Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut terppana Joulukuu 10, 2017, 20:58:42 ip »


Rocotot itäny nätisti ja ovat jo ruukuissa, Cap ja CGN ei näytä mitään itämisen merkkejä vaikka ovat jo olleet kohta 2 viikkoa tuossa poksissa. Liian kylmä? Liian kuuma?

Noh, eipä siinä. Ruukkujakin tullut ja kasvatushylly pitäs tilata ja väsätä tässä kun kerkiäis.. Congo Yellow otti ja kuoli, se ei jaksanut, mutta muut talvehtii kivasti ja Cappi puskee uutta lehteä ja voi hyvin, vaikka lyhensinkin sitä noin 2 metriä :D

Edit: Joo itämään laitoin 29.11.. eli ei vielä kannata ilmeisesti huolestua kun nuo toiset lajikkeet ei idä..?
2
Foorumin säännöt ja ohjeet / Vs: OHJE: kuvan lisääminen foorumille
« Uusin viesti kirjoittanut PP Joulukuu 10, 2017, 19:41:48 ip »
No ei onnistu google imagesista nyt kyllä millään.

Miksei forumilla voisi olla omaa kuvapalvelinta? Säilyisi paljon loistavia kuvia tallessa. Nyt on oikein perseestä lukea vanhoja juttuja joissa näkyy vain imageshägin tms. kuvapalvelun vit...mainoksia.

Se onnistuu, kun otat kuvaan linkin Firefoxilla. Mene siis google kuviin Firefoxilla, klikkaa kuva auki/isoksi, klikkaa oikealla napilla ja kopioi kuvan osoite. Syy tähän on googlen käyttämässä kuvaformaatissa (kyllä, tyhmää).

Kuvien tallennusmahdollisuus foorumille on harkinnassa.
3
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« Uusin viesti kirjoittanut PP Joulukuu 10, 2017, 19:38:19 ip »
HYLiin pätee samat ohjeet kuin yleisesti chinenseihin: paljon valoa ja lämpöä. En nyt ehdi kirjoittaa enempää, mutta tosiaan chinenset on olosuhdevaatimusten/optimien kannalta aika samanlaisia.
4
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« Uusin viesti kirjoittanut MakaZan Joulukuu 10, 2017, 19:18:43 ip »
Saisko chiliwikiin tai tänne sellaisen "HYL for dummies" tyyppisen kasvatusohjeen?

Vaikka nyt tietoa löytyy hakemalla ja chiliwikin artikkelistakin kaiken kyllä sopivalla sisälukutaidolla saa selville, mutta silti nyt näin alottelijalle vielä kerran ratakiskosta vääntäen, niin sais hieman varmuutta?

Ja helvetin hieno projekti kyllä! Saitte ainakin minut liittymään chiliyhdistykseen ja tämä onkin ensimmäinen siemeneni jota lähden itse kasvattelemaan 🤗
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Funden juhlakausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Fundeeraaja Joulukuu 10, 2017, 18:06:09 ip »
Ei tullut mieleenikään kun keväällä näitä puutarhaan istuttelin että kerään joulukuun 7. loppusadon pois. Oikeastaan tää postaus kuuluisi viimekaudelle, vaan annetaan sen jo huilata. Huomenna pääsee keittelemään salsa verdeä ja jotain muutakin hassua.Tänään sain viimein putsattua jääkaapin kaikista tuorechileistä. Päätin keittää niistä itselleni kunnon jytkyn  salsan. Lopputulos olikin aika jumalaisen mainio ja asiallisen jytky. Pakkohan tuo oli myös testata pastan kanssa ja siihen istui kuin nenä päähän. Menee ensikesälle tekoon uudestaan. Josta tulikin mieleen jotta pitääköhän lisätä parit siemenet lautalle?

https://kallenruokaa.blogspot.hr/2017/12/kallen-salsa-verde.html
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MakaZan 2018
« Uusin viesti kirjoittanut MakaZan Joulukuu 10, 2017, 16:48:53 ip »
Enpä saa kuvia tänne linkattua, mutta tässä linkki googlen chilikuviini, jos joku haluaa katsella.
https://photos.app.goo.gl/3c48fPqd7NEiTtXs1
7
Foorumin säännöt ja ohjeet / Vs: OHJE: kuvan lisääminen foorumille
« Uusin viesti kirjoittanut MakaZan Joulukuu 10, 2017, 16:40:29 ip »
No ei onnistu google imagesista nyt kyllä millään.

