toukokuu 13, 2024, 20:28:53 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Olut/sahti harrastajia

Aloittaja ihis81, marraskuu 20, 2009, 20:23:33 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

^^ Sami Garam on maailman turhin jätkä. Pelkkää nahan tuhlausta. Jos SG lanseerataan Suomalaisen Chilikokkailun viralliseksi sanansaattajaksi ja julkisivuksi, mä lopetan kokkaamisen, chilitouhut ja muutan Ruotsiin.

*ox*
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Hombre

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - elokuu 01, 2010, 12:44:53 ip
^^ Sami Garam on maailman turhin jätkä. Pelkkää nahan tuhlausta. Jos SG lanseerataan Suomalaisen Chilikokkailun viralliseksi sanansaattajaksi ja julkisivuksi, mä lopetan kokkaamisen, chilitouhut ja muutan Ruotsiin.

*ox*


On niitä turhempiakin, vaikkakaan ei montaa. Mutta kyllä minäkin käännän kanavaa, jos sattuu Garamin poika esiintymään tv:ssä.
Onneksi ei esiinny kanavilla, joita katselen.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Larski

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - elokuu 01, 2010, 12:44:53 ip
^^ Sami Garam on maailman turhin jätkä. Pelkkää nahan tuhlausta. Jos SG lanseerataan Suomalaisen Chilikokkailun viralliseksi sanansaattajaksi ja julkisivuksi, mä lopetan kokkaamisen, chilitouhut ja muutan Ruotsiin.

*ox*


Eipä mies tainnu minää suurena chili-ikonina siellä esiintyä. Lähinnä tuon Maatilatorin, jonka kaikki myyjät tuntuu olevan enemmän tai vähemmän julkkiskokkeja, edustajana. Mun mielestä ainaki on vallan loistavaa että joku "ruokakauppa" vaivautuu festivaaleilla lavalle chilistä puhelemaan.

Kiitokset Kaltsulle vinkistä. Täytyypä joskus kokeilla moista yhdistelmää.

Mutta, itte asiaan. Tuli käytyä vaimon kanssa Turussa pyörimässä ja eksyttiin sitte illalla Mallaskukkoon oluselle. Baarimiekkonen suositteli Mallaskukon itte maahantuomia tanskalaisia olusia. Hyllyllä tietenki sattu ekana silmään pullo jonka punasessa etiketissä luki Chili tripel. Mies kehu mallastuotetta kovasti ja sano että tänä vuonna oli rankattu Tanskan parhaaksi oluseksi. Pakkohan sitä oli kokeilla. Suolanen hinta tuntu tavaralle jopa oikeen sopivalta. Yksinkertasesti loistavaa tavaraa. Maku ei ollu välttämättä tripeliksi muuten mikään maatajärisyttävän erikoinen mutta tuo chili toi kyllä loistavan lisän ja lämmitteli mukavasti. Chiliä ei ollu missään nimessä liikaa, justiin sen verran että ekan hörpyn jälkeen totes vasta hetken mietinnän jälkeen että taitaa se olla chili joka kurkussa lämmittää (eikä ne 9,2%). Lasin pohjan lähestyessä suuta lämmitti ihan jo selvästi. Kaikille tavaraan törmääville voin siis täysin rehellisesti suositella Midtfynsin Chili Tripeliä. Olutoppaassa tuon sivuilla (kuvan linkin takana) tuota mainitaan Helsingistä Pikkulinnustaki löytyvän. Sinneppä täytyy siis joskus suunnistella.




Kaltsu

Erehdyin käymään kotiolut.comin sivuilla ja sen seurauksena tilasin Muntons Imperial Stout täysmallasuutetta ja 1 kg dark spraymallasta. Tarkoitus olisi ensimmäisen kerran kokeilla tehdä "kunnon" kotiolutta. Mitäköhän tästäkin projektista seuraa. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Larski

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - marraskuu 03, 2010, 21:56:53 ip
Erehdyin käymään kotiolut.comin sivuilla ja sen seurauksena tilasin Muntons Imperial Stout täysmallasuutetta ja 1 kg dark spraymallasta. Tarkoitus olisi ensimmäisen kerran kokeilla tehdä "kunnon" kotiolutta. Mitäköhän tästäkin projektista seuraa. :)

Mistäs tilasit? Pitäis kans hommata spraymallasta, mutta postikulut tapaa noissa nettipuljuissa olla melko järkyttävät. Myyrmäessä taitaa olla Melkolla putiikki, jotenka sinne pitäis kai suunnistella värkkejä hakemaan ennen seuraavaa panosessiota.

Oon pariin kertaan keitelly Coopersin pöniköistä ihan panimosokerilla. Dark Ale oli kelvollista tavara, varsinki litrahintaan nähden, mutta vähä turhan kotikaljamaista. Stout-pönikästä keitellessä tuli jo huomattavasti paremmat satsit.

