huhtikuu 19, 2024, 06:07:16 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


kuivauksesta ja kapsaisiinin pysyvyydestä!

Aloittaja pete79, maaliskuu 28, 2007, 12:09:33 ip

« edellinen - seuraava »

pete79

joo tuo silien kuivaus vaikuttaa simppeliltä puuhalta mutta onko kuivattu sili miedompi kuin tuore? perustan tämän ajatuksen siihen että kapsaisiinin höyrystymislämpö on 62-65c joten lämmön kanssa kuivattaessa suuri osa kapsaisiinista höyrystyy pois! pitääkö paikkansa vai olenko ajatusteni kanssa ihan hakoteillä?

Sahkolaite

Pitää pitää kuivauslämpö matalana jos pelottaa moinen. Itsellä se on aina siinä 50 paikkeilla.
Puutarhurin multaiset kädet.

chilimieli

Kuinkas sitten huoneilmassa kuivaus? Hajooko ainekset joksikin muiksi vai onnistuuko niin että chili säilyttää tulisuutensa. Ylipäätään kannattaako kuivata huoneilmassa? :shock:

Espelt

Iso riski, varsinkin jos ei niitä paloittele, on homehtuminen.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Sahkolaite

Kasvin halkaiseminen, ainakin jos kyseessä on isompi hedelmä, on suositeltavaa.

Itsellä menee aina osa sadosta ilmakuvaukseen, osa jopa savustuksen jälkeen. Pujottelen chilit pellavalankaan (puolitettuina tai ei) kannasta, ja laitan roikkumaan kuivaan paikkaan. Näitä huoneilmassa kuivattuja chileja en ole tavannut jauhaa, vaan saksia ruokaan suoraan sellaisenaan..

Tänä kesänä olisi tarkoituksena kokeilla aurinkokuivausta. Ehkä sen jälkeisiä tuotteita voisi jopa jauhaa.
Puutarhurin multaiset kädet.