaan kypsäksikin asti.
Täältä tähän.

13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Heinäkuu 31, 2017, 02:40:31 ap »
Noniin, kasvatit saatu viimein kuvattua ja löytyihän sieltä joukosta miellyttäviä yllätyksiäkin :).


Ensin mennään äidin kasvariin, siellähän ollaan huomattavasti pidemmällä sadontuotannossa ;).
Alkuun oli merkittynä mitä missäkin kasvaa, mutta kosteus kasvarissa vei merkinnät heti alkuun. Eipä siellä ole kuin pari yksilöä joissa hieman epäselvyyttä lienee...Ensimmäisenä Trepadeira Do Wernerit, toisessa puskassa ainakin on mukavasti podia tulossa. Omalla seinustalla olevaa Werneriä on turhaa kuvata, muutama nupun alku ainoastaan...


Siinä vieressä piskuinen Beaver Damin puska tuottaa 5 kipaletta melekosia mollukoita.


Seuraavana vuorossa CGN21500, tässäkin podit on yli puolta isompia kuin pihamaalla olevassa yksilössä


Miellyttävä yllätys oli kun Starfishissä olikin jo muutama podin alku, luulin että täysin ilman maistiaisia jää...


Tämä yksilö, jossa podeja roikkuu tuolla lehtien piilossa varmaan reilun toistakymmentä on luultavimmin Aji Panca. Lopullinen varmuus tarkistetaan podien väristä.


Poblanon podit piti kuvata lasin toiselta puolelta, niin hyvin olivat lehtien takana piilossa.


Tämän yksilön laji selvinnee lopullisesti vasta kun podit ottaa hiukan lisää kokoa, mutta villi veikkaus menee Cheiro Roxan suuntaan.


Sitten omalle seinustalle jossa näkymät on paria poikkeusta lukuunottamatta melko synkät.


Aji Cristallissa pari keskinkertaista podin alkua.


Large Red Cherry ei pettänyt tänäkään vuonna, viileydestä huolimatta pukannut muutaman isohkon mollukan.


CGN21500 pukkaa muutamaa tuollaista rusinaa kun on ulkosalla joutunut olemaan.


Beaver Dam tuntuu viihtyvän myös kasvarin ulkopuolella, tästä saa jo hiukan maistiaista...


Ärsyttävä Terskan Mallinen on toinen yllättäjä omalla seinustalla, tulee reilusti hyvänkokoista podia. Kun nyt olisi vielä hyvän makuinen, ja tulinenkin vielä ::).


Poblano tekee podia ulkosallakin, koko vaan on puolet kasvarissa kasvaneista.


Serrano Del Solissa jotain podin alkuja, melko ruppanoita silti.


Bonda ma Jacques yllätti iloisesti kun puskaa tongein, olihan sinnekin alkuja ilmestynyt.


Inca Berrykin se yrittää jotain tuottaa...


Siinäpäs se tämänhetkinen tilanne kutakuinkin on, odotellaan kädet ristissä että sääennusteet olisi edes hiukan väärässä ja lämpöä elokuullekin riittäisi. Sisälle mahtuu rajallinen määrä satoaan kypsyttelemään eli viikate luultavimmin viuhuu useammallekin puskalle kun yöpakkaset alkaa uhkaamaan.

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Heinäkuu 21, 2017, 14:18:00 ip »
Menny kyllä kaikki päivittämishalut näillä keleillä.

Onneksi ainakin Beaver Dam pukkaa paria reilun kokoista maistiaista, ja taitaa Poblanossa ja Terskassakin olla alkuja tulossa. Muut sitten pukkaakin kukkaa mutta raakileita ei ala näillä ilmoilla ilmestymään. Äiteen kasvarissa sentään jotain alkuja, Trepadeirassa ihan mukavastikin.

Loma alkaa ylihuomenna joten eiköhän niitä kuviakin tule napsittua ;).

