huhtikuu 19, 2024, 06:27:03 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero Kabanossi

Aloittaja Vivo, huhtikuu 26, 2008, 10:54:18 ap

« edellinen - seuraava »

Janne

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 01, 2009, 12:00:22 ip
Pisti silmään taas uusi jokakesäinen makkaratesti, jonka tulosten yhteydessä kiiteltiin (!) sitä, että tulisuushullutus näyttää olevan tältä erää makkaroissa ohi, ja perusmakkarat taas arvossaan...

Jaaha, no onpas fiksua kiitellä sitä että vaihtoehdot vähenevät. Ilmeisesti jossain päin on pakko ostaa "tulista" makkaraa vaikkei sellaista pidä :(
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Hra47

Kokeilimme tuota habanero kabanossia, liika suolaisuus peitti kaiken muun maun alleen  :-[

Herra 47

Grilleri Hotchili makkara yllätti :)
luki että sisältää jalapenoa ja todellakin selvä polte löytyi ja jopa ihan ok makkaraa :) ei parasta mutta syötävän hyvää :)

tulisin "kaupan" maggara tähän mennes
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Kimppu

heinäkuu 03, 2009, 16:58:03 ip #283 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 03, 2009, 17:02:40 ip käyttäjältä Kimppu
Sattu silmään, http://www.makkara.info/aks3_tiedot.php?2776

"Oikein hyvä kuori, makkaran käyttötarkoitus epäselvä, mahdollinen kohde on sadomasokistikesäbileitten grilliherkku! Tämän päälle kaikki juomat ovat sopivia."

Ja täällä, - Chiliä ja paprikaa, tanakka jälkipotku, ei tämä makkaraa ole
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

Hombre

Kyllä tuota Habanerokabanossia on tullut grillattua tänä kesänä aika paljon.
Mielestäni erittäin hyvä makkara, vaikkakaan ei kovin tulinen.
Mutta maut ovat ns. kohdallaan.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Kimppu - heinäkuu 03, 2009, 16:58:03 ip
Sattu silmään, http://www.makkara.info/aks3_tiedot.php?2776

"Oikein hyvä kuori, makkaran käyttötarkoitus epäselvä, mahdollinen kohde on sadomasokistikesäbileitten grilliherkku! Tämän päälle kaikki juomat ovat sopivia."

Ja täällä, - Chiliä ja paprikaa, tanakka jälkipotku, ei tämä makkaraa ole


Pistää kyllä melkeen vihaks tuommoset vellihousujen kommentit :-P Heti ku annetaan jotain ees vähän kivaa, ni tuomitaan...

Loppupeleissä kun miettii, niin 95% Suomen makkaratarjonnasta on sitä aivan samaa massaa. Tänäänki käväsin Tuurissa hakemassa vesipumpun, niin siellä tarjottiin jotain irtomakkaraa... Innolla maistamaan, että nyt on herkkua, ni eihä se ollu ku willua mauttomampi ja suolasempi pötkäle. Eli oikeestaan on 4 kategoriaa, jauhomakkarat, makkarat, juustomakkarat ja habakaba (ja ne sisaret). Mut ilmeisestikkin tuo habakaba ei oo makkara... Mitäköhän tuo raati sanois Ranskalaisista lihatiskiltä irtisvalkatuista tuoremakkaroista?

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Kimppu - heinäkuu 03, 2009, 16:58:03 ip
Sattu silmään, http://www.makkara.info/aks3_tiedot.php?2776

"Oikein hyvä kuori, makkaran käyttötarkoitus epäselvä, mahdollinen kohde on sadomasokistikesäbileitten grilliherkku! Tämän päälle kaikki juomat ovat sopivia."

Ja täällä, - Chiliä ja paprikaa, tanakka jälkipotku, ei tämä makkaraa ole


Taitaa noiden maggara-arvosteluiden takana olla niitä ihmisiä, jotka ovat suorastaan ylpeitä siitä, etteivät kajoa mihinkään ns. tuliseen? Täysin älyvapaita kommentteja, joita ei kannattaisi edes suustaan (tai kynästään) päästää... Hekö osaavat määritellä ns. oikean makkaran? Ei siltä näytä!  ;D

Klopisto

Pascaa, pascaa ja pascaa ;). Tämä porukka kertoo trendit Suomaliselle nyky-yhteiskunnnalle.

Tätä syötetään ihmisille suomessa (jenkkimeiningillä pannaan suomikansaan pascaa; herätkää).

