maaliskuu 29, 2024, 06:45:15 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kebab-ravintola arvosteluja

Aloittaja Khan, kesäkuu 10, 2007, 11:24:13 ap

« edellinen - seuraava »

Khan

Aihe kertoo aikas paljon.
Itse olen parasta kebabbia saanut Forssan Dennis kebabissa.
Ja sitten varmaan tarvitsee perusteluja!  :D

Salaatti on aikas sitä "normia" mutta salaatinkastike on jotain aivan jumalallista!
Annokset ovat tarpeeksi isoja ja eilen kun satuin kyseisessä ravintolassa lounastamaan
tilasin "extra-tulisen"... nooh kyllähän sitä ajatteli että kastike on vaan hieman taballa terästetty,
mutta yllätys oli positiivinen kun alkoikin yhtäkkiä polttelemaan vaikka yleensä on saanut sitä tuletonta perussoosia siihen lihan päälle!  :twisted:

Mutta jos satutte täälläpäin joskus liikkumaan, niin suosittelen lämpimästi.
Jollei kebab itsessään innosta, niin salaatti on jotain usko-matto-man hyvää!

Eli sitten vaan syömään ja sen jälkeen tänne arvosteluja.  :lol:
#115

Aji Inferno

Oma suosikkipaikka on ehkä vähän yllättävä: Helsingin keskustan Southern Fried Chicken. Paikallinen pitakebab ei ole varmasti tulisin mahdollinen, mutta se on yksinkertaisesti hyvin maukas, eikä ihan vailla potkuakaan.

Tuakko

Kajaanista lähtöisin olevana voisin puffata paikallista kebabskeneä noin laajemminkin. Karvakäsipaikoista paras lienee Stadin Chili Kebab, jonka maakuntaosasto pesee Helsingin vastaavan kirkkaasti. Annokset ovat räävittömän halpoja (4-5 e riippuen hintasodan vaiheista) ja kerrassaan tolkuttoman kokoisia. Kaksi ihmistä saa aivan riittävästi syötävää yhdestä lautasellisesta. Ruuan laatu on lähinnä tavanomainen, eikä tulisuudella juhlita, joskin eri pyynnöstä saa kyllä lisää jalopenoa.

Kajaanissa sijaitsee myös Suomen parhaaksi grilliksi äänestetty Mantan Grilli, jossa myös kebabeläinjohdannaiset ovat maankuuluja koostaan ja maustaan.
Hauskaa pitää olla ja paukkuakin saa.
                       - Katto-Kassinen, aikamme anarkisti

calm

Ylivoimaisesti parhaaksi täytyy kyllä arvostella Espoon Kilim. Hinta-laatu-maku-tulisuus on ihan omassa luokassaan lounasaikoihin, kun seisovasta pöydästä mätetään meze-alkupalat ja päälle kebabbia ja riisiä sekä lohkoperunoita. Kastike itsessään ei ole erityisen tulista, mutta pöydissä on chilirouhetta tarjolla ja salaattipöydässä kebabpepperoneja (totta puhuakseni, kesäisin tuli vietyä useimmiten omat tuoreet baccatumit mukana kuitenkin).

Varsin mainiota kebabbia tarjoili myös oululainen Ravintola Istanbul. Hintataso vaan köyhempää hirvittää, mutta oli se hyvää. Miinusta tulee ainoastaan kebabin ohessa olleesta varsin suomalaisesta salaatista, turkkilaisempaa versiota olisi pitänyt kahdelle tilata.

Kumpikaan mainitsemistani paikoista ei toki ole mikään lähiökänkkylä, mutta kun niistä ei oikein ole viime aikoina tullut kovin positiivisia mielikuvia.. Tuntemuksia laajasti (ei niinkään chilistin näkökulmasta toki) tarjoavat http://kebabille.com/ ja Oulun seudulle http://kaenkky.com/.

Aessu

Täytyy kyllä Oulun Ninweä. Eräät paikalliset chilipäät ovat toimittaneet tuonne 357:aa jota saa kastikkeeseen eri pyynnöstä. Hyvää oli, ja tulista!
http://www.youtube.com/watch?v=OD4JPEyayus
Tuotetun tekstin määrä on suoraan verrannollinen nautittuun alkoholimäärään.
#365

Tepi

Lainaus käyttäjältä: "Tuakko"Kajaanista lähtöisin olevana voisin puffata paikallista kebabskeneä noin laajemminkin. Karvakäsipaikoista paras lienee Stadin Chili Kebab, jonka maakuntaosasto pesee Helsingin vastaavan kirkkaasti. Annokset ovat räävittömän halpoja (4-5 e riippuen hintasodan vaiheista) ja kerrassaan tolkuttoman kokoisia. Kaksi ihmistä saa aivan riittävästi syötävää yhdestä lautasellisesta. Ruuan laatu on lähinnä tavanomainen, eikä tulisuudella juhlita, joskin eri pyynnöstä saa kyllä lisää jalopenoa.

