Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Huru-ukko

Sivuja: [1] 2 3 ... 228
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2018
« : Tammikuu 18, 2018, 11:53:48 ap »
Kaikki 3 näkyy tännekkin.

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2018
« : Tammikuu 17, 2018, 19:16:22 ip »
Aji Guyana näkyy, ylemmät ei.
Hyvä niksi antaa dynolle uusi elämä  :).

3
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Led valaistuksesta
« : Tammikuu 15, 2018, 10:35:38 ap »
Etenkin kun ajattelee että ledejä ajetaan jopa alle 50% teholla ilmoitettuun. Kuten 300w Mars Hydrokin joka ilmoittaa 145 w määrän.
Ajateltuna se sama 120w ledille jäljelle jää n. 60w, eli siitä on aika paljon matkaa sinne natikan 600w.

Isävainaan sanoin; "Olipahan miten vaan, kunhan vaan ei ole oikein" ledeillä itsekkin mennään, eikä pois vaihdeta  ;D ;D.

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Huru-ukon seitsemäs kausi 2018
« : Tammikuu 14, 2018, 10:59:09 ap »
Tsemppiä tarvitaan kun rocotot kypsyvät ja alkaa perkuuhommat. Onnea kasvatuksiin!
Kiitos, kuten myös sinulle, sama on mieleen tullut monta kertaa itsellekkin, etenkin kun nyt on jokaista pubea kasvamassa 3 kpl, paitsi yhdessä 2. Sekin vielä kun oma chilinkäyttö jää aika pieneksi, vaikka mausteena sitä meneekin usein.
Onneksi liiat podit saa menemään käyttöön helposti niin ei tule omantunnontuskia  ;)......

Sinun kasvatuslistasi on normaaliin? verrattuna suppeahko, mutta tuskin tylsä  :)

5
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Led valaistuksesta
« : Tammikuu 14, 2018, 10:36:40 ap »
Olisikohan joku tällainen toimiva peli, anyone?

https://www.ebay.com/itm/Mars-300W-LED-Grow-Light-Vollspektrum-plant-wachsen-Lampe-Blumen-Gemuse/262814256755?hash=item3d30f34e73:g:1FsAAOSwgmtaOc55

Mars Hydro 300W tuli tilattua. Saapui Saksasta n. 4 arkipäivässä ja on nyt ollut muutaman päivän käytössä. Valon väri on paljon inhimmillisempi kuin vanhassa ufolampussa ja "keila" on laajempi, toki lampun fyysinen kokokin on n. kaksinkertainen. Mutta tuo 300W on kyllä "kalajuttuja". Mittarin mukaan tuo haukkaa 112-117 W ja siitäkin osa menee tuulettimen pyörittämiseen. Eli 1 € menee lampun sähköihin 3 päivässä.

Tuotetiedoissa mainitaan kyllä että sitä ajetaan 135 watilla. Linkistäsi löytyy tuotetiedot, oikeastaan aika reilusti kerrottu ominaisuudet  :).

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Huru-ukon seitsemäs kausi 2018
« : Tammikuu 13, 2018, 18:46:57 ip »
hyvää kautta 8)

Kiitos , samaa toivon Sinulle  :)
.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MakaZan 2018
« : Tammikuu 13, 2018, 15:28:23 ip »
Lehdet näyttää liian keltaissilta. Jos mittaustuloksesi ovat oikein niin siltä osin asia on kunnossa. EC nosto tässä kohtaa huomioiden lehtien värin ja sen että ne ovat vielä aivan taimiasteella, on mielestäni aikaista. Sitten kun/jos lehdet vihertyy ja tulee toinen varsinainen lehtipari isommaksi niin sen voi tehdä. Mutta ei sille silti kiirettä ole.

Jos saa suositella, niin kaada nykyinen litku pois ja tee uusi noudattaen niitä annosteluohjeita mieluiten alakanttiin lannoitteiden osalta kuin ylemmäs.

Tuon keltaisen värin voi aiheuttaa ravinnonsaantiongelmat, liian väkevä seos tai ph on liian ylhäällä/alhaalla. Vaikea sanoa.

Itselläni oli nyt idättämissäni rocotontaimissa myös keltaisuutta;ei noin paljoa, mutta ne muuttui muutamassa päivässä normi vihreiksi.

