maaliskuu 19, 2024, 13:49:50 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


huippu kebabliha resepti!

Aloittaja Pertsa, kesäkuu 27, 2006, 20:58:33 ip

« edellinen - seuraava »

HSuomi

Ja tämä sitten testataan seraavalla satsilla.

Mikäs muuten on se chilifoorumi-approved-kepab-mausteseos lihan sekaan? 3x400g kätevä setti.

kasvattaja

Lainaus käyttäjältä: Wellho - huhtikuu 23, 2008, 13:29:12 ip
Ihmettelin tässä kun missään reseptissä ei ollut kebabiin ominaista makuainetta. Eli kokeilkaa ehdottomasti laittaa minttua mukaan. Se antaa kruunun tuolle lihamöykylle.

Eli puolen puskan lehdet tuoretta minttua, tai 1/3-1/4 purkkia (sellainen pieni lasinen) sitä kuivattua. Se tekee tööneristä dönerin.

Kun olen itse tehnyt kymmeniä kertoja itse tätä, olen kokeillut satoja eri variaatioita tohon maustamiseen ja itselle paras yhdistelmä on ollut:
3 pakettia 400g jauhelihaa (yleensä halvinta mitä saa)
puoli pussia aromisuolaa
1rkl mustapippuria
1rkl pippurisekoitusta
1/2 pussia tacomausteseosta
4rkl oliiviöljyä
4 kynttä valkosipulia
puoli puskaa minttua silputtuna
(habanerojauhetta toiseen)

Ensin mausteet ja öljy sekaisin tahnaksi kulhoon, sitten kaikki yleiskoneeseen pyörimään 3-5min.
"Tahnan" muotoilu kuten muutkin. 2-3 kertainan folio, tiukasti käärittynä.

Sitten rulla uuniin uuniritilälle ja pelti alle. 3,5h uunissa 100C sitten hammastikulla reikiä lihaköntsän folion alapuolelle ja vielä 30min uunissa. Näin lähtee ylimääräiset rasvat (jolloin voi täysin hyvin käyttää niitä halvimpia sika-nauta jauhelihoja).
Vielä malttaa hetken seistä ennenkuin alkaa veisteleen...
grillaus uunissa jos malttaa.

ps. toi habanerojauhetta toiseen tarkoitti sitä, että teen aina kaksi pötköä kerralla. Eli yhteensä 2,4kg koska valmis kepsulastu on helppo pakastaa annospusseihin ja syödä myöhemmin. Lisäksi jos huudattaa uunia 4h niin on järkevää tehdä kerralla enempi. Lisäksi saa tulisempaa ja miedompaa tilanteen mukaan. Lisäksi nuo tacopussi ja minttuvihta menee kerralla loppuun.


Tein eilen ylläolevan ohjeen mukaan kebabia sovellettuna kolmeen kiloon sikanauta-jauhelihaan.
Vaikka ohjeessa käytettävä minttu herättää (ehkä?) epäilyksiä, voi ohjetta suositella lämpimästi. Enää en kebua tee ilman minttua  :)
3kg massan maustamiseen käytin 1/2 rkl jauhettua Naga Morichia.
Lopputuloksesta tuli juuri sopivan tulista, jotta chiliin tottumattomat perheenjäsenet pystyivät nauttimaan kebunsa. Ilman `suun palamista`.
Chili korvaa suolan ruuanlaitossa. Lajikepuhtaita Hainan yellow latern -siemeniä myytävänä.

JBöö

Reseptejä on monia, mutta tärkein pointti on kunnon sekoitus... Yleiskoneessa taikinakulhossa puolisen tuntia, ja ajasta ei saa tinkiä... Tällä tapaa pötkylästä tulee tiukka kun sen vielä hyvin paketoi piukkaan folioon. Vatkaimet ja käsin vispaus ei riitä...

ALi

Lainaus käyttäjältä: JBöö - lokakuu 21, 2014, 20:52:28 ip
Reseptejä on monia, mutta tärkein pointti on kunnon sekoitus... Yleiskoneessa taikinakulhossa puolisen tuntia, ja ajasta ei saa tinkiä... Tällä tapaa pötkylästä tulee tiukka kun sen vielä hyvin paketoi piukkaan folioon. Vatkaimet ja käsin vispaus ei riitä...

Juuri näin. Ja pitkästä kypsytysajasta ei kannata tinkiä. Eikä terävästä veitsestäkään haittaa ole.

Erica

Oli pakko kokeilla tätä tänään. Isäntä harmittelee usein, ettei Espoosta löydy kunnon kebuloita joten päätinpä yllättää.

1 kg nauta-sika jauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl suolaa (seuraavalla kerralla 2 tl, tuo oli rajamailla liian suolaiseen)
2 valkosipulin kynttä
1 aji fantasy chili
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl sipulijauhetta
1 tl oregaanoa

Kaikki mausteet mortteliin ja muusiksi, yksi kananmuna sekaan. Mitään hommaan pystyvää keittiökonetta ei talossa ole, joten puristelin massaa sormien välistä noin 20 min ajan ja vaivasin hetken pöydällä. Jotta saisin ilman ulos köntistä käännyin savikurssi-oppeihin, köntti heitetään 50 cm korkeudelta pöytään, käännetään ja toistetaan. Sitten ei kuin pötkön muotoon, tiukasti folioon ja uuniin 3 tunniksi, jonka jälkeen seisotin ½ tuntia. Folio ei vuotanut, pohjalla oli kyllä nestettä mutta se osoittautui puhtaaksi rasvaksi. Tosi nätisti tuli ohuita yhtenäisiä siivuja filerointiveitsellä ja liha sai isännän hyväksynnän! Tosiaankin seuraavalla kerralla vähemmän suolaa ja taidanpa kokeilla siivujen ruskistamista pannussa.

ChIlIDoG

Eräs kebabia jo vuosia tehnyt totesi että jos toi pöykylä on uunituksen jälkeen harmaata/ruskeaa se on silloin lihamureketta. Vaan oikea oppisesti sen pitäisi olla kiinteä punertava pötkylä, mikä sitten leikkaamisen jälkeen paisetaan esim. pannussa.