maaliskuu 29, 2024, 08:30:32 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


akselsson1 Tuliset reseptit

Aloittaja akselsson1, huhtikuu 10, 2013, 14:46:46 ip

« edellinen - seuraava »

akselsson1

huhtikuu 10, 2013, 14:46:46 ip Viimeisin muokkaus: helmikuu 15, 2024, 13:08:42 ip käyttäjältä akselsson1
Täytyyhän sitä opiskelijankin syödä
Tänään ohjelmassa on opiskelijan nagakanaa, ja seikkaperäiset ohjeet sanoin ja kuvin sen valmistukseen.

Tarvitset:
Kanasuikaletta tai -pihvejä, joista jälkimmäinen ei ole opiskelijakamaa koska hinta.
Oliivi öljyä (extra virgin)
(ruoka)kermaa
Tuoretta Nagaa
Muuta chiliä
mausteita
Riisiä
("salaattia")

1. Aloita valmistus nyysimällä kanapaketti vanhempien pakastimesta liian vähän ennen ruoanteon aloittamista.
2.  Rääkkää puulastaa paloittamalla puolijäiset kananpalat irti toisistaan lämpenevällä pannulla (kuva)

3. Lisää loraus oliiviöljyä ennen kuin pannu ehtii paljon kuumeta, ettei pala pohjaan
4. Laita riisin vesi kiehumaan
5. Kun vesi kiehuu, lisää riisi

6. Samalla kun kanat kypsyvät pannulla, etsi itsellesi nagaa, miel. tuoretta kuten tässä tunnin vanhaa.
7. Valitse sopiva määrä nagaa, itse otin puolikkaan

8. Lisää naga pannulle, tajua unohtaneesi paloittelu, ja nirhaile se parhaasi mukaan pienemmiksi paloiksi.
9. Vedä paistuvan nagan aromia nenääsi
10. irvistä kun nenässä polttaa
11. yski ja aivastele
12. käänny ja hymyile kokkaustasi seuraaville ihmisille lempeästi
13. keskity jälleen ruokaan
14. lisää Aji Cristal rouhetta ja rouhaise mustaapippuria kanojen päälle

15. alenna lämpöä, sillä kanat ovat jo melkolailla kypsiä

16. Löydä yllätykseksesi jääkaapista kermaa, jota kaadat pannulle 1-2dl
17. lisää hippunen jauhoja suurusteeksi

18. anna tekeleen hieman hautua ja kastikkeen paksuuntua miedolla lämmöllä
19. tarkasta maku

20. irvistä
21. tarvittaessa lisää chiliä
22. tähän mennessä riisi alkanee myös olemaan valmista

23. pelkää ruokaasi poltteen tuntuessa yhä
24. kiitä ylijumala Thoria löytäessäsi jääkaapista jogurttia
25. laita jogurttia valmiiksi kippoon

26. kumoa lautaselle riisiä (säästyt kauhan tiskaamiselta)
27. kaavi päälle kanaa ja kastiketta
28. löydä vähän pehmennyt tomaatti esittämään salaattiosastoa

29. Nauti ruuasta
30. kiroa mielessäsi huonoa toleranssiasi
31. saatuasi lautasen tyhjäksi pyyhi hiki otsalta
32. nauti jogurtti
33. uskottele muille ihmisille ruuan olleen oikeasti hyvää tuskaisista ilmeistä huolimatta
34. jätä paistinpannu tiskaamatta

tosimiehet jättävät välistä seuraavat kohdat: 12, 13, 15, 19, 20, 23, 24, 25, 28, 30, 31, 32, 33.
Ja korvaavat ne vaiheiden 3, 7, 9, 14, 21,  toistamisella
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

huhtikuu 16, 2013, 20:53:29 ip #1 Viimeisin muokkaus: helmikuu 15, 2024, 13:10:44 ip käyttäjältä akselsson1
Hei vain ihmiset. tänään vuorossa Ajisuklaakakku josta tuli muuten sairaan hyvää.
Tarvitset:

noin tunnin aikaa
suosimaasi baccatumia
voita  200g
munia 3
sokeria 3dl
vaniljasokeria 2tl
kaakaojauhetta 6rkl
leivinjauhetta 1,5tl
vehnäjauhoja 2dl

