huhtikuu 18, 2024, 18:35:53 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Suosikkilihasi!

Aloittaja Aji Inferno, marraskuu 05, 2012, 05:36:59 ap

« edellinen - seuraava »

tonttu

tammikuu 07, 2013, 12:50:28 ip #20 Viimeisin muokkaus: tammikuu 07, 2013, 16:18:20 ip käyttäjältä tonttu
Aikansa kutakin, mutta tällä hetkellä Highlander härkä maistuu erittäin hyvin. Jännä miten esimerkiksi puolen kilon jauheliha annos riittää tuplaten kaupan vastaavaan, kun tuote on sitä itseään raaka-aine tasolta lähtien (eli siis paistaessa ei tilavuutta katoa rasvan muodossa pannuun juuri ollenkaan). Ja maku on todellakin kohdillaan. Tsekatkaa vaikka tää:
http://www.kangasmaenhighland.com/

Ja sitten taas nyppii tuo luomukriteeristö. Luomulihaa ei saa myydä luomuna, kun haluavat käyttää pienteurastamoa, joka ei lahtaa pelkästään luomukarjaa. Saastuuko puukko, jos sillä kemiran lannoksilla kasvatettua rehua syöneeseen lehmään kajotaan?

Mut joo, hintalaatusuhde kohdillaan rotulihalla.

Whili

Heh, pitäisköhän ostaa takapihalle pari tuollaista mullia vahtimaan istutuksia  ;D



Iloisen näköisiä veikkoja  :)

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Whili - tammikuu 07, 2013, 12:58:49 ip
Heh, pitäisköhän ostaa takapihalle pari tuollaista mullia vahtimaan istutuksia  ;D



Iloisen näköisiä veikkoja  :)


On joo, Tahkovuorelle kiivettiin loppusyksystä ja siellä rinteet noita täynnä. Kuvauksen mukaan ovat uteliaita ja kilttejä. Tämähän meille ilmeni, kun iso härkä lähti meitä seuraamaan reitillä ja piti tiiviisti alle 5 metrin etäisyyden. Ottaen vielä huomioon sen, etten koe pärjääväni mittelössä moiselle järkäleelle, niin tilanne hieman kävi jopa hieman hirvittämään :)

Nyt sitten, kun lukee ruoka-aine kuvauksesta, että ovat kovinkin kilttejä ja tämä yksilö halusi vain tutustua, niin ehkäpä ei ensi kerralla mennä pikamarssia eteenpäin :D

Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: Whili - tammikuu 07, 2013, 10:34:19 ap
Tuli viikolloppuna pureskeltua Wotkinssin kylmäsavupollee. Olihan se ensimmäinen siivunpuolilikas ehkä maukas,
mutta jumalattoman suolainen. Tiedä sitten oliko siivutuskoneeseen menny humma hikisen satulan kanssa  ;)
En ole kyllä lehmipoikien hikisiä persauksia haistellut/maistellut savustettuna, enkä ilmankaan.

Fileet sitten ovat asia erikseen..


Kylmäsavuheppa on erittäin hyvää minunkin mielestä, mutta em. Wotkinssin versio kaikkein heikoin suoritus jota on kohdalleni osunut.
Ihan ylivoimainen ykkönen on Karelian Lihajaloste, hopeasta saavat taistella Lapin Liha ja Savuhovi. Toki makuasioita, joku muu voi kääntää tämänkin
täysin päinvastoin. Eikä se Wotkinssinkaan versio huono ole, mutta joku outo sivumaku siitä omaan suuhuni jää.

Lehmipoikien perseitä en ole minäkään haistellut/maistellut, en edes fileenä!
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Fredrik-flugarn

Väliliha liikkuu sopivasti hyvän ja huonon maun välimaastossa ::)
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

Bruce Willis


Vetsku

Poro on Parasta!

Tai jotenkin niin se mainos aikanaan ainakin meni. Risottoon kelpaa maniosti hyvä hevoinen ja lampaasta syntyy mm. kelpo makkaraa - suoli on kuin tehty nakkimakkaran kokoisille napostelupaloille.

Whili

Spotlight : Eri pihvi - sama etiketti 

  torstai 23.05.2013   Yle Fem  21.30

Mistä tietää, onko liha todella entrecoteeta, niin kuin
pakkauksessa väitetään, vai sittenkin soppalihaa? Ei oikeastaan
mistään, illan Spotlight paljastaa. Entrecotena myytävät pihvit voidaan
leikata eläimen eri paikoista, ja siksi myös sen sitkeys vaihtelee.
Kaikesta huolimatta yksi on ja pysyy: mehevä hinta. Ohjelmassa
verrataan suoraan tiloilta hankittuja ja kaupan tiskistä ostettuja
lihoja. Tulos yllättää.


Pitäneepä katsoa

Ryhis

Siis.. Ymmärsinkö oikein, että ihmiset eivät erota entrekoota lavasta tai paistista, muutoin kuin etiketin perusteella????
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Whili

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 23, 2013, 10:58:54 ap
Siis.. Ymmärsinkö oikein, että ihmiset eivät erota entrekoota lavasta tai paistista, muutoin kuin etiketin perusteella????

