maaliskuu 28, 2024, 10:54:15 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilimaistelut työpaikalla

Aloittaja PP, elokuu 09, 2011, 15:27:44 ip

« edellinen - seuraava »

wille

Tänään vedettiin useamman ihmisen voimalla Aji Fantasya, Aji Finlandiaa, Rocotoa ja Bhut x Bell:ia. Hyvin uppoaa. Jäljellejääneet poppapaprikat piti jättää kuulemma jääkaappiin. Maanantaina jatketaan.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

paw

Konttorin väestä ainoastaan yksi toinen on chilinkuluttaja... Tämä vähentää reippaasti kaikkien chilipitoisten "yhteissyötävien" määrää töissä. Yksi kieltäytyy kaikesta "tulisesta" ja muut suostuvat sentään maistamaan. Jossain kohtaa chilimutakakku löytää tiensä konttorin pöydälle. ;)
Pyhä kolminaisuus: Viski-Olut-Chili

InkRose

The Only Brownies You Will Ever Need on hyvä introitus chileihin tottumattomalle, olkoonkin että ohjeen uutetta saa kyllä hölvätä siihen 2-3-kertaisen satsin että edes vähän tuntuu.

Macex

Kummasti ei ole Naga Morichit kelvanneet, mutta kyllä Cayennet, Championit ja Lemon Drop imuroidaan naamariin hirveellä vauhdilla.

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

pykman

Tuli just kyhäiltyy Chilisuklaata töihin Fazerin punanen levy  minkä sekaa vähä lorahti  Naga, savustettu jalopeno ja jotai tuntematonta chilijauhoo ;D. Meen nostattaa sinne vähän joulu mieltä katotaa onko levy syöty työpäivän jälkee vaikö ei  :)  On meinaa tulista ;D

marko-

on se jännä miten pieni tuubi savustettua naga morichia saa hyvät ruokapöytäkeskustelut ja kokeilut käyntiin. Itsellä sitä on alkanut menemään enemmän kun löytää kipurajan ja tottuu. muut ottaa varovaisesti yhtä chilipäätä lukuunottamatta, joka ottaa enemmän kuin minä.

On tullut keskusteltua endorfiineistä ja yllättävistä kokemuksista maailmalta.

Macex

Uudella työmaalla imuroidaan raivolla poppiksen lempeä vadelma, synkkä salmiakki ja Tammisillan nagapipareita kitusiin.

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

davve

Työpaikkaruokalaan vein vuosi sitten purkin 7Pod jauhetta. Naapuriravintolaan vein purkin Fatalii-jautetta.
Nuo "normaalista poikkeavat" maustepurkit herättävät yllättävän paljon ihmetystä, ja asiakkaillekin noita tuputetaan. Jotkut uskaltaa jopa maistaa. Yllättävän äkki tavaraa menee eli kulutuksen perusteella voi arvella että aika moni muu on uskaltanut ryhtyä käyttämään sitä. Kokki ei puutu asiaan mitenkään, vaan irvistelee aromia...

Eräs kerta ison konsulttifirman myyntiedustaja tuli käymään. Täti höpötti omiaan koko ajan, ja tarjotessa chilijauhetta (siihen aikaan Orange Habanero) kyseinen täti kertoi että "hän syö todella tulista ruokaa kotona". Kun täti oli höpötyksellään jo tärvellyt minun ruokarauhani, en katsonut että oli minkäänlaista velvollisuutta huomauttaa chilin vahvuudesta kun täti lappasi teelusikallisen sitä tavaraa ruokansa päälle. Täti kalpeni ja meni hyvin äkkiä hakemaan vettä, ei edes tiennyt leivästä ja maidosta. Ihmetteli vain että uskaltaakohan hän ajaa helsinkiin tämän syömisen jälkeen... Mutta todella hyvin se höpöttäjä hiljeni!   ;D

Jahvetti

Naispuolinen blondi-esimieheni oli tarttunut syöttiin, ja kähveltänyt yhden Poppamiehen synkkä salmiakin valvomon pöydältä.

