toukokuu 12, 2024, 20:40:03 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Savustus -topic

Aloittaja bassino, heinäkuu 25, 2005, 23:10:07 ip

« edellinen - seuraava »

JohnnyBlade

kesäkuu 03, 2011, 21:59:51 ip #60 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 03, 2011, 22:02:01 ip käyttäjältä JohnnyBlade
Tässähän niitä se linkki http://tinyurl.com/3lm529g on ja se on tosiaan tuo kaappimalli mistä puhuin. Voinhan mä käydä nopeasti mittaamassa tuon oman kaapin. Näky olevan 40cm syvyys ja korkeus 65cm ja leveys 35cm sisältä mitattuna.
Oisin tosin omaan kaappiini tehnyt vastuksen säädön erinlaiseksi kun säätämällä sitä pienemmälle säätyy vastuksen päällä olo aika eikä vastuksen teho! Tosin heittäisikö se savuamisen kokonaan pois ja höyrystäisi kaiken kun ei saa purua kytemään?

Jahvetti

Juu ei toimi linkki.

Jos ei kuivaa purua saa edes kytemään, niin suosittelisin vilkaisemaan Fataliin sivuja. Ja palauttamaan ne tulitikut isille.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

masaiman

Nyt täytyy vähän nostaa omaa häntää, mutta tuosta voi ottaa jos nyt ei mallia niin ainakin ideaa. Tietysti on mukava nähdä miten muut noita toteuttaa, mm. tuo hehkutulppahomma vois olla sinänsä mielenkiintoinen, varsinkin kun ensimmäisenä itselle heräsi kysymys että kestääkö tollanen tulppa pitkää (jopa yli vuorokauden) yhtäjaksoista hehkutusta, ja miksei samantien hanki savusampoa, sillä ei nuo hehkutulpatkaan liene kovin halpoja, ellei niitä sitten x-syystä pyöri nurkissa turhana.

Itsellä olis tarkoitus tänä kesänä jalostaa tota omaa pönttöä sen verran, että itse savukaappi rakennettaneen uusi korkeampi, johon saa lisää hyllyjä päällekäin, sekä kaasuliekki korvattaneen savusammolla.

JohnnyBlade

Eipä näy tosiaan enään toimivan linkki. Mutta kyllähän tuo vie savenmaan sivuille niin jos ei osaa kirjoittaa hakusanaksi savustin on perin yksinkertainen henkilö. Ainaki mun mielestä

Jahvetti

No voinhan sitä kirjoittaa vaikka Googleen hakusanaksi "savustin", oli vaan linkki laitettu niin oletin sen liittyvän jotenkin asiaan.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

JohnnyBlade

Mystistä tulin korjaamaan linkkiä ja nyt se näkyy toimivan  ::)
En kyllä kerennyt siihen mitään mennä tekemään

masaiman

Kävin tuossa penkomassa vanhaa autotallia äiteellä ja sattui käsiini sekä tammilautoja että yksi suurehko vaahteralankku jonka olin ostanut kitaran kaulamateriaaliksi mutta jonka kosteus on pilannut (kaarella ja murtuma keskellä)

Molemmathan sopinee savustukseen eikös?

Huru-ukko

Tammi ainakin. Vaahterasta ei kokemusta. Henk.koht. en pitänyt itse tammen savun tuoksusta, lienee enempi haju-, kuin makuasia  :o.
Oli lähinnä savun tuoksu, ilman aromia.

Kermin

kesäkuu 24, 2014, 13:06:06 ip #68 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 24, 2014, 15:55:53 ip käyttäjältä Kermin
Onkos täällä kukaan yrittänyt kylmäsavustaa chilejä? Olen itse suuri kylmäsavun ystävä ja lähes kaikenlaista lihaa/juustoa tulee kylmäsavustettua kyllä urakalla. Tuo Chilien kylmäsavustus tuntuisi äkkiseltään olevan oikeinkin järkeenkäypää, sillä kypsymistähän noissa lämpötiloissa ei paprikoille pitäisi enää tapahtua, sen sijaan savun maku taasen tarttuu varmasti pintaan hienosti. Edellissivulla on nähtävästi sivuttu tätä aihetta, mutta viestit ovat vuodelta 2007 :).

