huhtikuu 16, 2024, 07:29:38 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Leipää Pueblolla

Aloittaja Aji Povar, elokuu 25, 2020, 18:51:08 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Povar

Kypsistä Jemez Puebloista, C. A. sain idean väsätä niitä (ja olutta :D) komppaavaa ruokaa, tuotteista, joita kotoa sattui suoraan löytymään. Texas ja New Mexico mielessäni, päätin pyöräyttää vähän täytettyä leipää.

Broileria, ohuina, pieninä pihveinä
Piimää tai jogurttia
Valkosipuli- ja sipulijauhetta
Ancho-jauhetta
Suolaa
Sitruunamehua
Sekaisin, ja maustumaan yön yli, tai vähintään tunniksi.

Kolminkertaiseen panerointiin:
Maissi- ja vehnäjauhoja 70/30 suhteella
Jauhoihin mukaan kreoliseosta (teen itse omat mausteseokseni), varmasti jokin kaupan valmis cajun-maustekin toimisi
Cayennejauhetta, kurkumaa, suolaa ja ripaus sokeria
Kananmunaa
Viimeistelyyn pankomurua
Paneroi marinoidut kanat: ensin jauhoseos, sitten muna, lopuksi panko. Uppopaista tai paista runsaassa öljyssä, kullan värisiksi, n. 1 - 1, 5 Min per puoli, koko ajan pihvejä liikuttaen. Valuta talouspaperilla hetki.

Coleslaw:
Kaalia ohuesti suikaloituna
Porkkanaa raasteena
Sitruunamehua
Majoneesia ja jogurttia 60/40 suhteella
Ryytisinappia (sinappia, jossa on siemenet joukossa, esim. Dijon)
Runsaan makuista hunajaa
Suolaa ja mustapippuria
Kamat sekaisin, ja maustumaan, yön yli tai vähintään tunniksi.

Lisäksi:
Pikkelöityä punasipulia
Tuoretta Jemez Pueblo-chiliä renkaina
Jääsalaattia
Briossileipää viipaleina
Cheddarjuustoa siivuina tai raasteena
Kokoa:
Paahda briossiviipaleet uunissa, laita puolille viipaleista cheddaria, jotta se sulaa hieman samalla. Nosta leiville salaattia, coleslawta, kuuma pihvi, päälle vielä pikkelisipulia ja chilirenkaita. Kansi päälle, olut tuoppiin ja syömään, valuvaa ja mehevää sänkkäriä. Olkaa hyvä!  8)

https://drive.google.com/file/d/1VWGyf9Qb9_ELfR8-UkWJtAur4gf86TN6/view?usp=drivesdk

Ps. Ohje ei tuon tarkempi ole, koska laittelin sen perinteisesti näppituntumalla :D Maistui muuten meidän kaksivuotiaallekin.