Sama juttu Kemin saman nimisessä paikassa. Hinta/laatu/koko on vähintäänkin hyvä. Paikan sisustus on sitä perinteistä karvarannepaikkojen tyyliä jos ei jopa alle sen...no ihan sama sille. Ko. paikassa asioidessa en odotakaan saavani silmäniloa- täsyinäinen vatsa on silloin etusijalla. :P

Ai niin...ko. paikan kebabrulla&tulisella kastikkeella + "tee sellannen extra tulinen" on ihan positiivisen poltteinen. Olen ehdottanut kokille jallujen korvaamista hapsuilla mut eipä vielä ole idea mennyt läpi.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

tknummelin

Ei, ei, olette väärässä kaikki.

Maailman paras kepaaniravinteli on Tampereen Hervannassa asustava Heval (Arkkitehdinkadulta sopii etsiä). Tulisuus on hieman jauhoperäistä, mutta liha + soosi + leipä + koko = parhautta. Tulee vieläkin käytyä toisinaan, vaikka postinumeroni on hyvin eri kuin 33720.

Pertsa

Lainaus käyttäjältä: "tknummelin"Ei, ei, olette väärässä kaikki.

Maailman paras kepaaniravinteli on Tampereen Hervannassa asustava Heval (Arkkitehdinkadulta sopii etsiä). Tulisuus on hieman jauhoperäistä, mutta liha + soosi + leipä + koko = parhautta. Tulee vieläkin käytyä toisinaan, vaikka postinumeroni on hyvin eri kuin 33720.


kirstunvartija puhuu asiaa, kerran kyseisen paikan lätyn kokeneena antaisin 4(neljä) tähteä sapuskoille...
mutta toisaalta: monasti se kerrankin hyvä kepumesta tuntuu maailman parhaalta, mutta autahan armias jos satut saamaan ns"sutta" niin kyseisen paikan maine on ainakin omassa mielessä tuhoon tuomittu..
näin kävi ainakin vaasassa eräässä kepaanien taivaaksikin ristimässäni paikassa: pikku quattro oli nimeltään joka vajosi sinne alimpaan gerberossin majaan omistajan vaihdoksen myötä. sinne meni hyvin suomea puhuva ja vitsaileva omistaja/kokki/, suomalaiset tarjoilijat. ja ennen kaikkea asiakaspalvelu, jossa yleensä löytyy eniten eroavaisuuksia ko. kaltaisissa paikoissa.
njooh, ei ne safkatkaan ole enään sitä "ellei muualta saa niin pikku quattro pelastaa"laatua...rip.
njooh, mieli haikeana kumminkin vinkkaan jurpolle, jos hevalin sapuskat on sitä a luokkaa tänään niin ostahan hyvä mies pakkanen täyteen sitä, voi olla että huomenna saat semmosen tekeleen naamasi eteen ettet enään sinne palaa.
Meillä määrää Nainen!

Espelt

Pakko tässä on sitten mainostaa Broadway Kebab mestaa joka sijaitsee Kaarinan Littoisissa. Turun kupeessa siis. Paikkaa pitää aito Turkkilainen kaveri joka osaa suomea ja tulee juttelemaan ja kyselemään kuulumisia.

Ne ruoat :P Hepulla on mun tietojen mukaan ainoana Turun seudulla lupa tehdä lihat kebabiin itse. Ja sen kyllä maistaa. Jen jälkeen kun tuolla tuli käytyä, ei vanhat suosikkipaikat enää jostain syystä innosta. Niinkin pieni juttu kuin riisi pistää heti silmään. Broadwayssa riisinä on Basmatia ja muissa yleensä ihan tavallista. Annos on niin iso, että ensikertalaisella menee hetki miettiessä, että miten siiitä selviää. Muistuupa mieleen tapaus, jossa 4 hengen seurue tuli syömään ja kolme tilasi riisikebabin. Kun noi annokset tuli niin tämä neljäs naureskeli, että teillä loppuu ruokatunti ennen kuin saatte syötyä kaiken. Vähän myöhemmin tuli sitten neljännen jättirullakebab ja sitten nauratti jo muitakin ravintolan asiakkaita. Se oli sellainen tiukka, ranskanleivän paksuinen 40cm pitkä pötkö.

