huhtikuu 18, 2024, 19:00:36 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - jortikka71

161
tässä tosiaan hyvä perusohje..
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=1410.0

mikä tuo räyhäkäs luulee olevansa?
on jumankauta jatkuvasti kommentoimassa toisten juttuja. Ai niin, kaikki eivät siedä aloittelijoita.. myöskään kaikki ei siedä tuollaisia besserwissereitä, jotka luulee tietävänsä kaiken mahdollisen, niin omasta mielestään tosiaan.. no on meitä onneks moneen junaan, jotkut vaan kulkee hieman sivuraiteella.. :D
162
kesäkurpitsa-puolukkahilloke; eli puolukoita, tuoreita tai pakaste, ja kesäkurpitsa halki, sisukset pois palloraudalla tahi pikkulusikalla, pilkotaan 1cm x 1 cm kuutioiksi, sipulia vähän sekaan jos siltä tuntuu..keitellään hillo sokerin kanssa hillokkeeksi. ei ihan hillo-ohjeen mukaan, vaan vähän ohuemmaksi. mikä ettei voisi kokeilla hieman chiliäkin..toimii karjalanpaistille, kaikille pataruoille, oikeastaan mille tahansa lihoille lisukkeeksi. Kaalikääryleiden kanssa verrattomia!!
163
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Ribsit ja chilit
elokuu 08, 2010, 11:49:43 ap
aivan laittoman hyvän näköistä safkaa tarjoaa hän. itse suosin reilumpaa kylkipalaa, ei noita "rimpsuja". mutta onneksi nämä on vaan makuasioita, muutenhan kaikki söisivät samoja pöperöitä. Itse keitän kylkipalat isossa kattilassa reilussa suolaliemessä 1-1,5 tuntia, jäähdytys, leikkaus pienemmiksi ja maronointi yön yli tahmaisessa soosissa. ei muuta kun grilliin ja penslaus marinadilla parin minuutin välein.. helevetin herkullista!!  p.s. mitä juustoa kukakin käyttää chilien täytteenä? voiko champpionit ja jallut pakastaa tuoreeltaan, säästyisi talven varallekin täytettävää..
nimim: paljon kokkaillut, chilien kanssa vasta alkutaipaleella.. ??? ;D
164
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Jyväskylän raflat?
heinäkuu 23, 2010, 18:20:44 ip
Gringos Logosin sivuilta/listalta poimittua:
Teräsvatsoille on oma Chili Spesialities -osio, josta löytyvät todella voimakkaasti maustetut ruuat, kuten Diablo Burger, RIP Wings ja Original Chipotle Burritos sekä muun muassa Habanero Chips ja Jersey BBQ Steak.
FAKTA: Jotkut Gringos Locosin käyttämät Chili Specialties -ruokalistan ainesosat ovat 100 kertaa tulisempia kuin esimerkiksi perinteinen tabasco-kastike. Ravintola ei suosittele chiliannoksiaan ensikertalaisille eikä korkeasta verenpaineesta tai hengityselinsairauksista kärsiville henkilöille. Kaikki annokset nautitaan asiakkaan omalla vastuulla! ;D että näin..herahtaa jäniksen kokoinen vaahtopallo huulipieleen, kun ajatteleekin tätä..pitäisi olla aika hjuva chili-burgeri tarjolla. tekevät yhteistyötä Chilikaupan kanssa..
165
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Black Scorpion Tongue
heinäkuu 19, 2010, 22:16:21 ip
sen verran vielä utelias olen, että laittakaas huvikseen erilaisia käyttö- ja säilytystapoja tuosta mustasta scorpparista. itse sekoitin yhden kypsän podin rucola-basilika-persilja-valkosipuli-öljy tahnaan, jonka survoin menemään kivihuhmareessa. sitä kun pyyhkäs grillipihvin niskaan, niin johan toimi. en siis välttämättä kaipaa reseptejä, vaan kuivaatteko podit vai miten käsittelette ne..selkeetä eikö totta?
166
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Black Scorpion Tongue
heinäkuu 09, 2010, 15:39:07 ip
Kiitti tiedoista.ootteko kuivattaneet vai ihan tuoreeltaan mussuttaneet iltapalaksi..?
167
Chililajikkeiden arvostelut / Black Scorpion Tongue
heinäkuu 08, 2010, 22:39:40 ip
Tämähän on hemmetin hieno, mutta maistuuko millekkään, vai onko ainoastaan koriste. Itsellä puska alkaa olla täynnä violetin ja vihreän sävyisiä panoksia..muuttunee varmaankin punaisiksi?? korjatkaa jos olen väärässä, ja kommentoikaa reippaasti, onko tästä minkäänlaiseen göyrmet-herkkuun.. ;)
168
AC:tä bongattu Jkl:n Seppälän Prismasta..
169
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: chili-pelmenit
helmikuu 01, 2010, 20:42:28 ip
siis pelmenithän ovat periaatteessa täytettyjä pastanyyttejä..ovat vaan tuosta itärajan tuoltapuolen. enpä suosittelisi mitään uunikypsennyksiä, vaan keittämistä esim. vahvassa lihaliemessä..
170
no niin, eli hili kon karne..
tästä tulee reilummallekin porukalle, resepti toimii myös PUOLITETTUNA.!!

  n 800g naudan paistia kohtuullisen kokoisena suikaleena
suolaa, mustapippuria mieluiten myllystä
2 kpl sipulia
1 prk tomaattipyrettä(se pieni)
1,5 tl jauhettua chiliä
1 tl paprikajauhetta
3 kpl luumutomaattia tai tavallista kuutioituna
4 kpl valkosipulin kynttä siivuina tai jotenkin muuten pienittynä..
1 kpl aji cristal
1/2 kpl lemon drop
2 kpl lihasliemikuutiota
1 kpl paprikaa
vettä
2 prk (2x2dl) demi glase kastikepohjaa
1 prk red kidney papuja
1/4 kpl red habaneroa
1/2 kpl lime tai sitruuna puristettuna
1/2 rkl sokeria/fariinia/hunajaa..
maitzenaa ohjeen mukaan
riisiä
suolaa


eli..
ruskista reilun kokoiset suikaloidut lihat parissa-kolmessa erässä, mausta suolalla ja mustapippurilla
lisää viimeiseen lihaerään pilkotut sipulit, ruskista hetki,yhdistä kaikki ruskeat lihat
lisää tomaattipyre, chilijauhe sekä paprikajauhe, pyörittele jonkin aikaa
kuutioitu tomaatti seuraavaksi , sekä valkosipuli
heitä sekaan aji sekä lemon drop sekä lihaliemikuutiot
suikaloitu paprika tässä vaiheessa
lisää vettä kunnes lihat just peittyvät
demi glase sekaan ja anna kiehahtaa muutama minuutti
pienennä lämpöä jotta keitos nippa-nappa pulppuaa,
HAUDUTA MINIMISSÄÄN 4 TUNTIA!! (aina kun käyt maistelemassa pataa, niin sekoittele samalla..)

loppuvaiheessa kun lihat ovat mureita ja maku miellyttävän voimakas ja täydellinen: papuja perkele sekaan,lisää habaneroa makusi mukaan viimeistelemään sopiva polte
lisäile limen /sitruunan mehu
älä unohda sokeria/hunajaa, se mukavasti tasoittaa makua,
suurusta maitzenalla,..malta hauduttaa vielä 10 min.
tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan
tarjoa keitetyn riisin kera.. koska ei kannata pilata hyvää chili con carnen makua jollain ihme lisäkkeellä, pelkkä suolalla maustetu riisi kelpaa parhaiten

ja makuja on monia, itse käytin edellämainittuja chililajikkeita ja kyllä oli minun makuuni. myöskin chilin voimakkuudesta ei kannata kinastella, mielestäni chili con carne saa maistua muullekin kun pelkälle poltteelle; tomaattia, lihaa, papuja, paprikaa..
toimii erittäin hyvin myös seuraavana päivänä, jos sattuu jäämään..!
vinkki; seuraavana päivänä kokeile paistaa riisi pannulla..ja lisää kasti pannulle.. toimii!!
ja paistista sen verran, että ei välttämättä kannata satsata kalleimpaan lihapalaan, kyllä halvempikin lihas neljässä tunnissa mureutuu, äläkä poista lihasta kaikkia rasvoja eli läskejä, tuovat vaan makua lissee..
ja juomaksi kylmää bissee..aiiijjjj!!!!

p.s on muuten aika hyvää kuumana myös patongin kanssa: dippaa patonkia soossiin tai täytä patonki kastilla..

T: jortikka71
171
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Apache
kesäkuu 12, 2009, 22:35:03 ip
Apachen kuivatuksesta; itsellä myöskin ensimmäinen "hilipuska" suoraan kaverilta joka oli hankkinut sen jostain marketista. No useampi kymmen podia tuli ja ompelin neulalla ja langalla niistä "kaulanauhan". eli kantapäästä, siis chilin, ei omasta, läpi ja jatkoin rimpsun tekemistä kunnes kaikki oli ommeltu. tuli hemmetin hyvän näköinen nauha jonka laitoin keittiön seinälle roikkumaan ja kuivamaan. pari viikkoa kuivi ja siirsin purkkiin odottamaan käyttöä. oli aika helppo ottaa tarvitsema määrä ja jauhaa sormissa muruiksi ruokaan, toimii erittäin hyvin nuudeli-pohjaisissa keitoissa..
t;chef jortikka71
172
laitoin tammikuussa siemenet  tulille ja nyt kukkii nuo koristechilit, eli medusat ja chilly chilit. tai siis ovat nupuillaan. mitä teen, nypinkö vai annanko kukkia? miten yleensä muiden kanssa, mihinn asti nypitään, milloin annetaan kukkia? Itselläni on lemon dropeja, habaneroja, fataliita ym..
173
Juu kiitoksia..tässä vaan haen uskoa omiin puuhasteluihini. Noh kyllä se tästä! ;D
174
No niin, kertokaas milloin kannattaa siemenet laittaa multiin? Ei, tämä ei ole vertauskuva, vaan ihan oikeasti, eri lajikkeiden välillä on varmaankin eroja.
Kiittäen ja nöyrästikumartaen..
-jortikka71-
175
Kiitosta. Vähän hätäseen laitoin uuden aiheen.. olisihan tuo tainnut löytyä,kun vaan malttaisi aina selata noita vanhempia juttuja. Mitä mieltä kyseisestä tuotteesta? Oma mielitiettyni on aji cristal ja lemon drop..
176
Auttakaa nyt amatööriä! Sain naapurilta aikoinaan jonkun marketista hommatun chilipuskan joka oli ruukussa. Korkeutta n puoli metriä max. Chilejä oli jo aika paljon saadessani sen joskus heinäkuun korvilla. Välillä pidin sitä auringossa ulkona, välillä sisällä. Chilejä tuli jotain 50-60 kpl n. 2-2.5. cm pituisia punaisia. Kuivatin ne tekemällä neulalla ja langalla "ketjun". Olivat todella hyviä kuivatuksen jälkeen käyttää.Aina tarpeen mukaan ketjusta tarvittava määrä.  No mikäköhän voisi olla vastaava lajike? Chili oli näin ammatti- kokille suht tulinen. Puska oli tod. helppohoitoinen, en tehnyt sille mitään, en ollut silloin tutustunut chilin kasvatukseen lainkaan. Eli mikäköhän laji voisi olla kyseessä, pärjäsi todellakin ulkona ja sisällä!! Kasvattelen kyllä nykyään jo eri lajeja itsekin, mutta tuo olisi vaan hieno viedä esim. lahjaksi muille amatööreille.. ???
Kiitoksia vastauksista!