So lets begin

1. poimi podit rakkaasta kasvistasi


2. sulata rasva, itse suosin mikroa tässä, ja talouspaperi päälle niin ei roisku
3. laita uuni päälle, 175 C
4. kun rasva on sulanut, saksi podit pieniksi sen sekaan (tää taisi toimia aika hyvin)

5. Riko munat kippoon, ja sotke pöytä samalla
6. lisää sokeri

7. vatkaa em aineet vaahdoksi
8. kun saat munat vaahdotettua sokereiden kanssa, pitäisi näyttää tältä.
tässä kohtaa ei saa (kuullemma) missään nimessä kopistella kippoa tai rakenne menee rikki

9. hifistely sikseen, lisää loput kuivat aineet ja sekoita. Jos et omista boschin single malt turbo -sähkövatkainta voi tässä kohtaa tehot vähän loppua
10. lisää rasva ja vatkaa tasaiseksi (älä anna vatkaimen ylikuumeta)
11. pitäisi näyttää tältä, vieressä silikonivuoka johon annos sopii hyvin.

12. laita se uuniin, jonka muistit lämmittää valmiiksi
13. odottele n. 20-25 min, jona aikana voit käydä vaikka pas- ööh toiletissa, tai juoda oluen
13,4. tyydy osaasi ja siivoa jälkesi
14. optimaalisin kypsyysaste mielestäni on silloin kun keskeltä jää hieman pehmeäksi

15. Just perfect

16. NAUTI pehmeästä ja ihanasta ajilla ryyditetystä suklaa/(muta)kakustasi, ah

edit: virheet/puutteet
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Tulet väsyneenä kotiin ja nälkä kalvaa sisuksissasi, katsot jääkaappiin ja kiroat, leipätarvikkeet, kuivahtanut kökkö jauhelihaa, valo. Pitäisi saada jotain tuhdimpaa.
Tsädääm!!!!1
1. Valitse leipäsi, itse suosin kuivaa RUISvarrasleipää
2. voitele
3. ripottele j-lihaa leivän päälle
4. saksi chiliä sekaan oman maun mukaan, kuivattukin käy
5. pari siivua juustoa päälle
6. mikrota n.30sek
7. ääntä kohti.

Toista kohdat 2-7 tarvittaessa 2....5 kertaa

Taatusti nopeaa, hyvää, ja nälkä lähtee! avot 8)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Janne

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - huhtikuu 10, 2013, 14:46:46 ip
24. kiitä ylijumala Thoria löytäessäsi jääkaapista jogurttia

Odin ei varmaan tykkää tästä lauseesta.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Bruce Willis

Hienolta vaikuttaa ja on todella mukava lukea näitä ruoanlaitto ohjeita kera huumorin ja kuvien,  teehän lisää ja lupaan koittaa tuota suklaakakkua, pakastimessa taitaa vielä olla sen verta chiliä..  tosin käy vähiin että täytynee taas ostaa koko vuoden chilit sinne. Pena kiittää....  ;D

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: Janne - heinäkuu 04, 2013, 22:36:18 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - huhtikuu 10, 2013, 14:46:46 ip
24. kiitä ylijumala Thoria löytäessäsi jääkaapista jogurttia

Odin ei varmaan tykkää tästä lauseesta.

Wikipedia ja viisastuin taas kummasti!
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: John McClane - heinäkuu 04, 2013, 22:43:19 ip
Hienolta vaikuttaa ja on todella mukava lukea näitä ruoanlaitto ohjeita kera huumorin ja kuvien,  teehän lisää ja lupaan koittaa tuota suklaakakkua, pakastimessa taitaa vielä olla sen verta chiliä..  tosin käy vähiin että täytynee taas ostaa koko vuoden chilit sinne. Pena kiittää....  ;D