Ei yksilöllistä maistamista; vain 'hyväksyttyjä' listoilta trendipellen listan kyrsiä...

Niinkuin sanoisi Katolilaiselle papille: Täällä(kin) voi(si) tunnustaa syntinsä...

Aji Inferno

Alkaa olla makkarasodan aineksia ilmassa... Tänään keskustelin Makulihan tuote-edustajan kanssa chilistä makkaroissa. Tämä oli hetkeä aikaisemmin kehunut asiakkaalle, ettei näissä ainakaan ole "liikaa mitään chiliä". Oma näkemykseni chilistä makkarassa oli edustajalle selvästi yllättävä, eikä hän tuntunut olevan kanssani samaa mieltä. Päin vastoin, edustaja kertoi, että Makuliha on joutunut muuttamaan reseptejään ja poistamaan chiliä asiakkaiden valitusten (!) takia. Lähdin hiukan turhautunein mielin, manaten - taas vaihteeksi - (ja toki ilman oikeutusta!) kansan ns. vallitsevaa makua...

Mitähän tuolle meitä riivaavalle perusmaustamatonta ruokaa vaativalle perusasiakastyypille oikein pitäisi tehdä? Työntää jokaiselle nagalla maustettu nakki sinne minne aurinko ei paista? ;) Täytyykö meidän organisoida valitusaalto chilin puutteesta? Nimittäin, tämä antoi, pelkään, aika hyvin selitystä siihen, miksi asiat ovat niin kuin ovat. Enemmistö kansasta EI halua meidän makumme mukaista ruokaa kauppoihin, piste. Ja sehän on ok - pitäköön omat suosikkinsa! Mutta heidän ei pitäisi voida estää uusia, meitä varten kehitettyjä tuotteita saapumasta kauppoihin. Nyt on tilanne se, että perusjuntti kokeilee mitä vain, ja jos kielellä tuntuu ripauskin "kuumuutta", niin eikun valittamaan kauppiaalle... Ei ihme, ettei chilimakkaroita tule.

Olisiko tässä nyt viimein aika yhdistyksen luoda oma "Chiliyhdistys suosittelee!" -logo, joka selkeästi erottelee oikeasti tuliset tuotteet massatavarasta, ja siten luontevasti erottelee nämä tuotteet kahdelle täysin eri asiakasryhmälle? Mitäs tuumitte? Ehkä pari logoa: "Chiliyhdistys suosittelee: aidosti potkua!" - ja "Chiliyhdistys suosittelee: aidosti tulinen!"

hessi

aaah... taalla Walesissa paikallinen lihakauppias myy aivan ihania "raaka" makkaroita, joissa todellakin loytyy
niin makua kuin tulisuuttakin aivan varmasti enemman kuin yhdestakaan suomi makkarasta :)
no pelkastaan lihalaatuja loytyy, possu, nauta, lammas ja kana seka kaikkia myos sekoittaen,
makuja ties mita yrtteja ja mausteita, jopa chilia loytyy! :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Hombre

Valitettavasti vain asia on niin, että jos tavallista mautonta makkaraa myydään ja chilimakkara jää hyllyyn, ei makkaroita tuottavan firman kannata sitä chilimakkaraa pitää valikoimissaan, vaan se
poistuu ja tilalle tulee taas joku sulatejuustohirvitys tms. Niinkuin se Wilhelmin "chilisulatejuustokammotus", joka on niin kaameaa tönkköä, että oksat pois.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

MasaT

Niin, niin ja kohta saattaa olla jo chilisalmiakkimakkaraakin. ;) ;D

Aji Inferno

Kaupallisia tosiasioita. Ja ne ovat perseestä, syvältä ja poikittain! ;) 

Näyttää siltä, että meillä on paljon ns. myyräntyötä tehtävänä chilin saamisessa tuttujemme elämän ja ruoanlaiton osaksi. Ja sitten on tuo jo aiemmin toteamani asia. Koska ns. "suuri kansa" ei pidä maustamme, vaan äänestää meidät pois kaupoista, Chiliyhdistyksen "leima" voisi todella toimia. Taviksille se meinaisi: "hyh, tätä en edes kokeile!". Eikä kyseinen tavis siten välttämättä valittaisikaan makkaran potkusta. Mutta meitä muita on jo paljon, ja koko ajan lisää. Meille tuo leima merkitsisi: "TUON ostan!" :)

snu

heinäkuu 11, 2009, 08:18:19 ap #293 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 11, 2009, 08:21:23 ap käyttäjältä snu