15
Kahen kuukauden tauon jälkeen salikäynnit taas alotettu.

16
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Paras olut, mitä olette maistanut?
« : Kesäkuu 14, 2017, 09:24:52 ap »
Pyynikistä on näköjään muodostunut suosikkipanimo tähän hetkeen, sen verran herkullista oli eilen nautittu Ruby Jazz Ale. Pitkään tuota kauppojen hyllyillä silmäillyt mutta ei ole uskaltanut sitten ostaa kun on pihlajanmarjalla ja yrteillä höystettyä. Eipä nuo maussa mitenkään päälle hyökänneet, tummaa, paksua alea rapsakoilla humaloilla ja kuivakalla suutuntumalla. On kyl tän kesän suosikkityyli ehdottomasti ;D.

17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Kesäkuu 10, 2017, 20:59:08 ip »
Noniin, vihdoinkin sai napsittua (pari päivää sitten ::)) koko katraasta kuvat. Vielä täytyy äidin kasvarissa olevista yksilöistä napsia kuvat että voi vertailla kasvari/ulkokasvatuksen tuloksia.


Aji Amarillot, tuolle risulle vaihdoin astian ekana ja samalla katkesi juuripaakusta 2/3 pois. Alkoi kuitenkin heti tekeen uusia lehtiä joten ei raaskinu heittää pois :).


Starfish ja Serrano Del Sol


Poblanot


Hegyes Erös ja Ärsyttävä Terskan Mallinen. Jälkimmäinen tekee ihan järjettömän paljon nuppuja :D.


Beaver Dam ja Aji Panca


Large Red Cherry ja Trepadeira Do Werner


Chilhuacle Negro ja Inca Berry(mysteerinimi selvitetty)


Dulce Dolor, CGN21500(2kpl) ja Cajamara(2kpl)


Rocato, Bonda Ma Jacques, Duke, Peach Bhut Jolokia, Cheiro Roxa ja Aji Cristal.


Pink Habanero(3kpl) ja 7pot Chaguanas Strain II

Osa kolmessa viimeisessä kuvassa näkyvistä löysi tänään uuden kodin isommissa astioissa. Lisää ruukutetaan jahka ehtii multaa lisää hankkimaan.
Alkupäässä näkyvät suurilehtiset hujopit on ottaneet melkoisesti siipeensä auringosta vaikka harsoa on ollut koko ajan 3-4 kerrosta. Ehkä alussa olivat hetkiä kahden kerroksen varassa, liekkö silloin enimmät osumat tulleet...
Myös 7pot Chaguanas oli melko yliherkkä auringolle. Toukokuun alun hellepäivät polttivat ylimmät lehdet kahteen otteeseen, siksi tuollainen tynkä tuossa yläpäässä. Uutta lehteä silti ilmestyy :).

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Kesäkuu 08, 2017, 09:34:16 ap »
Eilen kannoin kaikki chilit sisälle, tänään kiikutetaan taas pihalle. Jospas vaikka ehtisi nyt kuvailemaankin ja pistään enemmän kuin kaksi kerrosta harsoa. Olivat hiukan tykänneet kyttyrää eilisistä keleistä...

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2017
« : Kesäkuu 04, 2017, 18:39:13 ip »
Eipä paljoa huvita päivitellä näillä keleillä >:(. Mutta huomisesta etiäppäin näyttäis kelit olevan paranemaan päin. Eli parin päivän sisään on kaikilla chileillä oikeat kasvupaikat haettuna.

Kaksi Trepaa ja yksi Beaveri menee ainsakin äiteen kasvariin,  yritän varmaan vielä ainakin Poblanon sinne sovittaa lisäksi. Omat sisällä majailevat pukkaa nuppua ihan hullun lailla, muutama kukkakin jo näytti jossain puskassa aukeavan. Kasvarissa oli kanssa parissa yksilössä nupun alkuja.

Täytyy tehdä kunnon kattava kuvapäivitys joka kasvista että jää jotain tietoa talteen omien hatarien muistikuvien vahvistukseksi.

20
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Now playing-topic :)
« : Toukokuu 31, 2017, 22:58:27 ip »
Piti hiukan vauhtia hakea vapaapäivän iltaan. Tästä sitä saa!

https://www.youtube.com/watch?v=FKKG-WJiWrQ

Sivuja: [1] 2 3 ... 37