toukokuu 13, 2024, 02:02:39 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chilin tulisuus jatkokäsittelyssä

Aloittaja narttu, elokuu 07, 2013, 10:37:55 ap

« edellinen - seuraava »

narttu

moro onko kokemuksia muuttaako säilöntä,pakastus tai kuivaus chilin makua miedommaksi?luin tosta että korkea kuivauslämpötila aiheuttaisi miedontumista,onko näin ja mikä lämpötila?
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Noli Me Tangere

elokuu 07, 2013, 11:05:24 ap #1 Viimeisin muokkaus: elokuu 07, 2013, 11:09:05 ap käyttäjältä Sir Badger
Eli meinaatko että kuivatuslämpötila tuhoaisi kapsaisiinia jotenkin? Tekisi chilin käytöstä ruoanlaitossa melkoisen hankalaa...

Täsmennys: Pikaisesti googlettamalla selviää, että kapsaisiini alkaa tuhoutua n. 200 asteessa.
LainausThermal decomposition of capsaicin occurred at 200 degrees Celsius, which is about 400 degrees Fahrenheit. The capsaicin was heated for 2 hours. At this temperature capsaicin decomposed into mostly 8-methyl-6-nonenamide and some vanillin and 8-methyl-6-nonenoic acid as well as small amounts of other chemicals. It was suggested in the paper that these breakdown products contributed to the flavor of cooked peppers with capsaicin.

narttu

Aihe: kuivauksesta ja kapsaisiinin pysyvyydestä! tuota keskustelua tarkoitin,tosin on jo monta vuotta vanha juttu
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna