Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Huru-ukko

Sivuja: [1] 2 3 ... 241
1
Jäkätijäkäti / Vs: Sää on mitä todennäköisin
« : Tammikuu 19, 2019, 20:21:40 ip »
ei ole helle riesana ::) ::) ::)pakkasta 24 ja kylmeneepi viel yöksi,ny maot ja muut kirvat kokee kovia ;D ;D ;D ;D
Alakaapi olla pikkikelit kohillaan  ;D ;D.

2
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Yrttien vesiviljely
« : Tammikuu 19, 2019, 20:20:07 ip »
Minä olen viljellyt kesäisi yrttejä multaruukuissa, osittain talvellakin. Nytkin 9 l. ruukussa venäläinen isolehtinen basilika. Aamuisin pari kolme lehteä aamupala voileivän/sämpylän päälle on ruhtinaallista.

Pidän niiden vesiviljelyä ainakin osittain tarpeetomana, kesällä kun kun kylvää peltoon, ja syksyllä korjaa pellosta suoraan pakastimeen mieleiset, niin ne riittää hyvin 1-2 hengen talouksiin.  Puolen litran pakasturasiaan saa sopimaan mm. 3 rivi m. tillikylvöksen helposti, joten tilaa ne ei siellä vie. Ja vastaa täysin tuoretta kun heittää graavatun kirren tai siian päälle. Tosin tääällä hetkellä vihreinä pakastimessa on basilikaa, tilliä. persiljaa, rosmarinia ja meiramia. Kylvin viime keväänä paljon enemmän, mutta katsoin että nämä riittää talven mausteiksi.

Uskomatonta nämä Razorin näppikset, älytön määrä virkelyönteja kossupullon jälkeen.  Siitä Sorrii sinun vertailuistasi baccoista ja rocotoista toisessa ketjussa, muistaakseni baccat oli sulla tunneleissa, ja rocotot ilman suojaa, ainakin osa. Voin väistää muurin......

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kohti uusia pettymyksiä -19
« : Tammikuu 18, 2019, 21:27:03 ip »
Nuo on kuukauden päästä metrin levyisiä. Huippusato on tulossa, onnea  ;D.

4
Mites ihmisillä on kokemusta, voisikohan rocotot viedä ulos aikaisemmin verrattuna esim. baccatumeihin? Ovat kuitenkin vuoristokasveja niin kestävät viileää paremmin. Tietenkin tulee olla tarpeeksi kokoa ja karaistu. Enkä puhu nyt kuin vasta huhtikuun lopusta-toukokuusta tietty keleistä riippuen. Mut jos kokoa riittää niin eiköhän noi sellaisia +5 yölämpötiloja välillä kestäis? Jos vielä harsottaa.

Kaikki ne kohmettuu kun pakkasta on yksi aste po. Eikä ne siellä +5 asteen lämpötilassa kasva yhtään mitä jos verrataan sisälämpötiloihin. Minä en siihen luottaisi että +5 on luvattu, harsottaisin tuplasti silti jos ne ulos täytyy viedä. Se oma lämpömittari täytyy myös tuntea, muutaman asteen heitot ovat yleisiä. Chilien yhteydessä on mielestäni turha puhua karaistumisesta, 1 asteen pakkanen on The End. Pidä sisällä niin kauan kuin pystyt, minun neuvoni.

5
Tuo Sailfishän ajataan valmiisiin puhelimiin korvaamaan niiden käyttöjärjestelmän ?. Meneekö se Anroidehin ja Appleen myös ?. Sonyn tiettyyn malliin kohdenettu ainakin. (XperiaX)

Jos se niihin sopii, niin eiköhän näiden laitteiden kehittäjät ole ottanut tämänkin huomioon. Se tekninen etumatka........... Sailfishän on pelkkä sovellus, jos ei omaa laitetta ole johon se 100% ajetaan. He itse pitävät sovelluksella nimeä käyttöjärjestelmä. Jota myydään kalliilla hinnalla.