Tulisuutta ei ole, koska omistaja ei pidä itse tulisesta ruoasta, mutta tiskillä on kuppi jossa on kuivattuja annuumeja. Ihan kohtalaisen tulisia. Mä yleensä murskaan niitä 3-4 annokseen.
Vein emännän sinne kerran syömään ja otin noita kuivattuja chilejä ja murskasin kämmenellä ruokaan. Syötiin ja lähdettiin pois, autossa ykkönen päälle ja baanalle. Hieraisin kädellä silmää ja voi vitalis mikä polte. Äkkiä tien laitaan ja 10min kyyneleitä ja niiskutusta. Ton homman jälkeen olen oppinut murskaamaan chilit paperin sisässä.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Torakka

niin jos tonne dennis kebabiin menee kanattaa tilata pizza nimeltä denis special2 siinä on turkinpipuria ja extra hot chili olisiinä pikku poltem ut aika tuhnua

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "pertsa"
Lainaus käyttäjältä: "tknummelin"Ei, ei, olette väärässä kaikki.

Maailman paras kepaaniravinteli on Tampereen Hervannassa asustava Heval (Arkkitehdinkadulta sopii etsiä). Tulisuus on hieman jauhoperäistä, mutta liha + soosi + leipä + koko = parhautta. Tulee vieläkin käytyä toisinaan, vaikka postinumeroni on hyvin eri kuin 33720.


kirstunvartija puhuu asiaa, kerran kyseisen paikan lätyn kokeneena antaisin 4(neljä) tähteä sapuskoille...
mutta toisaalta: monasti se kerrankin hyvä kepumesta tuntuu maailman parhaalta, mutta autahan armias jos satut saamaan ns"sutta" niin kyseisen paikan maine on ainakin omassa mielessä tuhoon tuomittu..
näin kävi ainakin vaasassa eräässä kepaanien taivaaksikin ristimässäni paikassa: pikku quattro oli nimeltään joka vajosi sinne alimpaan gerberossin majaan omistajan vaihdoksen myötä. sinne meni hyvin suomea puhuva ja vitsaileva omistaja/kokki/, suomalaiset tarjoilijat. ja ennen kaikkea asiakaspalvelu, jossa yleensä löytyy eniten eroavaisuuksia ko. kaltaisissa paikoissa.
njooh, ei ne safkatkaan ole enään sitä "ellei muualta saa niin pikku quattro pelastaa"laatua...rip.
njooh, mieli haikeana kumminkin vinkkaan jurpolle, jos hevalin sapuskat on sitä a luokkaa tänään niin ostahan hyvä mies pakkanen täyteen sitä, voi olla että huomenna saat semmosen tekeleen naamasi eteen ettet enään sinne palaa.

3 kertaa oon käyny PikkuQuatrossa omistajan vaihdoksen jälkeen, täytyy sanoa että en ole huomannut eroa. (toki ne on pienempiä kuin silloin ihan aluksi parhaimpana kulta-aikana, mutta pieneneminen tapahtui jo ensimmäisen omistajan loppukautena) Olisko sitte ollu alkukankeutta / maanantai kappaleita noilla ihmisillä joilla on ollut huonoja kokemuksia.

Edit: Pizzasta siis kyse, Kebabbia en oo syöny pitkään aikaan Quattrossa.
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Janne

Seuraa makuasioita, kuten kai tässä ketjussa pitääkin. Tosin vähän negatiiviseen sävyyn :)

Mä olen saanut tasan yhdessä paikassa oikeasti todella hyvää kebabbia. Kyseessä oli Kreetalla pieni kioski joka myi possun kokolihasta tehtyjä pieniä kebabkääröjä. Väliin laittoivat vielä ranskanperunoita, joka kuulostaa perverssiltä mutta toimi hyvin.

Syön näitä suomen kebabpuljujen annoksia ihan mukisematta aika ajoin mutta ei niistä mitään elämyksiä kyllä irtoa. Ei pahaa muttei juuri muuta kuin nopeaa ja halpaa vatsantäytettä. Kebabliha kun ei kummoista ole eikä sekaan raastettu kiinankaali vettyneen sämpylän välissä asiaa paljon auta. Tampereen Abu Fuadissa on pikkuisen yritystä kun lihassa on lammasta seassa mutta aika samaa huttua sekin, etenkin soosit pliisuja ja mitäänsanomattomia, kuten oikeastaan joka paikassa.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

bikermouse

Lainaus käyttäjältä: "Janne"
Mä olen saanut tasan yhdessä paikassa oikeasti todella hyvää kebabbia. Kyseessä oli Kreetalla pieni kioski joka myi possun kokolihasta tehtyjä pieniä kebabkääröjä. Väliin laittoivat vielä ranskanperunoita, joka kuulostaa perverssiltä mutta toimi hyvin.