Pahoittelen etten tänään muistanut kuvata, kyllä näitä sitten taas tulee lisää kun on inspistä ja sopivasti aikaa ;)
Mutakakkua kannattaa tosiaan kokeilla, sitä suosittelen erittäin lämpimästi!  :)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Tänään kiireessä kokeilin vähän chilin grillausta pihvien grillauksen ohessa.
Kuvista tuli älyttömän huonoja, joten tänään ilman niitä  :-[
1.Hain ylhäältä puskasta yhen Aji Cristalin
2. huuhtaisu
3. Kannan leikkuu, siemenkodan ronkinta. Tässä totesin että oikeasti terävä ja ohut, pitkäkärkinen veitsi olisi varmaan ihan helvetin hyvä.
4. Juoksen kääntämään pihvejä grillillä
5. hajoan kun en meinaa löytä mitään täytettä kiireellä
6. tyydyn yksinkertaiseen pekoniin ja fetaan.
7. em aineita pikkupaloissa vuorotellen palon sisään
8. juoksen ympäri (porukoiden, en oman, joka on 2 neliötä) keittiötä etsien kuumeisesti coctailtikkuja
9. En löydä coctailtikkuja, joten käärin pekonin avulla kannan suunilleen paikoilleen
10. Rillailen chiliä parilalla vähän polttimen vieressä, jotta miedompi lämpö
11. Pihvit valmistuvat, jumankekka ku näyttää hyviltä, päätän että chilikin valmistui.
12. ensin nirhaisin päästä n 1cm palan, kohtuullisesti tulta, hyvää.
13. heitin lopun ykkösellä huiviin: Rasvainen ja maukas, feta twistaa jännästi makua, mieto polte, kaikenkaikkiaan jäin kaipaamaan lisää ;D

No valmiista joku pikselimössö nyt tähän
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Bruce Willis

Hmm, täytyy koittaa sitten tuolla halloum juustolla (se ählämsähläm juusto) täyttää chilit tai miksi ei paprikaakin. Fetaa olen myös itse koittanut mutta ei oiken napannut, tai ainakin tarvitsisi kaverikseen mustia oliiveja  :P

akselsson1

HHAHAAAAA! Koska kesä on kuuma, ja kauniit yöt- työt- tytöt- öhömm siis työnteko on mukavampaa kun saa illalla jäätelöä!  ;)
Siispä jäätelön tekoon!  8) 8)

1.Käy kaupassa:
        6dl kuohukermaa
        1prk kondensoitua maitoa
(Isot marketit, voi olla hieman vaikea löytää)

2. Tule kotiin

3.Vatkaa kerma ihan normaalisti
4. lisää kondensoitu maito. Näyttää muuten ihan - noh... kondensoidulta maidolta...
5. Lisää "makuaineet" + chili, mitä haluatkin. Itse meinasin saksia mansikoita, mutta jäi lyhyeen kun loput olivatkin menneet huonoksi.
5,2.Löysin kaapista Vaniljajauhetta, semmoista mustaa joten kippasin sitä. Onhan vaniljajäätelö kuitenkin ihan hyvää.
5,7.Saksin kokonaisen Nagan mahd pieninä palasina joukkoon. Pienehkö, n. 3cm+ Naga


6. Sekoittelin tasaiseksi
7. sopivaan pakastuksen kestävään astiaan, tässä 2,9l tilavuus, joten tavaraa taisi olla n. 1,5-2litraa

8. kansi päälle ja pakkaseen! mitään sekoitteluita tai kääntelyitä ei vaadita!
Pakkasessa saanee olla luokkaa yön yli, tai ainakin työpäivän verran.

Makutesti tulee siis ehkä huomenissa! (Tätä ei kaikille välttämättä annetakaan)
Välineitä nuol- öh, puhdistaessa tuntui jo mukavaa pientä poltetta, katsotaan kuinka lopputuote toimii, tuleeko äkäisiä sattumia, vai mukavan tasainen lämmin polte.
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Ryhis

Voi G-suksen munat. En paremmin sano. Olet siis jäädyttänyt kermaa ja puhut vakavissasi jäätelöstä?

Nyt mennään metsään niin, että oksat pois ja pala latvaa. Voin kertoa, että hukkaan meni niin raaka-aineet kuin käytetty aikakin, pakastimessasi on kipollinen paskaa. Kaakkoisikkunain faneille se todennäköisesti uppoaa habatabascon kanssa kuin veitsi voihin mutta...

Nyt vähän selkärankaa ja yritystä, tämä ketju on alusta saakka nasta ja asiallinen. Nyt pohjakosketus on sitä luokkaa, että paikat kirpoaa hampaista.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa



Bruce Willis

Ei pidä tuomita toista siitä että kokeilee!

