Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MadDog

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Edistyneempi chilinkasvatus / Kasvarin lämpötilan seurantaan?
« : Toukokuu 03, 2017, 20:08:09 ip »
Näppärä peli!
https://www.ioliving.com/fi/tuotteet/ilmanlaatu/
Bluetooth anturi kasvariin ja älypuhelimella seuranta, ja on halpa 19€.
Testattu toimivaksi 8)

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2015
« : Lokakuu 10, 2015, 20:46:20 ip »
Tuli tässä mieleen sun blogia lukiessa että sullahan pitää olla varastot aika täynnä tuolla tuotannolla? Kuinka paljon menee päivässä chiliä? Hienoa on huomata että sun chili innostus ei tunnu vuosien saatossa laskevan :).

3
Hillitön kirva inavaasio on viennyt pahasti intoa, kovan taistelun ja roskiin heitettyjen chilien jälkeen alkaa jo vähän valoa näkymään.
Lämmöt on ainakin olleet kohdillaan viimeaikoina :). Ehkä sieltä vielä jotain satoa saadaa tai sitten kylvetään seuraavaksi napalmia!

4
No niin, varmaan moni on siirrellyt chilinsä ulos kelien lämmitessä ja niin myös MadDog:)

Pientä hikeä on pukannut se että kerralla tulee vähän ylenpaltisesti tuota UV-säteilyä. Pientä osumaa on täälläkin saatu, vaikka on kaksinkertainen hallaharso olevinaan suojana. Ikean NFT tsydeemit ei ole toimineet ihan odotetusti, mutta en heitä vielä kirvestä kaivoon.

Suurin yllätäjä on ehkä ollut musta hevonen Black Naga, joka kasvaa todella tanakasti ja hyper vauhdilla! Hong Kongissa on muuten tosi päheitä limen värisiä ruukkuja myynnissä ( kuvia tulossa). No hei, kesä tuli töpinällä! Ja sitten perinteinen bändi suositus, tsekatkaa suomalainen bändi Hoedown (Spotify) huippumuusikoita koko sakki!

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2014
« : Huhtikuu 04, 2014, 08:49:00 ap »
No onhan viidakko, eikö ton hoitaminen mene jo kokopäivä töistä ?  ;D

6
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Onko Lontoossa mitään tulista?
« : Huhtikuu 02, 2014, 10:05:52 ap »
Nandos! Siellä on vaikka mitä kivaa :)

http://www.nandos.co.uk/

7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Paras olut, mitä olette maistanut?
« : Maaliskuu 29, 2014, 23:49:20 ip »
Velko hanasta, tsekeissä ja edottamasti hanasta. Pullosta ihan eri makuista...

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2014
« : Maaliskuu 29, 2014, 21:01:08 ip »
Hyvä että homma on taas normaalilla raiteillaan! Listaappa muuten ihan mielenkiinnosta sellanen top 5 suosikki chilejäsi kun kokemusta on? Olisiko listalla Tobago Sweet ja Leek? Nämä löytyy ainakin meikäläiseltä ja ehkä Inca Red Drop:n voisin myös lisätä?

-MadDog-

9
Viikon hauskin media pläjäys löytyi tällä kertaa uusimmasta "Me Naiset" lehdestä! Asiaan perehtynyt toimittaja toteaa jutun alkuun heti näin:

Punaiset, keltaiset ja vihreät tuore chilit ovat ruuanlaitossa helppoja eivätkä polta liian tulisesti.

WTF??? ??? ::)

Sinänsä jutussahan on ihan ihan hyviä chili ruoka ohjeita mutta kyllähän toi vähän vesittää koko tarinaa?


10
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Jalapenon savustaminen?
« : Maaliskuu 18, 2014, 19:57:58 ip »
Tää Smokai on ollut ihan lyömätön peli kylmäsavustukseen, suosittelen! Ainoa ongelma on sen hankinta, itse tilailin sen Uudesta Seelannista :)

http://www.smokai.com

- MadDog -

11
Bali2 ja 3??? On vissiin tullut reissailtua?

Oikeestaan kaveri toi ne tuliaisina Balin reissulta :)
Lajikkeiden oikeista nimistä ei ole tietoa joten siksi karut nimet. Paikallisten suosimia chililajikkeita ruuanlaittoon ja hyvin pelittivät jo viime vuonnakin, tulisuus mediumista hottiin...

Pöydällä odottaa tuliaiset meksikosta myös ja tällä kertaa oli hienosti nimetkin mukana.
Chile dulce granel
Chile de arbol granel >> http://en.wikipedia.org/wiki/Chile_de_árbolChile de arbol granel

12
Mittailin tänään NFT boksien PH arvoja. Isommassa GT205:ssä PH oli 6.5 eli aika jees. Pienemmässä Trofast boksissa se oli 7.5, sinne lisäilin vähän puutarhan kesällä hyöstettyä vettä, lisäksi molempiin puoli korkillista merileväuutetta. Jos arvot pysynevät 6.5-7.5 välissä kaikki on ok.

Molemmat ovat toimineet odotetusti, valoina on 23w eslit jotka on siinä 12h päivässä päällä. Varastossa olisi vielä 400w natikka mutta isompaa kasvua ei tässä vaiheessa kaivata. Chenzo alkaa jo kukkimaan  ;D . Laitoin sen idätykseen 23.12.2013.

Eri lajikkeita näyttäisi nyt olevan 22 kpl hengissä. Yhteensä 45 chiliä (useampia yksilöitä).

Black Naga     C.Chinense
Trinidad Moruga Scorpion   C.Chinense
Congo   C.Chinense
Chenzo   C.Frutescens
Locato   C.Pubescens
Brown Rocoto   C.Pubescens
Leek                   C.Annuum
Pink Habanero   C.Chinense
Starfish           C.Baccatum
Ancho Poblano   C.Annuum
Tobago Sweet   C.Chinense
Bhutan   C.Annuum
Rubinne   C.Annuum
Surprise   -
Jalopeno   C.Annuum
Champion   C.Baccatum
Cheyenne   C.Annuum
Canario   C.Pubescens
Pimenta Preta   C.Chinense
Bali 2   C.Chinense
Bali 3   C.Chinense
Rocoto Chile de Seda    C.Pubescens

13
Aika mahtavaa settiä jo nyt!  8)

14
Trofast NFT rakentelut alkaa olla loppusuoralla. Toistaiseksi vasta Congo on päässyt NFT boksiin ettei tila lopu ennen kesää.Valmis NFT Congolla höystettynä

Tämähän on oikeastaan aika esteettisen näköinenkin verrattuna esim. bubbler virityksiin. Kannet on maalattu mustalla spray maalilla ettei valoa tule liikaa kannen läpi.Nuppi helpottamassa kannen nostoa tarkastuksia vartenVerkkoruukussa Vulcaponic laavakiveä eli järjestelmä on vielä bioponinenVedon tulo on haaroitettu T-kappaleellaPisto sahalla saa sahattu näppärästi palat irti alapään laskemiseksi. Myös valuma reiän teossa tuo toimii hyvin, ensin poralla vaan reiät että saa terän upotettua.Kuvassa kolme valmista, kaiken kaikkiaan niitä on viisi

15
Kyllähän tuo Tobago Sweet on pysynyt stabiilina jo monta vuotta, olisiko nelisen vuotta ainakin? Edelleen suosikki chilejäni, kiitokset Bluesmanille aikanaan suosittelusta :).

16
Englantilaisen Chenzon kasvua on mukava seurata koska palkojen väri muuttuu vihreästä mustaan ja lopuksi kypsänä punaiseen. Mielenkiintoista miten samasta siemen erästä kylvetyt Chenzot eroavat ulkonäkönsä puolesta toisistaan? Mistähän tuo turkoosi väri tulee?Turkoosi Chenzo C.FrutescensNormivärinen Chenzo

Lisäys: Turkoosin väriseen tuli violetit kukat eli C.Pubescens?? Normivärisessä on valkoiset kukat. Hmmm... mielenkiinnolla odottelen mitä tuosta tulee  :o

17
Nutriculturen GT205 otettu käyttöön, siihen on istuteltu Moruga Scorpion ja Black Naga C.Chinenset. Tein siitä samalla ensi kertaa bioponisen, katellaan miten onnistuu? Laitoin verkkoruukkuun vulcaponic laavakiveä ja upotin sen resoon. Korkillinen merileväuutetta kyytipojaksi. Pari viikkoa siinä varmaan menee että bakteerikanta asettuu kohdilleen. Vedenvaihto rumba pitäisi vähentyä minimiin.NFT GT205 Moruga Scorpion ja Black Naga

Rakennustarpeet DYI Ikean Trofast NFT systeemien rakenteluun on hankittu ja muutama valmiskin NFT on jo koossa :)
Laitetaan tästä myöhemmin vähän tarkempaa infoa.Tarvikkeet viiteen NFT systeemiin

Alla sitten tilannekatsaus kasvutilanteeseenYleisnäkymäMulta osaston tilanneBubbler alkaa käymään jo ahtaaksi, siirrot aloitettu...


18
Jaahas, miten tässä nyt taas näin kävi? Laskeskelin valon alla olevat chilit ja niitähän on jo lähempänä kuuttakymmentä eli ihan liikaa :) . No pitääpä jaella joitakin tuplakappaleita kamuille. Jokusen Trofast NFT:en voisi rakennella kohta vanhan isomman NFT:n kaveriksi...

19
Pientä päivittelyä nykytilanteeseen. Kaikki on jo itämässä ja suurin osa jo siirretty ruukkuihin tai suoraan bubblereihin.Lisätty muutama esli lisävaloa antamaan. Bubberissa olevat on silminnähden ottaneet kokoa viimepäivityksestä.
Pisimmällä taitaa olla Black Naga ja Chenzo. Töissäkin on talvehtinut Chenzo joka on tehnyt tasaseen tahtiin podia, ihan maukas frute kevyellä poltteella...

20
Kyllä tuota Mole kastiketta pitää melkein testaa viikonloppuna, kiitokset vinkeistä :).

Lisäys: Tulipa tosian väkerrettyä Mole kastiketta viikko sitten, aika isotöinen mutta vaivansa väärti. Tuli ehkä aavistus liikaa jeeraa mutta muuten aivan mainio kastike. Sopii aika monenlaisen ruuan kanssa.


Sivuja: [1] 2 3 ... 11