huhtikuu 19, 2024, 14:45:51 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Haba-salmari

Aloittaja Warcock, helmikuu 27, 2011, 23:53:19 ip

« edellinen - seuraava »

Warcock

Entiä onko tämä resepti jo täällä, tuli muutamia vuosia siten kaverin kans tehtyä satsi....

1 litra viinaa
1 litra Ouzoa
2 kg Turkinpippureita tai vastaavia
1 pss Fisherman's Friendejä
2 litraa vettä
2 tai enemmän Habaneroa, Nagaa tai mitä haluatkin käyttää....

Habanerot ja Fisherman's friendit viinan sekaan ja jääkaappiin muhimaan muutamaksi päiväksi, välillä voi ravistella.
Kun seos on muutaman päivän muhinu voidaan aloittaa varsinainen salmarin valmistus.

Laita 2 litraa vettä kiehumaan ja liota sinne 2 kg turkinpippureita.
Kun karkit liuonneet, nosta kattila pois liedeltä ja anna hetken jäähtyä, kaada hieman jäähtyneeseen seokseen Ouzo ja viina, sekoita.
Pullota ja säilytä jääkaapissa....
Ravistettava ennen käyttöä.
Tomppa


paablo


Noli Me Tangere

Naga-salmaria tein pari vuotta sitten. Vieläkin tuntuu ajatus pahalta. Juoman huumoriarvo oli toki valtaisa.

Jahvetti

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

akselsson1

toimiskohan tää ihan vaan nagaa suoraan salmariin - periaatteella? ;)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Whili

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - helmikuu 26, 2013, 21:04:45 ip
toimiskohan tää ihan vaan nagaa suoraan salmariin - periaatteella? ;)

Kuin junan vessa  ;)

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: Whili - helmikuu 27, 2013, 06:56:31 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - helmikuu 26, 2013, 21:04:45 ip
toimiskohan tää ihan vaan nagaa suoraan salmariin - periaatteella? ;)

Kuin junan vessa  ;)

kavereiden ilmeitä odotellessa.. ;)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

bläkkäri

Useampi satsi jo tullut tehtyä noilla värikkäillä turkkareilla, ainakin täällä tunnetaan lökönä.
Viimeksi työkaverin läksäreissä oli kahta eri vahvuista satsia, yhteensä 0,7l verran ja kaik män :o ;D.

Näitä satseja kokkaillessa on omakohtainen mutu, että se käytetty chili ei siihen sokerilla kyllästettyyn viinaan kapsaisiinia luovuttaisi niin tehokkaasti.

Tuohon tujumpaan satsiin oli 0,35l vodkamäärään liossa melkeen kokonainen markettihaba sen 2 vuorokautta. Lisäksi turkkareilla kyllästetyssä liuoksessa lillui puolikas haba ainakin toist 2vrk ennen kuin oli sopivan tymäkkä satsi koossa.

Eli varmaan toimii sokerisempaankin viinaan sekoittaessa, kunhan määrä ja aika vaan on kohillaan.

Ainakin haban kanssa tehdyt kokeilut on osoittautuneet sangen herkullisiksi ;).