toukokuu 11, 2024, 04:27:28 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chiliset suklaaleivokset

Aloittaja Minerva, helmikuu 28, 2015, 20:39:17 ip

« edellinen - seuraava »

Minerva

Nonnih, tänään sain kirjoiteltua viime viikonloppuna tekemäni petit foursit. Tässä alkuun kuva, jotta saa käsityksen minkälaisesta leivonnaisesta on kyse.


Sitten reseptiin

Vaniljakakku

175 g sokeria
175 g voita huoneenlämpöisenä
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
175 g erikoisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl pakastekuivattua mansikkaa (valinnainen)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota n. 24 cm x 24 cm vuoka tai käytä pohjalla leivinpaperia, se helpottaa pohjan nostamista. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää vaniljauute ja jauhoseos (ja mansikat) nostellen joukkoon. Kaada vuokaan ja paista noin 25-35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Paistoaika riippuu vuoastasi, kokeile tikulla varmistaaksesi kypsyyden. Kypsästä pohjasta ei jää tikkuun taikinaa. Anna jäähtyä.

Karamellisoidut chilit

4-6 punaista chiliä (käytin kaupan punaista peruschiliä, ainoa mitä sain tuoreena tähän tarpeeseen)
---
2,5 dl vettä
2,5 dl sokeria

Sekoita vesi ja sokeri. Keitä niin kauan välillä sekoittaen, että sokeri liukenee. Lisää joukkoon viipaloidut chilit. (Muista pestä chilit ja poista halutessasi siemenet.) Keitä noin 30 minuuttia miedolla lämmöllä. Nosta chilit pois, valuta niistä ylimääräinen siirappi pois. Levitä chilit uunipellille ja nosta sata-asteiseen uuniin tunnin, puolentoista ajaksi kuivumaan. Siirappia ei kannata kaataa pois, on aika erinomainen drinkkisiirappi.  ;)


Näitä syö ihan huvikseen karkin korvikkeena.

Suklaakuorrutus

125 g rouhittua tummaa suklaata
125 g kuohu- tai vispikermaa
25 g glukoosisiirappia/hunajaa
1 rkl voita

Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kattilassa kerma, siirappi sekä voi. Kaada seos suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä puolisen tuntia, sitten jääkaapissa toinen mokoma. Seoksen pitäisi olla hieman kastiketta vahvempaa, mutta sellaista, että siihen on helppo kastaa leivonnainen.

Kokoaminen

Leikkaa kakku neljään osaan pitkittäin. Halkaise osat kolmeen kappaleeseen. Kostuta viipaleet kevyesti vesi-sitruslikööriseoksella (Cointreau). Täytä välit mansikka-jalapenohillolla*. Hillon voi hyvin valmistaa myös pakastemansikoista. Nosta pötköt muutamaksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään.



Leikkaa pötköt 4-5 osaan ja dippaa suklaaseen. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Koristele karamellisoiduilla chileillä.

Jos haluaa päästä helpommalla, halkaise kakku kolmeen osaan. Täytä samoin kuin leivokset, mutta älä leikkaa paloiksi ennen kuorruttamista, vaan tee kakuksi.

*Mansikka-jalapenohillo

800 g mansikoita
1 dl sitruunamehua
2 tl roseepippuria
50-100 g jalapenoja/serranoa/habaneroa
1 pkt hillo-marmeladisokeria

Perkaa mansikat. Punnitse se kattilaan, mittaa joukkoon sitruunamehu ja murskattu roseepippuri. Silppua joukkoon valitsemasi chili ilman siemeniä. Keitä noin 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä vielä viisi minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen purkittamista. Muista desinfioida purkit ennen käyttöä.
Toiset syövät elääkseen, toiset taas elävät syödäkseen.

akselsson1

Huhhuh! Aikamoista, ihan nälkä tulee. Noita karamellisoituja chilejä pitäis kyllä kokeilla jostain oikein herkusta lajikkeesta. Mahtaako tuoreena pakastetut käydä siihen touhuun, mitä veikkaat?
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Minerva

Tuoreena pakastetuilla ei saa niin hyviä lopputuloksia kuin tuoreilla. Kokeilin pakastetulla, mutta ei ollut ihan niin hyvää kuin tuoreena. Rakenne oli erilainen. Odottelen itsekin loppukesää ja chilisatoa, jotta voi kokeilla muillakin lajikkeilla. Noi ovat oikeasti kuin karkkia chilipäälle.
Toiset syövät elääkseen, toiset taas elävät syödäkseen.