maaliskuu 29, 2024, 08:02:39 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilin kuivatus

Aloittaja Euro, helmikuu 06, 2005, 04:04:02 ap

« edellinen - seuraava »

-mason-

tammikuu 25, 2009, 13:53:00 ip #80 Viimeisin muokkaus: tammikuu 25, 2009, 13:55:51 ip käyttäjältä -mason-
Ison erän jauhamisessa on iso työ, joten tuli mieleen, onko kukaan kokeillut kuivatuille chileille pippurimyllyä?
Itselläni ei ole tällä hetkellä kuivattuja chilejä, jotta voisin kokeilla.

Edit: ääh, jos olisi vilkaissut vähän ylemmäksi tässä thredissä niin olisin huomannut, että testattu on.
Pahoittelen turhaa viestiä.

Riiviö

Onko kukaan kokeillut suolachiliä, siis samalla periaatteella kuin Vogel valmistaa yrttisuolan, että murskataan kasvit suolan kanssa ja kuivataan ja jauhetaan? Suolahan imaisee nesteet ja maut itseensä ja säilöö samalla tuotteen.
  Itse olen tehnyt sellerin varsista ja lehdistä suolaa ja tillisuolaa yms. Olen myös tehnyt Marokkolaista suolasitruunaa jo 15 vuotta...
  Ruoka ilman suolaa on mautonta ja epäterveellistä. ;D
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

pkdi

Lainaus käyttäjältä: Masse - helmikuu 06, 2005, 12:08:28 ip
Hieman ohi topicin: ei kannata unissaan kaivaa nenää. Varsinkaan, jos olet käsitellyt illalla habaneroja ilman kumihanskoja. On aika hassu näky, kun mies ravaa keskellä yötä vedet silmissä ympäri kämppää ja sulloo sieraimiinsa maidossa kastettuja paperituppoja. Se tuska ei ihan heti helpottanut... :mrgreen:


been there, done that! xEE
Chiliyhdistyksen jäsen nro: 620, palveluksessanne. pkdi @ #IRCnet/#Qnet

Watt

Lainaus käyttäjältä: -mason- - tammikuu 25, 2009, 13:53:00 ip
Ison erän jauhamisessa on iso työ, joten tuli mieleen, onko kukaan kokeillut kuivatuille chileille pippurimyllyä?
Itselläni ei ole tällä hetkellä kuivattuja chilejä, jotta voisin kokeilla.

Edit: ääh, jos olisi vilkaissut vähän ylemmäksi tässä thredissä niin olisin huomannut, että testattu on.
Pahoittelen turhaa viestiä.


http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40081278

Tuollaisessa pidän itse ihan reilunkokoisia chilimurskaa. Ei ole kovinkaan hyvä, chilit jauhautuvat huonosti eli joutuu todella kauan pyörittelemään jos haluaa reilummin jauhaa esim keittoihin. Toinen huono puoli kyseisessä myllyssä on se että jauhe on hyvin epätasaista, välillä saattaa luiskahtaa isokin siivu sieltä lävitse. Pitäisi varmaan säätää pienemmälle sitä.
Mainokset, grafiikka, suunnittelu, logot, bannerit, ulkoasuntoteutus...
watt@gmx.com

Uine

Minulla on tuollainen huutonetistä halvalla pelastettu kahvimylly, voisin siinä koettaa jauhaa tulevat sadot sitten Joskus kun nuo annuum-vaavit kasvavat. (Nopeasti näyttäisivät kyllä ainakin ensi alkuun nostavan päätään. :)) Eikä haittaa vaikka myllyyn jäisi chiliä, chilikanelikahvi on hyvää.
Suomu.org - Suomen muinaisuus -sivusto, jonka pyrkimys on toimia tiedonhaun portaalina, keskusteluympäristönä ja julkaisukanavana kaikille Suomen muinaisuudesta kiinnostuneille ja sitä tutkiville tahoille.

Nuuskapeke

Onnistuuko tuo chilien kuivaus parvekkeella, kun ilta-aurinko paistaa sinne ja se on aika lämpöinen silloin? Ne roikkuvat kannastaan, josta on pujotettu lanka läpi. Ei viitsisi joka kerta uunia lämmittää, kun ei nuista niin isoja satoja kerää, ainakaan vielä. On sitten helppo ainakaun muutamat marjat kerää pujottaa ne tuohon lankaan.

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Nuuskapeke - kesäkuu 25, 2009, 16:21:59 ip
Onnistuuko tuo chilien kuivaus parvekkeella, kun ilta-aurinko paistaa sinne ja se on aika lämpöinen silloin? Ne roikkuvat kannastaan, josta on pujotettu lanka läpi. Ei viitsisi joka kerta uunia lämmittää, kun ei nuista niin isoja satoja kerää, ainakaan vielä. On sitten helppo ainakaun muutamat marjat kerää pujottaa ne tuohon lankaan.


wow :-) Aurinkokuivattuja chilejä... toimii ainakin ajatuksena, kuin öö ajatus :-)

snu


Kyllä se aurinkokuivatus ainakin Intiassa toimii...


#419
Eksyminen on suotavaa.

