Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: 0llin oppivuodet
« Uusin viesti kirjoittanut Raumala tänään kello 00:32:36 »
Multa saat kohta 2 kpl metrisiä Hainaneita, kun ovat sadot kypsyttäneet. ;)
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jättilampaan kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Jättilammas tänään kello 00:09:30 »
Lomat ja muutto tulivat väliin ja punkit iskivät uudelleet. En edes ryhtynyt taistelemaan enää niitä vastaan. Chinenset selvisivät ja ne toin uuteen kämppään. Hainan Yellow Lantern ei halunnut tehdä tänä vuonna satoa.

Mysteeriin tuli uusi käänne. Kaksi ensimäistä mysteeri-chiliä joiden piti olla keltaisesta bhut jolokia kasvista oli punaisia. Nyt tulee keltaisia perään. Osaako joku kokeneempi avata tätä?

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Habanero yellow bonsai
« Uusin viesti kirjoittanut Topik Elokuu 19, 2018, 21:41:49 ip »
Tarkoitus olisi tehdä jonkinlainen bonsai
4
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« Uusin viesti kirjoittanut miiksuli Elokuu 19, 2018, 20:16:54 ip »
Hommasin testiin  full spectrum 30W E14 lamppuja. Oikea kulutus on 7-7,2W. Painoa näille on 56-63 grammaa (riippuen mitä revisionia). Hintaa näille reilu neljä euroa. Huomattavasti parempi jäähdytysteho verrattuna 28W malleihin jotka painaa vain 40 grammaa 6,4-6,6W kulutuksella. 9-9,4% isompi kulutus ja massaa 40-57% enemmän. Pitäs olla pitkäkestoisempia. Hintaeroa on noin euro, kolmanneksen kalliimpi. En ole ehtinyt testaa valotehoa näistä mutta ihan massan puolestakin parempi valinta. Pitää kokeilla vielä perus valkoisia ja lämminvalkoisia LED spotteja miten näiden kompinaatio toimii kasveille. Ainakin valo on ihmissilmälle miellyttävämpi perus spoteilla. Parikymmentä tälläistä olisi 140W seinästä ja hintaakin reilusti alle satanen. Toki ne varjostimet/kannat näihin vielä. Näitäkin voi kasvattaa "loputtomiin" eikä tarvitse "järeätä" jäähdytystä kunhan ilmakiertää huoneessa.

Out of stock monesta paikkaa. Löytyy myös E27 mallit jos niistä tykkää.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=30w+full+spectrum+e14&_sacat=0

30W-45W malleissa on eniten UV:ta, IR:ää, valkoista suhteessa punaiseen/siniseen. 45W mallilla oli parempi suhde mutta menee sen verran isoksi jo että on vaan E27 kannalla. Itselle sopii parhaiten E14.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« Uusin viesti kirjoittanut miiksuli Elokuu 19, 2018, 11:22:03 ap »
Peach Bleederit on nyt pari kuukauden ikäisiä. Aika rimpuloita vielä. Varsi jääny tommoseks naruksi. Pituutta molemmilla noin 15 cm. Eläny nyt pari viikkoa pelkästään keinovalolla. Pahoittelut huonosta valaistuksesta. Vielä yhden ruukun vaihdon ajattelin laittaa peach bleedereille ja sitten saa talvehtia siinä tammikuulle asti.


Äidille luovuttamat chilit voi hyvin. Aika moni tekee noista jo satoakin. Kolme tai neljä kuudesta tekee satoa.


Mulla taas yks viidestä ja se on tepin x lemondrop. Osassa marjoista pieniä näppylöitä.
6
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Inkoon Chilipäivät 2018
« Uusin viesti kirjoittanut PP Elokuu 18, 2018, 16:18:35 ip »
Laittakaa kimppakyydit tuonne.

http://www.kyydit.net/
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« Uusin viesti kirjoittanut miiksuli Elokuu 18, 2018, 12:12:05 ip »
Tepin x Lemondrop alkanut tekee satoa. Kauan siinä menikin. Saas nähdä millaista ehtii tulla. Äipälle antamat osa baccatumeistakin alkanut tekee satoa. En tiedä vielä mitkä niistä alkanut satoamaan. Tiukille menee.