Taisit käydä kyseisessä paikassa Lefkaksella? Sen paikan pitäjä oli
muuten palkittu Kreikan parhaista kebabeista.. Puhuu vähän suomeakin, ja
itselläni se oli kyllä kantapaikka aina illanviettoon lähdettäessä.

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "Janne"Mä olen saanut tasan yhdessä paikassa oikeasti todella hyvää kebabbia. Kyseessä oli Kreetalla pieni kioski joka myi possun kokolihasta tehtyjä pieniä kebabkääröjä.

Mutta tässähän ei ymmärtääkseni ole kyse kebabista vaan Gyros-lihasta? Erittäin suosittua Kreikassa ja Kreikan saaristossa. Kebabliha on lammasta tai nautaa tai sopiva sekoitus molempia. Gyros taasen on useimmiten tehty porsaasta.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

timppa

Heinolassa jos joskus erehtyy käymään, niin ehdottomasti kannattaa käydä Torinossa. On laatukebab-paikka ja sen voittanutta ei ole tullut vielä vastaan vaikka monessa kebab-paikassa olen käynyt.

Niin ja erikseen listalla ei ole mainintaa, mutta siellä voi pyytää extratulisen annoksen... tosin tulisuuden vuoksi en tätä paikkaa kehu, vaan maun.
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

Tapolan Tulikeppi

Itäkeskuksesta löytyy semmonen paikka kun Kimene. Vakio kebula ollu jo useamman vuoden, isot annokset, hyvä liha, hyvät ranskalaiset sekä lisäkkeet ja halpa hinta.. Joka on kyllä vuosien saatossa noussut.

Interwebin uumenista löytyy muuten sivu jossa enemmänkin kebuloiden arvosteluja: http://www.kebabille.com/
# 1022

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Tapolan Tulikeppi"
Interwebin uumenista löytyy muuten sivu jossa enemmänkin kebuloiden arvosteluja: http://www.kebabille.com/


En pidä kyseistä sivustoa kovinkaan luotettavana - postasin sinne yhden aivan asiallisen reklamaation eräästä kebab-paikasta, eikä sitä julkaistu. Kommentit olivat kuitenkin totuudenmukaisia ja koko arvostelu muutenkin korrektisti kirjoitettu.

Liekö ylläpitäjinä joku kabab-ravintoloitsijoiden yhdistys tms., joka haluaa negatiivisimmat kokemukset pois yleisen edun nimissä.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Macc

Lainaus käyttäjältä: "Tapolan Tulikeppi"
Interwebin uumenista löytyy muuten sivu jossa enemmänkin kebuloiden arvosteluja: http://www.kebabille.com/


Sivuston idea on hyvä, mutta kun monet kommentit ovat vuosien takaisia, ei niihin aina täysin voi luottaa jos halutaan saada näkemys jonkin paikan nykyisestä laadusta. Keskiarvoihin tosin vaikuttavat sivuston mukaan vain viimeisen vuoden palautteet. Mutta kyllähän tuolta joka tapauksessa ainakin jonkinlaista tuntumaa yksittäisen paikkakunnan suosituimmista paikoista saa...

Tuohon Volitansin mainitsemaan seikkaan sivuston luotettavuudesta en osaa sanoa mitään - omasta mielestäni sivusto on ihan asiallisen oloinen. Oletkos Volitans kysynyt sieltä, mihin arvostelusi on kadonnut?

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Macc"
Tuohon Volitansin mainitsemaan seikkaan sivuston luotettavuudesta en osaa sanoa mitään - omasta mielestäni sivusto on ihan asiallisen oloinen. Oletkos Volitans kysynyt sieltä, mihin arvostelusi on kadonnut?


Enpä ole - eikä siinä määrin kiinostakaan. Asiallisen oloinen se on toki, mutta pettymys tuli, kun arvostelun laitoin. Toki voi olla joku tekninen seikkakin - heidän puoleltaan.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Perutaanpa puheita sen verran, että nyt näköjään arvosteluni löytyy tuolta! Muutaman viikon taisin odotella ja totesin, että kommenttini olisi sensuroitu - kovin hitaasti vaan kommentit näkyvät.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry