chiliyhdistys mukana kevään puutarhamessuilla

Aloittaja kalat69, tammikuu 22, 2011, 21:07:15 ip

« edellinen - seuraava »

jewe

Messupäivä nyt takana ja mukava oli taas törmätä yhdistyksen jäseniin jotka jo aikast tuttuja nyt muutenkin ovat kun monet täält turun puolest ovat. :D
Hyvin olivat chilit messuilla edustettuina muutenkin ja jos nyt vihdoinkin saisi kipinän ruveta noita boncheja syksyllä väsämään kun itse chiliguru Fataliikin tuli ensimmäistä kertaa tavattua ja häneltä sain hyviä neuvoja miten niitä boncheja sitten tehdään. Olisi vaan jo niin jykeviä viime vuotisia rocotoja olemassa joilla voisi sitten syksyn sadonkorjuun jälkeen harjoitella. :)

tso

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - huhtikuu 09, 2011, 22:49:29 ip
Joku naispuolinen ihminen (chiliyhdistyksestä) vastasi ettei annuumeja kannata kasvattaa koska parempiakin lajikkeita on.

Mielestäni annuumeissakin on hyviä lajikkeita. Eikös yhdistyksen tarkoitus ole lisätä chilitietoutta ja saada uusia ihmisiä innostumaan asiasta?


Totta kai annuumeissa on hyviä lajikkeita ja ehdottomasti kannatettavia kasvatuksen kannalta. Onkohan tässä nyt yksi kommentti irroitettu asiayhteydestä?

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - huhtikuu 09, 2011, 22:49:29 ip
Ihmettelen myöskin nagan jumaloimista, joka paikassa naga naga naga. Yhdistelemällä useita lajeja saadaan mielestäni paras maku.


Nagahan on hyvää! Olet kyllä oikeassa että lajikkeiden yhdistelmillä saadaan maku kohdalleen.

Mutta... Mikään ei voita täytettyä uunilämmintä rocotoa! ;)
#20

MasaT

Hieman annuumeista tässä ollut juttua, niin voin kertoa, että itsellä on nyt juuri kasvatettavana yhtä tuntematonta unkarilaista chilipaprikaa, jonka otin kasvatukseen juuri tuon kuivatun podin maun perusteella. Saattaa tulla aika mahtavaa pöytämaustetta vielä.
Aika usein ostetuissa annuumin siemenissä tulee pettymyksiä. Annuumit on nimittäin kaikista herkimpiä risteytymään keskenään.

hessi

Minusta varmaan puhutaan !
En pysty yksilöimään kyseistä tapahtumaa, mutta en todellakaan suosittele aloittelijalle annuumia, kun paremman makuisiakin on tarjolla.
Suuremmalla osalla annuumeista on kitkerä maku ja pistävä polte.
Messuilla on hyvin moni kyselijä sanonut kasvattavansa cayennea, joten tähän kyllä aina suosittelen vaihtamaan parempaan chiliin.
Toki cayennekin käy kuivattuna johonkin ruokaan jos ihminen ei paremmasta chilinmausta tiedä. On totta että hyviäkin annuumeita on, mutta ei kovin montaa ainakaan minun makuuni ja ne muutamat ovat meksikolaisia joita en ihan aloittelijalle suosittele juurikin niiden lähes tulettomuuden takia.
Ylistän kyllä Nagaa :)  oikein käytettynä!
Kaikki varmaan tietävät että intohimoni on myös hillojen ja "mössöjen" keitto :) näihin suosin jo montaa muuta chiliä.

Muistettava on myös tosiasia makuja on yhtä monta kuin suitakin!

EI OLE HUONOJA MAKUJA VAAN VÄÄRIÄ CHILEJÄ !  ;)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Jahvetti

Onhan toki chinenseissä ja baccatumeissa paljonkin paremman makuisia kuin annuumeissa, sitä en tarkoita.

Mutta varmaankin aika moni on annuumeilla aloittanut, niin sikäli ei kannattaisi heti ampua alas. On tietenkin hyvä että valistetaan muistakin, ehkä paremmistakin, vaihtoehdoista.
Itsellä ensimmäinen chilinkasvatus kokeilu lähti Tarjoustalon cayennen siemenpussista ihan puolivahingossa. Jos se heräteostos olis jäänyt tekemättä, niin en osaa sanoa kasvattaisinko vieläkään mitään chiliä. Siitä se innostus kuitenkin lähti, ja nykyään on jo aika monta lajiketta viljelyssä.

Kehtaan myös tunnustaa, että edelleen on cayenne kasvatuksessa. Jokainenhan kasvattaa oman maun mukaan. ;)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

tiikeri1

Vähän harmittaa kun kävin messuilla tarkoituksena shoppailla myös chiliosastolla. En löytänyt kuin orvon näköisen hepun istumassa pienen pulpetin vieressä jakamassa chilipipareita. Ehkä mä vaan en löytänyt oikeaa osastoa ???

nesvig

Et vaan löytänyt. Se myyntipiste oli siellä peremmällä samassa hallissa.

Nyt kun päästiin niihin pipareihin, niin löytyykös niitä varten reseptiä jostakin tai jos olivat ostokamaa niin mistä ne oli hankittu? Olivat todella hyviä. :P

hessi

Olettepa ujoja kun ette kysyneet tuolta "orvon näköiseltä hepulta" eli  miehistä paikalla oli joko shp / herra 47 ja naisista minä hessi tai angsta :)
kyllä me kerrotiin hyvin auliisti missä se toinen osasto oli :)
Tuo piste oli niin sanottu Info puisto ja siellä kun ei saanut mitään myydä.

KIITOS kaikille messuvieraille , chilipäille jotka kävivät meitä moikkaamassa ja
eri toten suur kiitos yhteistyökumppaneillemme :)

ja tavataan taas ensi viikonlopppuna Seinäjoella :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

juu ei kannata turhia ujostella ei me pureksimatta syödä ;)... Kysymällä olisit löytänyt myyntipisteen alta minuutin siittä infopisteestä oli melkein näköyhteys sinne... Ja tammisillan puutarha valmistuttaa ja myy niitä pipareita
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Janne

Lainaus käyttäjältä: herra 47 - huhtikuu 11, 2011, 10:29:21 ap
Ja tammisillan puutarha valmistuttaa ja myy niitä pipareita

Chilikauppa.fi myy myös noita pipareita, viime joulun loppuerä on alennuksessakin parhaillaan...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi


Kärsä Babar

Voi kun olis tiennyt että niitä on vielä chilikaupassa. Moni meinaan kysyi messuilla saako niitä mistään.
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

tiikeri1

Lainaus käyttäjältä: herra 47 - huhtikuu 11, 2011, 10:29:21 ap
Kysymällä olisit löytänyt myyntipisteen alta minuutin siittä infopisteestä oli melkein näköyhteys sinne...


Joo, niin varmasti. Olin vaan jo siinä vaiheessa aivan hajalla siihen väenpaljouteen, ei tullut edes mieleen, että olisi ylipäätään ollut kaksi eri osastoa, jotta olisi sitä toista tullut kysyneeksi. Kelasin vaan että "tässähän tää chiliyhdistyksen osasto nyt sit oli..". Pitänee ensikerralla perehtyä vähän paremmin etukäteen :P

hessi

ja yhdistys mukana Seinäjoen Markki messuilla 16-17.4
http://www.pytinki.fi/markki.html

tervetuloa
ja kun te chilipäät käytte osastolla niin kertokaapa meillekkin ketä olette :) sais nimimerkit kasvot :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

http://www.pytinki.fi/markki.html

tuolta kartta kohdasta saa messukartan ja meidät löytää läheltä pääsisäänkäyntiä paikasta B2 :)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Miksaa

Mä oon tulossa Seinäjoelle lauantaina ja tähtään siihen hra 47:n luentoon klo 12.
Karilta pitäis ottaa samalla chilejä kyytiin...

