huhtikuu 19, 2024, 23:40:20 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Apache

Aloittaja Sauli Särkkä, tammikuu 14, 2005, 22:29:42 ip

« edellinen - seuraava »

Jägermeister

Sama "ongelma"  :D

eski

apachella aloitin minäkin noin 2kk:ta sitten ja sit iski kunnon kärpänen=) nyt kasvamassa apache,aji habaneero,long peguin,cap220,ja itämässä vaikka mitä (fatalin siemeniä) tulisitten ostettua kerta heitolla peukustakin kaikkea kivaa kasvatus välineitä noin 500eurol=)=)=) eli semmonen pikku hurahdus :lol:

AirMan

Anttilasta tilasimme tuossa keväällä chilintaimia. Kaksi on ilmeisestikin apachea ja kolmas mahdollisesti cheyenne. Apachet ovat kyllä aloittelijan makuun melko tulisia. Maku on hiukan kitkerä, kun suoraan puskasta ja etikkaliemeen säilöttynä olen niitä maistellut, mutta kuten tuossa joku neuvoi, kuivattamalla ja jauhamalla saa hyvää maustetta. Avovaimo löysi jostain ohjeet paholaisen hilloon ja sitä on keitelty pari kattilallista. Antaa mukavasti potkua ruokaan ja maistuu hyvältä vaikka leivän päällä.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

Soppamies

Tää kuulostaa aika pelottavalta... Nimittäin mulla on just ensimmäistä kertaa chilit itämässä nyt kolmatta päivää, ja nimenomaan Apachea ja Red Savinaa.

Tosin tänään laitoin lisää siemeniä purkkiin. Kaupan punaisia hapsuja + jalapenoja. Ei. Ei viinietikkapurkista tulleita. :-p
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Espelt

Lainaus käyttäjältä: "AirMan"Anttilasta tilasimme tuossa keväällä chilintaimia. Kaksi on ilmeisestikin apachea ja kolmas mahdollisesti cheyenne. Apachet ovat kyllä aloittelijan makuun melko tulisia. Maku on hiukan kitkerä, kun suoraan puskasta ja etikkaliemeen säilöttynä olen niitä maistellut, mutta kuten tuossa joku neuvoi, kuivattamalla ja jauhamalla saa hyvää maustetta. Avovaimo löysi jostain ohjeet paholaisen hilloon ja sitä on keitelty pari kattilallista. Antaa mukavasti potkua ruokaan ja maistuu hyvältä vaikka leivän päällä.


Tuli sellainenkin huomattua, että oma apachejauhe maistui kuivattuna erittäin tuliselta ja kitkerältä ja sitten kun toleranssi kapsaisiinille kasvoi, alkoi tuosta jauheestakin löytymään makeutta.

Taitaa olla niin, että Apache on monelle aloittelijalle ihan liian tulinen ja siksi maku on karmea kokemus. Apache kestää liikaa lannoitusta hyvin ja varmasti tämä on yksi syy annuumin perusmaun lisäksi siihen, että marjat maistuvat tuoreena ihan hirvittävältä.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Palko07

Pienet Apachepensaat tuli ostettua Prismasta. Tulisuutta oli sopivasti, mutta se mikä maistui eniten oli kitkeryys. On tulisempiakin chilejä vedelty kurkusta alas, mutta mikään ei tähän astisista chileistä ole ollut noin kitkerän makuisia.

hullu_eki

hmm..

joskus erehdyin plantagetista (tai mikä nyt onkaan) ostamaan 10 siemenen pusssin noita... sitkeästä yrityksetä huolimati vain 2 iti, nekin kuolivat alle 5 senttisinä.. Olihan tuossa aloittelijan räpellystäkin, mutta Bolivian Rainbowt onnistui samaan aikaan todella hyvin..

ehkä pitää paneutua alaan enempi  :D

-VV-

Tuossa oma apacheyksilö:

Kasvi on ehkä noin 4 vuotta vanha, siemenestä kasvatettu. Noin 1,5 vuotta sitten leikkasin kasvin täysin lehdettömäksi, istutin sen kuvan astiaan ja muotoilin sitä leikkaamalla haluttuun muotoon sen kasvaessa, hieman bonsai-tyyppiseksi kasviksi.

Kasvi on majaillut vaihtelevasti 600 W natikan ja loisteputken alla, kukkimisvaiheessa lähinnä natikan valossa. Lannoitteena on käytetty biobizzin biogrowta ja bloomia. Korjasin tänään viimeisimmän sadon, 71 chilimarjaa. Mielestäni aivan tarpeeksi tuollaisesta lähinnä silmäniloksi kasvatetusta kasvista.

Makuhan ei apachessa varsinkaan tuoreena ole syömisen arvoinen, kuten täällä on aikaisemmin ollut puhetta. Jauheena menettelee, jos mitään parempaa lajiketta ei ole saatavilla.

jpenna

Olimme Plantagenissa etsimässä pienoiskasvihuonetta kun Chilin kasvattelua olemme aloittelemassa. Sieltä tarttui sitten mukaan ilmeisen puolikuollut tarjouskasvi (2,95€ tai jotain), tosin heldelmiä siinä oli varsin runsaasti eri vaiheissa. Kasvi muistuttaa lehdiltään ja hedelmiltään kuvassasi olevaa Apachea ja niin siellä oli lappuunkin kirjoitettu, kuitissa tosin lukee koristepaprika... 
- Missä vaiheessa hedelmät kannataisi kerätä pois?
- Olisiko vinkkiä miten kyseinen kasvi kannattaisi istuttaa ja millaiseen ruukkuun?
- Onko kukaan kokeillut idätykseen sellaisia vedessä turpoavia turvetabletteja? Ajattelin kokeilla kahta Thaimaalaista Bird-chiliä. Kun vaimo kerran niitä ruokiin upottaa kourakaupalla.

Tarkoitus olisi kuitenkin pitäytyä puoli-amatööri tasolla, eli tavoitteena ei ole maksimoida tuotantoa :)

jarzzo85

itselläkin oli viimekesänä pari apassia ikkunanlaudalla, maku oli aika karvas :P

jortikka71

Apachen kuivatuksesta; itsellä myöskin ensimmäinen "hilipuska" suoraan kaverilta joka oli hankkinut sen jostain marketista. No useampi kymmen podia tuli ja ompelin neulalla ja langalla niistä "kaulanauhan". eli kantapäästä, siis chilin, ei omasta, läpi ja jatkoin rimpsun tekemistä kunnes kaikki oli ommeltu. tuli hemmetin hyvän näköinen nauha jonka laitoin keittiön seinälle roikkumaan ja kuivamaan. pari viikkoa kuivi ja siirsin purkkiin odottamaan käyttöä. oli aika helppo ottaa tarvitsema määrä ja jauhaa sormissa muruiksi ruokaan, toimii erittäin hyvin nuudeli-pohjaisissa keitoissa..
t;chef jortikka71

popcornmaker

Kyllä äärimmäisen helppo lajike.. Oma (isoin kolmesta) kasvaa todella pienessä ruukussa ja nyt n. 15 podia ja uutta kukkaa puskee kokoajan, toinen vielä pienemmässä (melkein mini ruukussa) aloittaa just kukkimisen ja kolmas parvekkeella oleva hyvin hengissä, mutta hieman lyhyt kun öisin vielä suht kylmää (nuppuja sielläkin). Ihan ehdoton aloittelijalla ja kokonsa vuoksi ikkunalaudalle. Ens kesäks pistän näitä useampia joista saan sitten aika upeita annettavia kun johonkin menee kyläilemään  ::)