Oli kuulemma vähän aikaa pyöritellyt suussaan, sylkäissyt pois ja todennut että meikäläisen namit saa jatkossa
olla hänen puolestaan rauhassa ;D
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

PP

Tänään on taas maistelupäivä. Aamulla oli tarjolla kahdeksaa chiliä Campanesta Lemon Dropiin, chililevitettä (Inca Red Dropista), ja näitä suklaamuffinsseja Aji Cristalilla kevyesti maustettuna. Iltapäivälle on chilien lisäksi Herpiilin  kylmäsavuporopiirakka hieman ohjetta kevyemmällä rocotomäärällä. Porukka on muutamaa lukuunottamatta aika tottumattomia ja hanakkaimmat chilinpurijat ei ole enää talossa.

Sen verran oppia on mennyt perille, että savuchilijauhetta osataan jo kysyä ja olen tuonut sitä muutamille pari kertaa. Tuoreille on myös kysyntää, mutta se painottuu miedompaan päähän. Valistukselle on edelleen tarvetta, kun tänäänkin yksi kysyi, että eikö siemenet olekin se tulisin osa.

Onko muut toteuttaneet tämän tyyppisiä viime aikoina?

Kalakukko

Parit maistiaiset vienyt tuoreita chilejä+ yllätyksenä taimia metodilla "nopeimmat vieköön". Hyvin on kelvannut ja on asia, josta löytyy puhetta lähes jokaisen kanssa.

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 23, 2012, 12:05:39 ip
Tänään on taas maistelupäivä. Aamulla oli tarjolla kahdeksaa chiliä Campanesta Lemon Dropiin, chililevitettä (Inca Red Dropista), ja näitä suklaamuffinsseja Aji Cristalilla kevyesti maustettuna. Iltapäivälle on chilien lisäksi Herpiilin  kylmäsavuporopiirakka hieman ohjetta kevyemmällä rocotomäärällä. Porukka on muutamaa lukuunottamatta aika tottumattomia ja hanakkaimmat chilinpurijat ei ole enää talossa.

Sen verran oppia on mennyt perille, että savuchilijauhetta osataan jo kysyä ja olen tuonut sitä muutamille pari kertaa. Tuoreille on myös kysyntää, mutta se painottuu miedompaan päähän. Valistukselle on edelleen tarvetta, kun tänäänkin yksi kysyi, että eikö siemenet olekin se tulisin osa.

Onko muut toteuttaneet tämän tyyppisiä viime aikoina?


Edellisessä duunipaikassa ei tarvinnut edes harkita ku osa kitisi jos sitä että kun on liikaa pippuria tai muuta maustetta ...niin ja kyse oli sentään kouluruuasta :D.

Aku

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 23, 2012, 12:05:39 ip
Tänään on taas maistelupäivä. Aamulla oli tarjolla kahdeksaa chiliä Campanesta Lemon Dropiin, chililevitettä (Inca Red Dropista), ja näitä suklaamuffinsseja Aji Cristalilla kevyesti maustettuna. Iltapäivälle on chilien lisäksi Herpiilin  kylmäsavuporopiirakka hieman ohjetta kevyemmällä rocotomäärällä. Porukka on muutamaa lukuunottamatta aika tottumattomia ja hanakkaimmat chilinpurijat ei ole enää talossa.

Sen verran oppia on mennyt perille, että savuchilijauhetta osataan jo kysyä ja olen tuonut sitä muutamille pari kertaa. Tuoreille on myös kysyntää, mutta se painottuu miedompaan päähän. Valistukselle on edelleen tarvetta, kun tänäänkin yksi kysyi, että eikö siemenet olekin se tulisin osa.

Onko muut toteuttaneet tämän tyyppisiä viime aikoina?


Kesätyöpaikalla maistatin muutamalle tuoreita chilejä. AInakin CGN 21500, Lemon Drop, Manzano Rojo, Naga ja LD x PI 441551 kuuluivat niihin, joita vein. Ne jotka maistoivat chilejä, myös pitivät niistä ja pari heppua alkoi jopa kasvattelemaan chiliä itse.

Lillen

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 23, 2012, 12:05:39 ip
Tänään on taas maistelupäivä. Aamulla oli tarjolla kahdeksaa chiliä Campanesta Lemon Dropiin, chililevitettä (Inca Red Dropista), ja näitä suklaamuffinsseja Aji Cristalilla kevyesti maustettuna. Iltapäivälle on chilien lisäksi Herpiilin  kylmäsavuporopiirakka hieman ohjetta kevyemmällä rocotomäärällä. Porukka on muutamaa lukuunottamatta aika tottumattomia ja hanakkaimmat chilinpurijat ei ole enää talossa.

