maaliskuu 28, 2024, 10:24:11 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - jewe

41
Tori / Vs: M: Chilijauheita alk.2,5 eur/pussi
tammikuu 04, 2018, 18:41:39 ip


Huippuhyvän satokauden vuoksi rocotojauheita on nyt tarjolla varsin runsaasti ja alkuvuodesta nyt huippuhyvä tarjous ja vain rocotojauheista.


Osta viisi pussia rocotojauhetta niin saat kuudennen ilmaiseksi, tai osta kolme pussia niin saat neljännen puoleen hintaan. Tämä tarjous koskee sekä savustettuja että savustamattomia rocotojauheita.

Tarjous on voimassa TOISTAISEKSI.


42
Sadon säilöntä ja käsittely / Rocototahna
tammikuu 04, 2018, 18:32:27 ip


Tässä on varsin mainio tuote jota kelpaa mainostaa vaikka täällä. Puhdas chilin maku eli tässä tapauksessa yhdestä rocotolajikkeesta tehty tahna. Blogista voi käydä lukemassa miten tuota olen valmistanut miksi kannattaa kokeilla.

http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2018/01/rocototahna-rocotot-keittiossa.html
43
Lainaus käyttäjältä: tkarlstr - joulukuu 31, 2017, 23:16:51 ip
Moi, pystyykö mitenkään sanomaan kuvien perusteella onko tämä Rocoto de la selva Oxapampa? Kaikki kuvat yhdestä ja samasta yksilöstä. Vaimon sisko on Limassa justiinsa ja kävi eräässä mercadossa tällaisen pyynnöstäni ostamassa. Asuvat Boliviassa tällä hetkellä mutta pistäytyivät Limaan ja minä sitten siinä vaiheessa muistin tämän sinun Peru-bloggaamisen.
Siemenet tulee DHL:n kyydissä pian tänne minulle niin olisi kiva tietää, kun yritän kasvattelua tämän kanssa aloittaa, että onko lajike sitä mitä paikallinen myyjä oli väittänyt :)



Aika vaikeaa on kuvien perusteella sanoa onko tuo de la selva Oxapampa, samannäköisiä kun on niin monia. Jos myyjä näin on sanonut niin varmaan uskoisin sen pitävän paikkansa, myyjältä saaman tiedon varassa olen itse kasvattanut Oxapampa nimellä rocotoa, jonka tosin hankin Arequipasta.

Voisin kyllä hyvin kuvitella että Limassa myydään de la selva Oxapampaa koska siellä niitä ei kasva eikä kasvateta. Pascon alueella de la selva Oxapampaa tuotetaan valtavasti ja varmaan noita viedään moniin Perun suuriin kaupunkeihin Arequipan lisäksi ja voihan tuostakin lajikkeesta olla erilaisia variaatioita olemassa jotka hieman poikkeaa toisistaan. Ainakin olen ollut erittäin tyytyväinen maun suhteen omaan Oxapampaan ja taitaa olla paras lajike kaikista Perusta tuomistani rocotoista.

Tuolta blogin puolelta voi vielä käydä kuvan katsomasta lajike-esittelyn puolelta ja varmaan oletkin sen jo katsonut. Aika samanlainen kulmikas muoto on molemmissa ainakin tuosta yläkuvasta katsottuna.  :)
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/p/perulaiset-rocotot-lajike-esittelyt.html

44
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Turku miitti
joulukuu 01, 2017, 17:03:56 ip
Lainaus käyttäjältä: ottulo - marraskuu 29, 2017, 16:45:13 ip
Lainaus käyttäjältä: Hubert - marraskuu 29, 2017, 13:23:29 ip
Lainaus käyttäjältä: Kuulake - marraskuu 29, 2017, 01:11:33 ap
Järjestetäänkö miitti tänäkin vuonna?


Kyllä vain. Päivämääräkeskustelu meneillään tuolla meidän fb-ryhmässä.


Olisiko tästä pitänyt samaan aikaan viritellä keskustelua tälläkin puolella? En tiedä kuinka suuri osa foorumilaisista on myös faceryhmässä, mutta jotenkin itse miellän tämän foorumin edelleen ensisijaiseksi tietolähteeksi/tiedotuskanavaksi.



Olen samaa mieltä ottulon kanssa että jos yhdistys haluaa uusia jäseniä mukaan niin tänne voisi ainakin enemmän infota mitä suunnitellaan tapaamisista jne. Uudet harrastajat kun ei noita faceryhmiä tiedä vaikka vanhoille jermuille se varmasti luontevampi paikka on sopia paikoista ja päivämääristä.
45
Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 20, 2017, 18:25:45 ip
Trendit muuttuu ja ihmiset pitää ilmeisesti foorumeita vanhanaikaisina. Facebook ei toki myöskään ole uusi, mutta siitä on tullut moneen käytettävä aikuisten alusta. Siellä pyörii kirpputorit, firmojen asiakaspalaute ja vaikka mitä, joten sinne tulee sitä myötä muutakin. Foorumia pitää uudistaa ja tehdä houkuttelevammaksi, jotta tämä pärjää jatkossa.


