joulukuu 02, 2021, 10:02:52 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Ezmo

1
Kuinka paljon se saa uv säteilyä?
2
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
maaliskuu 26, 2018, 21:17:33 ip
Mullakin on vain aikatauluista kiinni. Parhaani mukaan voin järjästää aikaa.
3
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Led valaistuksesta
maaliskuu 14, 2018, 11:42:47 ap
200w kuluttava valaisin on 200w teholtaan. Tuo 1000w on ehkä myynti-ilmoituksen teho, eli ihan potaskaa vain.
4
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
maaliskuu 13, 2018, 19:13:18 ip
Nyt voinee sanoa, että CRX merkkinen 10w led valonheitin kestää reilut 3 talvea, eli noin 5000-8000h karkeasti laskien. Valoteho mittausten mukaan tippunut aika paljon ja kotelo on viileä muihin verrattuna, joten sähköäkään se ei syö paljoa. Mittaan kulutuksen kun löydän mittarin jostakin.

E. Ilmeisesti valoteho on laskenut pitemmällä aikavälillä, kun tammikuun lopulla oon mitannut 8w kulutuksen tuosta ja nuista toimivista samanlaisista lampuista nyt mittaamalla tulos on 12w. Rikkinäinen lamppu on enään 5w, eli ledi voi pikku hiljaa menettää valotehonsa.
5
Jollakin lannoitteella sen voi todentaa. Esim jos löytyy puutarhan kesää, niin siitä tekee eri vahvuisia liuoksia ja siitä päättelee,
6
Tee-se-itse / Vs: Hieman isompi (taimi)NFT
helmikuu 22, 2018, 14:23:28 ip
Puuilo myy saman näköstä kaukaloa ja taitaa olla saman kokoinenkin.
7
Kivivillassa idättäessäni tänä vuonna meni kuukausi ennen kuin hometta alkoi ilmaantua vanhimpiin siemeniin. kiehulla vedellä käsittelin villat ja lisättävän veden aina kiehautin ennen lisäystä. Lämpöä siellä oli n.25-27 astetta.
8
Saako Kiinasta oikeestaan tilata siemeniä ilman terveystodistusta tmv?
9
En usko pelkkien kukkien nyppimisestä tulevan sanottavaa hyötyä. Nytkin pari rocotoa kasvoi hitaasti, kunnes tuli kasvuspurtti ja kukkiminen. Nyppiminen taitaa vain innostaa tekemään lisää kukkia, koska se puolustautuu nyppimistä vastaan. Ekalla kaudella nypin yhdestä kasvista kukkia ja totesin turhaksi.
10
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
helmikuu 13, 2018, 17:27:57 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - helmikuu 13, 2018, 15:38:51 ip
Lainaus käyttäjältä: Ezmo - helmikuu 13, 2018, 12:40:17 ip
Ilman tuuletintahan lampun kuuluu toimia, jo pienellä rivastolla saadaan moninkertaistettua jähytyspinta-ala. Tuo 155lm/w on jo hyvin luvattu, jos vain pitää paikkansa. Jo olemassa olevia lamppuja ei kyllä kannata tuolla pienellä hyötysuhteen paranemisella alkaa vaihtamaan.


On tuo 155 lm/W mahdollista nykyään, mutta se on tietysti ilman mitään optiikkaa tai heijastimia. Tuollaisesta menee aika iso hukkaan ison säteilykulman takia, mutta on se silti hyvä. Vertailu ESLiinkään ei ole kaukana totuudesta, koska niiden lm/W suhteet on aika surkeita.
Eslit onkin huonoja, mutta natikkaan tuollaista pitäisikin verrata. Tuommoinen on vaan kallis verojen jälkeen, eikä tekniikalta kovin ihmeellinen. Jos pelkkiä lukuja vertaa, niin saman valotehon saa Airamin 20w pallokuvuilla, reiluun 70€ hintaan.
11
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
helmikuu 13, 2018, 12:40:17 ip
Ilman tuuletintahan lampun kuuluu toimia, jo pienellä rivastolla saadaan moninkertaistettua jähytyspinta-ala. Tuo 155lm/w on jo hyvin luvattu, jos vain pitää paikkansa. Jo olemassa olevia lamppuja ei kyllä kannata tuolla pienellä hyötysuhteen paranemisella alkaa vaihtamaan.
12
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
helmikuu 13, 2018, 10:55:46 ap
Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - helmikuu 13, 2018, 09:33:01 ap
Lainaus käyttäjältä: Ezmo - helmikuu 13, 2018, 09:31:02 ap
Vähän epäilyttää, miten jähytys riittää tuommoisessa tasaisessa levyssä. Kuitenkin n.50w pitää levyn poistaa lämpöä. Muuntajaa ei ainakaan kannata pitää tossa päällä.