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: Larski - marraskuu 03, 2010, 23:00:05 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - marraskuu 03, 2010, 21:56:53 ip
Erehdyin käymään kotiolut.comin sivuilla ja sen seurauksena tilasin Muntons Imperial Stout täysmallasuutetta ja 1 kg dark spraymallasta. Tarkoitus olisi ensimmäisen kerran kokeilla tehdä "kunnon" kotiolutta. Mitäköhän tästäkin projektista seuraa. :)

Mistäs tilasit? Pitäis kans hommata spraymallasta, mutta postikulut tapaa noissa nettipuljuissa olla melko järkyttävät. Myyrmäessä taitaa olla Melkolla putiikki, jotenka sinne pitäis kai suunnistella värkkejä hakemaan ennen seuraavaa panosessiota.

Oon pariin kertaan keitelly Coopersin pöniköistä ihan panimosokerilla. Dark Ale oli kelvollista tavara, varsinki litrahintaan nähden, mutta vähä turhan kotikaljamaista. Stout-pönikästä keitellessä tuli jo huomattavasti paremmat satsit.


Melkon nettisivuilta tilasin. Ennakkomaksuna postikulut olivat 7€. Kovasti ovat kehuneet että Imperialista pitäisi tulla kelvollista olutta. Varsinkin jos käyttää spraymaltaita. Asia selvinnee parin kuukauden päästä kun olut on valmista. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

juksu

Itelläkin lähti tilaus vetämään.. Muntons bitteriä, Brewferm Olld Femish Brown + noihin spraymaltaat Dark muntons ja amber 18 EBC. Tekis mieli kokeilla noita suklaa/savu/chili sun muita maustamishommia, mut lähtetään perus seteillä. Nuorena kossina tuli tehtyä Coopersin uutteista olutta jonkusenverran joten nyt pääsee verestään taitoja.
Patenttikorkkipullot odottaa jo kaapissa..
- mind is a terrible thing to taste -

Pertsa

marraskuu 15, 2010, 22:51:41 ip #47 Viimeisin muokkaus: marraskuu 15, 2010, 22:58:06 ip käyttäjältä Pertsa
Ei nyt kuulu varsinaisiin oluisiin mutta onko arvon foorumilaisille tuttu sellainen tuote kuin Kvassi?
Kyseessähän on Venäläinen vastine kotikaljalle joka tehdään viljasta, rukiista tahi helpoimmin ruisleivästä, hiivasta ja sokerista.
Alkoholiprosentti on matala ja janojuomaksi tuota yleensä tehdäänkin. Olvi on ruvennut tuomaan tuotetta myös Suomeen ja puteli on seuraavanlainen:

http://www.olvi.fi/n5files/?getImageN5=true&folderId=24104&name=DLFE-7722.jpg

Itse ajattelin kokeilla Kvassin valmistusta ja ohje on erittäin yksinkertainen. Mulla kuluu Kotikaljaa (Kaupallista sellaista) luokkaa 1-4 litraa viikossa ja miksei totakin, menee sauna ja ruokajuomana oikein näppärästi.
Resepti:
http://smetana.fi/2009/leipakalja-ruiskalja-kvassi/

-P-

Sen verran vielä että itselleni tuli mieleen kokeilla Maalahdenlimppua Kvassin valmistukseen koska leipä itsessään on makeahkoa ja erittäin aromikasta, luulisi sopivan "Leipäkaljan" valmistukseen. Mikäli tota Helsingistä löydän.
Meillä määrää Nainen!

chilihardhead.fi

marraskuu 15, 2010, 23:36:10 ip #48 Viimeisin muokkaus: marraskuu 15, 2010, 23:37:41 ip käyttäjältä chilihardhead.fi
Lainaus käyttäjältä: Pertsa - marraskuu 15, 2010, 22:51:41 ip
Resepti:
http://smetana.fi/2009/leipakalja-ruiskalja-kvassi/

-P-

Sen verran vielä että itselleni tuli mieleen kokeilla Maalahdenlimppua Kvassin valmistukseen koska leipä itsessään on makeahkoa ja erittäin aromikasta, luulisi sopivan "Leipäkaljan" valmistukseen. Mikäli tota Helsingistä löydän.

Linnakiljuahan tuo on, ei siihen hiivaa noilla sokeri määrillä tarvitse.
Voi olla hyvääkin, jos tosiaan käyttää maukasta leipää.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Pertsa

Tuli käytyä naapurissa sijaitsevassa Eestiläisiä elintarvikkeita myyvässä puljussa ja seuraavan linkin mukaista Kvassia oli myynnissä:


http://rt.com/business/news/ochakovo-kvass-production-expansion/

Litran putelille tuli hintaa 1.60e, oli myös isommissa pulloissa tarjolla.
Hiukan kuin kotikaljan ja siman sekoitus. Makea mutta ei liian, oiva janonsammuttaja ja yleisesti ottaen hyvää tavaraa.

-P-
Meillä määrää Nainen!

