Kirjoittaja Aihe: Chilikastike  (Luettu 25028 kertaa)

Poissa Jame

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Goat's Weed
  • ****
  • Viestejä: 853
    • Profiili
Vs: Chilikastike
« Vastaus #20 : Elokuu 29, 2016, 20:16:25 ip »
Mieluummin vaikka Ikeasta pyörähtää noita hakemassa jos lahjaksi ;)

Onhan noi toki siistejä mutta onnistuuko noissa umpioiminen? Itse ainakin olen tehnyt mm. kalasäilykkeitä niin, että kypsennän niitä uunissa säilyketölkeissä kansi tiukasti kiinni monta tuntia 125 asteessa. Liemi kiehuu ja paine puskee ilman (hapen) pois purkista kannen välistä. Jäähtyessään vetää "vakuumille". Chilisäilykkeissä voi tuon uunituksen/keittämisen jättää väliin kun käyttää etikkaa jamahdollisesti myös Atamonia.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Poissa Trioniska

  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2241
  • Chili se miehen tiellä pitää #1198
    • Profiili
    • Chiliblogiani
Vs: Chilikastike
« Vastaus #21 : Syyskuu 03, 2016, 14:59:00 ip »
Mieluummin vaikka Ikeasta pyörähtää noita hakemassa jos lahjaksi ;)

Onhan noi toki siistejä mutta onnistuuko noissa umpioiminen? Itse ainakin olen tehnyt mm. kalasäilykkeitä niin, että kypsennän niitä uunissa säilyketölkeissä kansi tiukasti kiinni monta tuntia 125 asteessa. Liemi kiehuu ja paine puskee ilman (hapen) pois purkista kannen välistä. Jäähtyessään vetää "vakuumille". Chilisäilykkeissä voi tuon uunituksen/keittämisen jättää väliin kun käyttää etikkaa jamahdollisesti myös Atamonia.

Luonnonkumia tuo tiiviste niin ei ainakaan uunitus ole mahdollinen tuolle tiivisteelle.
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Poissa terppana

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Chilaca
  • ****
  • Viestejä: 64
  • Minä sählään ja haaveilen isosta kasvihuoneesta..
    • Profiili
Vs: Chilikastike
« Vastaus #22 : Syyskuu 19, 2017, 08:04:25 ap »
Ootteko kokeillut tuohon desinfiointiin Star san:ia? Kyseistä tuotetta käytetään esim. pullojen desinfioinnissa ennen (oluen)pullotusta. Käytetään ihan ympäri maailmaa ja myös ammattilaiset käyttäääpi. Etuhan tässä tuotteessa on se, ettei sitä tarvitse huuhdella (ja on elintarvikekelpoinen) kun sekoitussuhde on oikein.

Ihan vain tulevaisuutta varten kun itsellä tuota tököttiä on puolisen litraa tuolla kaapissa  ::)

Poissa miiksuli

  • Tabasco
  • ***
  • Viestejä: 366
    • Profiili
Vs: Chilikastike
« Vastaus #23 : Huhtikuu 07, 2018, 21:25:39 ip »
Ootteko kokeillut tuohon desinfiointiin Star san:ia? Kyseistä tuotetta käytetään esim. pullojen desinfioinnissa ennen (oluen)pullotusta. Käytetään ihan ympäri maailmaa ja myös ammattilaiset käyttäääpi. Etuhan tässä tuotteessa on se, ettei sitä tarvitse huuhdella (ja on elintarvikekelpoinen) kun sekoitussuhde on oikein.

Ihan vain tulevaisuutta varten kun itsellä tuota tököttiä on puolisen litraa tuolla kaapissa  ::)
Toimii :) Itse kun teen myös oluttakin niin aivan mainio purkkien desifiointiin. Suihkutat valmista seosta ja annat hetken vaikuttaa, valutat suurimmat pois ja täytä. Isompien määrien desifointiin voi käyttää ihan upotusta nesteeseen ja täyttää. En edes nykyään edes harkitse mitään uunitusta tai muutakaan kun niin helppoa, nopeaa ja kestävä ratkaisu.

Poissa PekkaT

  • Zibula
  • Viestejä: 5
    • Profiili
Vs: Chilikastike
« Vastaus #24 : Huhtikuu 25, 2018, 16:59:11 ip »
Habanerokastikkeen teen niin että pienin ensin chilejä jonkin verran ja sitten lisään nämä kulhoon suolan ja väkiviinaetikan kanssa. Sitten sauvasekoittimella juoksevaksi. Hyvin on säilynyt jääkaapissa kuukausia pilaantumatta.

Tässä olellista on se että suolaa ja etikkaa voi laittaa ihan reilusti koska kukaan normaali ei tätä vahvaa kastiketta voi teelusikkaa enempää mihinkään laittaa. Elikkä miedoille chileille tämä ohje ei oikein käy. Tabasco kastike mm. tehdään näillä samoilla mausteilla, siis suolalla ja etikalla.

Poissa Vuorikaskas

  • Fatalii
  • *****
  • Viestejä: 1262
    • Profiili
Vs: Chilikastike
« Vastaus #25 : Huhtikuu 25, 2018, 20:53:48 ip »
Tabasco kastike mm. tehdään näillä samoilla mausteilla, siis suolalla ja etikalla.

Hapatettua Tabasco ainakin ensiksi on tai on ollut alunperin.   ed.  joo viinietikka näkyy aineksena. http://www.tabasco.fi/tabasco-kastike/

Kyllä se hapatetaan: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tabasco_(mauste)  Ja vielä lopuksi on laitettu: "Tabasco valmistetaan yhä samalla menetelmällä."
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2018, 22:25:50 ip kirjoittanut Vuorikaskas »
Ilman tärkeyttä ei moni näissä hommissa hoksota.

Poissa Tommy66

  • Zibula
  • Viestejä: 8
    • Profiili
Vs: Chilikastike
« Vastaus #26 : Elokuu 14, 2018, 23:04:52 ip »
Loppukesän ensimmäisiä testejä chilikastikkeeksi: erilaisia chilejä, pääasiassa lemon habanero n. 200g, 2 dl omenaviinietikkaa, maun mukaan valkosipulia (4- 8 kp)l, itse kasvatettuja tomaatteja maun mukaan( 1-2 kpl), hunajaa reilusti, suolaa, oman pihan omena; Kaikki pilkottuna, otin pois chilin siemenet, keitin 10-15 min kattilassa ( hyvää mangomehua/ muuta mehua kannattaa/voi lisätä) ja tehosekoittimella soosiksi:

Tuli aivan mieletön maku ja koostumus!

Ja kannattaa tosiaan hoidella pilkkominen ja siementen poisto ilman käsineitä, niin saa mukavat 12 tunnin poltteet käsiin!!
Sekunti on 9 192 631 770 kertaa sellaisen säteilyn jaksonaika, joka vastaa cesium-133-atomin siirtymää perustilan ylihienorakenteen kahden energiatason välillä.