Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: phantom - elokuu 20, 2002, 13:21:08 ip

Otsikko: Säilöntä marinadi ohjeita?
Kirjoitti: phantom - elokuu 20, 2002, 13:21:08 ip
Nyt kun chilejä alkaa pukkaamaan kamalaa vauhtia, niin ajattelin kysäistä teiltä kokeneemmilta chilin-kasvattajilta ohjeita chilien säilömiseen. Eli jos haluaa laittaa chilejä marinaadiin, niin mitä muita aineita siihen kannattaa laittaa, jotta tulee hyvää?

Tietysti muutkin säilöntäohjeet ovat tervetulleita.

-Phantom-
Otsikko: Säilöntä marinadi ohjeita?
Kirjoitti: kyris - elokuu 20, 2002, 17:25:59 ip
Chillisgalore (http://www.chillisgalore.co.uk/) saitilta löysin tälläisen ohjeen.

Pickled Chillis
1 lb mixed hot, mild and sweet peppers
3 tbls sea salt
6 garlic cloves
handful of coriander
about 1/2 pint of cider vinegar
3 tbls olive oil

Place peppers into a glass bowl and cover with the salt turning occasionally for about 2 hours. Heat oil in large pan and throw in the roughly chopped garlic until it sizzles and peppers and coriander for about 2 minutes, do not let peppers soften. Turn into sterilized jars and cover with boiling cider vinegar, leaving slight gap at top. Seal jars and place into boiling water for 15 minutes, remove jars, cool and label and keep for at least 2 weeks before trying.

Lisäksi saitilla oli seuraavanlainen ohje.

1. Pese ja sterilisoi lasi purkki.
2. Täytä Robustino chileillä
3. Kaada purkki täyteen valkoviini etikkaa
4. Odota vähintään kuukausi.

Toiminee muillakin kuin Robustinoilla.

En ole itse päässyt kokeilemaan, kun eivät idut ole vieä itäneet. :(