toukokuu 14, 2024, 07:52:55 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paras pöytämauste.

Aloittaja beever, huhtikuu 04, 2010, 19:44:42 ip

« edellinen - seuraava »

Fire

Pyh, toi Pure Death on ihan pelottavan hyvä! Kolmessa päivässä pullo. Vie makaronilaatikon taivaaseen! Tuli melkein mieleen että saako ton Heintzin jotenkin pois tuolta. ;D
Tietääkö kukaan hilipää mikä ois lähellä tota? Isompi pullo ja vähän halvempi? Ehkä Tulisempi, mutta ei sitä After Deathin...öö oisko se nyt ekstrakti mikä sen pilaa? ???

Kaltsu

Lähellä Purea voisi olla Iguana XXX. Tulisuus samaa luokkaa. Hinnasta en tiedä, mutta hyvää on. Tuolla ajatuksiani kastikkeesta http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/07/iguana-xxx-habanero-pepper-sauce.html
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Fire

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 13, 2010, 14:53:28 ip
Lähellä Purea voisi olla Iguana XXX. Tulisuus samaa luokkaa. Hinnasta en tiedä, mutta hyvää on. Tuolla ajatuksiani kastikkeesta http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/07/iguana-xxx-habanero-pepper-sauce.html


Mistä sitä saa?
Kyllä kovasti kiinnostais maistaa. :)

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: Fire - syyskuu 16, 2010, 18:18:16 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 13, 2010, 14:53:28 ip
Lähellä Purea voisi olla Iguana XXX. Tulisuus samaa luokkaa. Hinnasta en tiedä, mutta hyvää on. Tuolla ajatuksiani kastikkeesta http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/07/iguana-xxx-habanero-pepper-sauce.html


Mistä sitä saa?
Kyllä kovasti kiinnostais maistaa. :)


Chilikauppa.fi
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

hessi

kaikki puhuu vaan tulisista sooseista :)
jälkikasvuni (26v) on sitä mieltä että
savuchampionjauhe on lähestulkoon paras mauste ja
sitä hänellä kuluu... nytkin on taas kuulema maustepurkki lähes tyhjä :)
joten varmaan on aika siirtyä tulisempaan savujauheeseen,
ihmettelette varmaan että champion jossa ei tulisuutta juurikaan ?
Hän on allerginen, niin täytyy olla hiukan varovaisempi,
mutta kyllä tulinen ruokakin menee kohtuudella.
Ekstraktit eivät maistu, ei minulla ainakaan... se maku kyllä tökkii...
omatekoiset savuchilimössöt on tällähetkellä In :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

MikeO

Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 10, 2010, 11:24:08 ap
Chilikaupasta löytyvä LaLatinan Salsa De Rocoto.

Älyttömän miellyttävä polte ja maku paikallaan. Toi korvasi ketsupin välittömästi. Pidettävä aina käden ulottuvilla. Pullo on myöskin eri kätevä!

Suosittelen.


Komppaan, varsin mukavan makuinen soosi ja passeli lämpö pöytämausteeksi. Kaikki soosit pitäisi tulla tämmöisessä pullossa!


Member ov Chiliyhdistys

mikestones

Lainaus käyttäjältä: Tepi - huhtikuu 06, 2010, 21:44:19 ip
Poppamiehen Savuchili, Chipotle Tabasco, Chipotlejauhe ja Hot-Headz! Szechuankastike. Habaneroa sisältävät kastikkeet ovat olleet reilun vuoden boikotissa pelkästä kyllästymisestä johtuen.



tabascon chilpotle on kyllä parhaita

Fire

Lainaus käyttäjältä: mikestones - syyskuu 24, 2010, 18:33:50 ip
tabascon chilpotle on kyllä parhaita


Suosittelen pysyvää porttikieltoa foorumille, sekä chilimaun, että myös oikeinkirjoituksen suhteen. ;D

rasse

Lainaus käyttäjältä: MikeO - syyskuu 21, 2010, 12:04:32 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 10, 2010, 11:24:08 ap
Chilikaupasta löytyvä LaLatinan Salsa De Rocoto.