8
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Led valaistuksesta
« : Tammikuu 13, 2018, 11:37:02 ap »
Iltoja! Tässä olisi vähän tarkoitus chilien ja muiden eksoottisten lajien kasvatusta harjoitella. Mietinnässä on lisävalot, joten kysyisinkin, että kannattaako pidättäytyä loisteputkissa, spoteissa vai panostaa ledivaloihin? https://chilinkasvattajat.com/product_info.php/cPath/23/products_id/33 on yhtenä ajatuksena. Toinen mitä katellu olis https://chilitarvike.fi/tuotteet/kasvilamput/lumii-digita-600w-maxii-digitaalinen-valaisinpaketti/ tosin wattimäärät tässä jo melko korkiat. Onko teillä kokemuksia näistä? Suosituksia?
Jos on paljon rahaa, niin tuo PopularGrow valaisin käy yhtä hyvin kasvatuksiin kuin vastaavat 300w 80-100€ maksavat. Google haku valmistajasta PopularGrow vie sivulle josta täällä ei puhuta  ;D. PopularGrow ei ole valmistaja, vaan pelkkä kaupallinen toimija joka muiden tavoin tilanne tuotteensa Aasian markkinoilta luullakseni. Firman kotiosoite lienee Facebook.
Muutenkin kehut: Suositeltava Kattavuus: Yksi paneeli per 6 neliömetriä on potaskaa. Chileille kasvatukseen tuo sopii metrin korkeudessa latvoista jolloin kasvatus alue on 1,3-1,5 metriä kanttiinsa.

Valaisin itsessään sopinee kasvatukseen aivan yhtä hyvin kuin joku toinenkin 300w ledi. Käyttöikä on ehkä tavanomaisia pidempi, koska tätä ajetaan 140w teholla. Omissa 300w (2) sisäänmenevä teho on 180w.


9
onko tällänen hyvä http://www.helsinginpuutarhatarvike.fi/product/659/wilma-xl-4-18l ja mitä muuta siihen tarttee ostaa kuin hydrosora ja lannoitteet  :question: :question: :question:
ja mikä on sen idea
Sen idea on kasvattaa kasveja. Se on ebbi.

 Lainaus:
Jokaiseen hoitohyllyyn voidaan sijoittaa 4 18 litran ruukkua. Tällä tavalla kasveilla on riittävästi tilaa kehittää optimaalisesti. Tämä Wilma-kasvatusjärjestelmä on kevyt ja helposti liikuteltava, ja se on erittäin vakaa hoitotyön alueella, jolloin kasvit voivat pysyä siistinä pystyasennossa, vaikka ne ovat kasvaneet suuriksi. Tämä Wilma-kasvatusjärjestelmä on suunniteltu erityisesti ammattimaiselle viljelijälle!

Koko
90 cm x 90 cm x 20 cm
35,4 "x 35,4" x 8,3 "

Mukana
Wilma 4 Tank 70L
Wilma 4 Lokero
4 Atami 18L Ruukut
Kastelujärjestelmä
Pumppu

Koska tämä info on eräältä toiselta kaupalliselta toimijalta, niin suosittelen kysymään onko linkkaamallasi toimittajalla sama varustus.

Neljälle isoksi kasvavalle kasviksi tuo on hiukan pieni. Jos niillä on ympärillä vapaata tilaa kasvien levitä ja saksii kasveja jos liian ahdasta niin miksi ei. Hyvä "indikaattori" kasveille riittämättömästa elintilasta on kasvien tyvestä nousevat pitkät suorat oksat (niitä voisi sanoa varkaiksi) jotka menee kasvuston yläpuolelle. Niitä tulee vasta loppusyksyllä, ja kannattaa leikata pois koska niihin ei ehdi tulla satoa jos ulko- tai kasvihuonekasvatus.


 

10

Led vs loisteputki  sekoittaa pakan taas uudelleen. Ledeistä en kauheasti tiedä, mutta PP taisi hiljattain mainita että niissä olisi jatkuva spektri.  Muistakohan oikein?   Loisteputkissa on eri malleissa vaihtelevia piikkejä tietyin aallonpitoisuuksin ja samoin syviä rotkoja spektrikäyrässään.

Eikös se menny toisinpäin?
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Värintoistoindeksi

edit: vaikeeta tää tekstinmuotoilu kännykällä välillä...

Taitaa olla vaikeata muutenkin XD........
Näyttäisitkö mistä olet saanut tuon lainauksen minun sanomani ?.

Sekaannun kuitenkin keskusteluun sen verran, että linkkaan sivuston, jossa noita spectrejä esitellään, tosin loisteputkien spectri on esitetty paljon laveammin mitä niiden valmistajat käyttää.

11
tietääkö joku paljonko tähän tarvitsee ilmakiviä  http://www.helsinginpuutarhatarvike.fi/product/1237/oxypot-v9 ????   

Ilmapumpuissa on aika usein (aina?) kaksi lähtöä, joten ne molemmat voi sinne laittaa. Kaikissa omissani on 2 lähtöä.
Tosin uskon jos ilmapumppu on päällä 24/7 niin yksikin riittäisi.
riittääkö muka yksi ilma kivi kun on niin iso :question:
Ilmakivet on pieniä.

12
tietääkö joku paljonko tähän tarvitsee ilmakiviä  http://www.helsinginpuutarhatarvike.fi/product/1237/oxypot-v9 ????   

Ilmapumpuissa on aika usein (aina?) kaksi lähtöä, joten ne molemmat voi sinne laittaa. Kaikissa omissani on 2 lähtöä.
Tosin uskon jos ilmapumppu on päällä 24/7 niin yksikin riittäisi.