Goat's Weed:lla on runsas kasvuvauhti päällä. Alkanut tuoksumaan mustaherukalta ja kukinta kohta alkaa. Saas nähdä muuttuuko tuo tuoksu samanlaiseksi kuin Bhut Jolokialla, herukka muuttui tuoreeksi kurkuksi ja meloniksi.
8
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Inkoon Chilipäivät 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Elokuu 18, 2018, 10:42:42 ap »
Junista vielä että yllätyksenä pari vuotta sitten lähijuna Karjaan ja Siuntion välillä lakkautettiin.  Pikajunat pysähtyy Karjaalla mutta melkoinen koukkaus lännen kautta se olisi matkalla Inkooseen.   Ja linja-autothan ei kovin paljoa kulje Inkooseen viikonloppuisin. 
https://liput.matkahuolto.fi/connectionlist?lang=fi&arrivalPlaceId=s2015&departurePlaceId=p1001&departureDate=2018-08-25#breadcrumb
https://liput.matkahuolto.fi/connectionlist?lang=fi&arrivalPlaceId=s2015&departurePlaceId=s3237&departureDate=2018-08-25#breadcrumb

No eipä sen puoleen että ennenkään juna olisi ollut kovin kätevä matkustaa Inkooseen kun siitä on vielä 6km matkaa satamaan.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Inkoon_rautatieasema
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: 0llin oppivuodet
« Uusin viesti kirjoittanut 0lli Elokuu 18, 2018, 07:41:34 ap »
Huhhuh helmikuussa edellinen päivitys tähän joskus hyvinkin aktiivisena olleeseen päiväkirjaan   ::)

Noh laitetaas pieni status update! Elikkäs kasvatustelttaa, lediä, eikä vesiviljelyvälineitä enään täältä löydy. Loistari 220W tällä hetkellä lojuu kaapissa ja pöydällä ikkunalla sinnittelee 2x C.lanceolatum, 1x Peach bhut jolokia ja 1x White fatalii. Kasvit olleet maaliskuusta asti luonnonvalolla ja hyvin huonolla hoidolla n.2 litran ruukuissa kasvusammaleessa. Syynä moiselle heitteillejättöön on ympärivuotinen työni kasvihuoneilla järvikylän tuotteiden parissa, kotiin töistä tullessa ei energiat ole oikein riittänyt jatkaa kasvien parissa touhuamista, vaikka siitä edelleenkin suuresti nautin. :)

Nyt kuitenkin pieni kaipuu palasi kunnostautua asian suhteen, joten taidanpa hiljalleen pimenevien iltojen ratoksi viritellä edellä mainitun loistarin tulille! Hainan yellow lantern on pyörinyt mielessäni, katsotaan päädynkö kyseiseen lajikkeeseen. Toisaalta olisi mielekästä antaa jo nykyisille kasvateille kunnollinen mahdollisuus elämään  ;D

Katsotaan millaiseen ratkaisuun päädyn, laitan päivitystä kunhan asiat selkenee! Mukavaa sadonkorjuun aikaa chilifoorumin väelle! :)
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut bläkkäri Elokuu 18, 2018, 00:55:47 ap »
Hiljasta päivittelyrintamalla... ::)

Ensimmäiset maistiaiset saatu viikko pari takaperin Aji Goldenista, oli melko herkullinen ja sopivan tulinen leivän päällä naposteltavaksi. Jopa kasvarin omistaja totesi sopivan "mausteiseksi" eikä yhtään tuliseksi.
Kuulemma tavoitteena saada tulevan syksyn aikana uusi katto kasvariin niin saadaan lämmöt pidettyä paremmin tallessa...

Omalla takapihalla on enää yksi piskuinen Guajillo-puska jossa ainakin kymmenkunta kohtuukokoista podia vaihtamassa väriä.

Kasvarissa on suurin tähänaastinen sato ainakin Starfishiä väriä vaihtamassa. Vastapainoksi pienin tähänastinen sato Trepadeiraa, vaihtavat väriä kuitenkin.
Black Naga yllätti tuottamalla piilossa pari kohtuukokoista podia, ehkä pääsee maistelemaankin :o.

Kattoo ny jos pääsis pari kuvaakin ttulevalla viikolla napsaseen...
Sivuja: [1] 2 3 ... 10