Äänestys
Kysymys:
Suosikki-chinence 2015
Vaihtoehto 1: Orange habanero "Sudden death"
ääntä: 22
Vaihtoehto 2: Bonda ma Jacques
ääntä: 6
Vaihtoehto 3: 7 Pot
ääntä: 7
Vaihtoehto 4: Biquinho
ääntä: 0
Vaihtoehto 5: Habanero Brown Large
ääntä: 1
Vaihtoehto 6: Caribbean Red Habanero
ääntä: 6
Vaihtoehto 7: Goronong
ääntä: 1
Vaihtoehto 8: Fatalii
ääntä: 11
Vaihtoehto 9: Harolds st Bart`s
ääntä: 3
Vaihtoehto 10: Naga Morich
ääntä: 20
Vaihtoehto 11: Pink Habanero
ääntä: 7
Vaihtoehto 12: Rocato
ääntä: 8
Vaihtoehto 13: Trinidad Scorpion
ääntä: 8
Vaihtoehto 14: Tobago sweet
ääntä: 5
Vaihtoehto 15: Brasileiro marimbondo
ääntä: 3
Vaihtoehto 16: joku muu, mikä ??
ääntä: 14
Vaihtoehto 17: Scotch bonnet
ääntä: 7
Mikä on vuonna 2015 suosikki-chinence ja miksi ??
Oma suosikkini on Järkyttävän maukas ja todella satoisa keskitulinen Brasileiro marimbondo !!
No voihan piru, et voinut aloitta tätä ketjua eilen?
Pitäisiköhän vielä avata tuo SKK2 pakettia, kun en ole vielä vienyt postiin, ja kaivaa sieltä vielä pari marimbondo siementä. On ilmeisesti hiukan oudompi lajike, kun Googleella löytyy hyvin naftisti tietoa?
:-\
Naga Morich ehdottomasti. On ollut 18 kautta jo chinense-suosikki. Helppo kasvatettava, satoisa, ainakin vesiviljelyssä. Maukas ja sopivan tulinen. Monikäyttöinen tuoreena, rouheena ja jauheena. Savustettuna saa vielä lisää hyvää makua. Sopii niin alku- , pää- ja jäliruokiin. Monipuolinen etikkasäilykkeissä ja hapantuotteissa. Ehdottomasti käytetyin mauste meillä.
Lainaus käyttäjältä: MiM - joulukuu 01, 2014, 09:37:15 ap
No voihan piru, et voinut aloitta tätä ketjua eilen?
Pitäisiköhän vielä avata tuo SKK2 pakettia, kun en ole vielä vienyt postiin, ja kaivaa sieltä vielä pari marimbondo siementä. On ilmeisesti hiukan oudompi lajike, kun Googleella löytyy hyvin naftisti tietoa?
:-\
Rähinä-Reetta tuota kehui joskus ja päätin kokeilla. link (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=13244.msg260929#msg260929)
Ekana kautena kaks raakiletta ja viime kesänä puoli ämpärillistä herkkua :D Suosittelen todella lämpimästi.
Samankaltaisen ketjun perustamista mietin itsekin... Suurimmat odotukset olen itse ladannut kaudelle 2015:
Fatalii - täytyyhän siinä olla jotain erikoista, miksi muuten fatalii.net olisi fatalii.net -> suomen näkyvin chilitoimija valinnut 'brändikseen'.
Scotch Bonnet (MOA) - niin tällä foorumilla kuin THP:ssäkin erittäin paljon huomiota saanut chinense kaudella 2014 -> ei voi ohittaa, jos yhtään haluaa seurata chilimaailman trendejä.
Himottaisi päästä maistamaan Pink Habaneroa, ei ole vielä tullut mahdollisuutta. ::)
Lainaus käyttäjältä: x46900 - joulukuu 01, 2014, 10:08:46 ap
Scotch Bonnet (MOA) - niin tällä foorumilla kuin THP:ssäkin erittäin paljon huomiota saanut chinense kaudella 2014 -> ei voi ohittaa, jos yhtään haluaa seurata chilimaailman trendejä.
Lisäsin Scotch bonnetin tuonne listaan. Todellakin takavuosien trendichili 8)
Jamaican scotch bonnet siis, Ministry of agricultur. Se on minunkin valinta.
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - joulukuu 01, 2014, 15:29:08 ip
Jamaican scotch bonnet siis, Ministry of agricultur. Se on minunkin valinta.
Ovatko TFM ja MOA samoja ? Jos äänestyksessä on TFM niin voisin antaa sille ääneni, oli kasvatuksessa monta vuotta sitten ja maku erinomainen, MOA:aa en tunne eikä ole siemeniäkään, mutta jos olisi niin pistäisin vertailuun.
Tuohon äänestykseen en viitsinyt eritellä kaikkia "nurminahikkaan" sukuhaaroja... ;)
( = Googlen käännös Scotch bonnetista) ;D ;D
Läheskään kaikkia en ole maistanut, saati kasvattanut, mutta kyllä tällä hetkellä orange habanero on lähellä sydäntä :)<3
Annoin ääneni Tobago sweetille ja Bonda ma Jacquesille. Makuasia, omaan suuhun sopiva niin poltteeltaan kuin maultaankin.
Huikea chinense on CGN-21500.
http://chilicapsicum.blogspot.fi/2014/09/mahtava-chili-cgn-21500.html (http://chilicapsicum.blogspot.fi/2014/09/mahtava-chili-cgn-21500.html)
Tylsyydenkin uhalla annan ääneni vanhalle ja tutulle sudden death haballe. Se maistuu vähä niinku nagalta, mutta paremmalta, ja sitä pystyy syödä. Ei tarvine perustella enempää.
Ääni Bonnetille. Fataliii perintöprinsessaksi. Molempia chinense-pääsatokasveja on jo 4 tainta ja lisää ois tarkoitus idätellä.
Moni noista on tosin vielä maistelematta mutta moni on myös tämän kauden kasvateissa, eli pidätän oikeuden muuttaa mieltäni seuraavan sadon kypsyessä :D.
Lainaus käyttäjältä: jewe - joulukuu 01, 2014, 16:38:01 ip
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - joulukuu 01, 2014, 15:29:08 ip
Jamaican scotch bonnet siis, Ministry of agricultur. Se on minunkin valinta.
Ovatko TFM ja MOA samoja ? Jos äänestyksessä on TFM niin voisin antaa sille ääneni, oli kasvatuksessa monta vuotta sitten ja maku erinomainen, MOA:aa en tunne eikä ole siemeniäkään, mutta jos olisi niin pistäisin vertailuun.
Pitkälti ovat varmaan samoja. True Form jo nimenä kertoo, että lajikkeessa on aidon Jamaicalaisen muoto. MOA on muistaakseni Bluesmanin lyhenne, kun tuolta Jamaican maatalousministeriöstä alettiin noita jyviä saamaan tänne Suomeen.
Ääni meni Nagalle. Tänä vuonna ei pitänyt kasvattaa tappotulisia/tulisia lainkaan, mutta kiinnostus heräsi juuri noihin MOA Scotch Bonnettiin ja CGN21500.....Kai se Reaperkin pitäisi kerran kasvattaa :o :o.
Noihin nimiasioihin sen verran myyjien ilmoituksia lukiessa, että niitä taitaa myyjät keksiä kilvan, kuten varmaan True Forminkin.....
Siemenien hintoja katsellessa kiinnitti huomiota hintahaitari, joka oli 2-10€ luokkaa. Samoin kuin podien koko, väri ja muoto, joka vaihteli suippohäntäisestä pelottavan näköisestä ryppykasasta peruspaprikaan. Keltaisesta oransiin ja punaiseen.
Tiedä olisiko nämä niitä oikeita (http://pepperlover.com/pepper-seeds/heal-leve/hot-very-hot/moa-scotch-bonnet,-detail)
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - joulukuu 02, 2014, 09:57:39 ap
Ääni meni Nagalle. Tänä vuonna ei pitänyt kasvattaa tappotulisia/tulisia lainkaan, mutta kiinnostus heräsi juuri noihin MOA Scotch Bonnettiin ja CGN21500.....Kai se Reaperkin pitäisi kerran kasvattaa :o :o.
Noihin nimiasioihin sen verran myyjien ilmoituksia lukiessa, että niitä taitaa myyjät keksiä kilvan, kuten varmaan True Forminkin.....
Siemenien hintoja katsellessa kiinnitti huomiota hintahaitari, joka oli 2-10€ luokkaa. Samoin kuin podien koko, väri ja muoto, joka vaihteli suippohäntäisestä pelottavan näköisestä ryppykasasta peruspaprikaan. Keltaisesta oransiin ja punaiseen.
Tiedä olisiko nämä niitä oikeita (http://pepperlover.com/pepper-seeds/heal-leve/hot-very-hot/moa-scotch-bonnet,-detail)
Tiedä sitten monettako sukupolvea noi edustaa. Jos ovat vakiintuneet noiden siementämiskasvatuksissa tuohon muotoon, niin hyvä. Pelkään pahoin, että ylläreitä saattaa edelleen esiintyä.
Brown Large, Caribbean Red ja Fatalii.
Yellow Congo (Fatalii), sopiva polte ja aromi. Kaikkia vaihtoehtoja en ole päässyt tuoreelta maistamaan mutta Congon keltainen on kärjessä.
Oranssi habanero, aina ja ikuisesti.
Ensi kaudelta ehkä eniten odottelen silti tältä kaverilta: http://www.refiningfirechiles.com/bahamiangoatgallery.html
MoA Scotch Bonnet sekä Moruga Yellow.
Oranssi (tai Yellow) Habanero, Pink Habanero ja tavoitteena on saada kasvamaan myös Cajamarca.
Kunnolla tulisia chilejä saan syödä itsekseni, perhe on enemmän mieltynyt mietoihin.
