maaliskuu 29, 2024, 07:37:33 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Minkä perusteella valitset kasvatettavat chilisi?

Aloittaja Uine, maaliskuu 06, 2010, 18:47:23 ip

« edellinen - seuraava »

Mikä on tärkein kriteeri chililajikkeiden valinnallesi?

Maku ratkaisee, tietysti!
283 (70%)
Ulkonäkö - minulle chilit ovat etupäässä koristekasveja.
107 (26.5%)
Harvinaisuus - haluan edistää harvinaisten chilien saatavuutta.
70 (17.3%)
Ei mitään väliä - kasvatan mitä vain satun saamaan käsiini.
88 (21.8%)
Jokin muu kriteeri, mikä?
64 (15.8%)
Tulisuushan se.
111 (27.5%)

Äänestäjiä yhteensä: 404

teroasi

Kyllähän mun valinnat menee sillä pohjalla että jotain vanhoja suosikkeja jokunen lajike ja loput idealla toihan vois olla mukava kasvattaa. :)

Tiina Parkkila

Maku, tulisuus, ulkonäkö...vaikka aloittavana nyt  vasta opettelen lajikkeita ja yritän päästä maisteleen eri lajikkeita  tuoreeltaan niin laajalla skaalalla ko vaan  mahollista.   :P Joku yksilö ihastuttaa  jo ulkonäöllään niin paljon, että se on vaan  on pakko saada..  ;D

Tössö-64

Ulkonäöllä ei ole mitään väliä kunhan maistuvat hyvältä ja tulisuutta löytyy tarpeeksi.  >:D

kasvattaja

Sadon määrä suhteutettuna tulisuuteen on ratkaiseva tekijä, hallituksen myöntämän tilan rajallisuuden takia.
Hainan Yellow Lantern:a olisi kiva saada kasvamaan ensivuodeksi Duke Pequin tilalle.
Chili korvaa suolan ruuanlaitossa. Lajikepuhtaita Hainan yellow latern -siemeniä myytävänä.

Trioniska

Lainaus käyttäjältä: kasvattaja - lokakuu 23, 2016, 10:35:57 ap
Sadon määrä suhteutettuna tulisuuteen on ratkaiseva tekijä, hallituksen myöntämän tilan rajallisuuden takia.
Hainan Yellow Lantern:a olisi kiva saada kasvamaan ensivuodeksi Duke Pequin tilalle.


Yhdistyksen jäsenille saattoi  ::) olla tulossa tuohon vuodenvaihteen tienoille tulossa ensimmäisiä myytäviksi.

Kuuleman mukaan Hainanilla terästetty kahvi pääsee hieman yllättämään ja suikaleista maisteltuna ei hullumpaa ;)
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Cyradish

Pitää siirtyä vähemmän tulisiin, kun ei lähipiiristä oikein kukaan suostu syömään niin tulista kuin minä tahtoisin. Nuo tulisemmat tänä vuonna kasvatetut kuluvat niin turkasen hitaasti, kun pitää jarrutella niiden käytössä. Josko kevyemmillä totutettais muutkin ja sitten salavihkaisesti nostan tulisuusastetta hiljalleen. Jaettu ilo, paras ilo. ;)

Käki

1. Koko
2. Maku, mutta vaikka olisi maukas mutta kolmemetrinen niin jää valitsematta.

Nebs

Ensimmäisenä maku, toisena koko ja kolmantena harvinaisuus. Pääasiassa kasvatan vanhoja suosikkeja vuodesta toiseen ja otan siihen kylkeen kokeiltavaksi mielenkiintoiselta tuntuvia lajikkeita. Myös villichilejä ja muita harvinaisempia tulee kasvatettua vaikka kriteerit eivät täyttäisi kahta edellä mainittua, ne ovat vaan niin jänniä. ::)

WhiskySieppo

Tää nyt menee samoin kuin naisen valinta: ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä jos maistuu hyvältä ja on pirun tulinen.  ;D

Chilierakko

Maku ja tulisuus niin että sopivat kaikkiin ruokiin mitä laitan joka päivä.  :chili: :fire:

Skorppio Moruka

Täällä Pohjois-Karjalan takamailla ei tahdo saada kaupoista oikein mitään erikoista, joten kyllä itse kasvatellut chilit sieltä erikoisimmista ja tulisimmista lajikkeista ovat tällä hetkellä in.. >:D
Ei se helevettikhän niin kuuma ole, kun pappi sen saarnaa..

Kosimir

Kyllä se maku ja tulisuus on ne kriteerit millä kasvatettavani valitsen. :D Kaikki ne on omalla tavallaan ihan hienoja kasveja, enkä näitä muutenkaan ulkonäön takia kasvatakaan, vaan niiden syötävien takia. Ja myös ihan kasvattamisen ilosta tietysti! ;)

ViljoH