maaliskuu 29, 2024, 06:55:57 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


W2013

Aloittaja wille, joulukuu 13, 2012, 16:57:22 ip

« edellinen - seuraava »

jaolsten

Lainaus käyttäjältä: wille - syyskuu 08, 2013, 22:07:23 ip
Vanero on aika äkäinen tapaus. Polte iskee likimain välittömästi ja sitä tuntuu riittävän ihan koko suuhun. Luonteeltaan polte on kokonaisvaltainen ja "paahtava". Pysyy kuitenkin ihan hyvin hallussa. Viipyilevä. ;D Luen tämän näihin voimakasaromisiin chinenseihin. Kliseisesti sanottuna hedelmäinen. Maku on vähän samanlainen, kuin Fataliissa. Siinä keltaisessa (oranssissa) siis. Paraikaa tätä tässä mutustelen kärjestä ja koitan miettiä jotain fiksumpaa kuvausta tämän mausta, mutta huuliakin polttaa.

Nyt tuli Vanero popsittua. Tuoksu oli heti lähellä Fataliita, ei ihan niin voimakas. Kärjestä popsin pari-kolme senttiä, ennenkuin pääsin siemenkiinnikkeisiin. Maku hedelmäinen, todella maltillisen tulinen. Siemenkiinnikkeistä löytyy vivahteitaa Bondaan, Fatalii:hin ja Habaneroon. Huumaava, ei niin tulinen, kuin Bonda, mutta erittäin rikkaan aromikas. Heittämällä mun vuoden 2014 kasvatuksiin!

Kiitos Wille postituksesta, oon yhden perässä!  ;)
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

wille

Hyvä, että tuli ehjänä perille ja maistui. Toivottavasti ristipölytystä ei suuremmin ole.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

wille

Hyrrrrkele! Aamulla näytti auton tuulilasi olevan kokolailla hyytävässä huurteessa. Töihin pyöräillessä näpit ja naama kohmettuivat.

Kasvihuoneessa kaikki ovat kuitenkin vielä hengissä ja kävinpä eilen suorittamassa grande finalen, viimeisen ison sadonkorjuun. Reilut kaksi kiloa sieltä vielä kirposi. Jatkossa keräilläänkin sitten enää yksittäisiä chilejä ja S-bonuksia.

Kausi 2013 alkaa kuitenkin olla muisto vain. Hyvä kausi olikin. Oikein mukava ja leppoisa, sanoisin. Tunteet on muuttuneet aika reilusti kauden avausfiiliksistä. :D
Sitä onkin sitten mukava muistella kiikkustuolissa, takkatulen räiskyessä, nauttiessa konjamiinia kynttiläin valossa.


;D ;D
Siinäpä ne eiliset pari kiloa.

Kokonaissaldo on  täten tällä kohtaa 12,204kg.

Muutamia rehuja roudasin jo sisätiloihin, niistä juttua seuraavassa jaksossa.
InkRose! Niitä ison Ulun pistoja on nyt juurtumassa jokunen.

Jatkakaa.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

x46900

Lainaus käyttäjältä: wille - syyskuu 17, 2013, 06:58:58 ap
Todettakoon, että eilen töissä toteutettu marmeladi-maistatus oli kokolailla voittoisa. Porukka tykkäsi kovasti ja hämmästeli miten hyvin chili sopii makeaan. Täytynee tehdä lisää. Muutama idea olisi jo valmiina.

Täytyy kyllä itsekin todeta tuo resepti varsin mainioksi. St. Barts toimii makunsa puolesta helkkarin hienosti aplarin kanssa ja määräkin oli täysin oikea. Tuotteessa on selkeä chinensemäinen tulisuus, joka ei kuitenkaan hyökkää muun kokonaisuuden yli. Maut, koostumus ja tulisuus hienosti tasapainossa. Kiitokset reseptistä!


