maaliskuu 29, 2024, 06:38:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Helsingin raflat

Aloittaja theBro, tammikuu 24, 2004, 22:03:49 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Vanhan tiedon vahvistus: Henry's Pub Kampin kyljessä tarjoilee yksiä maamme parhaita ja tulisimpia siipiä niin mukaan kuin siellä syötäviksi. Ottakaa XXX-kastike - ja pitäisi toimia. :) 

Testasin tänään Amarillon vuosien jälkeen. Palvelu oli ensiluokkaista ja esim. viinien hinnoittelu hesan keskustan mittarilla todella edullista! Se vain kävi heti ilmi, ettei niillä ole mitään oikeasti tulista. :(  Kokeilin sitten kumminkin laiskuuttani ja uteliaisuuttani purilaista ekstra-savunagalla. Annos oli minulle aika kallis (ilman S-etukorttia). En voi sanoa, että hampurilainen olisi ollut missään nimessä huono. Tulisuutta siinä ei ollut missään mitassa, mutta pihvi oli aika lihaisa ja kokonaisuus ihan syötävä. Ikävä kyllä, esim. Hesburgerilla saa ainakin omaan makuuni ainakin yhtä hyvää puoleen hintaan. No, en ole mikään purilaisten ystävä ylipäätään, eli äskeisen voi suodattaa sen kautta... 

Sitä vain jaksan ihmetellä, miksi "meksikolaisiksi" brändätyissä ravintoloissa Suomessa VOI olla se tilanne, ettei mitään "oikeasti tulista" ole tarjolla, ja että väki melkeinpä yllättyy sellaisen kysymisestä? Ovatko nuo paikat Tyyne ja Teuvo Tampion, perustavisten "näennäiseksoottisia" paikkoja? Vai emmekö me chilin ystävät vain vieraile noissa ja kerro toiveistamme? Kummallista.

Ajisito

Lainaus käyttäjältä: PP - maaliskuu 08, 2014, 23:53:14 ip
Onko kukaan käynyt La Morenassa? Uusi perulainen ravintola, ainoa laatujaan Helsingissä ja varmaan koko maassa. Nytissä kehutaan, ja jutussa mainitaan Rocotojen käyttö ja oikeinlaisten chilien puute tähän aikaan. Osaaminen on ilmeisen kohdallaan.


On testattu sieltä suurin osa ruuista.  Se on meidän perheen yritys. Chilien ystäville voin suositella härän sydämestä tehtyjä vartaita, jotka on marinoitu aji pancassa. Kuha cevichessä on rocotoa ja lohi cevichessä on keltaista chiliä. Tarjoilijalta voi pyytää cevichet tulisena ja jos haluaa vielä lisäpotkua niin pyytäkää tarjoilijalta rocoto-, tai aji amarillotahnaa, josta voi itte laittaa oman maun mukaan. Chacarero hampurilaisessa on talon omaa chilimajoneesia. Kannattaa pyytää sekin tulisena ja pyytäkää laittamaan reilusti aji amarilloa. Se tulee hampurilaisen väliin ohuina suikaleina.

Aji Inferno

elokuu 10, 2015, 00:17:36 ap #302 Viimeisin muokkaus: elokuu 10, 2015, 00:31:04 ap käyttäjältä Aji Inferno
Lainaus käyttäjältä: Ajisito - elokuu 09, 2015, 20:47:56 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - maaliskuu 08, 2014, 23:53:14 ip
Onko kukaan käynyt La Morenassa? Uusi perulainen ravintola, ainoa laatujaan Helsingissä ja varmaan koko maassa. Nytissä kehutaan, ja jutussa mainitaan Rocotojen käyttö ja oikeinlaisten chilien puute tähän aikaan. Osaaminen on ilmeisen kohdallaan.


On testattu sieltä suurin osa ruuista.  Se on meidän perheen yritys. Chilien ystäville voin suositella härän sydämestä tehtyjä vartaita, jotka on marinoitu aji pancassa. Kuha cevichessä on rocotoa ja lohi cevichessä on keltaista chiliä. Tarjoilijalta voi pyytää cevichet tulisena ja jos haluaa vielä lisäpotkua niin pyytäkää tarjoilijalta rocoto-, tai aji amarillotahnaa, josta voi itte laittaa oman maun mukaan. Chacarero hampurilaisessa on talon omaa chilimajoneesia. Kannattaa pyytää sekin tulisena ja pyytäkää laittamaan reilusti aji amarilloa. Se tulee hampurilaisen väliin ohuina suikaleina.


Kuulostaa tosi lupaavalta! Mielenkiinnosta: Aji Panca on pirun harvinainen Suomessa. Onko todella kyseessä aito baccatumversio? Muutkin chilit aitoa tavaraa?  Mistä moisia olette löytäneet..? Ja mitä oikeasti pitää sanoa, jos haluaa *oikeasti* tulisen annoksen? :)

Katsoin juuri nettisivunne. Herkulliselta näyttää, eli pakko käydä kokeilemassa! Vain yksi toive: sivuilta ei käy ilmi lainkaan annoksen tulisuusaste! Vain se, onko chiliä mukana vai ei - mikä etenkin Suomessa saattaa tarkoittaa aivan mitä hyvänsä, eikä ainakaan yleensä tulista... :( Merkintöjen on syytä olla myös paikkaansapitäviä molemmissa suunnissa. Olen nyt todistanut kahdesti "tulettoman" annoksen saaneen kahdelle eri chiliä sietämättömälle ystävälleni kahdessa eri ravintolassa tilanteen, jossa he eivät kyenneet syömään annostaan lainkaan... Toisaalta, molemmissa (sinänsä oikein hyvissä!) ravintoloissa extratulisenkaan tilaus ei yleensä tuota mitään tulennielijätason ateriaa, vaan lähinnä "kohtuutulista". Eli molemmissa ääripäissä petytään. Arvostaisin siksi kovasti hyvien merkintöjen lisäksi sitä, että La Morena TODELLA maustaisi pyynnöstä ruoan chilipäällekin mieluisaan hehkuun! :)

Chilivarvas

Lainaus käyttäjältä: Ajisito - elokuu 09, 2015, 20:47:56 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - maaliskuu 08, 2014, 23:53:14 ip
Onko kukaan käynyt La Morenassa? Uusi perulainen ravintola, ainoa laatujaan Helsingissä ja varmaan koko maassa. Nytissä kehutaan, ja jutussa mainitaan Rocotojen käyttö ja oikeinlaisten chilien puute tähän aikaan. Osaaminen on ilmeisen kohdallaan.


On testattu sieltä suurin osa ruuista.  Se on meidän perheen yritys. Chilien ystäville voin suositella härän sydämestä tehtyjä vartaita, jotka on marinoitu aji pancassa. Kuha cevichessä on rocotoa ja lohi cevichessä on keltaista chiliä. Tarjoilijalta voi pyytää cevichet tulisena ja jos haluaa vielä lisäpotkua niin pyytäkää tarjoilijalta rocoto-, tai aji amarillotahnaa, josta voi itte laittaa oman maun mukaan. Chacarero hampurilaisessa on talon omaa chilimajoneesia. Kannattaa pyytää sekin tulisena ja pyytäkää laittamaan reilusti aji amarilloa. Se tulee hampurilaisen väliin ohuina suikaleina.


Kuulostaa hyvältä ja kuvat todella maukkaan näköisiä. Tämä paikka lähtee asap testiin..

Ajisito

elokuu 11, 2015, 18:28:40 ip #304 Viimeisin muokkaus: elokuu 11, 2015, 18:37:50 ip käyttäjältä Ajisito
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 10, 2015, 00:17:36 ap
Lainaus käyttäjältä: Ajisito - elokuu 09, 2015, 20:47:56 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - maaliskuu 08, 2014, 23:53:14 ip
Onko kukaan käynyt La Morenassa? Uusi perulainen ravintola, ainoa laatujaan Helsingissä ja varmaan koko maassa. Nytissä kehutaan, ja jutussa mainitaan Rocotojen käyttö ja oikeinlaisten chilien puute tähän aikaan. Osaaminen on ilmeisen kohdallaan.


On testattu sieltä suurin osa ruuista.  Se on meidän perheen yritys. Chilien ystäville voin suositella härän sydämestä tehtyjä vartaita, jotka on marinoitu aji pancassa. Kuha cevichessä on rocotoa ja lohi cevichessä on keltaista chiliä. Tarjoilijalta voi pyytää cevichet tulisena ja jos haluaa vielä lisäpotkua niin pyytäkää tarjoilijalta rocoto-, tai aji amarillotahnaa, josta voi itte laittaa oman maun mukaan. Chacarero hampurilaisessa on talon omaa chilimajoneesia. Kannattaa pyytää sekin tulisena ja pyytäkää laittamaan reilusti aji amarilloa. Se tulee hampurilaisen väliin ohuina suikaleina.


Kuulostaa tosi lupaavalta! Mielenkiinnosta: Aji Panca on pirun harvinainen Suomessa. Onko todella kyseessä aito baccatumversio? Muutkin chilit aitoa tavaraa?  Mistä moisia olette löytäneet..? Ja mitä oikeasti pitää sanoa, jos haluaa *oikeasti* tulisen annoksen? :)

Katsoin juuri nettisivunne. Herkulliselta näyttää, eli pakko käydä kokeilemassa! Vain yksi toive: sivuilta ei käy ilmi lainkaan annoksen tulisuusaste! Vain se, onko chiliä mukana vai ei - mikä etenkin Suomessa saattaa tarkoittaa aivan mitä hyvänsä, eikä ainakaan yleensä tulista... :( Merkintöjen on syytä olla myös paikkaansapitäviä molemmissa suunnissa. Olen nyt todistanut kahdesti "tulettoman" annoksen saaneen kahdelle eri chiliä sietämättömälle ystävälleni kahdessa eri ravintolassa tilanteen, jossa he eivät kyenneet syömään annostaan lainkaan... Toisaalta, molemmissa (sinänsä oikein hyvissä!) ravintoloissa extratulisenkaan tilaus ei yleensä tuota mitään tulennielijätason ateriaa, vaan lähinnä "kohtuutulista". Eli molemmissa ääripäissä petytään. Arvostaisin siksi kovasti hyvien merkintöjen lisäksi sitä, että La Morena TODELLA maustaisi pyynnöstä ruoan chilipäällekin mieluisaan hehkuun! :)


Chilit on aitoa tavaraa, siihen me panostamme. Joudumme tilaamaan ne joka kerta ulkomailta joko Perusta tai Espanjasta sillä Suomessa emme ole löytäneet. Viime viikolla saapui juuri 10kg tuoretta aji amarilloa. Panca tulee tahnamuodossa sillä Perussa se perinteisesti ensin kuivataan ja siitä tehdään tahnaa ruoanlaittoon. Panca on hyvin mausteinen mutta ei kovin tulinen, itse laitan lautaselle vielä rocototahnaa tulisuutta lisäämään. Pancassa on kuitenkin erinomainen maku joten suosittelen. Talon paistetussa riisissä äyriäisillä aji panca pääsee mielestäni hyvin esille. Jos erikseen ei mainita tulisuustoivetta niin ruokien tulisuusaste on mieto, joka sopii myös ihmisille, jotka ei harrasta tulisia ruokia. Itse pyydän omat ruokani hyvin tulisena ja lisäksi pyydän rocotahnaa, jotta voin tarvittaessa lisätä tulisuutta itse. Suosittelen pyytämään tarjoilijalta rocototahnaa pöytään ja sitä saa aina pyytää lisää jos sopivaa tulisuusastetta ei ole vielä saavutettu. Aji amarillotahnaa saa myös pyynnöstä pöytään mutta siinä on miedompi polte kuin rocotossa joten sitä pitää laittaa reilusti.
Amarillotahnasta kuitenkin uupuu rocoton tuoma mukava jälkipolte. Todellisen tulennielijän kannattaa mainita olevansa chilifoorumin jäsen niin tietävät ettei chilin kanssa tarvitse varoa.  Kannattaa myös esittää toive että haluatte maistaa eri chilejä niin voimme tuoda eri chilien tahnoja pöytään niin pääsee maistelemaan. ;D pöytään pyydetystä chilitahnasta emme myöskään veloita lisämaksua, se sisältyy ruuan hintaan.

Edit: jos tiedätte etukäteen olevanne tulossa syömään niin laittakaa mulle viestiä 0407529209 niin voin infota keittiöön et pitää teistä hyvää huolta tai jos olen itse työvuorossa niin huolehdin siitä itse henkilökohtaisesti. Meillä on myös suunnitteilla jonkin sortin chilihaaste mutta sitä ideoidaan vielä joten otan mielellään vastaan ehdotuksia sen suhteen. Ajateltiin alustavasti teettää haasteen läpäiseville lahjaksi haasteeseen liittyvät t-paidan minkä saa lahjaksi jos pystyy sen annoksen/menu. syömään mutta kuten mainitsin niin kaipaan ehdotuksia.

PP

Lainaus käyttäjältä: Ajisito - elokuu 11, 2015, 18:28:40 ip
Chilit on aitoa tavaraa, siihen me panostamme. Joudumme tilaamaan ne joka kerta ulkomailta joko Perusta tai Espanjasta sillä Suomessa emme ole löytäneet.


Suomi on onneksi Perun lisäksi yksi harvoja maita (ellei ainoa?), jossa Aji Amarilloa ja rocotoja voi ostaa tuoreena. http://www.chilit.info/keskituliset-chilit


chilifellow

Mielenkiintoista! Perulaista keittiökulttuuria Suomessa. Aidot ajit ja maut.
Voishan mennä La Morenaan isolla porukalla testaamaan? 😋

Tingitäänkö yhdistysalea? 😉
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

Aji Inferno

Vaikuttaa kyllä tosi hienolta paikalta, eli pakko kokeilla!! Erinomainen ajatus noiden eri chilitahnojen maistamismahdollisuus. Suomestahan tosiaan nykyisin saa Aji Amarilloa tuoreena, sitä en sitten tiedä, onko millaista verrattuna Perusta tuotuun. Itse kasvatetusta tykkäsin vuosia sitten kovasti! :) Aji Pancaakin yhtenä vuonna kasvatin. Hyvin makea, mieto ja herkullinen. Niitä taitaa olla sekä chinensenä että baccatumina, omani oli chinense. Ají Límon / Lemon Drophan kuuluu sekin perulaiseen ruokakulttuuriin. Onko ravintolassanne kenties käytössä?

chilifellow

La Morena. Se on koettava. Tahnat maisteltava. Ajattelin käydä joskus elokuun loppupuolella jonain keskiviikkona. Lounasaikaan.

Ketkä chilipäät tulee mukaan? Varaan pöydän. 😋
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

Ajisito

elokuu 16, 2015, 21:43:07 ip #309 Viimeisin muokkaus: elokuu 16, 2015, 21:44:44 ip käyttäjältä Ajisito
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 11, 2015, 19:58:04 ip
Lainaus käyttäjältä: Ajisito - elokuu 11, 2015, 18:28:40 ip
Chilit on aitoa tavaraa, siihen me panostamme. Joudumme tilaamaan ne joka kerta ulkomailta joko Perusta tai Espanjasta sillä Suomessa emme ole löytäneet.


Suomi on onneksi Perun lisäksi yksi harvoja maita (ellei ainoa?), jossa Aji Amarilloa ja rocotoja voi ostaa tuoreena. http://www.chilit.info/keskituliset-chilit


Kiitos linkistä, toi paikka ei ollu mulle tuttu enkä tienny että Suomesta voi ostaa tuoretta perulaisen keittiön chilejä. Lemon droppia me ei olla tähän asti käytetty mutta se saattaa muuttua nyt kun tiedetään et sitä saa myös Suomesta.

Jos on syömään tulijoita niin liityn mielellään seuraan. Lounaalla on vaan luonaslista. Ja jos tulee yhdistyksen ja foorumin porukkaa ryhmänä niin voin neuvotella mun perheen kanssa jonkun alennuksen tottakai

PP

Lainaus käyttäjältä: chilifellow - elokuu 13, 2015, 19:31:09 ip
La Morena. Se on koettava. Tahnat maisteltava. Ajattelin käydä joskus elokuun loppupuolella jonain keskiviikkona. Lounasaikaan.

Ketkä chilipäät tulee mukaan? Varaan pöydän. 😋


Tottakai mukana ellei ole töissä jotain ihan pakollista. Mutta olisiko ilta parempi niin olisi laajempi ruokalista?

PP

Lainaus käyttäjältä: chilifellow - elokuu 13, 2015, 19:31:09 ip
La Morena. Se on koettava. Tahnat maisteltava. Ajattelin käydä joskus elokuun loppupuolella jonain keskiviikkona. Lounasaikaan.


Elokuun loppupuolen keskiviikkoja on jäljellä yksi. Mennäänkö 26. päivä? Itse kannatan edelleen iltaa, koska silloin ehtii useampi, mutta lähden lounaallekin.

chilifellow

elokuu 19, 2015, 17:15:53 ip #312 Viimeisin muokkaus: elokuu 19, 2015, 17:17:24 ip käyttäjältä chilifellow
Tosiaan elokuun keskiviikot on vähissä. Ens ke 26.8. klo ?. Varaan pöydän. Alustavasti.
Käyn tosiaan huomenissa lounasaikaan tutustumassa ravintolaan. Tulkaa ketkä kerkiää. Tähtään klo12.

Vai sopisko ilta jonain viikonloppuna? Kommetteja!
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

Jame

Ensi keskiviikko klo 12 sopii minulle.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

chilifellow

Käyty lounaalla neljän chilipään voimin. Todettu hyväksi paikaksi.

Palvelu toimii, ruoka on hyvää ja ilmapiiri kansainvälinen.

Kiitos La Morena! 😁
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

Larski



Lainaus käyttäjältä: chilifellow - elokuu 20, 2015, 13:19:56 ip
Palvelu toimii, ruoka on hyvää ja ilmapiiri kansainvälinen.

Kiitos La Morena! 😁


Loistava paikka! Vastaavaa palvelua saa hakea ja omistautuneisuus ruualle ja raaka-aineille, erityisesti chileille, tuli todella hyvin esille.

Aion mennä toistekkin. Ehkä jo ensi viikolla.






PP

Eihän noista voi olla kuin samaa mieltä!

Vetsku

Jos noilla kulmilla sattuu olemaan lounasaikaan niin tsekatkaa ihmeessä lounaslista.
Kympillä keitto tai salaatti sekä pääruoka plus vielä hyvät kahvit.
Nam.

Moose

La Morenan lounas testattu. Hyvää oli!

Aji Inferno

En olisi uskonut tätä tekeväni, mutta pakko antaa aika paljon pisteitä hesan Amarillo-ravintolalle. Miksi? Kaksi syytä. Todella huokea ja silti hyvä viini baarin puolelta (3..3,5 euroa per 12 cl aivan ydinkeskustassa on rok). Ja sitten niiden savunagakastike, jolla ainakin wingsit saa tilattua. Itse siivet ovat ensiluokkaisia: isoja ja meheviä. Kun ne vielä on päällystetty ihan oikeasti potkivalla (makeutta voisi olla omaan makuuni vähemmän, mutta eipä valiteta) soosilla, niin se on aikalailla siinä! Jo kuuden siiven satsi ruokkii hyvin (kuten sanottu, ne ovat ISOJA siipiä). Hintakin siedettävä - hesassa mikään ei ole halpaa. Paitsi nyt täällä nuo talon viinit baarin puolella... Muut ruoat ovat sitä kansan syvien rivien mukatexmexiä, mutta uskoisin niistä saatavan jopa hyviä tuon savunagan kera!