Lainaus käyttäjältä: rhubarburger - joulukuu 18, 2014, 20:50:59 ip
Kunnolla tulisia chilejä saan syödä itsekseni, perhe on enemmän mieltynyt mietoihin.
Goronongia voisin suositella koko perheelle :D
Cheiro Roxa!
En ole koskaan maistanut mutta odotukset on kovat!
Itselläni kovimmat odotukset tosiaan kohdistuu allaoleviin...
goronong ja cgn 21500
Vesi herahtaa kielelle muistakin, mutta nuo ovat ehkä omalla kohdalla ne odotetuimmat...
Trinidad Perfume
Aromikkain kaikista Caribbean Seasoning lajikkeista.
Naga Morich.
Tällä kaudella on 61 erilaista chinenseä Naga Morich:n lisäksi kasvamassa. Saa nähdä onko Naga morich suosikki vielä ensivuonna. ;)
Äänet menee Pink Habanerolle ja Trinidad Perfumelle, vaikken vielä ole päässyt maistamaan. ;D
Alkaa aina vaan enemmän himottamaan tuo Orange Habanero kun sitä joka paikassa ylistetään, pitää vissiin hankkia ensi vuonna jokun muun übertulisen lisäksi.
Kyllä se yhä edelleen on Brasileiro Marimbondo. Viime kaudella löysin siitä jopa kirsikkakaramellin makua. Aateloi tuotteen kuin tuotteen. ;D
Kautta on vielä jäljellä, joten en vielä äänestä, mutta nyt kuin ensimmäinen Fatalii kypsyi, se pompsahti kyllä erittäin vahvaksi ehdokkaaksi. Erinomainen aromi, ja tulisuus vielä jotenkin hallittavissa.
Omat Brasileiro Marimobondot ovat olleet aromiltaan todella vaisuja (verrokkeina scotch bonnet, pink habanero, fatalii, naga, scorpion, kaupan jeanette). Vielä on kuitenkin toive, että nyt sisällä kypsymässä olevat isommat marjat yllättäisi positiivisesti.
21500 taitaa kuulua ensi kauden idätettäviin, jos ylipäätään pistän jotain uutta tulemaan.
Viime vuosina on aina ollut jokin näistä kasvatuksessa: Scott Bonnet, Tobaco Sweet tai Bonda. Tällä kaudella vain SB Big Sun, joka jäi tulisuudeltaan jotankin vaisuksi. Kuuluu kuitenkin suosikkeihin. Täytyy homma ensi kesäksi MoA Scotch Bonnettia.
Jep. Nyt kun ensimmäisen kerran olen onnistunut joitakin chinejä itse kasvattamaan, Fatalii nousi niistä ehdottomaksi ykköseksi. Antoi hyvän sadon ja maku on erinomaisesti kohdallaan.
Ja ykköskäyttö sille on Fatalii-suklaa (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10290.msg319813#msg319813) NAM :-*
Äänet meni Scotch Bonnetille, Naga Morichille ja Rocatolle. Suurinta osaa tuossa listalla olevista en ole kyllä maistanutkaan... :D
Äänestyksessä pärjäsivät parhaiten, eikä ollut edes yllätys, Naga ja Orange Haba.
Kolmossijasta käytiin sitten kova kisa; Fatalii on koviten ääniä kalastanut, mutta kun tuo sisältää useamman lajikkeen... ???
Onko erivärisillä Fataliilla suuriakin makueroja? Jos ovat suhteellisen samanlaisia niin jo äänestämäni keltainen kelpaa minulle hyvin, mutta jos erot ovat isompia, niin voisi ehkä joskus kokeila muitakin.
Lainaus käyttäjältä: MiM - helmikuu 20, 2016, 16:07:05 ip
Onko erivärisillä Fataliilla suuriakin makueroja? Jos ovat suhteellisen samanlaisia niin jo äänestämäni keltainen kelpaa minulle hyvin, mutta jos erot ovat isompia, niin voisi ehkä joskus kokeila muitakin.
Ehdottomasti suosittelen myös Chocolate Fataliin kokeilemista. Valkoisesta ei ole tarkkaa makumuistoa, mutta kehuvat (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15911.msg325236#msg325236) aromikkaaksi..
Keltainen ja Chocolate Fatalii ovat ainakin ihan erilaiset hedelmät. Keltainen on hyvin tulinen ja hedelmäinen kun taas suklaa on hyvin mieto ja rakenteeltaan jotenkin erikoisen rapea ja maultaankin aika erilainen. Molemmat oman tulisuusluokkansa eliittiä IMHO.
Mulla tusina Chocolate Fataliita +1 keltainen taimella täksi vuodeksi :).
OK, kiitos tiedoista! Laitetaan siis suklaa Fatalii ensi vuoden listalle (ellei tusina ole sinulle iikaa, ja haluaisit lähettää yhden Helsinkiin ;)
Tällä hetkellä kun minulla on ainoastaan Fatalii-suklaata. Keltaisen fataliin sato on nimittäin jalostunut lähes kokonaan taloussuklaan kanssa. Kaveritkin tykkää.