Olisi kyllä mukava vertailla omaa marmeladia ja sinun versiotasi siitä... Ja kun samalta suunnaltakin ollaan niin se voisi joskus jossain olosuhteissa jopa olla mahdollista, pitäisikö jotain tapaamista alkaa puuhaamaan Kouvolan suunnalle? Vaikka SKK2 saapuessa Kymenlaaksoon?

wille

Lainaus käyttäjältä: x46900 - syyskuu 28, 2013, 18:44:11 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - syyskuu 17, 2013, 06:58:58 ap
Todettakoon, että eilen töissä toteutettu marmeladi-maistatus oli kokolailla voittoisa. Porukka tykkäsi kovasti ja hämmästeli miten hyvin chili sopii makeaan. Täytynee tehdä lisää. Muutama idea olisi jo valmiina.

Täytyy kyllä itsekin todeta tuo resepti varsin mainioksi. St. Barts toimii makunsa puolesta helkkarin hienosti aplarin kanssa ja määräkin oli täysin oikea. Tuotteessa on selkeä chinensemäinen tulisuus, joka ei kuitenkaan hyökkää muun kokonaisuuden yli. Maut, koostumus ja tulisuus hienosti tasapainossa. Kiitokset reseptistä!


Olisi kyllä mukava vertailla omaa marmeladia ja sinun versiotasi siitä... Ja kun samalta suunnaltakin ollaan niin se voisi joskus jossain olosuhteissa jopa olla mahdollista, pitäisikö jotain tapaamista alkaa puuhaamaan Kouvolan suunnalle? Vaikka SKK2 saapuessa Kymenlaaksoon?


Totta hemmetissä. Tässä alkaisi tosiaan olla miitin paikka.

Muilla kiinnostusta?
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

bobster

Joo, mutta taitaa nykyään välimatka muodostua haasteeksi.
Freedom's just another word for nothin' left to lose- Kris Kristofferson

wille

Lainaus käyttäjältä: bobster - syyskuu 28, 2013, 20:52:22 ip
Joo, mutta taitaa nykyään välimatka muodostua haasteeksi.


Höpsis. ;)
Kaikki tiet vievät Kouvostoliittoon.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

wille

syyskuu 30, 2013, 10:03:58 ap #227 Viimeisin muokkaus: syyskuu 30, 2013, 10:39:39 ap käyttäjältä wille


Raakileita ja viimeisiä kypsiä kerätty.
Kauden kokonaissaldo tällä hetkellä 16 kg 230g! Vielä ehkä kilon verran vihreää irtoaa, mutta kyllä tämä alkaa olla tässä.



Mitä näiden kaikkien kanssa tekee? Onkos noille vihreille kukaan keksinyt mitään järkevää käyttöä?
Jauheiden kulutus on aika vähäistä, säilykepurkeille tilaa on niukasti (maakellari toki olisi, mutta siivoamatta) ja pakastimessa tila on finito.

Kai tässä täytyy taipua kuivatus- ja jauhatustöihin, sekä mömmöjen keittelyyn. ::)



Muoks: Kuvat
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

bluesman

 Vihreät chinenset jauheeksi. Sitruuna-arominen kalamauste mitä oivallisin. Muut hapatukseen, vaikka 10 litran muovisankoon jossa kannessa vesilukko. Siemenineen päivineen, kanta vain pois ja viilto pitkittäin. Sekaan sipulia, valkosipulia ja jonkinverran keräkaalia suikaleina.

wille

Tätä "vihreää kalamaustetta" muistelinkin.

Täytyy nyt hiukan perehtyä noihin teidän hapatteluihin ja tehdä vähän johtopäätöksiä. Vesilukkoja löytyisikin jo valmiiksi.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Chilivaari

Vihreitä kannattaa ehdottomasti maistella.
Minä tein niin bacca Aji Indianille ja ihastuin vihreän makuun. Se on raikas ja hieman miedompi, mutta voihan sitä laittaa enemmän. Sitä paitsi, vihreä chilijauhe on on tosi cool.

wille

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - syyskuu 30, 2013, 12:40:23 ip
Sitä paitsi, vihreä chilijauhe on on tosi cool.


;D

Onhan noista jotkut raakoinakin ihan hyviä. Töihin tuli vietyä muovipussillinen maisteltavaksi ja olipa siellä yllätyksenä raaka scorpionkin. Siinä oli ns. maku tallella jo tuossa vaiheessa ja tuoksu oli yllättäen täynnä raparperia!

Täytyy noille jotakin keksiä. Salsa Verdeähän tai muuta vastaavaa noista voisi pyöräyttää ja jaella vaikka tutuille.

Osa on kai laitettava kuivatukseen, vaikken jauheiden valmistusta kovin riemastuttavana työnä pidäkään. Voihan noita aina pitää kuivattuina puolikkaina kaapissa ja jauhaa tarpeen mukaan. Sinnehän unohtuvat, lasipurkkeihin. ;)

Etikkaanhan noita voisi viipaleina säilöä.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

wille

Muutamia chilejä tosiaan pelastin kasvihuoneesta sisään. Pari pubea, joista toinen koristaa nyt kylppäriä ja toinen nököttää yläkerran aulassa. Melko rumia riiskuja ovat. Ei kuvaa niistä tänne. Ainakaan vielä. Odottelen, että saisivat muutamat mollukkansa kypsiksi. Sitten heiluvat sakset.

Silmälle ystävällisempiä chilejäkin onneksi löytyy. Kaksi chinenseä, jotka kasvoivat (niukasti) amppelissa. Molemmat tosiaan jäivä varsin kompakteiksi, mutta satoavat silti. Onkin olohuoneen eteläkaakkoisswissdiamond-ikkuna ollut omituisen näköinen, kun siitä on nähnyt kokonaan ulos.



Vasemmalla Peruvian White ja oikealla Graig's Double Hot Habanero. Molemmissa satoa ja kukkia. Yllättävän hyvin sopeutuivat siirron jälkeen kuivempaan ja lämpötilaltaan tasaisempaan sisäilmaan.

Kasvit kannoin kasvihuoneelta suoraan suihkun alle. Kunnon suihkutus ja viikon karanteeni kylpyhuoneessa. Joku minua rohkeampi voisi jo ilmoittaa, ettei kasveissa näytä pesineen/kulkeutuneen minkäänlaisia tuholaisia. Minä en vielä uskalla.

Suihkutuksen jälkeisenä päivänä kylppärin ikkunassa ja suihkuseinän lasissa oli kyllä runsaasti harsokorentoja, joten biologinen torjunta kasvihuoneessa on ollut hyvällä tasolla.

Sisäkasviksi päätyi myöskin pubescensien lailla saksia odotteleva capsicum galapagoense. Siinä on vajaa tusina pimpuloita odottamassa värinsä vaihtumista. Se onneksi alkoi kasvihuoneessa versoa tyvestä, mikä parantaa alasleikkuun jälkeistä selvitymismahdollisuutta. Ja enteilee seutraavalle kesälle tuuheampaa kasvua. Nyt kasvilla on korkeutta jotakuinkin 1,2 metriä.



Capsicum galapagoensen latvustoa.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Lillen

Lainaus käyttäjältä: wille - syyskuu 30, 2013, 10:03:58 ap
Raakileita ja viimeisiä kypsiä kerätty.
Kauden kokonaissaldo tällä hetkellä 16 kg 230g! Vielä ehkä kilon verran vihreää irtoaa, mutta kyllä tämä alkaa olla tässä.



Sori jos oon ilonpilaaja mutta eikös sulla pitänyt olla tynkäkausi! :o Vai sekoitanko? Tuo määrä ei ole ainakaan tynkäkaudesta kuullut puhuttavankaan :D

Komean Galapagoensen olet itsellesi kasvattanut!
Tuollaista on ehdottomasti joskus kokeiltava, samoin jos Tovariin siemenet suostuisivat tänä vuonna itää ::)

wille

Ei niinkään tynkäkausi, vaan alunperinhän fiilis oli vähän sellanen "väkinäinen".
Semmonen hälläväliä ja rennoin rantein-kausihan tämä oli. Totesin sen loistavaksi metodiksi.  ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

wille

joulukuu 01, 2013, 12:43:23 ip #235 Viimeisin muokkaus: joulukuu 01, 2013, 12:45:17 ip käyttäjältä wille
Kausi on yhden kypsän rocoton poimimista vaille valmis. Kilomäärän sain hilattua sinne seitsemääntoista.

Kiitos lukijoille.

Kohta aloitellaan uutta ja urheaa kautta 2014.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

wille

Piti mainitsemani, että flexu on edelleen hengissä kasvihuoneessa.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit