Kirjoittaja Aihe: Juuripersiljan käyttöön kaivataan vinkkejä  (Luettu 8306 kertaa)

Poissa Jame

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Goat's Weed
  • ****
  • Viestejä: 836
    • Profiili
Juuripersiljan käyttöön kaivataan vinkkejä
« : Heinäkuu 22, 2016, 23:04:16 ip »
Kaiken kesäloman aikaisen grillauksen ja lihansyönnin jälkeen alkoi tehdä mieli jotain kevyempää. Sosekeitto tuli mieleen helppona, täyttävänä ja maittavana kasvisruokana. Joskaan ei niin kevyenä kun sitä koskenlaskijalla ja ruokakermalla tulee kuitenkin "terästettyä". Keittoa varten tuli kaupasta ostettua juureksia mutta kotona huomasin, ettei ostoskassissa ollutkaan palsternakkaa vaan puoli kiloa juuripersiljaa  :o Nevöhööd?!?

Onko kokemuksia että minkälainen naatti onkaan kyseessä?
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 22, 2016, 23:09:18 ip kirjoittanut Jame »
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Poissa Vuorikaskas

  • Lemon Drop
  • ****
  • Viestejä: 521
    • Profiili
Vs: Juuripersiljan käyttöön kaivataan vinkkejä
« Vastaus #1 : Heinäkuu 23, 2016, 01:17:08 ap »
Minäkään en ollut tuollaisesta tietoinen, mutta kuulostaa herkulliselta juuri keittoon.   http://www.kasvikset.fi/kasvitieto/syotavat-kasvit/juurekset/juuripersilja   Itse laitan usein selleriä keittoihin ja palsternakka jää helposti hankkimatta koska se on hiukan mitätöntä... tai sanotaanko niin hienoaromista.


edit. 
Löysin enemmänkin tietoa http://www.satokausikalenteri.fi/news/21/juuresviikko-juuripersilja
http://www.siemenkauppa.com/yrtit-ja-maustekasvit/469-juuripersilja-halblange-.html

« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 23, 2016, 11:53:48 ap kirjoittanut Vuorikaskas »