Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Huru-ukko

Sivuja: [1] 2 3 ... 232
1
Yksi kuva näkyy, oletan että isompi vaikka yksinään hankala verrata.

2
Ei havaintoa kuvasta.

3
Merisuolaa täys ruokalusikallinen litraan vettä, se riittää sen ajan suojelemaan kunnes happamoituminen sen tekee. Kukkura jos tykkää suolaisesta.

4
Käteen kostealta tuntuva multa on sopivaa, myöskin jatkokastelua ajatellen. Kastelutarvetta ajatellen, kehitä lihasmuistia kokeilemalla kuinka paljon painaa kuiva ruukku, ja vertaa kasteltuun.

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Huhtikuu 19, 2018, 23:20:24 ip »
Ääk. Toivottavasti en tappanut isompaa bhut jolokiaa. Taipui aika pahasti, noin 45°  kulmaan. Omasta painosta kun liikuttelin tuota. Saas nähä kuoliko tuo nyt tai miten pahasti otti osumaa. Omasta painosta se vaapahti. Liian huono juurikasvu näyttäis olevan painoonsa nähden tai sitten olis vaan pitänyt tukea mutta nyt se on kuitenkin tuettu. Tein muutoksia että sain 12 cm lisää tilaa LED valoihin. Muutos joka olisi pitänyt tehdä kuukausia sitten. En kullut mitään katkeavia ääniä.  Hyvällä tuurilla jäi henkiin.

Jos ei raksahtanut, ei huolta. Chilin oksan jos se taipuu ja osittain katkeaa, voi lastoittaa.

Esim. vaikka grillitikuilla, katkaisee 3 tai 4 sopivan mittaista palasta, ja sitten käärii ympärille jotain msidettä mikä ei kastu tai homehdu. Vaikka muovipussista leikkaa  2 cm leveää nauhaa ja käyttää sitä tarpeeksi pitkälle matkalle. Käytin sitä itse. Varmaan joku maalarin teippikin voisi sopia.
Sitä ei voi poistaa, oksa ei ehdi kokonaan korjaantua  kesän aikana.

6
Moikka!

Olis muutamakin kysymys tässä. Elikkä mulla on tossa chilit itämässä mulla ollut n.2-3vko ja 10kpl kasvaneet enintään sellaiseen 5cm ja sirkkalehdet kaikilla näkyy jo. Eli kuinka paljon niille pitäisi antaa valoa tässä vaiheessa, riittäkö ihan ikkunalaudalla oleminen saa luonnonvaloa siinä hyvin melkein koko pvän mutta ei suoraa auringon paistetta, että kannattaako lisävalaisimia tässä vaiheessa vielä olla ja jos niin niin millaisia ja kuinka kaukana kasveista? Millois tuo isompaan ruukkuun vaihtaminen ja kannattaako siinä luopua jo taimi mullasta vaiko vaihtaa toiseen ja missäs vaiheessa lannoitteita pitäisi ruveta antamaan. Onko myös mahdollista sekoittaa mullan sekaan tai ruukun pohjalle laittaa kevytsoraa? Olen lueskellut että, se olisi ihan hyvä vaihtoehto juurten hyvin voinnille.
Kiitos jo etukäteen vastauksista olisi kiva saada joku yksinkertainen yleiskäsitys kun kaikkialla tuntuu lukevan vähän eri vaihtoehtoja ja tapoja  ::) ;D Vielä sellanen kyssäri perään että voiko nuo chilit palaa tuossa ikkunalaudalla vaikka saavat vain luonnonvaloa :O

Luonnovalo rittää, mutta auringonvalo olisi parasta. Lisävalona taimille voisi mennä ESL tai pieni ledeilamppu jtn 10w tienoilla kun puhutaan sirkkalehtisistä. 30 cm väliä lienee hyvä välimatka.

Kuinka iso ruukku nyt? Jos n. litran niin kannattaa odottaa että kolmas lehtipari on tulossa ja pituutta parikymmentä senttiä. Jos minikasvari luokkaa ruukut, niin voit siirtä aika pian isompaan 1-2 l ruukkuun. Kun siirrät taimen, anna taimimulta paakun olla ehjänä jos pysyy. Nyt voit myös jos taimet on honteloita, istuttaa ne syvempään. Jos siirrät ne multaan/turpeeseen, voit odottaa 2-3 viikkoa ennekuin alat lannoittaa. Kasvumullat/turpeet on valmiiksi lannoitettu, ja niissä kasvi pärjää hetken ilman lisälannoitusta.

