toukokuu 11, 2024, 18:21:52 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paholaisen hillo

Aloittaja Jarkko, marraskuu 17, 2005, 12:17:45 ip

« edellinen - seuraava »

Red Hot Chili Peppers

Mie olen kirjannut jostain seuraavanlaisen reseptin (en tiedä onko sillä mitään tekemistä paholaisen kanssa, mutta sadismin kanssa kylläkin):

1kg punaherukoita
10 habaneroa, maun mukaista lajiketta
0,5 kg sokeria
0,3-0,5 dl vettä

Hienonna Habat ja keitä niitä yhdessä puhaherukoiden kanssa n. 5 minuuttia.
Lisää sokeri ja vesi ja keitä vielä 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori valmiiksi keitetystä hillosta pinnalle kertynyt vaahto pois ja purkita. Tarjoile anopille lettujen kera viaton ilme kasvoillasi.
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?

Hesuvius

laittelin tuossa modifioidun version vertailun vuoksi. (aika tulinen=>hyvä)
1 iso tomaatti tai 2 pientä
1 iso sipuli (tai 2 pientä)
1 paprika
1 kynnetön valkosipuli
2 naga morichia tai habaneroa
2-3 liivatelehteä
1/2 dl viinietikkaa
1-1,5 dl sokeria

silppua kaikki paitsi liivatteet ja keittele 15 min tai kunnes sipulit pehmenevät. lisää liotetut liivatteet. vot.

chilipekka

Ajattelin tehdä joululahjaksi paholaisen hilloa. Kuinkahan kauan hillo säilyy jääkaapissa?

Tepi

Lainaus käyttäjältä: chilipekka - marraskuu 22, 2009, 11:24:33 ap
Ajattelin tehdä joululahjaksi paholaisen hilloa. Kuinkahan kauan hillo säilyy jääkaapissa?

Mikäli purkituksen yhteydessä huolehtii hygieniasta niin kait se säilyy useita kuukausia.
http://paahtaja.vuodatus.net/blog/2140852/paholaisen-hillo/
Tuolta löytyy myös yksi versio hillosta.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Miksaa

Lainaus käyttäjältä: chilipekka - marraskuu 22, 2009, 11:24:33 ap
Ajattelin tehdä joululahjaksi paholaisen hilloa. Kuinkahan kauan hillo säilyy jääkaapissa?


Hae citymarketista nestemäistä Atamonia(säilöntäainetta). Säilyy ainakin vuoden hillot.
Sillä voi myös desinfioida purkit ja kannetkin, niin ei tarvitse keitellä purkkeja. Pullon kyljessä on ohjeet ja määrät hilloille, mehuille yms...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

tonttu

Suljetussa purkissa varmaan tosi pitkään. Meillä nyt toinen erä menossa ja siihen käytettiin leijonanosa sadonkorjuusta. Erinomainen tapa säilyttää freesi maku pitkälle talvea. Ensimmäisestä erästä 1 isompi purkki pääsi tuottamaan pari homelänttiä, luultavasti epäpuhtaan annostelulusikan takia. Siitäkin pyyhkäsin vain homeet päältä pois ja pupelsin purkin loppuun. Etikkaahan tuossa on ja sitä kärsii maun vuoksi laittaa ihan kohtuu reilusti. Tämähän toimii myös säilöntäaineena. Uunissa kuumennettua purkkia, jonka kansi menee "lommolle" säilyttäisin melkoisen pitkään, kun ei siinä hillossa näyttäisi tapahtuvan mitään muutoksia.

Ropocoo

Tässä olis yks silinteristä vedetty hillo-ohje, eilen tehty ja todettu toimivaksi

Paholaisen hillo, noin 3dl satsi

1 ISO paprika
5-8 kirsikka tomaattia
2 ananasrengasta + pikkupurkin mehut
1prk tom.pyre se pikkupurnukka
1/2 - 10 habanero punainen (ite tein CM habasta, ku ei ole omaa satoa tarpeeksi, mutta maun mukaan)
3kpl valkosipulin kynsi

1/2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhe
2tl oregano

lopuksi:
vajaa 1/2dl etikkaa se 10% väkiviina
1dl- 1 1/2dl hilosokeria

Kaikki paloiksi + tomaattipyre ja mausteet kattilaan..
keitä väh 30min et hiukan pehmentyvät.

lisäile keittely vaiheessa tarvittaessa hiukan vettä, et
rakenne on sellanen sopiva.. eikä kärähdä.

Lopuksi etikat sekaan + hillosokeri ja keittele hiljalleen
n. 15min. välillä sekottele

laittele purkkiin tai syö
"Chuck Norris voittaa sinut 400m juoksussa kahdella kierroksella."

THä

Vähän olin skeptinen näille hilloille, kun joskus jossain ravintolassa olen moista maistanut enkä pitänyt yhtään. Kuitenkin rohkaisin mieleni uskoen pystyväni parempaan, selasin näistä reseptejä ja kurkin jääkaappiin. Seurauksena syntyi:

puolikas iso paprika
2 tomaattia
1,5 Caribbean Red Habaneroa
4 kpl valkosipulin kynsi
puolikas granny smith omena
puolikkaan mandariinin mehu

2,5 ml suolaa
2 ml pippurisekoitus
oreganoa ehkä noin 2 ml

lopuksi:

mangoa (noin kolmasosa)
1/2 dl valkoviinietikkaa
1dl hillosokeria

Ensin keitellään puolisen tuntia, sitten lisätään mango ja porataan tasaiseksi. Lisätään sokeri ja etikka ja muutaman minuutin kiehautus. Omasta mielestä tuli todella hyvä, ei liian makea. Seuraavaan settiin vähän enempi habaa  :P


Myös haba-puolukkahilloa tein:

noin 300g  puolukkaa
noin 150g hillosokeria
yksi CRH

Happo peittää poltteen aika tehokkaasti, tulee melko viiveellä ja mietona. Eli lisää habaa seuraavaan. Mutta loistavaa ainakin verilettujen tai mustan makkaran kaverina ja kelpaa äkkinäisellekkin tällaisena.

Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: Miksaa - marraskuu 22, 2009, 13:56:21 ip
Lainaus käyttäjältä: chilipekka - marraskuu 22, 2009, 11:24:33 ap
Ajattelin tehdä joululahjaksi paholaisen hilloa. Kuinkahan kauan hillo säilyy jääkaapissa?


Hae citymarketista nestemäistä Atamonia(säilöntäainetta). Säilyy ainakin vuoden hillot.
Sillä voi myös desinfioida purkit ja kannetkin, niin ei tarvitse keitellä purkkeja. Pullon kyljessä on ohjeet ja määrät hilloille, mehuille yms...


Varmasti säilyy, jos hygienia on kunnossa.
Me ollaan tehty ilman Atamonia, kunnolla kuumennettuihin umpiotölkkeihin, viimeinenkin oli ihan iskussa vielä keväällä.
Jääkaapin keskivaiheilla, takaosassa olleet n. 2-3 asteen lämpötilassa.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

tonttu

Noh meillä vuoden vanhaa vieläkin 2 purkkia jäljellä ja hyvin maistuu. Myrkkyähän se vieläkin on, mutta vain tulisuudeltaan. En ole koskaan ostanut atamoonia. Omenaviinietikkaa sinne menee seuraksi. Puolen vuoden jälkeen tavara on parhaimmillaan, vuoden päästä yhtä hyvää.

sorrii

Kokeilin viime syksyllä tuon Dan Sukkerin ohjeen [ http://www.dansukker.fi/fi/Reseptej%C3%A4/Paholaisen_hillo.aspx?PID=&gclid=CLz4t4jfnqsCFWtYmAod8h096g ] mukaan ehkä vähän viritettynä habanerolla: ohjeessa parikat grillattiin eli karamelisoitiin ja kuorittiin - enpä muista mistä tuon sovelsin. Hillo oli hyvää mutta ihan liian makeaa mun makuuni, ja se hyytelöiminen hillosokerilla on kans vähän turhaa. Oreganon kun korvaa "cilantrolla" eli tuoreella lehtikorianterilla ja sokerin vähentää puoleen, niin tulee vähän Etelä-Ameriikan makua, mutta jo ihan eri hillo ....

LiDL myi joskus keväällä Jack's -merkillä paholaisen hilloa joka oli tehty pelkästä paprikasta, eli ilman tomaattia; se oli hyvää, mutta -tietysti- maistui jotenkin teolliselle.

Ja Googlellahan näitä löytyy:
http://www.cdkitchen.com/recipes/cat/1241/
http://www.pepperfool.com/recipes/jams_idx.html
......

Aika monessa jenkkireseptissä näkyy tuo cranberry; pitänee kokeilla puolukalla ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Jahvetti

Dan Sukkerin ohjeen pohjalta on meilläkin tehty.

Sokeria ehkä neljännes alkuperäisestä ohjeesta, eri chilejä tilanteen mukaan. Huomattavasti enemmän kuin ohjeessa.
Valkiosipulia ehkä hiukan kans ohjetta enemmän ;)
Tuoretta oreganoa reilusti mukaan.
Paprika(tarkoittanee perus Pirkka-paprikaa) on korvattu miedoilla lajeilla kuten Aji Golden, Pimenta Campuci yms..

Eipä siitä alkuperäisestä ohjeesta paljoakaan jäänyt jäljelle. Mutta joka kerta tehty tilanteen mukaan, maku ja tulisuus luonnollisesti vaihtelee.
Mielestäni se on kuitenkin positiivinen asia.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Noli Me Tangere

Joo joo, haluan vastata tähän vaikka 120 vuoteen ei ole kukaan kussutkaan tähän ketjuun päin...


Etsiskelin äsken hyvää paholaisen hillo -reseptiä. Tämähän olikin hyvä ketju.

Itse en oikein siedä etikkaa, joten tein viime vuoden puolella seuraavaa:

4 isoa tomaattia
1 iso sipuli
1dl hillosokeria
ripaus suolaa
chilijauhetta (tai mieluummin tuoretta chiliä) oman maun mukaan

Hävettää melkein, kuinka yksinkertainen tuo resepti on. Tomaatit kaltataan (tai sitten ei, jos ei jaksa) ja pilkotaan pieniksi. Sipuli silputaan hienoksi. Sitten vain pieni kattila tulille ja kaikki ainekset sisään. Keitellään rauhallisella lämmöllä, kunnes alkaa tuntua siltä, että seos ei enää merkittävästi muutu.

Koko sotku jääkaappiin.

Tämä kannattaa tehdä valmiiksi muutamaa tuntia ennen tarjoilua, jotta koostumus olisi sopiva ruokailun hetkellä. Ahne ja kärsimätön saa lautaselleen löysempää hilloa.


MAINOS: Paholaisen hillo toimii loistavasti grillatun vuohenjuuston kanssa. Odottelen tässä Hulluja Päiviä, jotta voin mennä rinkan kanssa juustotiskille.

Tyttii

Paholaisenhilloa, majoneesia ja pikkelssiä, tulee oiva dippi.
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

sorrii

Maistoin yhtä "Paholaisen Hilloa" jota myytiin LiDL'issä. Siinä valmistusaineena oli vain paprikaa (ja chiliä). Ei siis tomaattia sum muuta täytettä. Se oli tosi hyvää muttei tulista. Kunhan kerkijjää niin pitää kokeilla hilloa pelkistä paprikoista vähän terästettynä. Voisihan tuon näin talvella tehdä säilykkeistäkin. LiDL esim myy aika halvalla grillattuja paprikoita liemessä; tiedä sitten kuinka etikkaista se on. Siihen vähän valkosipulia, sitruunaa ja chilejä vaikka kuivatuista; niitähän riittää ..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Noli Me Tangere


Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: Pete M - helmikuu 29, 2012, 16:24:33 ip
Koska en käytä sokeria enkä etikkaa enkä muutakaan makua pilaavaa ainesosaa, minun paholaisen hilloni on suoraan helvetistä.

    20 Nagaa
    15 TSMB:tä
    10 Habaneroa

Kaikki sitten kokonaisina tehosekoittimeen ja soseeksi asti. Jos ei ole tarpeeksi juoksevaa, voi koneen käydessä lisätä hieman oliiviöljyä.

Käy kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Kokeiltu on ja hyvältä maistuu.  ;D ;D


Idiotismia? :o
Ei ainakaan mitään tekemistä paholaisenhillon kanssa.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Jadexia

tällä ohjeella mä oon tehnyt:

1 iso sipuli
800g kokonaisia tomaatteja (tölkkikamaa tai sitten kaltattuna, miten jaksaa)
300g paprikaa
150g chilejä ( joista 50g chinence sukuisia, 100g on ollut baccatumeja)
3-6 yhdenkynnen valkosipulia fiiliksen mukaan
1tl suolaa
1 rkl mustapippuria
1rkl pizzamaustetta tai oreganoa kumpi nyt käteen on osunut

Nää keitellään kasaan n. 30-45 min.

Sitten perään:

0,5 dl - 1dl omenaviinietikkaa, käyhän muutkin, mutta mä pidän tosta.
250-300g hillosokeria, jos haluu tönkömpää ni hillo-marmeladisokeria.
atamonia voi laittaa jos tekee isomman satsin ja haluu et varmaan säilyy, mut säilyy se tolla etikallakin.

Ja keittelyä n. 3 min ja sitten purkkiin :)

jortikka71

Miks kaikki vaan aina keitetään suoraan?
Freesatkaa hyvät ihmiset KAIKKI kamat ensin ja sitten keittäkää. Paprikastakin tulee aivan erilainen=parempi, kun sen paahtaa ensin uunissa. (puolikkaat paprikat pellille, pyyhkäise öljyllä, hieman suolaa, ja parisataa astetta kunnes ottaa kunnolla tummaa pintaa. Paprikat kulhoon ja kelmu päälle kymmeneksi minuutiksi. Kuori ja jatka hillon tekoa.. )
Nii!

Jahvetti

Nii. Se vaan on makuasia haluaako sen paahdetun paprikan maun hilloon vai ei.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013