Nuuskapeke

Thaimaassa niitä näin niin kuivatettavan ja siitä se tulikin mieleen... ::)

MikaK

Lainaus käyttäjältä: pkdi - maaliskuu 27, 2009, 13:48:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Masse - helmikuu 06, 2005, 12:08:28 ip
Hieman ohi topicin: ei kannata unissaan kaivaa nenää. Varsinkaan, jos olet käsitellyt illalla habaneroja ilman kumihanskoja. On aika hassu näky, kun mies ravaa keskellä yötä vedet silmissä ympäri kämppää ja sulloo sieraimiinsa maidossa kastettuja paperituppoja. Se tuska ei ihan heti helpottanut... :mrgreen:


been there, done that! xEE

Käsittelepä chilejä ja sitten hempeilemään toisen ihmisen kanssa. Vaimon ymmärrys chilejä kohtaan tai pikemminkin chilifarmaria kohtaan muuttui exponenttaalisesti....

hessi

Lainaus käyttäjältä: Nuuskapeke - kesäkuu 25, 2009, 16:21:59 ip
Onnistuuko tuo chilien kuivaus parvekkeella, kun ilta-aurinko paistaa sinne ja se on aika lämpöinen silloin? Ne roikkuvat kannastaan, josta on pujotettu lanka läpi. Ei viitsisi joka kerta uunia lämmittää, kun ei nuista niin isoja satoja kerää, ainakaan vielä. On sitten helppo ainakaun muutamat marjat kerää pujottaa ne tuohon lankaan.

itse kuivattelin ennen juuri noin,
käytin niin sanottua kalastajanlankaa, mutta kuivatin kylläkin kuivassa paikassa ja varjossa,
vieläkin roikkuu keittiössäni kaksi lankalenkkiä joissa roikkuu ainakin 3-4v vanhoja chiliejä :)
en vaa ole raaskinnut heitää pois, en niitä kyllä enää käytä !

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

MikaK

Jokunen vuosi sitten tuli kuivattua keittiössä pieniä eriä haitariksi taitellun a4:sen päällä. Pienet thai-chilit kuivui hyvin :) , habat homehtuivat sisältä :(

Nyt meinasin lainata perhetutun kasvikuivuria, koska tuntuu säästöä vähemmän kuluttavalta kuin heittää pari peltiä uuniin pitkäksi ajaksi.

naga morich

heinäkuu 04, 2009, 20:26:28 ip #92 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 04, 2009, 20:27:59 ip käyttäjältä naga morich
ajattelin kuivata fataliin aji cristaleita koht puolinnarusta kiinni roikkumaan. kannattaako pistää keskeltä halki vai kokonaisena?

Ja kuinkakohan monta grammaa tulee kuivattua cristalia jos kuivaan kokonaisen paketin ja paketissa on 70g
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

pgrt

7g?  Puolittaminen on aina hyvä idea jos ei kuivuria käytä.
Experience is simply the name we give our mistakes.

axo

Joo,puoliksi vaan. Sain just Unkarista tuliaisina kauheen kasan erilaisia chilejä mitkä oli KAIKKI sisältä homeessa.

pepevara

Laitan tähänkin säikeeseen kiinnostuneille, että OBH Nordica hyötykasvikuivuri on nyt Citymarketissa tarjouksessa elokuun 2009 loppuun 39.90€. Tarjous saattaa vaatia K-kaupan Plussa-kortin.

Lisätietoja toisaalla: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=1813.msg71662#msg71662
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide

hessi

Lainaus käyttäjältä: naga morich - heinäkuu 04, 2009, 20:26:28 ip

Ja kuinkakohan monta grammaa tulee kuivattua cristalia jos kuivaan kokonaisen paketin ja paketissa on 70g

jaa minä savustin ja kuivasin 3 kg 345g Rocotoa (tai jotain sinnepäin en muist ulkoa grammoja)
kuivattuna oli vain 345g johonkin se 3kg hävisi :) siinä suhdetta, hiukan riippuu chilistä

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Hombre

Yleensä se määrä kuivatessa tosiaan kutistuu 10 osaan siitä mitä oli tavaraa tuoreena.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

biblo

Olisikohan naga jo kuivaa kun pari-kolme viikkoa on lojunut tuossa paperin päällä pilkottuna neljään osaan?

Tuntuu hieman jotenkin "nahkealta osa palasista.Osa katkeaa helposti nypäten.


Ajattelin myös tuon veitsellä pilkkoa ja laittaa ruokaan.On varmaan ihan ok tapa kun morttelia tai tuohon sopivaa(=vaimo ei anna käyttää) silppuria?
"Grow food, not lawns"

Tepi

Lainaus käyttäjältä: biblo - syyskuu 07, 2009, 11:44:27 ap
Ajattelin myös tuon veitsellä pilkkoa ja laittaa ruokaan.On varmaan ihan ok tapa kun morttelia tai tuohon sopivaa(=vaimo ei anna käyttää) silppuria?

:o Hommaa uusi vaimo!!! Ristus sentään- vähemmästäkin on emännän paikkoja mennyt uudelleen harkintaan!!!(tai osta toinen silppuri- kumpi nyt helpommaksi tulee).
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.