huhtikuu 19, 2024, 06:35:50 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


W2012

Aloittaja wille, tammikuu 04, 2012, 18:00:47 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Sienien säilönnässä on minusta yksi ylitse muiden: kuivaus.
Kuivatut sienet ovat erittäin monikäyttöisiä ja maku säilyy hyvin. Sienikirjoissa voi olla huomautuksia joidenkin lajien kohdalla, että eivät sovellu kuivattavaksi, vaan niistä tulee sitkeitä. Kanttarelli saattoi olla näitä.


Kotiviiniin pitää olla hapokkaita omenia.


wille

Tuu jossain vaiheessa sienireissulle! Käydään hakemassa sulle tuoretta tavaraa! :)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

InkRose

Huomenna? Sais Jutta nukkua rauhassa yövuoron päälle ja lapsetkin on mummolassa... :)

Minbaari

Laita joo päivitystä tuosta savustusprojektista. Olen itsekin ollut aikeissa hommata tuo ProQ-savustin, niin olisi kiva kuulla käyttäjäkokemusta siitä.
#816

wille

heinäkuu 28, 2012, 22:32:24 ip #144 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 28, 2012, 22:36:29 ip käyttäjältä wille
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - heinäkuu 28, 2012, 11:22:11 ap
Sienien säilönnässä on minusta yksi ylitse muiden: kuivaus.
Kuivatut sienet ovat erittäin monikäyttöisiä ja maku säilyy hyvin. Sienikirjoissa voi olla huomautuksia joidenkin lajien kohdalla, että eivät sovellu kuivattavaksi, vaan niistä tulee sitkeitä. Kanttarelli saattoi olla näitä.


Kotiviiniin pitää olla hapokkaita omenia.


Pitäisi perhana muutenkin hommata vihanneskuivuri.
Kuivatut omenalastut on hyviä talven pimeillä. Samallahan siinä tosiaan suppilovahverot sun muut kuivuisi! Kotiviinejä varten voisi myös kuivata marjoja jemmaan.

Lainaus käyttäjältä: InkRose - heinäkuu 28, 2012, 16:33:58 ip
Huomenna? Sais Jutta nukkua rauhassa yövuoron päälle ja lapsetkin on mummolassa... :)


Tänne vaan! Nähdään huomenna!

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - heinäkuu 28, 2012, 17:32:19 ip
Laita joo päivitystä tuosta savustusprojektista. Olen itsekin ollut aikeissa hommata tuo ProQ-savustin, niin olisi kiva kuulla käyttäjäkokemusta siitä.


Aika hyvältä vaikuttaa, näin ensikokemalta. Jääkaapissa lämmöt pysyvät kuudessa-seitsemässä asteessa ja savun tuotto on voimakas. Savusammolla jääkaapin lämmöt tuppasivat nousemaan liiaksi, mutta onhan Sammossa melkoinen lämpövastuskin tohottamassa. Nyt kokeilussa on pyökkipuru!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Masa.T

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - heinäkuu 28, 2012, 11:22:11 ap
Sienikirjoissa voi olla huomautuksia joidenkin lajien kohdalla, että eivät sovellu kuivattavaksi, vaan niistä tulee sitkeitä. Kanttarelli saattoi olla näitä.

Kanttarellit voi kyllä kuivattaa mutta paksumaltoisimmat kannattaa halkaista. Kuivattelin joskus niitä pannuhuoneessa ja myin pienen määrän kuivattuja kanttarelleja 4-H yhdistykselle. -Männyn kävyistä olis ehkä saanut paremmin..

wille

Lainaus käyttäjältä: InkRose - heinäkuu 28, 2012, 16:33:58 ip
Huomenna? Sais Jutta nukkua rauhassa yövuoron päälle ja lapsetkin on mummolassa... :)


Kiitoksia visiitistä! Oli mukava rupatella chileistä ja eritoten fiilistellä vähän musiikkia!
Kreatorin uusin menee melko selkeästi ostoslistalle ja myös Flesh Fieldiin pitää perehtyä tarkemmin.
Tervetuloa uudemmankin kerran!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

InkRose

Kiitos vaan itsellesi, oli tosi mukava että löytyi näinkin pikaisesti aikaa molemmin puolin.

Meikäläisen katsastuslistalle nousi ainakin se Machine Headin viimeisin. Mä varmaan voin sua sen FF:n kanssa auttaakin, ainakin jos kotipolttoinen kelpaa pahimpaan hätään.

wille

Lainaus käyttäjältä: InkRose - heinäkuu 29, 2012, 18:19:34 ip
Kiitos vaan itsellesi, oli tosi mukava että löytyi näinkin pikaisesti aikaa molemmin puolin.

Meikäläisen katsastuslistalle nousi ainakin se Machine Headin viimeisin. Mä varmaan voin sua sen FF:n kanssa auttaakin, ainakin jos kotipolttoinen kelpaa pahimpaan hätään.