Leima myös toimisi samalla chiliyhdistykselle mainoksena, houkutellen tulisesta pitäviä ottamaan yhdistyksestä selvää. Mielestäni varsinkin nyt, kun sisältö yhdistyksen sivulla on vielä aika kesken, pitäisi siellä olla selkeä linkki tänne foorumille, koska tämä on se asia, joka tekee kiinnostuksesta addiktion!
#419
Eksyminen on suotavaa.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: snu - heinäkuu 11, 2009, 08:18:19 ap

Leima myös toimisi samalla chiliyhdistykselle mainoksena, houkutellen tulisesta pitäviä ottamaan yhdistyksestä selvää. Mielestäni varsinkin nyt, kun sisältö yhdistyksen sivulla on vielä aika kesken, pitäisi siellä olla selkeä linkki tänne foorumille, koska tämä on se asia, joka tekee kiinnostuksesta addiktion!


Oikein tehtynä se tosiaan toimisi noin... Ja tietynlaisena laadun takeena. Vähän mietittävää siinä tosin on. Esim. omat, aika äärimmäiset chilimielipiteeni (enkä todellakaan ole täällä edes "pahimmasta päästä", uskon ;)  ) ovat monelle, ellei useimmille liikaa ja epämiellyttäviä. Se tosiasia, etteivät omat ystäväni keskimäärin suostu syömään kokkauksiani liian tulisuuden vuoksi, kertoo jotain. Ainakin sen, että makuni poikkeaa rajusti keskivertokuluttajasta. Eikä omaa makuani siten voida käyttää mittarina sille, minkälaista chiliruokaa suomessa kannattaa tarjota. Veikkaan, että sama pätee moneen täällä. Haluamme kenties ruokaa, joka on suurelle kansalle täysin syömäkelvotonta, ja siten yrityksille suuri riski. Tuo Makulihan makkarapäätös vähentää chiliä, koska perusasiakas ei chiliä halua, kertoi omaa karua kieltään.

Voikin ehkä sanoa, että olemme tietyllä tapaa yhä yksin makumme kanssa. Kaupallisesti yhä häviävän pieni vähemmistö. Meistä saattaa tulla enemmistö vuosien mittaan, aivan kuten koko aasialainen keittiö on omaksunut chilin vain muutamien vuosisatojen mittaan, tuontitavarana Etelä-Amerikasta. Ehkä lapsenlapsemme syövät tulista chilikalakukkoa... ;)  Mutta olemme ainakin saaneet muutoksen aikaan. Löydämme kaupoista Blair'sin tuotteita ja kaikenlaista, mitä aiemmin tuskin uskalsi edes uneksia! :)

Mitä voimakkaammaksi ja näkyvämmäksi suomen chililiike ja yhdistys tulevat, sitä voimakkaammin meitä tullaan myös vastustamaan. Meidät tullaan näkemään vihollisiksi suomalaiselle elämäntavalle ja ruokakulttuurille. Se on luonnollista, eikä sille mahda mitään. Mutta siksikin on tärkeää, että luomme positiivisen imagon ja päädymme vaikkapa makkarapaketteihin logoina, jotka kertovat hyvää sanomaa: tässä paketissa on makua ja potkua! :)

Aji Inferno

Makulihan myyntiedustajan kanssa kävin tässä taas vaihteeksi keskustelun tutusta aiheesta. Tällä kertaa eri edustaja. Tämä oli sitä mieltä, että yhdistyksemme kannattaisi puhua suoraan firman omistajalle, ja piti yhteistyötä malliin "Chiliyhdistys suosittelee" hyödyllisen kuuloisena ajatuksena. Suosituksemmehan toki vaatisi sitten suosituksen arvoisia tuotteita. Kokeilin pitkästä aikaa niiden kallista ja kuulemma tulisinta tuotetta, "Tulisuukkoa". Onhan se hyvä makkara, mutta ei siinä chilin potkua ole lainkaan. Saatoin kahden makkaran jälkeen kuvitella aivan pienimmän mahdollisen lämmön suussani, mutta kyllä sekin oli lähinnä kuvitelmaa.

Jos ihmiset ovat valittaneet heille jo noin oikeasti miedoista makkaroista, niin huhhuh... Alan uskoa, että "Chiliyhdistys suosittelee" -tarra onkin todella ainoa keino differentioida tuliset tuotteet tavalla, joka ei vahingoita firman mainetta suuren kansan silmissä. Chilimakkarat pitää merkitä niin, ettei mökin mummo (ellei satu olemaan chilipää!) vahingossakaan osta niitä.