Älyttömän miellyttävä polte ja maku paikallaan. Toi korvasi ketsupin välittömästi. Pidettävä aina käden ulottuvilla. Pullo on myöskin eri kätevä!

Suosittelen.


Komppaan, varsin mukavan makuinen soosi ja passeli lämpö pöytämausteeksi. Kaikki soosit pitäisi tulla tämmöisessä pullossa!


Kyllä!

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: Fire - syyskuu 25, 2010, 01:13:59 ap
Lainaus käyttäjältä: mikestones - syyskuu 24, 2010, 18:33:50 ip
tabascon chilpotle on kyllä parhaita


Suosittelen pysyvää porttikieltoa foorumille, sekä chilimaun, että myös oikeinkirjoituksen suhteen. ;D


Mitäs, mitäs?? Tabascon Chipotle on yksi parhaimpia chilikastikkeita. ;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

mikestones

näin on myös haba taba on nerokasta, sisi mitä järkee onostaa jotain 8-10 euron chilipulloja blairilta, tuo blairin perussoossi ei ees maistu miltään

sen sijaan tabascoissa on tulta jamakua ja maksaa vain 2,7 e per pullo


Xbow

Lainaus käyttäjältä: mikestones - syyskuu 25, 2010, 12:28:43 ip
sen sijaan tabascoissa on tulta jamakua ja maksaa vain 2,7 e per pullo


Tuosta nyt voi olla montaa mieltä. Pirkan väkiviinaetikka sentään ON halpaa ja hyvää jos sattuu tykkäämään etikasta. Mutta mistä ihmeen kaupasta saat 2.7e hintaan 5 oz putelin tabascoa? 6.75 euroa tulee hinnaksi / 5oz. Ja tähän hintaan kyllä saa montaa chilikastiketta, joten en menisi erityisen halvaksi tituleeraamaan. Iso 8oz Pain 100% puteli taasen on edullisen oloista.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Fire

Mikäs sen hienompaa kun makuasioista kinastella. Ei tota mun pässiä Tabasco-kommenttia kannata tosissaan ottaa. Kai se on Tabasco parhaasta päästä. ;)

Äsken tarttu taas Mama Africa's soosi kaupasta mukaan. Tällä kertaa niitten Jalapeno. Ihan yhtä loistava kuin Sweet & Hot vai mikä se oli...Pullot pitäis vaan olla mallia litra. :)

MadDog.357

Lainaus käyttäjältä: mikestones - syyskuu 25, 2010, 12:28:43 ip
näin on myös haba taba on nerokasta, sisi mitä järkee onostaa jotain 8-10 euron chilipulloja blairilta, tuo blairin perussoossi ei ees maistu miltään

sen sijaan tabascoissa on tulta jamakua ja maksaa vain 2,7 e per pullo




Nyt on kyllä kirjoituksesta päätellen nautittu miestä vahvempaa :D

Tabascossa tulisuutta ja makua? Tosiaan! tulisuutta eivät ole nähneetkään, ja maun virkaa toimittaa etikka.
This is the proving ground
As the heat begins to rise
Turn away from yesterday
Tomorrow is in my eyes

Even through the darkest days,
this fire burns, always..

CyberDog

Älkäähän nyt. Toi Habanero tabasko on ihan oikeesti kelvollista. Se chipotle malli on kans hyvää, mutta tulta siinä sais olla reilusti enemmän. Pitäis joskus kokeilla sekoittaa noita kahta keskenään.

Chilivaari

Ei ole tullut mieleesi sekoittaa niihin omaa chiliä? Sillähän sitä tulisuutta saa äkkiä lisää.
En ole kyllä aikoihin käyttänyt Tabascoa, joten en tiedä, saako pulloa auki riittävästi vai pitäisikö sekoitus tehdä uuteen astiaan.