Miksei forumilla voisi olla omaa kuvapalvelinta? Säilyisi paljon loistavia kuvia tallessa. Nyt on oikein perseestä lukea vanhoja juttuja joissa näkyy vain imageshägin tms. kuvapalvelun vit...mainoksia.
8
Tori / Vs: Ostetaan Bolivian Rainbowin siemeniä =)
« Uusin viesti kirjoittanut Jomppe Joulukuu 10, 2017, 16:10:45 ip »
Enpä aloita uutta vaan jatkan tähän; jollakin ei olisi viidestä kymmeneen otsikon siementä? Jäi tilauksesta pois..
Laittaisin vaimolle kahteen/kolmeen kaidelaatikkoon terassin aidanteelle. Kolme per laatikko olis aika sopiva.
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen c. galapagoense kokeilu
« Uusin viesti kirjoittanut Hellstone Joulukuu 10, 2017, 16:06:23 ip »
Pahasti näyttää nyt siltä että tuo chilien huono vointisuus taitaa johtua joistain öttiäisistä...  Lehtien pinnalla menee tuollaisia hyvin pieniä valkoisia toukkia joilla pituutta n.1-2mm. Mitään lentäviä ötököitä ei ole näkynyt ja ripsiäisiä nuo tuskin ovat kun lehdissä tuo vaurio ei näytä samallaiselta mitä viime kesänä joissain ilmeni ripsiäisten toimesta ja kun tosiaan lehden pinnalla kulkevat ja aterioivat kasvieni kustannuksella. Täytynee hakea vähän Raidia kaupasta jos tuo auttaisi.  :'(
10
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Avomaalla kasvatus
« Uusin viesti kirjoittanut Jomppe Joulukuu 10, 2017, 15:47:26 ip »
Ei jättänyt chilikärpänen rauhaan vaan taas ollaan pienimuotoisessa nousukiidossa. Erona aikaisempiin kaudenräpellyksiin on huomattavasti isommat tilat. Ja oiskohan sitä jo aikuistunut sen verran että järki pysyy menossa mukana?

Tässä paritalon etupihalla on jonkin kokoinen pläntti nurmikkota, johon mahtuisi hyvinkin nelisen puskaa metrin välein puhtaasti nurmikkoon kaivettuna. Toki ensin maanparannukset jne.
Tiedän että rocotot on lämpötilojen suhteen huolettomampia mitä tulee mataliin lämpötiloihin, mutta kiinnostaisi kokeilla jotain mahdollisimman suureksi kasvavia chilejä, esim. Brazilian starfish. Sellaisia, jotka tarvitsisivat mahdollisimman vähän tukea. Jos lämpötilat on viime kesän luokkaa niin.. toivotaan ettei ole. Joka tapauksessa harsojen kanssa pitää olla herkässä.

Piha on täten etelän suuntaan, saaden siis paljon valoa ilman varjostavia puita, ja kasvit sijoittuisivat talon seinän mukaisesti n. 1,5m päähän talon seinästä.

Muistelisin, että chilivaarin blogissa on aikoinaan ollut vastaavaa "aitakasvatusta" ja olisi mielenkiintoista kokeilla myös itse?

Kysymys kuuluukin, että mitä lajikkeita suosittelisitte? Uskoakseni baccatumit ovat kuitenkin laji josta lähdetään seulomaan?


Edit. Typo
Sivuja: [1] 2 3 ... 10