Merkinnee myös sitä, että mökille lähdettäessä isä saa ostaa (äidin paheksunnan alla) oman chilimakkarapakettinsa logoinemme, kun äiti ja kakarat vetävät sitten perusmakkaroita? ;)  Nyt on aika älähtää, foorumimme chilinaiset! =)  Mutta kyllähän se noin vielä menee, ja tulee varmaan aina menemäänkin. Toivottavasti olen asiassa väärässä! :)

Doc Evil

Lainaus käyttäjältä: Hombre - heinäkuu 03, 2009, 18:05:02 ip
Kyllä tuota Habanerokabanossia on tullut grillattua tänä kesänä aika paljon.
Mielestäni erittäin hyvä makkara, vaikkakaan ei kovin tulinen.
Mutta maut ovat ns. kohdallaan.


Mä testailin tätä paljon puhuttua tuotetta ensimmäisen kerran tänään. Ei hassumpi makkara :) Tein kuitenkin vielä vähän chilistetymmän version työntämällä ennen grillausta makkaran viilloista sisään neljä Pusa Jwalaa sekä hieman sipulia. Pusa Jwalaa sen takia, että se on niin ohut ja terävänmallinen, että se oli helppo saada menemään makkaran sisään. Tällainen tulos ja kyllä maistui  :P


Tepi

Lainaus käyttäjältä: Rigsu - elokuu 23, 2009, 00:08:05 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 18, 2009, 21:57:52 ip
...Merkinnee myös sitä, että mökille lähdettäessä isä saa ostaa (äidin paheksunnan alla) oman chilimakkarapakettinsa logoinemme, kun äiti ja kakarat vetävät sitten perusmakkaroita? ;)  Nyt on aika älähtää, foorumimme chilinaiset! =)  Mutta kyllähän se noin vielä menee, ja tulee varmaan aina menemäänkin. Toivottavasti olen asiassa väärässä! :)


*VAROITUS* seuraa kiintiöälähdys:

Kylläpä on perheen asiat hienosti jos chilimaustetun makkaran ostoa pitää paheksua ;) veikkaanpa että jos isi innostuisi enemmän chilimakkaroista kuin esim. päihteistä, vieraista naisista, ylitöistä, tietokoneesta, poikaporukan mökkiviikonlopuista tms, olisi moni äippä lähinnä kiitollinen. Toivoisin niin.

Meillä tää chilifanitus on vain luonnollista jatkumoa noille päihteille-, vieraille naisille, ylitöille, tietokoneille, mökkiviikonlopuille ja lenkkipolulle...bonukset on menny jo  :D :D :D.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

TurboPuberteth

Lainaus käyttäjältä: Tepi - elokuu 23, 2009, 12:23:08 ip
Lainaus käyttäjältä: Rigsu - elokuu 23, 2009, 00:08:05 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 18, 2009, 21:57:52 ip
...Merkinnee myös sitä, että mökille lähdettäessä isä saa ostaa (äidin paheksunnan alla) oman chilimakkarapakettinsa logoinemme, kun äiti ja kakarat vetävät sitten perusmakkaroita? ;)  Nyt on aika älähtää, foorumimme chilinaiset! =)  Mutta kyllähän se noin vielä menee, ja tulee varmaan aina menemäänkin. Toivottavasti olen asiassa väärässä! :)


*VAROITUS* seuraa kiintiöälähdys:

Kylläpä on perheen asiat hienosti jos chilimaustetun makkaran ostoa pitää paheksua ;) veikkaanpa että jos isi innostuisi enemmän chilimakkaroista kuin esim. päihteistä, vieraista naisista, ylitöistä, tietokoneesta, poikaporukan mökkiviikonlopuista tms, olisi moni äippä lähinnä kiitollinen. Toivoisin niin.

Meillä tää chilifanitus on vain luonnollista jatkumoa noille päihteille-, vieraille naisille, ylitöille, tietokoneille, mökkiviikonlopuille ja lenkkipolulle...bonukset on menny jo  :D :D :D:D :D :D
:D

popcornmaker

Ainesosia.. chili, paprika, jalapeno, cayenne ja habanero. Nyt chili innostuksen alettua niin poimein kaupasta kyseistä tuotetta, mutta pettymys oli isohko. Odotin todella tulista tavaraa näin aloittelijalla, mutta perus auran sinappi tais olla tulisempaa kuin itse makkara. Eikös habanero oo chili? eikös paprika oo yhtäkuin chili? Mitä on chili?