Sen verran oppia on mennyt perille, että savuchilijauhetta osataan jo kysyä ja olen tuonut sitä muutamille pari kertaa. Tuoreille on myös kysyntää, mutta se painottuu miedompaan päähän. Valistukselle on edelleen tarvetta, kun tänäänkin yksi kysyi, että eikö siemenet olekin se tulisin osa.

Onko muut toteuttaneet tämän tyyppisiä viime aikoina?


Nagaa ja Aji Cristallia kannoin viime syksyna tiuhaa tahtia koulun ruokavälkille. Lopputuloshan oli että eräät Nagasta tietämättömät menivät suorinta tietä terkkarille saatuaan mm. kapsaisiinia silmiin...

Useasti ovat kuitenkin pyytäneet minua tuomaan lissää, mm. tänään otin Nagaa tortilla päivälle mukaan...

ChiliChillailija

Vielä en ole vienyt mitään, mutta nyt syksyllä olisi tarkoitus viedä jotain tsiliä kouluun muiden ihmeteltäväksi.
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

SK

Viimeksi toin tekemääni jerkyä ja laitosmiehelle tuli ensimmäsen haukkasun jälkee hikka. Välillä olen tuonut tuoreita chilejä maisteltavaksi ja sen verran hyvin on kelvannut, että ovat pyytäneet myöhemmin siemeniäkin. Kahta eri savujauhetta on ollut tarjolla lähes vuoden verran ja muutama on kysellyt, että onko sinulla paljonkin tätä jauhetta kun haluisi kotiinkin ruokaa maustamaan.

Wahi

Muutamaa eri lajiketta olen vienyt maisteluun.Lemon Drop varsinkin sai kehuja, samoin Starfish.

Yksi työkaveri teki perinteisen virheen ja Sudden Deathin räpläilyn jälkeen jäi kädet pesemättä minkä huomasi tottakai myöhemmin vessassa asioidessaan..

Vetsku

Poppamiehen Appelsiini-Habanerolla ryyditetyt suklaamuffinssit tuli tekaistua habaneron kukkimisen kunniaksi. Jopa vähemmän tulista syöviltä sai positiivista palautetta, etenkin alussa yllättävän voimakkaasti maistuvalta appelsiinilta. Poltetta ilmeni vasta hetken kuluttua, eikä sitäkään suurimman osan kannalta liiaksi. Kelpaa tehdä toistekkin.

Miquel

Hirveen mukavia tarinoita! Itsellä kokemusta on ainoastaan yhen aijemman työpaikan jäynämiehestä joka jakoi kahvitauoilla poppamies -karkkeja ja nauroi kun toisilla paloi suu. :D Hänellä oli aina myös poppamiehen tahnapurkki jota uusille työntekijöille tyrkytettiin pilke silmäkulmassa "maistappa tuosta lusikallinen"
Itsehän söin uutena miehenä Tuc -keksin päällä sen lusikallisen ja osasin hiukan etukäteen varautua kun purkkia vilkaisin... Kaikki ne odottavat ilmeet ja sitten ihmeteltiin kun en juossut juomaan vettä. Totesin että hikoiluttaa tämä kovasti ja moitin tahnan ällöttävää makua. (Jäähtyneellä maitokahvilla ja uusilla tuc -kekseillä sain lievitettyä poltetta suht huomaamattomasti)
Nyttemmin syykin makuun on selvinnyt, kyseessä oli tällainen Poppamies Habanero 88% pyree. Haban mausta olen moittinut aijemminkin.
Veikkaampa että tuollakin työpaikalla esim. chilipiparit saisivat ihan lämpöisen vastaanoton tuon yhden hörhön luomaan chilin extreme-only maineeseen verrattuna.  :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

PP

Ajankohtainen aihe ylös. Satokausi on huipussaa, joten nyt kaikki koukuttamaan ja kouluttamaan uutta väkeä chilien maailmaan!

Omalla työpaikalla tulee torstaina pöytään ainakin suklaacookieja chilillä, savupororocotopiirakkaa, kahta levitettä ja muutamaa tuoretta chiliä. Tänään oli muista syistä (joista joku päivä päiväkirjan puolella) mukana chilejä ja yllytyin haukkamaan Nagaa 50 e palkinnolla videontioikeutta vastaan, mutta kukaan ei tarttunut tarjoukseen. :)