On tämä foorumi vaan mielestäni aika paljon väsähtänyt takavuosista. Olen kuvitellut että intohimoiset chilinkasvattajat ovat kyllästyneet ja kadonneet kun päiväkirjoja ei pahemmin tule ja jos tulee ei jakseta päivittää kuin muutama kerta vuodessa, mutta onhan noita harrastajiakin tullut esiin nyt kun olen siemeniä kaupitellut, ehkä vaan ei sitten jakseta enää kirjoitella. Onhan tämä toisaalta aika pitkäjänteistä harrastusta ja jonkinlaisen uudistuksen foorumikin tarvitsisi jos se enää auttaa.

Facebookissa pysyvä tieto häviää hetkessä kun postauksia tulee liukuhihnalta, mutta toisaalta siellä on kaikki, koko maailma ja kaikki chiliharrastajat ja vähän niinkuin vanhanajan innostunut meininki jollainen täälläkin ehkä joskus oli. Vaatii vaan vähän kielitaitoa eli muutakin kuin savoa tai turun murretta että pysyy mukana, antaa joka tapauksessa ihan uutta ulottuvuutta tähänkin harrastukseen.
46
Jokohan olisi aika päättää kausi ainakin päiväkirjan osalta vaikka molemmissa kasvihuoneissa vielä rocotoja riittää runsaan puoleisesti. Pihakaapissa meni kausi viikonloppuna pakettiin ja pitkälti toistakymmentä kiloa irtosi taas satoa, tosin kolmannes vihreinä ja monet relleno podeja joten ei haittaa vaikka ei täysin kypsykään. Rocotokausi on ollut paras kaikista ja erittäin mielenkiintoinen kun kaikki lajikkeet olivat uusia ja varsin ainutlaatuisia.

Syksyn myötä perulaiset rocotot ovat levinneet lähes joka mantereelle aina Brasiliaa myöten joka on varsin huvittavaa kun Peru on siinä rajan takana. Siemenet menee Brasiliassa eräälle yliopistolle testi-idätyksiin ja tutkimuskäyttöön ja toivon mukaan perästä kuuluu tulevaisuudessa. Katsotaan miten Suomessa perulaisille rocotoille käy jos noita voisi tulevaisuudessa bongata vaikka lähimarketista joskus...aika näyttää.

Kyökin puolella kova sana on luonnollisesti ollut rellenot joita on syyskuusta asti kokattu vähintään joka toinen viikko...kohta ne tulee jo korvista ulos mutta joulupöytään pitää jotain jäädä. Toinen huippujuttu on ollut Rocototahnat eli pastet jotka on puhdasta rocotoa aina yhdestä lajikkeesta tehtynä, maku tulee tahnassa parhaiten lajikkeesta esiin ja näitä on jo useista lajikkeista tehtynä ja ohje tulee blogiin talven aikana, Rocoto de la selva Oxapampasta tuli muuten aivan huipputahna vinkiksi vaan tulevaisuuden kasvattajille.

Ensi kausi jatkuu samaan tahtiin ja joulukuun alussa alkaa idätykset, vaikka osa perulaisista menee tauolle niin maailmalta on tullut muita mielenkiintoisia rocotolajikkeita tilalle joita tietysti pitää kokeilla mm. alkuperäislajike Boliviasta sekä eräs tuleton rocoto ? Näistä kaikista juttua sitten blogiin jatkossa.

Kiitos kaikille päiväkirjaa seuranneille mielenkiinnosta ja erityisesti siemeniä hankkineille toivotan satoisaa perulaisrocotokautta 2018

Vielä yksi satofoto, nähdään blogin puolella heissulivei...
47
Tori / Vs: M: Chilijauheita alk.2,5 eur/pussi
marraskuu 09, 2017, 18:19:15 ip
Vielä saatiin tarjolle hyvin rajoitettu erä erittäin hienoja savustettuja jauheita.

Scotch Bonnet MoA savu ja Sugar Rush savu

Molemmat jauheet ovat täysin puhtaasta hedelmälihasta jossa ei ole siemeniä tai siemenkiinnikkeitä mukana.

Jauheiden hinta 4 eur / pussi (9 gr)

Molempia jauheita nyt saatavana vain 5 pussia.
48
Tori / Vs: M: Chilijauheita alk.2,5 eur/pussi
marraskuu 03, 2017, 21:37:08 ip
Sen verran vilkasta on taas ollut kysyntä tänä syksynä että chinenseistä tehdyt savujauheet ovat kaikki menneet loppuun, mutta jotain voi tulla vielä tarjolle tämän syksyn aikana. Tavallisia jauheita riittää.

