toukokuu 11, 2024, 04:53:34 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chili-artikkeli bongattu

Aloittaja snu, joulukuu 15, 2007, 12:37:49 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Ensin luulin, että lehdessä on oikeasti tulinen järkevä chiliresepsi. Sitten luin sen loppuun ja tajusin taas olevani Suomessa.



Mistä ne on tuon Scotch Bonnetin vetäneet Atrialla? Tokkopa ovat tilanneet Heinältä erää koekeittiöön. Jos olisivat, reseptissä olisi "pieni pala Scotch Bonnet -chiliä". :) Varmaan  ihan pätevä resepti listan eikä toiseksi viimeisen lauseen mukaan tehtynä, siksipä vielä linkki: http://www.jyvabroiler.fi/reseptit/jerk-kanaa/

sorrii

lokakuu 04, 2015, 02:36:21 ap #881 Viimeisin muokkaus: lokakuu 04, 2015, 02:39:23 ap käyttäjältä sorrii
Pahus kun ei oo Scotch Bonnetia. Kävisköhän 4 Bonda Ma Jacques + pari pientä Jigsaw'ta ..  8)

Kuulostaa oikeesti aikas tuliselta jos 6 SB'tä tosiaan. Oliskohan tuo resepti suoraan kännetty jostain autenttisesta ..

Edit: Ja 2rkl suolaa tuohon määrään täytyy olla virhe! 2 teelusikallistakin olisi aika tönkkösuolaista  ???
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Memsie

Vaikuttais vähän siltä että alkuperäinen resepti on ollut vähän isommalle lihamäärälle. Ei ole nimittäin 2 ruokalusikallista maustepippuria, 2 teelusikallista pippuria tai teelusikallinen muskottipähkinääkään mitään ihan pieniä määriä..

Eli onnea sille joka ton reseptin mukaan tekee..

Faraokaktus

Toisaalta, toihan on "vain marinadi" eikä siitä kaikki mausteet jää esim. kastikkeeksi lautaselle. 
Siinä myös vihjataan että kastiketta saattaa jäädä yli.  (Missä tapauksessa kehotetaan se tarjoilemaan dippinä... :)   Varmaan aika "mausteinen" dippikastike sellaisenaan).

sorrii

Varmaan on ihan kokeilemisen arvoinen, kun tarkemmin katsoo: Onhan tuossa jerk-kastikkeessa nestettäkin ~½ litraa. Kilon kanasatsille varmasti riittäisi paljon vähempikin.
Nettiä surfatessa näin mainittavan, että sitä Jerk-kastiketta joku pitää jääkaapissa aina jemmassa ja käyttää sitä "kaikkeen" ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Aji Inferno

Bonnet on yhtä kuin Habanero käytännössä, eli mikä tahansa tulinen chinense käy tuohon reseptiin. Toki noiden Reaktori(tm) -luokan hirmujen kuten vekkulit nagat, 7-potit, skorpionit, jiwsawit sun muut, kohdalla jo nytkin aika tulisen kuuloisesta (nam!) reseptistä tuleekin sitten radioaktiivista tavaraa! :D  Lisää tällaisia!

MiM

Käy, ja käy... Kyllä habaneroissa ja sen sukulaisissa on sen verran omanlainen aromi, että en vaihtaisi niitä mihinkään muuhun. Habaneron vaihtaminen jalopenoon on hiukan kuin tomaatin vaihtaisi kurkkuun. Kurkkusalaattikin voi olla hyvää, mutta ei se ole tomaattisalaattia.   
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Whili

Voihan kuola mikä ohje  :o :o
Eipä ole ennen näkynyt noin rispektiä chilin käyttöä tuollaisissa ohjeissa, paitsi että tuo jalapeno-lause kannattaa unohtaa  8)
..Mutta silti alkaa "Riittävän tulisen kasvismakariinilaatikon" teko  ;D ;D

sorrii

Tulipa tästä aasinsilta Biquinho -nimiseen pikkupalleroon. Oliskohan villilajike??
Mulla niitä yllättäen tuli toista litraa...  8)

Maku on sitä tuttua "hapaneeroo". Aika mietoa kuitenkin. Kokeilin juuri pieneen lermakstikesatsiin (2dl) ja laitoin noita 1-2cm palleroita 12kpl. Maku oli kohdallaan, mutta poltetta olisi saanut olla pajjonn enemmän. Siitä siis kiva laji, että niitä voi heittää koristeellisesti kunnon kourallisen.

Muuta chinenseä ei juuri tänä vuonna tullut. Paitse Charapitaa ehkä se pari kourallista. Se oli selvästi ärhäkämpi tapaus. Samanlainen pikkupallero: oranssi, pyöreä max. 1cm ...

Jospa siis jerkutellaan pian  :)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Aji Inferno

No, en mä tuota jalapeñovinkkiäkään ihan suoraan, kokeilematta tuomitsisi. Tulos on taatusti aivan eri makuinen ja samaten annostelua pitäisi säätää paljon, mutta hyvää siitäkin voi tulla. Vain erilaista. ;)

Chiliharri

Rohkaiseva artikkeli omaan makuun  ;D:
http://www.iltalehti.fi/terveys/2015101320513156_tr.shtml

Olettaisin ettei haastateltu vetele ihan hatusta, mikäli toimittajan antamat taustatiedotkin pitää paikkaansa...