Itse en ole käyttänyt mitään lecasoraa tai vastaavaa, mutta ei ne tulosta huononna jos päätät laittaa.

Ei ne siinä ikkunalaudalla pala. Mutta jos siirrä ne ulos suoraan auringonpaisteeseen ne palavat mitä suurimmalla varmuudella. Vaikka ne olisi siinä ikkunalaudalla auringonpaisteessa, niin ulos siirtäessä ne palaa, koska ikkuna lasit blokkaa UV säteilyn, eikä kasvit kestä sitä ellei niitä totuta harson alla ulkona aurinkoon. Viikko kaksinkertaisen harson alla, ja toinen viikko yksinkertaisen harson alla riittä varmasti.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Huhtikuu 19, 2018, 21:03:52 ip »
Maaliskuu 26 kuvat ovat viimeisiä jotka täällä näkyvät  :-\

8
Olen käyttänyt nokkosvettä lähinnä kasvimaalla. Joskus kokeilin NFT:ssä, kyllä sillä samalla lailla kasvoi kuin Puutarhan kesälläkin. Minulla oli liemen vahvuus 2 EC arvoista. Kasvimalle laimensin 1 osa nokkosta, 2 osaa vettä.

Käytin 60 litran saavia, jonka keräsin nokkosia niin täyteen kuin pystyin jalalla painamalla ja lopuksi heitin pari laattakiveä päälle ja täytin vedellä. Kannattaa katsoa saavin paikka etukäteen, lähelle kohdetta ja aurinkoon kahdeksi viikoksi joko kansi tai halkaistu turvesäkki päälle.

Haisee kuin ruonan raato, mutta haju katoaa kasvimaalla muutamassa tunnissa.

Jos on vittumainen naapuri, niin käyneet nokkoset voi laittaa tuulen päälle  :o.......

9
Sillä konstilla saa sitten ainakin hyviä perunantaimia kun ajoittaa oikein  8)
Varmaan. Tuon väittämän suhteen olen sitä mieltä että kuka tuon artikkelin on tehnytkään, niin hän on käyttänyt netistä löytynyttä tietoa "varmana" lähteenä. Kun sama asia sanotaan tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee totta. Oli tai ei.

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Fuusiovoimaa chileille !.
« : Huhtikuu 15, 2018, 19:41:38 ip »
Ilmainen fuusioreaktori vastaa rehujen valontarpeesta ja päivisin lämmityksestä. Kaikki rehut meni kasvihuoneeseen lukuunottamatta muutamaa yrttiä sisällä. Ne tarvitsee harsoa palamisen estämiseksi.

Pubet kasvanut kohtuullisen hyvin, leveydet metristä puoleentoista. Muutamia raakileita, jätin kasvamaan koska satoa lienee tulossa enemmän kuin tarpeeksi jos ei takaiskuja tule.

Jallut ja chinenset saa jatkaa bubblereissa vielä.

11
http://www.otokkatieto.fi/species?id=469

On se perunakikka tässäkin jutussa...

Näyttää olevan. Minä olen pari kertaa koettanut, yhtään toukkaa ei ole näkynyt perunassa. Onko muilla ollut parempi "tuuri"?

12
Se perunan pala siellä pellolla kerää seppien toukkia.

13
Erikoisuudet / Vs: Chili olut
« : Huhtikuu 13, 2018, 09:30:18 ap »
Chilin lehdet on syötäviä, maista itse. Pink Habanero olisi hyvän makuinen, mutta sopiiko se välttämättä olueseen........

14
En tiedä missä vika, mutta sen ruukun voisit vaihtaa 10-15 litraiseksi. Valojen riittävyydestä paha sanoa kun ei tiedä mitä sulla on. Jos pelkkä aurinko, se ei vielä riitä, vaikka liki varmasti onkin.

15
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandor_Katz

 Tämä kaveri lienee alan guru. Ainakin suosittu. Kirjansa Art of fermentation jota olen lueskellut käy läpi melkeinpä kaikki mahdolliset käymishommat. Suomessakin on yksi hapantuote jota ei valmisteta muualla. Mikähän se on? Arvatkaapa.
Sen täytynee olla todennäköisesti ruisleipä, sitä tosin jenkkilässä ja vissiin svean puolella valmistetaan "suomalaismetsissä". 