JJVV

Joulu lähestyy,joten täytyy tehdä joulusahtia :)
Täytyy vielä hakee katajanoksia ennen keittämistä.
Ihan perinteistä kotikaljaa teen myös jouluksi tuoppi-maltaista.

chilimieli



Brooklyn local yhteen aikoinaan rakastuneena oli pakko ottaa maistettavaksi sunnuntain ratoksi local2. Ykkösen maahan tuontihan lopetettiin Sinebrychoffin osalta. Harmi..

Väri: Tumma, pientä punoitusta, väristä tulee mieleen pähkinäpuu.

Maku: Muituttaa hivenen local 1:ia, mutta ripauksen paahteisempi. Ei mikään pliisu, mutta local 1:een nähden tästä puuttuu se tuttu "sahtimaisuus". Vivahde karamelliä.

Tuoksu: Ehkä vivahde kirsikkaa, hajussa aistittavissa myös IPA:n piirteitä, raikas- ja vahvahko humalointi.

Jää mukavasti maistumaan kielen päähän ja poskiin, mutta vaihtaisin tämän koska vain local 1:een.

Larski

Lainaus käyttäjältä: chilimieli - joulukuu 19, 2010, 12:40:25 ip
Brooklyn local yhteen aikoinaan rakastuneena oli pakko ottaa maistettavaksi sunnuntain ratoksi local2. Ykkösen maahan tuontihan lopetettiin Sinebrychoffin osalta. Harmi..

Väri: Tumma, pientä punoitusta, väristä tulee mieleen pähkinäpuu.

Maku: Muituttaa hivenen local 1:ia, mutta ripauksen paahteisempi. Ei mikään pliisu, mutta local 1:een nähden tästä puuttuu se tuttu "sahtimaisuus". Vivahde karamelliä.

Tuoksu: Ehkä vivahde kirsikkaa, hajussa aistittavissa myös IPA:n piirteitä, raikas- ja vahvahko humalointi.

Jää mukavasti maistumaan kielen päähän ja poskiin, mutta vaihtaisin tämän koska vain local 1:een.

Totesin saman viikko sitte. Kelpo kamaa, mutta se Brooklyn Local 1:ssä iskeny mehevä appelsiini tms. sitrusaromi puuttuu. Kaapissa onneksi vielä seisoo puolisentoista vuotta pantattu ykkönen.


Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Larski - huhtikuu 12, 2011, 17:20:40 ip
Loistava opas panoon -> How to brew


Täällä vaan pano-ohjeita jaellaan.

- rummunpäristys -

*hakee takin*
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

ihis81

Mukavaa että tämä aihe herätti näinkin paljon mielenkiintoa.

Hehhehe Kaikilta ei nämä panopuuhat onnistu ihan tuosta vain ilman ohjeita, saattaa mennä kokemattomalla hommat reisille.
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Juseq

Sain tuossa aikasemmin äkillisen vision oluen teosta ja täällä oli näemmä tällainen lanka. Ajattelin kokeilla valmiista uutteesta tekoa kunhan saan tutkittua tarpeeksi asiaa sekä etsittyä käyntiämpäriä yms. Katsoo nyt kuinka pahasti lähtee mopo keulimaan tämänkin kanssa, mielessä oli tollanen 11litran satsi ;D

Pahavaatt

Dios mios! Tänään yksi tuttava kertoi edesmenneen isänsä ladanneen sahtikuurnan rukiin oljilla eikä tämän jälkeen vierteeseen tarvinnut lisätä hiivaa lainkaan! Kuulostaa vähän villikäymiseltä, mutta tuota täytyy kokeilla kyllä. Ensi syksynä pitää kysellä kavereilta, tietääkö kukaan mistä ja kenen pelloilta sitä osaisi lähteä kyselemään.

Janne

Lainaus käyttäjältä: Pahavaatt - toukokuu 06, 2011, 19:45:39 ip
Dios mios! Tänään yksi tuttava kertoi edesmenneen isänsä ladanneen sahtikuurnan rukiin oljilla eikä tämän jälkeen vierteeseen tarvinnut lisätä hiivaa lainkaan! Kuulostaa vähän villikäymiseltä, mutta tuota täytyy kokeilla kyllä.

En lähtisi kokeilemaan, kaikki perinnemiehet käyttävät kyllä rajamäen pullahiivaa ja sen nimenomaiset ominaisuudet antavat sahdille juuri sen banaanimaisen aromin joka kunnon sahtiin kuuluukin. Villihiivoilla on helkkarin iso riski mennä metsään, etenkin kun sahdin teossa on monta muutakin sudenkuoppaa kokemattomalle tekijälle.
Kaikki vanhat sahtimestarit käyttävät kyllä hiivaa jos sitä vain on saatavilla. (ja onhan sitä nykyään ;) )

Rukiin oljet ja katajanoksat kuuluvat toki siivilöintiin joka tapauksessa, molempia löytää kyllä helposti :)
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

ihis81

Tarkoitatko pullahiivalla aivan tavallista hiivaa, jota myydään 50g paketeissa?
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk