huhtikuu 16, 2024, 20:30:01 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chilit ja konjakki!!!

Aloittaja pete79, huhtikuu 18, 2007, 22:17:33 ip

« edellinen - seuraava »

pete79

ens syksynä ajattelin hakea pullon pari remy martinin wsop:ta jota ajattelin käyttää silien säilönnässä. mikä voisi olla parempaa kuin konjakissa marinoidut habanerot tai chilikonjakilla flambeerattu härän piffi... vesi nyt jo kielellä.... olis vaan hieno kun nuo habat sais kokonaisena remy pulloon....

e-Boy

Joo aika hyvää tavaraa oli, kun laitoin haboja brandyn sekaan. Tosin vielä parempaa tuntui olevan tequilassa.
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "pete79"remy martinin wsop:ta jota ajattelin käyttää silien säilönnässä.

Kauankos muuten säilyy, ku laittaa esim 36alc% brandyyn?
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Poppamies Tuliliemi

Tuo chilikonjakilla flambeeraus vois ollakin aika hyvä veto  :P
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Sahkolaite

Hommanhan voisi tehdä niinkin, että laittaisi chilit kuukaudeksi konjakkiin. Sitten suodattaisi ne pois, pullottaisi chilikonjakin ja kuivaisi chilit. Kaksin verroin iloa.
Puutarhurin multaiset kädet.

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Routasydän"Hommanhan voisi tehdä niinkin, että laittaisi chilit kuukaudeksi konjakkiin. Sitten suodattaisi ne pois, pullottaisi chilikonjakin ja kuivaisi chilit. Kaksin verroin iloa.


Been there, done that. Eivät muuten ainakaan vodkassa lilluneet habat maistu enää miltään kuivauksen jälkeen. Maistuvat suurinpiirtein samalta kuin kuivatut omenankuoret.

Eli, kannattaa syödä ne chilit heti suodatuksen jälkeen kun edes maistuvat alkoholille.

kocmok

No, makujahan on monia, mutta chilikonjakki...ei kuulkaa kyllä siinä menee sekä chilit, konjakki (ja rahat) hukkaan, käyttäkää mielummin brandya tai jallua.

Jägermeister

Lainaus käyttäjältä: "kocmok"No, makujahan on monia, mutta chilikonjakki...ei kuulkaa kyllä siinä menee sekä chilit, konjakki (ja rahat) hukkaan, käyttäkää mielummin brandya tai jallua.


Samoilla linjoilla itsekkin, kirkas viina tai brandy taitavat kyllä olla parhaat säilöntäliemet chilille. Itse olisi tarkoitus kokeilla samaa kunhan vaan ensiksi saa sadon korjattua.

Kaupallisia chiliviinoja tuntuu olevan aika rajallinen määrä, Absolut Peppar on hyvä vodka mutta ei kylläkään erityisen tulinen. Myös virosta löytyy paria paikallista, ainakin yksi pullo odottaa maistamista kotona.

Volitans

No ei siinä pihvin liekittämisessä jallulla tai huonolla branryllä oikein ideaa mielestäni ole. Jallussa on ihan kohtuullista konjakkia tosin, mutta turhaa sitä on liekittämiseen läträtä, kun saman maun saa aikaan pienemmällä määrällä konjakkia.

Lihalle olen havainnut hyväksi chiliveden:

3 rkl merisuolaa
1 rkl jauhettua kuivattua chiliä - lajike halutun tulisuuden mukaan
1½ dl kuumaa vettä

Tätä, kun roiskauttaa pihvin päälle jo ruskistuneille pinnoille, niin tulee mukavaa makua ja samalla pihviin suola. Vesi samalla jäähdyttää pintaa, jolloin harmaa osuus pihvissä vähenee ja lopputulos paranee. Pannulla voi sitten tehdä vaikka kermakastikkeen, jonka voi liekittää konjakilla.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

kocmok

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"No ei siinä pihvin liekittämisessä jallulla tai huonolla branryllä oikein ideaa mielestäni ole. Jallussa on ihan kohtuullista konjakkia tosin, mutta turhaa sitä on liekittämiseen läträtä, kun saman maun saa aikaan pienemmällä määrällä konjakkia.


No eihän jallussa tohon käyttöön olekaan järkeä. Tarkoitin että jos nyt haluaa välttämättä liekittää chililiemellä, ei ehkä kannata käyttää chilikonjakkia. En tiedä, mutta veikkaan että sen jälkeen kun chilejä on liotettu kunnolla brandyssa/konjakissa ja liekitys on tehty, harva huomaa eroa lopputuloksessa.

Jos verrataan kahta samanhintaista tuotetta, toinen brandya ja toinen konjakkia, väitän että samanhintainen brandy on laadukkaampi kuin konjakki, eli brandysta saa paremman vastineen rahoilleen (ja paremman chililiemen). Ellei sitten käytä jotain Hennessyn Paradista tai Roullet:n 25 ans joka taatusti hakkaa kaikki 97% brandyista, mutta niihin chilin sötköttäminen onkin järkyttävää jo ihan ajatuksenakin.  *sniff* :cry:

Jägermeister

Lainaus käyttäjältä: "kocmok"
Lainaus käyttäjältä: "Volitans"No ei siinä pihvin liekittämisessä jallulla tai huonolla branryllä oikein ideaa mielestäni ole. Jallussa on ihan kohtuullista konjakkia tosin, mutta turhaa sitä on liekittämiseen läträtä, kun saman maun saa aikaan pienemmällä määrällä konjakkia.


No eihän jallussa tohon käyttöön olekaan järkeä. Tarkoitin että jos nyt haluaa välttämättä liekittää chililiemellä, ei ehkä kannata käyttää chilikonjakkia. En tiedä, mutta veikkaan että sen jälkeen kun chilejä on liotettu kunnolla brandyssa/konjakissa ja liekitys on tehty, harva huomaa eroa lopputuloksessa.

Jos verrataan kahta samanhintaista tuotetta, toinen brandya ja toinen konjakkia, väitän että samanhintainen brandy on laadukkaampi kuin konjakki, eli brandysta saa paremman vastineen rahoilleen (ja paremman chililiemen). Ellei sitten käytä jotain Hennessyn Paradista tai Roullet:n 25 ans joka taatusti hakkaa kaikki 97% brandyista, mutta niihin chilin sötköttäminen onkin järkyttävää jo ihan ajatuksenakin.  *sniff* :cry:


Näin on, kyllä konjakilla pihvinsä voi liekittää mutta en kyllä käyttäisi sitä chilien säilömiseen, siihen tarkoitukseen kyllä käy halvempikin alkoholi.

Tuo Volitansin chilivesi vaikuttaa mielenkiintoiselta, pitää yrittää muistaa seuraavalla kerralla kun lihaa paistelee.