Kotipolttonen käy oikein hyvin, voin heittää vastapallona sitä toista FF:ää (Fear Factory) kotipolttoisena.
Kerrohan mielipidettä siitä savufataliista kunhan kerkeät makustella!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

wille

Soossia tehty kolme 8 dl purkillista. Koitan tuonnempana muistella mitä niihin upposi ja miksi. Ja pari merkityksetöntä kuvaakin täräyttää ihmisten näyttöpäätteille.

Savuntuotin on ihan hyvä. Kertaakaan se ei tosiaan palanut loppuun asti, mutta tuprutteli silti yhdellä latingilla sen kahdeksan tuntiakin. InkRose saikin jo maistiaiset ProQ:lla toteutetusta kylmäsavukalasta. Nopea kylmäsavustus tuotti jo miellyttävän savuisuuden fisuun. Ensi kerralla reippaammat mausteet suoloauksen yhteydessä ja tuplasti pidempi savustusaika.
Moose-vainaatakin pitäisi kylmäsavustella pikapuoliin. Om Nom.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

mohla

Mulla oli viime kaudella toi ProQ käytössä ja ihan jees vekotin mielestäni. Tuo +8h paloaika ilman sähköä on juhlaa verrattuna savusampoon, ilman virityksiä ainakin. Savustelin chilejä korkeassa jääkaapissa kolmen purutäytön verran, jolloin tuli ihan ok savuisuus. Taidan tälle kaudelle hommata toisen savustimen, jolloin saa vähän tiheämmän savun tuonne kaappiin. Ainakin jos savustettavaa tulee... Jotenkin tuntui, että savuntuotto oli liian vähäistä tuohon isoon jääkaappiin, mutta tuplaamalla luulisi parantuvan.

wille

Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 30, 2012, 20:16:04 ip
Soossia tehty kolme 8 dl purkillista.


Ja em. möhnää on nyt maisteltu jo useampaan otteeseen. Ihan hyväähän siitä tuli.

Pari erilaista tuli täräytettyä. Tässä vähän suuntaa antavaa sisällysluetteloa. Tarkkoja määriä en mitannut.

Pari litraa savustettua fataliita
Punainen Paprika
Hunajaa
Suolaa
Valkosipulia
Tomaattimurskaa
Mangoa

Toinen töhnä tuli sitten tehtyä savubaccoista ja rocotoista. Muuten aika sama setti, kun Fataliisoossissa, mutta tähän toiseen tuli piparjuurta ja limeä.

Atamonia heitin keittovaiheessa sekaan X - määrän.

Kattilallisessa oli kuitenkin molemmissa soosseissa vähintään 50% chiliä. Fataliiversio voi olla aika napakka... ;)

Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

coco

Kuulostaa hienolta. Fataalista jäi niin kultaiset muistot sieltä päin. Onko muuten fatskun siemeniä tallessa?

wille

Lainaus käyttäjältä: coco - elokuu 09, 2012, 11:11:05 ap
Kuulostaa hienolta. Fataalista jäi niin kultaiset muistot sieltä päin. Onko muuten fatskun siemeniä tallessa?


Saattaa niitä vielä muutamia olla!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

wille

Laitetaan nyt kuitenkin päivitys, vaikka vannoinkiin päiväkirjan tulleen päätökseensä.
Aamukaffella istuskellessa alkoivat nuo keittiön villichilit hymyilyttää siinä määrin, että fotoahan niistä oli napsittava.

Ainakin tässä ensimmäisessä kuvassa esiintyvä C. Galapagoense suorastaan huutaa lisää lebensraumia... ::)




C. Rhomboideum


C. Flexuosum

Kaikki noista vaatisivat uudet, isommat ruukut. Pitäisi vaan jostakin löytää sopuhintaan passelin näköiset, mahdollisesti neliskanttiset ruukut, jotka mahdollistaisivat altakastelun. Keittiön pöytään ei viitsisi mitään sekalaisia mikättimiä tällätä. Orthexin ylihintaisia, leikkaussalin biojäteastian näköisiä kliinisen kiiltäviä muovipönttöjä en osta.
InkRosella oli mielestäni ihan vetävän näköiset purnukat. Ikean laatuakos ne oli?


Ja tässä vielä hiukan satokauden säilykkeitä. Chilisoossia ja maustekurkkuja. Isot purkit ovat siis 0,8l vetoisia.
Kurkkuja tuntuisi tulevan vielä jonkin verran. Pitää käydä ostamassa lisää purkkeja.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

coco

Upeasti on villit kasvaneet noinkin pienissä astioissa. Talveks tulee viidakko kun vaihdat isompiin astioihin. ;)

InkRose

Ikean Nektarin-ruukkuja ovat nuo minun neliskanttiset ruukkuni, oikein muistit.