13
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: NFT vs. EBB
« : Tammikuu 08, 2018, 18:29:45 ip »
Minulla NFT:eet on muutaman metrin mittaisia U-kouruja (tasaisella pohjalla), joiden yläpuolella on kaksi ristikkoa n. 60cm ja 1 m korkeudessa. Kasvit kasvaa itse näiden tukien läpi, joten varsinaista tukemista ei erikseen tarvitse tehdä.
Yksittäisten NFT systeemien kasvit kuvien mukaan muiden kasvatuksissa on aika pitkälti narujen varassa.

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Huru-ukon seitsemäs kausi 2018
« : Tammikuu 07, 2018, 20:46:52 ip »
Viimeiset chilikylvöt tälle vuodelle, jos ei paikailla tarvitse. Jallujen kanssa parikin kuukautta etuajassa?, mutta ainakin ehtivät.
Neljään rehuun jalluissa, siemenenä toimii omat siemenet -14, jotka on peräisin Rundarin F2 Gaucho kokeilusta. Näistä Rundarin siemenistä kasvaa isot tuliset jallut, nyt käytössä olevia siiduja en ole aiemmin (muistaakseni) idättänyt  :o.

Lisäksi 2 Nagaa, yksi Carolina Reaper sekä Pink Habanero, siitäkin tarkoitus tehdä jauhetta vaikka smoothien sekaan.

Sekä 2 kpl HYL.

Näillä luullakseni pääsen omavaraiseksi mausteiden kanssa pariksi vuodeksi.

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2018
« : Tammikuu 07, 2018, 18:59:43 ip »
Monessa asiassa täällä olisi apua profiilissa kysytyn asuinpaikan ilmoittamisesta  :).

16
Pubet laittaisin multa/turve viljelyyn. Oma kokemus että niistä ei vesiviljelyssä ainakaan huomattavasti suurempaa satoa itselle ole tullut...EVO  :o?

Sitten chinenset laittaisin (laitan) juuri sinne missä on lämmintä, ja vesiviljelyyn nimenomaan.

Baccat ja annuumitkin kasvaa vesiviljelyssä ja lämpimässä parhaiten.

Joskus täällä oli uskomuksia joidenkin lajien/lajikkeiden sopivan paremmin varjoisemman paikan kasviksi. Varmaan näin on vieläkin, mutta kyllä sieltä auringonpaisteesta ne sadot kerätään.

Jos tilaa löytyy sieltä auringosta, niin kaikki sinne.

17
10x10 cm minigrip mulla käytössä. Joskus kaksinkerroin, pistän talouspaperin kuivana sisälle siemenet valmiina siinä päällä. Suoraan raanasta kaivovettä lusikan kanssa niin että paperi kostuu.'

Yleensä en peitä halkaistulla paperilla koska kosteus suljetussa pussissa on riittävä. Pussin puhallan täyteen ilmaa.

Itun pukanneet olen sitten siirtänyt kasvatukseen.

Jos lauttaan vertaa niin ainoa etu on että jos pussi putoaa, siemenet pysyy tallessa  ;). Lautta sopii isommalle satsille ja useamalle lajikkeelle, pussi on kätevä muutamaa siementä varten; makuasia enemmän kuin parempi tapa.

18
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
« : Tammikuu 05, 2018, 16:38:52 ip »
Näin kun uusi uljas maailma on avautunut Nelosoluen myötä, jota saa nyt kaupastakin....... Vaikka oma kaljan kulutus rajoittuu vuodessa n. neljään Karhukoppaan 24 plo, kyse ei ole merkittävästä rahasummasta. Ja keppanassa pysyn tulevaisuudessakin.
Se mikä aiheutti vitutuksen tunteen, niin lähi kauppa jossa Karhupaketti oli maksanut 25 euroa, pisti sille hintaa lisää päälle 3 euroa........
Tosin en sieltä kaljaa osta koskaan, liian kallis; mutta silti  :o :o

19
Noita kaupan muutaman euron ajastimia käytän itsekkin, ei niistä yhdestäkään ole kontaktori pettänyt. Korjannut olen kaikki.
Koneistolta kontaktoriin menevä vipu on ollut melkein joka toisessa liian lyhyt, ja se aiheuttaa etteivät ne toimi.
Ko. osa on muovia, sen tuunaaminen on helppo lämmittämällä ja puristaa kevyesti niin vivun pää yltää sen jälkeen mekaaniselle koneistolle.

Uskoisin että täällä usein kuultu julistus kontaktori hajosi on edellä mainittu vika todellisuudessa.
Minun valaisimet on max 180w ottotehoisia (300w ledi) joten siinä ei hirmuisia kipinöitä synny. Toki 600w SPNA on eri juttu.

20
Äänestykset / Vs: Puhutteko Chileillenne?
« : Tammikuu 03, 2018, 11:15:12 ap »
En ole niin pöljä, puhun vain koiralleni ja itsekseni höhöhöhhö ;D.

Sivuja: [1] 2 3 ... 228