huhtikuu 19, 2024, 14:06:30 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Nagan ja Tsmb: käsittely

Aloittaja jortikka71, elokuu 05, 2011, 23:46:04 ip

« edellinen - seuraava »

jortikka71

Dodii, elikkäs nyt olisi aika korjata eka sato Nagaa ja hieman myöhemmin Trinidad Scorpion Morouga Blendiä(Bluesmanille kiitokset siiduista, kerkeshän ne vielä satoakin tuottamaan, vaikka myöhäiseksi menikin kylvö;2/11.
Eli mites säilötte em. hilejä jauheen lisäksi. Oisko jotain helv..in hyviä salsa/mössö-ohjeita laittaa..? Vaiko vaan säilykkeenä?
AC:t kuivatan ja säilön, Jallut menee etikkaan, Naranjasta ja Cap220 en vielä tiedä.+ muut jauheksi.Mut noi Nagat ja tsmb:t olis nyt tapetilla..

bluesman

 Omaan makuun passaa savunaga ja savuTSMB. Vaikka jauheena mutta myös tuhtina salsana jossa 85% chiliä ja loput sipulia, valkosipulia ja tomaattia. Omenaviinietikalla ja sitruunamehulla säädetään pH n.neljään niin säilyy. Atamonia pieni tilkka. Ovat muutamat viimesyksyiset vieläkin käyttökelpoisia kun ovat kylmäsäilytettyjä.
Eilen tein miedompaa versiota laittamalla 12 keltaista pihvitomaattia (kuoret ensin pois) 3 valkosipulinkynttä ja 1 sipulin kattilaan 12 Nagan kera. Keitin pehmeiksi ja soseutin. Taas omenaviinietikkaa, 1dl sokeria ja 1/2dl sitruunamehua + 1/2tl atamonia. Kuumana umpiotölkkiin. Voi vielä kuumentaa tölkin jos haluaa ihan oikean umpioinnin mutta tuo salsa ei kauaa purkissa pysy niin en vaivautunut perusteellisempaan käsittelyyn. Sokerin sijasta hunajaa niin maku paranee mutta kun ei ollut kaapissa.

jortikka71

Juu kovin miedoltahan tuo tosiaan vaikuttaa, ainoastaan 12 Nagaa.. ;)
Hitto kun ei ole kylmäsavustinta, ehkä talven aikaan voisi sellaisen jotenkin kyhätä.
Mutta täytynee kokeilla tuota ohjetta, kuullostaa hyvältä perussalsalta..
Täng juu veri meni!