Ikävä kyllä ymmärsit aivan oikein  :( 
Monet nykyihmiset eivät todellakaan tiedä mitä ostavat muutoin kuin lukemalla ja uskomalla mitä etiketissä lukee.
Niimpä miksikäs lihantuottajat eivät huijaisi ja ottaisi rahoja pois "ymmärtämättömiltä".

Huru-ukko

No sehän on ruotsikielisellä....Nehän ei tajua mitään. Omakohtainen kokemus jopa useammalta vuodelta.  Kun puhuin niille ruotsia, ei ne tajunnut sitäkään, omaa äidinkieltään.... ;).
No, oikeasti veikkaisin että noiden eroa ei tunne 80% kansasta. Mitä nuorempia, sitä vähemmän tietoa. Ellei ole ravintola-alan tms. koulutus tai työpaikkaa ollut.

Nyt on sianniska suosikkilihana.......Koska sitä on jääkaapissa 2.2 kg palanen. Siitä valmistuu maistuvia ja sopivan rasvaisia kaslereita pube-Naga soseessa marinoituna. Huomenna puilla käyvässä grillissä. Itse pidän nimenomaan puugrillillä grillatusta, koska siihen tulee mukaan savun ja hiilloksen maku ja tuoksu. Myös tuulen lennättämä tuhka lihojen pinnassa antaa oman maun kuten myös hiilenkappaleet pudonneissa gotleteissa  ;D.
Tein siihen grilliin sopivan kaasupolttimen jos joskus tulee niin iso kimpale, ettei kertahiilloksella kypsy. Ei ole vielä tarvetta ollut sille, toimivuus on kyllä testattu.

Jame

toukokuu 23, 2013, 20:14:21 ip #31 Viimeisin muokkaus: toukokuu 23, 2013, 20:16:41 ip käyttäjältä Jame
Lainaus käyttäjältä: John McClane - tammikuu 07, 2013, 21:33:17 ip
Hevonen ilman muuta!


Komppaan tätä. Pupu tulee hyvänä kakkosena, sitä vaan saa valitettavan harvoin kun noita kotipihan rusakoita ei oikein kehtaa ovenraosta tuliluikulla täräyttää.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

ChiliChillailija

Ehdottomasti porsas, lehmä ja hirvi. Nämä ovat kolme omaa suosikkiani. Tähän perää tulee sitten poro ja lammas.
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

Huru-ukko

Tuo Whilin vinkki tuosta entrecote ohjelmasta oli hyvä. Ja hauska....
Siinä porilainen oliko se lihanleikkauksen opettaja sanoi että vaikka kuluttajalle myydään jauhelihaksi sopivaa tavaraa entrecoten asemasta, niin se ei ole harhaanjohtamista.
Ei minunkaan mielestä, sehän on petos.
Ymmärrän toki että sen entrecoten voi leikata useamalla tavalla  ::).
Mutta aivan varmasti lihanleikkaajan hommaa ammatikseen tekevät tietävät, että se etuselän osa ei ole enää oikeaa grilli-lihaa...
Ruotsissa asia on sentään kirjattu johonkin säädökseen.
Mutta niinhän se on, on rikos olla ottamatta aasilta rahat pois....

Wolfman

Poro oikein tehtynä ykkönen, harvoin vaan saa kunnolla tehtyä... Käristyksenkin jotkut älypäät pilaavat tekemällä siitä jotain hemmetin läskisoosin sukuista sotkua  :-\

Sikaa ja nautaa tulee enimmäkseen käytettyä, useimmiten possuparkojen osia  ::)

Villisika on ihan hyvää, harvoin vaan löytää eikä aina viitsi ostaa vaikka löytyisikin.

Harmi kun ei noita "eksoottisempia" oikein meinaa löytyä, kenkurua ainakin vois maistaa ja texasin nautaa (piisoni)..... Tirppoja ei saanu äänestää mutta saa kai mainita  :P rutsi on aika hyvänmakusta  ;)

chili_maestro

 :o Jaa, ihme ettei ollut välilihaa luettelossa...  ;D
luulin erehtyneeni, mutta olinkin väärässä.

Whili

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - toukokuu 23, 2013, 22:17:23 ip
Tuo Whilin vinkki tuosta entrecote ohjelmasta oli hyvä. Ja hauska....
Siinä porilainen oliko se lihanleikkauksen opettaja sanoi että vaikka kuluttajalle myydään jauhelihaksi sopivaa tavaraa entrecoten asemasta, niin se ei ole harhaanjohtamista.
Ei minunkaan mielestä, sehän on petos.
Ymmärrän toki että sen entrecoten voi leikata useamalla tavalla  ::).
Mutta aivan varmasti lihanleikkaajan hommaa ammatikseen tekevät tietävät, että se etuselän osa ei ole enää oikeaa grilli-lihaa...
Ruotsissa asia on sentään kirjattu johonkin säädökseen.
Mutta niinhän se on, on rikos olla ottamatta aasilta rahat pois....


"..Näin meillä on aina leikattu ja leikataan edelleen.."
"..jos on entrecoteelle kysyntää, niin leikataan isommalta alueelta.."


Keittolihaa grilliin..  kyllä taas kuluttajan vastuulle sysätään paljon  >:(

Ohjelma tulee uusintana lauantaina 15.15  yle fem

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: Whili - toukokuu 24, 2013, 06:04:52 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - toukokuu 23, 2013, 22:17:23 ip
Tuo Whilin vinkki tuosta entrecote ohjelmasta oli hyvä. Ja hauska....
Siinä porilainen oliko se lihanleikkauksen opettaja sanoi että vaikka kuluttajalle myydään jauhelihaksi sopivaa tavaraa entrecoten asemasta, niin se ei ole harhaanjohtamista.
Ei minunkaan mielestä, sehän on petos.
Ymmärrän toki että sen entrecoten voi leikata useamalla tavalla  ::).
Mutta aivan varmasti lihanleikkaajan hommaa ammatikseen tekevät tietävät, että se etuselän osa ei ole enää oikeaa grilli-lihaa...
Ruotsissa asia on sentään kirjattu johonkin säädökseen.
Mutta niinhän se on, on rikos olla ottamatta aasilta rahat pois....


"..Näin meillä on aina leikattu ja leikataan edelleen.."
"..jos on entrecoteelle kysyntää, niin leikataan isommalta alueelta.."


Keittolihaa grilliin..  kyllä taas kuluttajan vastuulle sysätään paljon  >:(

Ohjelma tulee uusintana lauantaina 15.15  yle fem


Varminta olisi kai siirtyä lihan valmistuksessa Tosimiesten Tyyliin:

Onni-Sonnin käriste (Alusta -loppuun)

Tapetaan yksi sonni. Ensikertalaisten kannattaa ottaa huomioon, että huonosti tapettu sonni voi olla aika vihainen ja jopa vaarallinen. Samoin kannattaa ottaa huomioon että ne, jotka tappavat jonkun toisen kuin oman sonninsa jotenkin sopivat sonnin omistajan kanssa tapahtumasta. Harvoillahan meistä on enää onnea omistaa omaa sonnia ! Sonnin tultua tapettua tulee siltä siististi ja hyvää hygieniaa noudattaen riisua pois kaikki sellainen mitä ei tee mieli syödä. Tähän luokkaan voidaan lukea ainakin sarvet, karvat, sorkat, nahka ja suolet. (Suolet sillä poikkeuksella ettei niistä tehdä namnam makkaraa).

...... Loppu resepti löytyy http://www.tosimiehet.com/reseptit.php?id=27  Ja tuolla on muitakin herkullisia reseptejä  8)

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Whili - toukokuu 24, 2013, 06:04:52 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - toukokuu 23, 2013, 22:17:23 ip
Tuo Whilin vinkki tuosta entrecote ohjelmasta oli hyvä. Ja hauska....
Siinä porilainen oliko se lihanleikkauksen opettaja sanoi että vaikka kuluttajalle myydään jauhelihaksi sopivaa tavaraa entrecoten asemasta, niin se ei ole harhaanjohtamista.
Ei minunkaan mielestä, sehän on petos.
Ymmärrän toki että sen entrecoten voi leikata useamalla tavalla  ::).
Mutta aivan varmasti lihanleikkaajan hommaa ammatikseen tekevät tietävät, että se etuselän osa ei ole enää oikeaa grilli-lihaa...
Ruotsissa asia on sentään kirjattu johonkin säädökseen.
Mutta niinhän se on, on rikos olla ottamatta aasilta rahat pois....


"..Näin meillä on aina leikattu ja leikataan edelleen.."
"..jos on entrecoteelle kysyntää, niin leikataan isommalta alueelta.."


Keittolihaa grilliin..  kyllä taas kuluttajan vastuulle sysätään paljon  >:(

Ohjelma tulee uusintana lauantaina 15.15  yle fem


Ja Yle Areenasta katsottavissa 29 vuorokauden ajan vielä.

Jonas

Poro, käristettynä.

Voita pataan, silleen kivasti. Punasipulia 1-2 hedelmää silpuksi, voin kaveriksi kuullottumaan vähäksi aikaa. Petteri pataan, paista ruskeeksi. Lihaliemikuutio ja rosepippuria vapaalla kädellä, pari laakerinlehteä. Olutta 0,5l/pintti (pataan, ei suuhun), mieluiten sellaista jossa on paahdettuja maltaita käytetty, eli porteria/stoutia. Tulee semmosta hyvää makeutta ja paahteisuutta lihaan. Malmgårdin Huvila X-Porter todettu hyväksi. Jos ei löydy niin marketista löytyy viimeistään Murphy's Stout, Bath Ales Dark Side, miksei Guinnessikin. St. Peters Cream Stout tai Honey Porter voisi sopia myös hyvin. Suuhun ainakin sopivat. Ja pari tuntia hauduttelua miedolla lämmöllä. Jos näyttää, että neste karkaa niin vettä vähän sekaan (tai parempi, lisää olutta). Joku 5-10 minuuttia ennen levyltä ottamista tuoretta timjamia maun mukaan. Pottumuusin ja puolukkahillon kanssa naamariin.