huhtikuu 16, 2024, 23:13:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Pink Habanero

Aloittaja Mape, tammikuu 26, 2009, 21:28:16 ip

« edellinen - seuraava »

coco

Ravinteet vaikuttaa aika lailla kyseisen lajikkeen makuun! ;) Varsinkin jos viimeisestä lannoituksesta on vähän aikaa sadon keruuseen aikaa eli ei ole lannotteet kerenny hävitä! Ite olen pitäny väliä vähintää kuukauden!! 8) Mut kasvattajia on yhtä monia kun on kasvejakin!! Onnea kasvatuksille!!!!

teemu

Nyt on kyllä maku muuttunut jo paljon paremmaksi. Johtuu varmaan just tästä lannotuksen lopettamisesta ja pelkällä vedellä läträämisestä. Oishan toi nyt pitäny tajuta. :D No nyt tietää.

yan

Tuli maisteltua kesän ensimmäinen pink habanero. Maku oli ylitsepääsemättömän hyvä! Suuhun tuleva makeus ja hedelmäisyys muistutti hieman vesimelonia. Jälkeenpäin tulee hieman paprikainen ja chilinen jälkimaku, muttei tulisuutta. Niinkuin karkkeja. Erittäin hyvä. Tätä kasvaa ensivuonnakin!

jenze

Ensimmäistä kypsää pink habaneroa maistaessa olin melkein jo valmis kompostoimaan/lahjoittamaan täynnä podeja olevan puskan pois.
Maku oli meinaan kaikkea muuta kuin karkkimainen tai makea.

Sitä oli vaikea kuvailla mutta paras kuvaus mitä keksin oli "lääkemäinen", kuin olisi pureskellut buranaa.
Ja karvaat röyhyt muistuttivat tästä vielä pitkin päivää, siis puolikkaan podin jälkeen :)
Ehkä tuo mainittu lannoitus on vaikuttanut asiaan,  lannoituksena on turaus kanan sontaa ruukussa soran yläpuolella.

Tänään maistoin pidempään kypsynyttä podia, joka on ollut "kypsän" värinen varmaan jo pari viikkoa, ja maku onkin parantunut selkeästi.
Nyt on mukana sitä makeutta ja karkkimaisuutta, ja alunperin päällekäyvä kemikaalinen maku on vain pieni sivumaku.
Poltettakin hieman, jossain salmiakin ja kebap-turkinpippurin välissä. ;)
Jos vielä hieman makeutuisi olisi oikein oiva naposteltava. Menee jo ihan hyvin kyllä nytkin.

Kiitokset vielä PP:lle siemenistä...

Maistiainen:

Puska:

biblo

Itsellä kokemukset Pink Habasta on vain positiivisia. Frost noita kehui että lapsillekin kelpaa ja tottahan tuo. Ensimmäisen popsin Nizon kanssa puoliksi mutta loput sen jälkeen on mennyt lasten suuhun.

Maku makea ja paprikainen. Polttoluokka mielestäni Championia alhalsempi. Ensi kaudelle menee ja toivon suurta satoa jotta saadaan paprikan lisäksi salaatteihin makua.

Ten points.
"Grow food, not lawns"

Myrkky Nuoli

Tämä lajike kiinnostas poskettomasti. Sekä maistaminen, että kasvattaminen. Täytyypäs tutkia oisko moiselle vielä tilaa huushollissa  :)

chilimieli

Itsellä iti tämä kahdessa päivässä. Mukana ensikesän kasvatteluissa siis. :P

exa

8 minuuttia sitten työnsin lautan vesille, nyt odottelemaan!  :)

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

tellie

Marja on toisaalta ihan loistava, toisaalta saattaa olla pieni pettymis chilistille. Kuten kuvista näkyy, niin kypsänä väri on vähän vahamaisen oranssinvaaleanpunainen, minun mielestäni ei mitenkään houkutteleva. Tuoksu on todella hedelmäinen, aivan mielettömän voimakas, ja lupailee, että tuosta kun haukkaat, niin suussa purkautuu vähintää Krakatau. Mutta tulisuutta ei tosiaan ole juuri lainkaan, päällimmäisenä on yleensä miellyttävä chinesen maku. Tässä se pettymyksen paikka: siis eihän tää oo mitään chilii ollenkaan! ;(

Toisaalta mietous tarjoaa aivan uusia hauskoja mahdollisuuksia, joista oma suosikkini on ollut halloumi-chilisalaatti. Kun raikasta ja hedelmäistä chineseä voi popsia kuin polle kauroja... kulutus kasvaa helposti tähtitieteelliseksi :D Yksi loistava käytötarkoitus on yhdistellä habaneroihin (tai muihin tulisempiin, ominaismaultaan samankaltaisiin chineseihin), jolloin ruokaan saa tätä loistavaa makua ilman, että sapuskasta tulee jo mainitun Krakataun laavaa.

Kasvultaan kasvi tuntuu olevan (tyypilliseen chinesetapaan?) hidas mutta melko varma. Kasvi on järjellisesti latvottuna mukavan tuuhea, runko kasvaa paksuksi ja näyttäväksi verrattain helposti, tuen tarve on pieni tai olematon ja kasvin koko pidettävissä järjellisenä. Tässä mielessä sopii hyvin ikkunalautachiliksi, mutta talvi voi olla todella vaikea ilman lisävalaistusta. Itselläni ei ole ollut oikein menestystä loisteputkien alla sadottamisessakaan, muilla kuulemma on mennyt paremmin. Marjan mietouden ja ikkunalautaoloista helposti seuraavan sadon pienuuden puolesta joku toinen chili saattaisi olla viihteellisempi, nimittäin ikkunalautakasvatuksessa. Jos on lääniä kasvattaa pihalla useaa kasvia ja näin saada isompaa satoa, pink habanero pääsee paremmin oikeuksiinsa.

vilkku

Itelle kerrottiin kaupassa kanssa tosta pink habanerosta. Mutta en viitiny ottaa juuri sen takia ettei ole tulinen. Miehekäs väri olis ollu kyllä ;)

Zen

Mielenkiinnolla kyllä odotan oman Pink Habanero -puskani kypsymistä. Sehän ei tänä kesänä tehnyt kukan kukkaa - ennen kuin syyskuu koitti ja nyt pensaassa on muutama maistiainen ja mahdollisesti lisää tulossa... Koska podit ovat edelleen ihan kirkkaanvihreitä eivätkä siis lähelläkään kyspymistä, on varmaan hyvä aika kysyä, että missä vaiheessa podit kannattaa kerätä maisteltaviksi? Tähän kasviin ei ole käytetty lannoitteita sitten kesä-heinäkuun, joten sen puolesta ei pitäisi olla makuongelmaa, mutta mites tuo kypsyysaste? Kauanko podit kannattaisi pitää kasvissa kiinni sen jälkeen, kun ovat alkaneet näyttää kypsiltä?

(P.S. Pink Haballe on tarjolla luonnonvalon (lounaaseen suuntautuva ikkuna) lisäksi keinovaloa, joten toivon ainakin näiden riittävän podien kypsymiseen. Ihan omillaan ei siis joudu olemaan.)

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Zen - lokakuu 25, 2014, 10:15:42 ap
Mielenkiinnolla kyllä odotan oman Pink Habanero -puskani kypsymistä. Sehän ei tänä kesänä tehnyt kukan kukkaa - ennen kuin syyskuu koitti ja nyt pensaassa on muutama maistiainen ja mahdollisesti lisää tulossa... Koska podit ovat edelleen ihan kirkkaanvihreitä eivätkä siis lähelläkään kyspymistä, on varmaan hyvä aika kysyä, että missä vaiheessa podit kannattaa kerätä maisteltaviksi? Tähän kasviin ei ole käytetty lannoitteita sitten kesä-heinäkuun, joten sen puolesta ei pitäisi olla makuongelmaa, mutta mites tuo kypsyysaste? Kauanko podit kannattaisi pitää kasvissa kiinni sen jälkeen, kun ovat alkaneet näyttää kypsiltä?

(P.S. Pink Haballe on tarjolla luonnonvalon (lounaaseen suuntautuva ikkuna) lisäksi keinovaloa, joten toivon ainakin näiden riittävän podien kypsymiseen. Ihan omillaan ei siis joudu olemaan.)


Kyllä niille mietoa lannoitusta kannattaa antaa, nopeuttaa sitä kypsymistäkin. Ei se vaikuta makuun, kunhan ei liikaa lannoita. Typpeä ei kannata antaa kuin ihan vähän.
Muutama päivä siitä, kun väri on vaihtunut koko marjassa, se on parhaimmillaan. Ei haittaa, jos poimii vähän aiemmin ja antaa kypsyä itsekseenkin, ei se maku ihan niin paljoa siitä muutu. Mutta aina ne kypsänä poimitut maistuu omasta mielestä paremmalle, ellei mene sokkotestiä tekemään, jolloin maku ei sittenkään muutu millään tavalla. :D

Zen

Lainaus käyttäjältä: Jani M - lokakuu 26, 2014, 14:51:02 ip
Lainaus käyttäjältä: Zen - lokakuu 25, 2014, 10:15:42 ap
Mielenkiinnolla kyllä odotan oman Pink Habanero -puskani kypsymistä. Sehän ei tänä kesänä tehnyt kukan kukkaa - ennen kuin syyskuu koitti ja nyt pensaassa on muutama maistiainen ja mahdollisesti lisää tulossa... Koska podit ovat edelleen ihan kirkkaanvihreitä eivätkä siis lähelläkään kyspymistä, on varmaan hyvä aika kysyä, että missä vaiheessa podit kannattaa kerätä maisteltaviksi? Tähän kasviin ei ole käytetty lannoitteita sitten kesä-heinäkuun, joten sen puolesta ei pitäisi olla makuongelmaa, mutta mites tuo kypsyysaste? Kauanko podit kannattaisi pitää kasvissa kiinni sen jälkeen, kun ovat alkaneet näyttää kypsiltä?

(P.S. Pink Haballe on tarjolla luonnonvalon (lounaaseen suuntautuva ikkuna) lisäksi keinovaloa, joten toivon ainakin näiden riittävän podien kypsymiseen. Ihan omillaan ei siis joudu olemaan.)


Kyllä niille mietoa lannoitusta kannattaa antaa, nopeuttaa sitä kypsymistäkin. Ei se vaikuta makuun, kunhan ei liikaa lannoita. Typpeä ei kannata antaa kuin ihan vähän.
Muutama päivä siitä, kun väri on vaihtunut koko marjassa, se on parhaimmillaan. Ei haittaa, jos poimii vähän aiemmin ja antaa kypsyä itsekseenkin, ei se maku ihan niin paljoa siitä muutu. Mutta aina ne kypsänä poimitut maistuu omasta mielestä paremmalle, ellei mene sokkotestiä tekemään, jolloin maku ei sittenkään muutu millään tavalla. :D


Heh  :D Hyvä tietää, ehkä nuo ehtivät näillä ohjeilla kypsyä vielä tälle syksylle. Yksi oli itse asiassa jo muuttanut väriään kirkkaan vihreästä hailakan kellertäväksi! Näytti melkein läpikuultavalta, kun sitä keinovalossa katselin.