6
Niin, ei nokialainen enää ole kumia, vaan luokatonta muovinpaskaa. Vuodessa pohjasta tulee hiushalkeamien läpi vesi muutamassa minuutissa sadekelillä.

Oma puhelin on nyt Samsung A6, valitsin kameran takia. LOL, tosin ne valokuvat on suojattu niinhyvin,ettei niitä saa sieltä hevin pois pc:lle. Pistin puhelimen kiinni tietokoneeseen, niin missään tiedostoissa ei ollut mitään, ei muistikortilla tai puhelimen tiedostoissa. Kun muistkortin pisti tietokoneeseen, niitä löytyi yli 1500 kappaletta, siinä oli kahden edellisenkin puhelimen aikana otetut kuvat.

Puhelimesta jako onnistuu kyllä.


7
Minä harkitsin Oneplussaa, mutta sain selville, että tiedostojen siirtely tietokoneen ja puhelimen välillä tehty mahdottomaksi ilman erikosnörttitaitoja. Kaikki pitäisi siirtää netin kautta  ???

Ostin Nokia 7 plussan ja olen tyytyväisempi kuin ennakoin. Kunnon suomalaisella pitää olla Nokia, edelleen ...  :D

Tuota Oneplussan suosiota mä en ymmärrä ollenkaan. Se on vähän kuin ostaisi ladan ferrarin moottorilla: Vittukun löytyy hevosia ...  ::)
Mikä ihmeen vertaus toi oli? Mikä nokialainen sitten on?

Lähetetty minun ONEPLUS A5000 laitteesta Tapatalkilla

Nokialainen on kumisaapas  ;D.

8
En ole minä nähnyt Chilin Poltteessaa kuin kerran vuodessa. Ei aina sitäkään ...  ???

Olisiko se sittenkin vain kerran vuodessa, sotkin ehkä toiseen yhdistukseen.

9
Liittymällä chiliyhdistykseen saat 4 x Chilin Polteessa lehden vuodessa.

10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä pelailette
« : Tammikuu 10, 2019, 18:47:01 ip »
Fallout 76 tuli tekemisen puutteeseen ostettua. Yksinpelimodia ei ole olemassa, pelin ainoa juoni on räiskiä hengiltä kaikki mole- etuliitteelä olevat eventeissä joita riittää joka kulmalla, ja tehtäviä jotka hyppää hyväksymättä kun uusille alueille eksyy. ESOsta lainattua jonkun verran. Grafiikka on surkea, peli pysähtelee, ja luvattoman usein peli heittää ulos, ja palauttaa joskus takaisin kohtaan jossa olit yli puoli tuntia sitten.. Jos ESOon vertaa, niin noita connect los ei siellä ollut kuin muutamia.

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2019
« : Tammikuu 06, 2019, 09:51:33 ap »
Hyvin pubet tuosta ehtii. Ja satoakin varmaan tulee kaikista se 100 kg.  :)

12
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Paras olut, mitä olette maistanut?
« : Tammikuu 04, 2019, 21:38:24 ip »
 :thumbup:

13
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Paras olut, mitä olette maistanut?
« : Tammikuu 04, 2019, 16:25:24 ip »
Alkoholistille löytyy aina syy, ja aika äkkiäkin, kesti 4 päivää   ;) ;) ;D.

14
Tuossa Nagassahan on uudempi kasvu vihreää, ainoastaan alemmat ja vanhemmat lehdet kellastuu. Kasvit hiukan pahoittaa mielensä, kun uudelleen istutetaan. Etenkin jos juuristoa rikotaan.

15
Missä ne luxisi on mainittu, valokuvista sitä ei toiset näe. Emme ole selvän(ä) näkijöitä  :). Mutta jos tuo pieni? ESL  (Led)
on ainoa valonlähde, niin ei riitä. Luonnonvalon varaan ei vielä kannata laskea mitään, maaliskuussa on eri juttu.