Mutta asianyhteys pakottaa vastaamaan hapanpubesose savulla tai ilman  :o....

16
Nettikaupoista saa ihan kapseleina lactobacillusta jos haluaa kokeilla maitohappobakteerien toimivuutta. Kanta voi toki poiketa villikäymisestä ja olla näin sitten ihan eri lopputulos.
Sitä saa myös ihan viili  ja esim. turkkilainen jugurtti purkeista. Itse olen aloittanut sen mustaherukan lehdillä, mielestäni maku poikkeaa maitohappokäymiseen ainakin hapankurkuissa.

Vielä huonomman lopputuloksen saa lisäämällä aloituksessa edellisvuoden tavaraa sekaan. Hapantuote valmistuu kolmessa eri vaiheessa  jolloin siihen muodostuu  se oikea maku. Oikaisemalla viimeiseen vaiheeseen menetetään maussa paljon.

Luin siitä täältä foorumilla muista edes koska ja missä ketjussa, tieto oli linkin takanana.

17
  Sprayasin todellakin kirvat (en tajua mistä ne tulivat! - kaikki pitäisi olla uutta ja puhdasta)  - mutta sen muistin vasta kun siitä sanoitte!
Talvisin kirvat tulee yleensä kaupasta salaattien tai jonkun vihreän puskan mukana.

18
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilien savustaminen
« : Huhtikuu 05, 2018, 18:57:27 ip »
En viitsinyt spämmätä päiväkirjaa asian vierestä puhumalla.....Lueskelin kyllä tältä sivulta sinun savustelusta. Viskit maistuu myös turpeelta hiukan.

Chilien kylmäsavustuksessa mulla on kirjahyllyn alakaappi pystyyn käännettynä. Alhaalla tiiliskivien päällä vanha uunipelti, ja SavuSampo sen päällä. Pari vuotta mennyt savuttomana chilien suhteen.

Kylmäsavukirreä tulee itsekkin laitettua, nyt jääkaappi sanoi talvella sopimuksen irti. Onneksi niitä vanhoja saa ilmaiseksi, kun pistää paikallislehteen ilmoituksen että noudetaa tarpeeton TOIMIVA yksiosainen jääkaappi.

19
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilien savustaminen
« : Huhtikuu 05, 2018, 17:47:25 ip »
Osta Pro Q sinne mökille,ei vaadi sähköjä. Tosin hake täytyy ostaa myös kaupasta, ellei omista jotain PRO puruntuotto konetta. Mootttorisaha ei sovi  XD.

Kokeilin itse joskus Pro Q:ta vastaavalla DIY tekeleellä ja pistin Einhellin murskaavasta oksasilppurista saman hakkeen 5-6 kertaa läpi ja sain aika pientä siitä mielestäni. Se ei kuitenkaan ollut tarpeeksi tiivistä mielestäni, saattoi palaa muutaman minuutin ja tunnin välillä.

Nyt on käytössä SavuSampo, toimii hyvin muuten, mutta vastus menettää tehoaan ajan myötä.

20
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Kurkun kasvatus
« : Huhtikuu 05, 2018, 17:02:46 ip »
Olihan muuten hyvä lyhyt oppimäärä. Sen jaksoi lukea wanha adhd-ukkokin ...  ;)

Mä ajattelin laittaa sellaiseen 60l ja 40l betonipaljuista rakennettuun säiliöruukkuun kurkkua. Parikin taimea ehkä kuitenkin ... Nyt en viitsi idätellä kuitenkaan. Noita perustaimia löytyy kesän alussa muutamalla €urolla ...

Vaikka ehtisihän niitä siemeniäkin vielä hankkia. Viime vuonna oli muuten Spacemaster amppelikurkkua, mutten siitä saanut oikein mitään ... Oihan kylymä kesä ja kasvarikin vähän liian varjossa:Tänä keväänä kaatuu iso tammi siitä varjostamasta. ((mutsi kääntyy haudassaan)) ... Mulla on tontilla 5 luonnon taimea ja kaksi vanhaa istutettua tammea kuitenkin. Aika tyhmää pitää parhaalla paikalla varjostamassa kasvimaata sellaista. Kyä lämpenee sitten sauna tammihaloilla!!

Säästä oksia chilien savustamiseen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 232