Nähdään siellä,
Mikko
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

Aji Inferno

Tuohon annuum- yms. kysymykseen vielä sananen. Annuumeissa on tosiaan usein, joskaan ei aina, kitkerä tai hyvinkin karvas ominaismakunsa. Selvimmin sen voi kokea pahimpienkin chilipäiden pelkäämissä (!) tepin -villiannuumeissa tai vaikkapa Goat's Weed -lajikkeessa. Noita oikeasti upeita chililajikkeita vain ei ole tarkoituskaan käyttää sellaisinaan, vaan kuivattuina ja jauhettuina, jolloin niistä tuleekin uskomattoman aromikkaita, tulisia mausteita!  :)

En henk. koht. suosittele (useimpia) annuumeja chilihommia aloitteleville ensimmäisiksi kasvateiksi, kuten en (tässä yllätys) chinensejäkään! Syynä yksinomaan kasvatukselliset haasteet. Annuumeista valtaosa on todella hankalia kotioloissa ötökkä- ja ylikasteluherkkyytensä vuoksi. Chinenset taas epäonnistuvat systemaattisesti, jos valoa ei ole runsaasti tarjolla. Molemmista asioista seuraa aloittelijalle aivan turha pettymys, jonka voi välttää aloittamalla baccatumeilla. Ehkä sanomana aloitteleville voisikin olla jotain tällaista: "helpoimmalla ja ja varmimmalla onnistumisella pääsee tällaisilla baccatumeilla, mutta jos haluat yrittää myös annuumeja ja chinenseja, niistä on hyvä tietää tämä (tähän litania viisastelua ;) )" ...

Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 14, 2011, 16:46:57 ip
Tuohon annuum- yms. kysymykseen vielä sananen. Annuumeissa on tosiaan usein, joskaan ei aina, kitkerä tai hyvinkin karvas ominaismakunsa. Selvimmin sen voi kokea pahimpienkin chilipäiden pelkäämissä (!) tepin -villiannuumeissa tai vaikkapa Goat's Weed -lajikkeessa. Noita oikeasti upeita chililajikkeita vain ei ole tarkoituskaan käyttää sellaisinaan, vaan kuivattuina ja jauhettuina, jolloin niistä tuleekin uskomattoman aromikkaita, tulisia mausteita!  :


Onkos toi Goat's Weed kuivattuna ja jauhettuna ihan käyttökelpoinen? Jostain kuullu/lukenu jotain muuta ???

Itsellä kuitenkin sellainenkin kokeeks kasvamassa. Varmaankin kannattaa jauhaa sekaan jotakin muutakin lajiketta, niin kuin ny yleensä kai muutenkin?

Aji Inferno varmaankin osaa opastaa tässäkin asiassa ihmettelevää pientä kulkijaa ;)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

linker

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - huhtikuu 14, 2011, 17:53:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 14, 2011, 16:46:57 ip
Tuohon annuum- yms. kysymykseen vielä sananen. Annuumeissa on tosiaan usein, joskaan ei aina, kitkerä tai hyvinkin karvas ominaismakunsa. Selvimmin sen voi kokea pahimpienkin chilipäiden pelkäämissä (!) tepin -villiannuumeissa tai vaikkapa Goat's Weed -lajikkeessa. Noita oikeasti upeita chililajikkeita vain ei ole tarkoituskaan käyttää sellaisinaan, vaan kuivattuina ja jauhettuina, jolloin niistä tuleekin uskomattoman aromikkaita, tulisia mausteita!  :


Onkos toi Goat's Weed kuivattuna ja jauhettuna ihan käyttökelpoinen? Jostain kuullu/lukenu jotain muuta ???

Itsellä kuitenkin sellainenkin kokeeks kasvamassa. Varmaankin kannattaa jauhaa sekaan jotakin muutakin lajiketta, niin kuin ny yleensä kai muutenkin?

Aji Inferno varmaankin osaa opastaa tässäkin asiassa ihmettelevää pientä kulkijaa ;)

Jahvetti

Mitäköhän linker koittaa sanoo?

Lue ihan rauhassa kysymykseni, vastaa sitten jos koet sen vielä tarpeelliseksi.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013