Kunhan saan ensimmäiset lemon droppini valmiiksi, tökkään ne välittömästi kylmäsavuun ja ilmoitan tuloksista. Savustimena minulla on jo vuosia palvellut tuollainen normaali puruilla täytettävä "kierukkasysteemi", mikä on rakennettu vanhaan jääkaappiin. Välillä noiden lampaiden/porojen kanssa kaappi on jäänyt hieman pieneksi, kun isompia palasia on savustellut, mutta hyvin tuo on kuitenkin palvellut jo kohta kymmenkunta vuotta.

edit: tämä selvä ja pahoittelut turhasta viestistä ilmeisen väärään osioon :).

PP

Lainaus käyttäjältä: Kermin - kesäkuu 24, 2014, 13:06:06 ip
Onkos täällä kukaan yrittänyt kylmäsavustaa chilejä? Olen itse suuri kylmäsavun ystävä ja lähes kaikenlaista lihaa/juustoa tulee kylmäsavustettua kyllä urakalla. Tuo Chilien kylmäsavustus tuntuisi äkkiseltään olevan oikeinkin järkeenkäypää, sillä kypsymistähän noissa lämpötiloissa ei paprikoille pitäisi enää tapahtua, sen sijaan savun maku taasen tarttuu varmasti pintaan hienosti. Edellissivulla on nähtävästi sivuttu tätä aihetta, mutta viestit ovat vuodelta 2007 :).


Ei pelkästään yrittänyt vaan sitä tekee kymmenet tai sadat harrastajat laajassakin mittakaavassa. Käytä edistynyttä hakua, koska perushaku ei hae kuin siltä alueelta, jolla olet hakua tehdessä. Täällä on paljon keskustelua ja rakentelujuttuja savustuksesta myös viime vuosilta.

Fredrik-flugarn

kesäkuu 24, 2014, 19:16:13 ip #70 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 24, 2014, 20:46:12 ip käyttäjältä Fredrik-flugarn
Savustaako joku kuivatetut chilit? Eikö silloin mahtuisi paljon enemmän samaan pöntöön...::)
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

longi

Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 24, 2014, 13:20:58 ip
Lainaus käyttäjältä: Kermin - kesäkuu 24, 2014, 13:06:06 ip
Onkos täällä kukaan yrittänyt kylmäsavustaa chilejä? Olen itse suuri kylmäsavun ystävä ja lähes kaikenlaista lihaa/juustoa tulee kylmäsavustettua kyllä urakalla. Tuo Chilien kylmäsavustus tuntuisi äkkiseltään olevan oikeinkin järkeenkäypää, sillä kypsymistähän noissa lämpötiloissa ei paprikoille pitäisi enää tapahtua, sen sijaan savun maku taasen tarttuu varmasti pintaan hienosti. Edellissivulla on nähtävästi sivuttu tätä aihetta, mutta viestit ovat vuodelta 2007 :).


Ei pelkästään yrittänyt vaan sitä tekee kymmenet tai sadat harrastajat laajassakin mittakaavassa. Käytä edistynyttä hakua, koska perushaku ei hae kuin siltä alueelta, jolla olet hakua tehdessä. Täällä on paljon keskustelua ja rakentelujuttuja savustuksesta myös viime vuosilta.



Jos oikein kovaa savunmakua haet, niin vähintään halkaise ne podit. Ja mitä pidempään savuttelet sitä kovempi aromi ihan niinku kalassa. Prosessin loppuvaiheessa voit kuivattaa ne nostamalla lämpöjä, jos ilmankierron saat samaan pömpeliin.

DereksDontRun

Onko kellään kokemusta sellaisista sähköllä toimivista savustuspöntöistä kotikäyttöön?onko mistään kotoisin. Mökillä mulla on ihan kunnon pönttö mutta rivarissa ei oikein tuo avotulen teko käy päinsä, niin kaipaisin jotain hyvää kotivermettä jolla sais ihan ok meininkiä pienillä määrillä.

Miquel

Koska sähkö ainoastaan lämmittää pöntön ja savu tuotetaan edelleen ihan samoilla puruilla kun perinteisessäkin pöntössä, ei sillä ole juurikaan merkitystä miten se sitten lämpiää. Sähkökäyttöinen on tarkka ja senkanssa on helppo pienellä kirjanpidolla opiskella itselle toimivat lastumäärät ja savustusajat jonka jälkeen kalansavustus onnistuu vaikkapa 7vee naapurin koiranulkoiluttajalta.
Pieniähän nuo vähän on. :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0