MiM

Lainaus käyttäjältä: Chiliharri - lokakuu 14, 2015, 11:52:46 ap
Rohkaiseva artikkeli omaan makuun  ;D:
http://www.iltalehti.fi/terveys/2015101320513156_tr.shtml

Olettaisin ettei haastateltu vetele ihan hatusta, mikäli toimittajan antamat taustatiedotkin pitää paikkaansa...


"Chiliä voi mainiosti käyttää päivittäin" - Kuka nyt sellaista tekisi?  ::)
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Vetsku

Lainaus käyttäjältä: MiM - lokakuu 14, 2015, 13:24:14 ip
Lainaus käyttäjältä: Chiliharri - lokakuu 14, 2015, 11:52:46 ap
Rohkaiseva artikkeli omaan makuun  ;D:
http://www.iltalehti.fi/terveys/2015101320513156_tr.shtml

Olettaisin ettei haastateltu vetele ihan hatusta, mikäli toimittajan antamat taustatiedotkin pitää paikkaansa...


"Chiliä voi mainiosti käyttää päivittäin" - Kuka nyt sellaista tekisi?  ::)


Voihan sitä käyttää, kunhan ei käytä väärin  ;D

PP

http://yle.fi/uutiset/chilin_maku_tasapainottuu_muilla_mausteilla_machot_hakevat_tulisuutta/8433592?ref=leiki-uup

Jäänyt mainitsematta se pikkuseikka, että tulisuuteen tottuu ja toiset vaan tykkää tulisemmasta kuin toiset.

Vetsku

Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 08, 2015, 23:23:10 ip
http://yle.fi/uutiset/chilin_maku_tasapainottuu_muilla_mausteilla_machot_hakevat_tulisuutta/8433592?ref=leiki-uup

Jäänyt mainitsematta se pikkuseikka, että tulisuuteen tottuu ja toiset vaan tykkää tulisemmasta kuin toiset.


Voisi myös määritellä sen artikkelin otsikossa mainitun "chilin maun". Vai onko "chili" umamin jälkeen kuudes, seitsemäs tai jopa kahdeksas perusmaku.

-V.

ps. söin tuoreen apachen, tiedän mille chili maistuu  ::)

PP

Lainaus käyttäjältä: Vetsku - marraskuu 08, 2015, 23:51:27 ip
ps. söin tuoreen apachen, tiedän mille chili maistuu  ::)


Tiesithän, että Apachen syöminen on yhdistyksen jäsenille rangaistava teko. Hallitus käsittelee tapauksen ja palaa asiaan. ;D

chipe

Lainaus käyttäjältä: Chiliharri - lokakuu 14, 2015, 11:52:46 ap
Rohkaiseva artikkeli omaan makuun  ;D:
http://www.iltalehti.fi/terveys/2015101320513156_tr.shtml

Olettaisin ettei haastateltu vetele ihan hatusta, mikäli toimittajan antamat taustatiedotkin pitää paikkaansa...


Kaneli tuolla listalla vie uskottavuutta, sillä kun nykyisin ei ole mikään terveellisen mausteen maine:

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden+luontaiset+myrkyt/kanelin+kumariini/


Vetsku

Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 09, 2015, 00:02:17 ap
Lainaus käyttäjältä: Vetsku - marraskuu 08, 2015, 23:51:27 ip
ps. söin tuoreen apachen, tiedän mille chili maistuu  ::)


Tiesithän, että Apachen syöminen on yhdistyksen jäsenille rangaistava teko. Hallitus käsittelee tapauksen ja palaa asiaan. ;D


:-[

chipe

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1448246127094.html

Lainaus[Professori ja HUSin gastroenterologian klinikan ylilääkäri] Färkkilän mukaan ei ole tarkkaa tietoa siitä, voiko tulisten ruokien kestämistä harjoitella.


Se nyt lienee tällä foorumilla kaikille selvää että putkiston alkupuolen sietokyky kasvaa mutta kuinkahan tuo mahtaa olla siitä eteenpäin? Luulisin että itselläni on tässä pikkuhiljaa mahaoireet lieventyneet mutta kyllä se kapsaisiini edelleen muistuttelee missä on matkalla. Olettekos te kokeneemmat huomanneet että mahan/suoliston kestokyky olisi selvästi parantunut tai käänteisesti onko jollakulla pitkän ajan harjoittelusta huolimatta yhä pahoja oireita? Voisi tosin olettaa että ne joilla ei maha ole tottunut ovat lopulta luovuttaneet, mutta chililnkasvattajista ei koskaan tiedä ;D.

0lli

Just oli kaverin kaa puhetta että orange habanero usein muistuttaa ikävästi seuraavana päivänä, mutta on se haban maku vaan sen väärti ^^
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.