16
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Joulukuu 27, 2018, 15:11:45 ip »
Mistä noin halvalla saa Windows 10 Pro-käyttiksen? Ja eikö OEM-veriso tule ostetun tietokoneen mukana?
Itse katsoin hintaseurannasta hinnan ja halvin oli HalvatHinnat.com:ssa. Sitten googlasin firman. En todellakaan ostaisi sieltä, myyvät piraattituotteita.
Minä ostin sieltä. Maksutavaksi otin Paypalin. Varalta. Turvallista ostamista, rahat saa pois jos tuote ei vastaa odotuksia. Ja senhän näkee kun sen rekisteröi Windiwsille.

Mistä sinä sen muuten tiedät/näit, että myyvät piraattituotteita ?.

17
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Joulukuu 27, 2018, 14:28:38 ip »
Miksi Microsoft Windows 10 PRO OEM (32/64BIT) maksaa Windowsilla 140 €, mutta halvimillaan sen saa 37 eurolla.  Toimitusaika on tosin pari viikkoa. Halvat hinnat.

18
Mitä siellä kylvölaatikossa on ?. Onko se lautta, vai multa/turve kasvualustana ?.

19
Kiitos, huru-ukko vinkeistä.
Mutta, hmm... tossa linkin ohjeessa neuvotaan KYMMENEEN litraan puoli teelusikkaa..
Minun purkissa sanotaan että KAHTEEN litraan puoli teelusikkaa..   :o :-\

Olen tähän mennessä 7.12. lähtien (kun nousivat pintaan) kastellut niitä ainoastaan suihkepullolla ja pitänyt mullan kosteana.
Juuri nyt äsken kävin katsomassa niitä, ja näyttäisi että sirkkalehdet OVAT tummempia kuin oikeat lehdet.
Ja yhden chilin lehdet ovat hieman rutussa.

Jospa kastelisin nyt ihan kastelukannulla hieman enemmän..
Mutta tuo puutarhan kesän oikea suhde pitäs nyt tietää :o

Se purkin ohje on tarkoitettu täysikasvuisille huonekasveille, ei taimille. Jos käytät sitä, seuraava kysymyksesi on mitä valkoisia nyppyjä on lehdissä. Se chilifoorumin ohje on täysin paikkansapitävä.

Se suihkepullolla kastelu on hyvä ja riittävä. Ne neuvot mitä täältä saa, perustuvat siihen tietoon mitä kysyjä antaa  :).

20
Ei ole ravinteikasta, mutta on erinomainen juurikin taimivaiheessa oleville chileille (ja muillekkin). Se on löyhä multa, ja vähäravinteisuuden takia kasvi joutuu kasvattamaan laajempaa juuristoa verrattuna normi kasvatusmultaan.

Itse käytän sitä niin, että pistän ruukkuun ensin 2/3 osaa turvetta, ja loppu päälle kaktusmultaa.

Itse vaihtaisin sen hiukan isompaan ruukkuun viimeistään 3 viikon päästä normi multa/turve alustaan kumpaa haluaakin käytää. Lannoituksen voi aloittaa aiemminkin nyt. Varovasti, vaikka viikon päästä. Seuraa lehtiä että ne pysyy tumman vihreinä, jos vaalenee, anna lannoitetta.


Tässä Puutarhan kesän ohje chileille. http://www.chiliyhdistys.fi/fi/chilinkasvatus-lannoitusohje-puutarhan-kesa-lannoitteella/ 

Kahvi- ja teelusikat on siellä sekaisin. Pieni kahvilusikka on 2,5 ml, teelusikka 5 ml ja ruokalusikka on 15 ml. (Prisma myy 5 ml lusikoita kahvilusikkoina, varmaan moni muukin).

 

Sivuja: [1] 2 3 ... 241