toukokuu 05, 2024, 10:01:27 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Cured egg yolks - raakakypsennetyt keltuaiset

Aloittaja perniö, maaliskuu 25, 2016, 09:56:22 ap

« edellinen - seuraava »

perniö

Tällaiseen törmäsin, olihan se pakko kokeilla: http://www.epicurious.com/expert-advice/how-to-cure-egg-yolks-recipe-article

Eli munan keltuaisia haudataan suola-sokeri-seokseen. Minimissään nelisen päivän kuluttua voidaan kaivaa varovasti esiin ja raastaa mausteeksi ja koristeeksi.

Tuo suola-sokeri-seos tuntui hieman tylsältä, toisaalta joissain ohjeissa mainitaan yrttien lisääminen seokseen. Chili voitaneen tässä vaiheessa laskea yrtiksi, eiks je?

Tein kaksi satsia, toisessa pelkkä sokeri-suola ja toisessa lisäksi kylmäsavustettua Nagaa pediksi sekä hunnuksi keltuaisen päälle.

Muutaman uppomunan kanssa maistettuani kumpaakin versiota, totean ettei niissä hirmuista eroa ollut. Voi tietty olla, että toleranssi on chilin suhteen kasvanut, mutta Nagan kyseessä ollen epäilen.

Joka tapauksessa raastettuna näistä tuli aika häkellyttävän hienoa koristetta, sopii salaattiin tai voileipien päälle. Ja kenties hieman Nagasuolaa pölläytettynä päälle.