Mistäs sitä oppisi jos ei koittaisi ja kaikki parhaat herkuthan on keksitty ikään kuin vahingossa,  jatka toki samaan malliin. Kyllä sinä osaat ruokaa tehdä, ja hienoa on päivyriäsi lukea.

älä lannistu!

Huru-ukko

Minun nähdäkseni tuossa Akselssonin jätskissä on tarvittavat ainekset. Maustaminen erikseen. Kananmunan keltuaisiahan ei tarvita pakastimessa valmistettaessa...
Tietty itse en ole valmistanut jäätelöä ikinä. Taitaa mennä kokeiltavaksi tämäkin.
Pistä Räyhis hyvä resepti sinne omaan ruokablogiisi, niin yritän tehdä perässä....

Ryhis

Olematta mitenkään ttumainen, niin voin lohduttaa kaikkia foorumin jäseniä tiedolla, että minä ihan oikeasti tiedän jäätelöstä jotain. Jäädytetty kermasotku on yhtä lähellä jäätelöä kuin HKn sininen sisäfilettä. Kaikkea kannattaa kokeilla, paitsi ilmiselvästi kuolleina syntyneitä ideoita.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

IceQueen

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - heinäkuu 16, 2013, 23:17:43 ip
Olematta mitenkään ttumainen, niin voin lohduttaa kaikkia foorumin jäseniä tiedolla, että minä ihan oikeasti tiedän jäätelöstä jotain. Jäädytetty kermasotku on yhtä lähellä jäätelöä kuin HKn sininen sisäfilettä. Kaikkea kannattaa kokeilla, paitsi ilmiselvästi kuolleina syntyneitä ideoita.
Tuolla jo näemmä reseptiä pyydeltiinkin, niin heittäisitkö jonkun? Koko kesä on pitänyt jäätelöä tehdä, mutta mukavampi ois jonkun testaamasta reseptistä lähteä liikkeelle kuin jostain randomista.

Ryhis

Sitä saatte vartoa ainakin huomiseen, ei mitään muistikuvia missä reseptit ovat. Viimeksi olen tehnyt jäätelöä vuonna 2003.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Bruce Willis

tarvitaan,siis..  ( murtauduin räyhiksen kämppään ja varastin ohjeen häneltä)

- 3 kananmunaa
- 3 dl vispikermaa
- 2 dl tomusokeria
- 4 rkl maun tuovaa nestettä, joka voi olla mehua, sulatettua suklaata, hilloa, siirappia, veteen sekoitettua vaniljaa tai kanelia, niin kuin minulla tällä kertaa

Homman perusidea on se, että tehdään kolme vaahtoa.. sekoitetaan ne keskenään ja lisätään makua tuova neste. Kananmunat erotellaan valkuaiset vatkataan omaksi vaahdoksi ja keltuaiset tomusokerin kanssa omaksi. Ja kolmas vaahtohan on tietysti kermavaahto. Kun kaikki on vatkattu, sekoita vaahdot keskenään, lisää esimerkiksi 4 rkl vettä, johon on sekoitettu kanelia ja kippaa massa kannelliseen muoviastiaan.

Astia laitetaan pakastimeen ja sitä käydään sekoittelemassa välillä. Kuulemma vain kaksi kertaa jäätymisen aikana riittää ekan kerran noin 30-60 minuutin jälkeen ja sitten joskus kun muistamutta minä sekoittelin jäätelömassaani alkuun tunnin välein ja sitten jätin sen yöksi oman onnensa nojaan löytääkseni aamulla täydellisesti jäätyneen jäätelön pakastimestamme. NONIIN

Massan jäätymiseen menee vähintään puoli vuorokautta riippuen sen määrästä, muoviastian muodosta ja reunojen paksuudesta. Kätevä astia on vanha muovinen litran jäätelöpurkki (Aino, Carte D'Or, mitä näitä nyt on..), joka on sen verran ohutreunainen, että jäätelö jäätyy mukavan nopsaan, niin että edellisenä iltana tehty jäde on valmista seuraavan päivän iltapäiväkahvilla.

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa