maaliskuu 19, 2024, 05:02:12 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mistä chiliharrastuksesi lähti liikkeelle?

Aloittaja Tomppa, toukokuu 11, 2010, 15:55:26 ip

« edellinen - seuraava »

Kosimir

Osittain ainakin hyvin samantapainen tarina kuin monella muullakin. :) Aina oikeastaan on tulinen ruoka kiinnostanut ja maistunut hyvältä. Joskus pienenä kerran äiti ostikin jonkun chilintaimen ja siitä tuli vain pari onnetonta pötkylää, kun ei kumpikaan osattu kasvattaa oikein. ;D Sen jälkeen ajatus jäi taka-alalle kytemään. Lähipiirissä on oikeastaan aina ollut ihmisiä, jotka ovat chilejä kasvattaneet ja nämä ovat osaltaan pitäneet ajatuksen siitä hengissä, että ehkä minäkin vielä joskus kokeilen. Nyt pari vuotta sitten nykyinen avovaimoni osti minulle muuten vaan lahjaksi "kasvata naga, lisää vain vesi" -purkin ja siitä se sitten lähti! :D Nagaahan siitä purkista ei tullut vaan jonkinlaista Habaneroa uskoakseni, mutta siinä vaiheessa oli ihan oikeaakin Nagaa kasvamassa ja sitäkin pääsi maistelemaan muutaman muunkin lajikkeen lisäksi. :)

Reptilian616

Ala-aste ikäisenä käytiin pizzeriassa, ja pöydässä oli muutamia pulloja joita siinä ihmettelin. Koskaan oikeastaan ollut mistään chilistä kuullutkaan saati maistanut, ja pöydän pään kastikepullosta tuli sitten runtattua reilu kerros ihan vaan varmuuden vuoksi. Muistan hetkestä sen helvetillisen poltteen, ja ihan uskomattoman maun. Tänäkään päivänä en tosin tiedä mikä kastike oli kyseessä, mutta se maku.... En ole vielä tähän päivään mennessä ko. Kastiketta löytänyt mistään, muttan sen verran on selvinnyt että tabasco ei kyseessä ollut kastikkeen ketsuppisen paksun koostumuksen vuoksi, sriratcha taasen aivan eri makuista, liian suolaista ja etikkaista. Tietty kyseessä voi olla ns:"talon kastike", jolloin sisältöä voi vain arvailla, mutta helvetin hyvää ja tulista. Muistaisi edes muuta kuin että oltiin sentään suomessa, paikka oli satunnainen pysähdys maaseutukierroksella joka käsitti puolen suomea....

Kasvatusharrastus alkoi ihan hupina, kokeillessa että saako niitä kaupan habanerojen siemeniä itämään, ja yhtä äkkiä huomasi että kämppää koristi jo 30 kasvia ja useampaa lajiketta. Lapasesta lähti siis tämäkin, ite kun pitää kaikki tehdä...

Eli sen täydellisen chilin etsinnässä tässä ollaan, omat kastikkeet piessyt kauppojen tarjonnan jo aikaa sitten (kiitos kokkitaustan) ja kun kaupasta nyt vaan ei saa mitä haluaa, ainakaan näissä tuotteissa.

Etsintä jatkuu vielä, mun puolesta viimeseen pilkkuun asti :P

Kausikokeilussa Scotch Bonnet ja Moruga Scorpion, samalla koekierros vesiviljelyn parissa. Näyttää siltä että oikea laitteisto alkaa pikkuhiljaa muokkautua, tämä lapsen uteliaisuus yhdistettynä usean alan opintoihin ja työkokemukseen luo aika päättömiä mahdollisuuksia joko onnistua kasvattamaan edes se yksi podi, tai tuhoamaan koko taimiston :o

Siis hulluuttahan tämä laji jo lähenee, mutta eipä jää vapaa-ajan vietto ongelmia.

Kojootti

Lyhyesti, tämä lähti chilipää pikkuveljestä ja ominaisuudesta hullaantua itseä kiinnostaviin juttuihin isosti... Porttiteoriaa noudattaen, Blairsin joku keskitulinen soosi tämänkin riippuvuuden aiheutti ;D

VeeMu

noin 6kk sitten kun tein voileipää ja kokosin leivän väliin lähinnä kaiken mitä jääkaapista löysin, yksi niistä aineista oli habanero säilyke.
Makua noissa habaneroissa ei varsinaisesti ollut mutta se polte tai sen jälkitunnelma jäi jotenkin kiehtomaan, ja lisää oli saatava  :D
ruokakaupasta kun ei saanut pirkka punaisen chilin lisäksi mitään joten netistä oli etsittävä lisää tietoa aiheesta ja tämän foorumin kautta innostuin alkaa kasvattamaan omia chilejä  :)

wut

joskus vuosia sitten pizzeriassa tuli kokeiltua tabascoa ihan huvikseen. se ei vielä silloin säväyttänyt niin hurjasti, mutta ensimmäinen itse ostamani kastike (spice up! tulinen) räjäytti mielenkiinnon maksimiin. siitä lähtien chili on ollut arkipäivää ruoanlaitossa. kiitos kapsaiini!