Katsele tarkkaan läpi se video, siinä mitataan lämmöt levyltä eikä ne ole nähneetkään korkeaa lämpöä 18.33 kohdalla.. Sillä lämmöt heiluu siinä 50 asteen tuntumassa. Eihän kukaan ole estämässä erillisen lämpösiilen ja tuulettimen asennusta tuohon, jos niin haluaa.
Testivideoissahan voidaan tehdä kaikenlaisia huijauksia. Jos lämpö oikeasti pysyy noin alhaalla, niin ei taideta ajaa 65watilla. En kuitenkaan usko, että tuossa on uutta ledi teknologiaa keksitty, joten 75-85% tehosta häviää lämpönä tuon levyn kautta.
13
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
helmikuu 13, 2018, 09:31:02 ap
Vähän epäilyttää, miten jähytys riittää tuommoisessa tasaisessa levyssä. Kuitenkin n.50w pitää levyn poistaa lämpöä. Muuntajaa ei ainakaan kannata pitää tossa päällä.
14
Ilmoittelen täällä foorumilla, jos innostun isomman erän ostamaan. Ainakin Lantmännelta luulisivat myyvän pienempiä eriä tai ainahan sitä voi uhata olla ostamatta mitään. :D
15
Hyperflex-1 ehkä lähinnä oikeaa, mutta siinä on tuota kalia aika paljon. Sille kaveriksi tuo Haifa cal. Mulla on kesäksi lannat, joten ei kauheaa kiirettä oo. Ainakin kalliimpia nuo Nutriforten lannat on ja rahti päälle. Parhaat tarjoukset taidan Yarasta saada Lantmännen agrosta.
16
Suunnittelin tilata Yaran lannat, mutta pienin tilauserä Hankkijalta on 100kg molempia, niin en tilannut vielä. :D
17
Kaikkea kun laskee samassa suhteessa, niin silloin ei varsinaista puutosta pääse tulemaan mistään. Kalkkiakaan ei paljoa tarvitse olla, jos kasvu on muutenkin vähäistä. Valoakin kannattaa vähentää.
18
Uutisesta saa sen käsityksen helposti, että on todella vaarallista syödä tulista chiliä. Hyvä verrata tabasco kastikkeeseen, kun sitäkin on niin monta versiota. 1,5 miljoonaa SHU tossa jäätelössä vissiin on.
19
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Led valaistuksesta
helmikuu 03, 2018, 10:03:42 ap
Tuo lämmönkesto riippuu ledin ohjauselektroniikan laadusta. Mulla nuo ledi valonheittimet käyn noin 50-60 asteisina pinnasta. Sen lämmön nuo vanhimmat on jo kestäny vuosia, muttei varmaan kovin paljon korkeammaksi saisi nousta. Joskus olen mitannut mittarilla, mutta yleensä kädellä vaan tarkistan lämpötilan. 60 astetta tunnistaa siitä,kun siihen voi koskea, muttei pysty pitämään kättä kauaa.

10w versiossa valoteho riittää noin 2kk ikään asti yhdelle puskalle vesiviljelyssä. Sen jälkeen pitää nostaa valo niin ylös, että 10k lux on jo vaikea saavuttaa. Valon laatu on kyllä chilien kasvusta päätellen hyvää.
20
Mulla on mullan kosteusmittari, joka toimii ihan hyvin. Itse en vaan sitä oo käyttänyt, koska chilit itessään on parempi kosteusmittari. Muutenkaan kun kastelen kesällä desin pari tuollaiseen 4-6,5l ruukkuihin, niin ei se mittari tahdo reagoida siihen määrään vielä etes kunnolla. Isommalla kertakastelulla tahtoo tulla ödemaa.

Ph mittaus mullalla on vähän mielipidekysymys. Toimii vähän sinne päin. Tuo valaistusmittari on kyllä turha. Tuolla asteikolla valonmäärä on vain liian vähän.

Kasteluautomaatiin joutuisit tekemään laitteen, joka tökkää tuon multaan, nostaa pois ja puhdistaa. Tuo mittapää kuluu käytössä, joten sitä ei oo tarkoitettu pitää mullassa koko aikaa.