Tomppa

kyllähän siitä varmaan sekoituksen saa..

tabasko pulloon et saa chiliä survottua mitenkään..

mutta onko toi etikka sittenkin liian läpipuskevaa... :-\ pitäisi laimentaa vähintään samaan määrään muuta ei etikkaista..

maultaan tabacko on pahaa.. minun mielestäni..

biblo



Laittaa jauheena, menee helposti ja tsipotlessa ei tuo etikka juurikaan maistu.
"Grow food, not lawns"

linker

Pitipä oikein kaivaa jääkaapista Tabasco  ja Habanero-Tabasco pullot ja maistaa miltä ne maistuvat. Olen laittanut tavallista vain johonkin ruskeisiin kastikkeisiin, ja habatabaa olen laittanut sinapin joukkoon mausteeksi samalla kun olen sekoittanut 300 gramman sinappipulloon 5-7 grammaa kuivattua orange- habaa.  Koskaan ikinä en ole tabascoja sellaisenaan testi-maistanut, mama-africa-habaa kylläkin, ja megadethia.

Mutta (maku)asiaan: tavallinen tabasco ei kielelleni maistunut juurikaan muulta kuin vaimon etikkakurkkujen liemi. Etikkaista ja vähän kitkerää, pistävää, mutta ei tulta yhtään. Ikävää litkua.  >:(
Habataba sensijaan polttelee vielä tätä kirjoittaessani, noin 10 minuuttia maistamisesta, mukavasti kielellä niin kuin habaneron kuuluukin. Eli ei se huijausta ole. Tuoksustakin tykkäsin. 2-3 tippaa antaa minulle saman vaikutuksen kuin pureskelisi riotin tai pari. Tai 4-5 blair's:n habasipsiä.
Testasin "ryyppäämällä" suoraan pullon suusta  :D


Pöytämausteisiin:

Sekoitin eilen sinappia, pöytämausteeksi.
Pohjaksi 300 grammaa Aurassa, Vaskion mausteen tekemää Matin mainio- sinappia. Pruutataan pullollinen vaikkapa oluttuoppiin.
Liraus (ei loraus) oliiviöljyä, sitä Extraneitsyt-kylmäpuristettua luomuranskalaista Nôëlia tai mitälie.
Sitten punnitaan viisi grammaa nagajauhetta, sitä jonka kuivasin ja jauhoin ankarasta hoidosta huolimatta hyvin punaisiksi kypsyneistä Nagoistani  -ja ripotellaan siihen öljyn silmään.
Sauvasekoitin - kunnon sekoitus että varmasti sekoaa.
Annetaan tekeytyä joku tunti jääkaapissa.

testataan:
-Sininen lenkki (HK-blêu 580 garammaa) jääkaapista.
-Vedetään veitsellä viilto molempien puolikkaiden päästä päähän.
-Katkaistaan puolikkaat keskeltä.
-Revitään kuoret, mieluiten hampailla irti, ja
halkaistaan palat. Saadaan 8 palaa makkaraa.
-Kuoret mäkeen, makkarat pakkausmuoville aseteltuina pöytään.
-Pieni lautanen, johon sitä sinappia
-Sitten asiaan: Kasteetaan makkaraa sinappiin ennen joka haukkausta.
yhdestä palasta saa kaksi haukkapalaa, yhteensä 16 haukkausta, ja sinappiin kastamista.
Hommaan kuluu kymmenkunta minuuttia. Nopeaa, ravitsevaa, ja ennenkaikkea maukasta perusapetta

Voilà !


___

PI 90210

Marie Sharp's hyökkäs kyllä minun listalla ykköseksi. Haba taba, Blair's pure death ja poppamiehen jalapenosoosi saa kunniamaininnan.