Savurocotoa olen sen sijaan tehnyt niin valtavasti että ei taatusti lopu tänä talvena. Tällä hetkellä sitä on varmaan toista litraa ja vielä sitä valmistetaan tänä viikonloppuna, mutta ei varmaan enää sen jälkeen vaikka rocotoja tuleekin vielä kasvihuoneista, laatu vaan rupeaa jo heikkenemään ja tuonhan kuuluu olla priimaa. ;)
49
Tämän kauden päiväkirja rupeaa olemaan kohta päätöksessään vaikka kausi jatkuu sekä kasvihuoneissa että ulkokaapissa ilmeisesti vielä kauan, niin paljon satoa on vielä tulossa joka puolelta. Tällä kaudella ei päiväkirjassa ole mässäilty satopöytäkuvilla tai satokiloilla, koska ne on näytetty jo moneen kertaan vuosien saatossa. Kasvatuspäiväkirjaa ei enää ensi vuodeksi tule vaan blogista voi lukea kasvatuksistani jatkossa.

Täksi kaudeksi päiväkirja tuli avettua vain siksi kun juuri nyt oli oikeasti jotain uutta ja ehkä ihmeellistäkin kerrottavaa eli kausi täällä on koostunut pääasiassa uusien ennennäkemättömien perulaisten rocotolajikkeiden kasvua ja kasvatusta ihmetellessä. Jonkinlainen yhteenveto tulee varmaankin vielä tähän päiväkirjaan. Vielä pari fotoa.


Rocoto Puno Pica Orange on ollut ainutlaatuinen lajike josta on amppelista kerätty jo useita kiloja satoa, siitä huolimatta Monexin kasvihuoneen katto on täynnä podeja. Huonetta ei pahemmin ole lämmitetty tänä syksynä ja minimi ollut viime viikkoina muutamassa plus asteessa. Vasta nyt viikonlopun yöpakkasten myötä lämmitin on päässyt töihin. Puno Pica Orange on viihtynyt erinomaisesti huoneessa ja syksylläkin on kehittynyt paljon podeja kun yölämpötila on laskenut +5 asteen paikkeille.


Euro-Serren kasvihuoneestakin tulee satoa vielä runsaasti ja jättirocotojakin on taas kypsinä ja kehittymässä useita kiloja. Kausi loppuu varmaan sitten kun raakileiden kehitys päättyy, koska syys aurinkoa ei enää kauan tule riittämään.
50
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Rocoto San Pedro Rojo
lokakuu 14, 2017, 20:31:57 ip

Rocoto San Pedro Rojo on jäänyt monien muiden lajikkeiden varjoon tänä vuonna ja ollut tämän vuoksi aliarvostettu. Syynä oli se että ensimmäiset hedelmät kypsyivät todella myöhään joskus syyskuun puolivälin paikkeilla. San Pedro Rojo on kuitenkin todella huippulajike nyt kun sen arvon ymmärtää ja tämäkin lajike on Cuzcosta, niin kuin moni muu hieno lajike tänä vuonna. San Pedro Rojo on erittäin tulinen ja mainio savustukseeen ja erityisesti toimii savujauheena, jolloin jauheeseen saadaan aimo annos potkua lisää, tuorekäyttöön ainakin minulle liian tulinen. Varsin pienikokoinen kasvi oli ulkona kesän ja teki kasvin kokoon nähden valtavasti satoa. Podit ovat kauniita, erittäin pulleita ja suurikokoisia, voimakas aromi leviää kun paksulihaisen podin halkaisee.


Podit ovat kauniin sileitä ja kannan alla oleva kaulus on hauskannäköinen ja pyöreähkö. Useimmat podit ovat erittäin pulleita ja painoa isoimmilla on ollut jopa yli 80gr. Siemeniä hedelmän sisällä on ollut yllättävänkin vähän.


Kasvin alaosan suuri sato kerättiin syyskuun lopulla. Yläosasto on ihan piukassa raakileita vielä lokakuussa joita nyt kypsytellään kasvihuoneessa. Vielä latvustossa kasvi kukkii runsaasti. Autopotissa ja turvealustassa kasvanut kasvi on ollut kokoonsa nähden yksi satoisimpia perulaisia rocotoja tänä vuonna.
51
Lainaus käyttäjältä: MRgreen - lokakuu 13, 2017, 19:53:54 ip
Perun reissulla oli ilmeisesti suurin piirtein tällaista  :o ?

https://www.youtube.com/watch?v=Dm8HF_O5Xzg


No ei ollut kun rocotorinteet jäi näkemättä, hyvä syy palata tuonne vielä joskus mutta kauppahalleissa noi pallerot oli tuttu näky. Tuo videopätkä oli suurena innoittajana ennen Perun matkaa ja olen katellut tuota varmaan sata kertaa. ;D

Peru 2.0 haaveissa parin-kolmen vuoden sisällä ja targettina ehdottomasti mm. Region Pasco (Oxapampa), josta voisi löytyä mm. Rocoto Super Extra Oxapampa ja Rocoto Huancabamba. Muita mielenkiintoisia paikkoja Perussa olisi mm. chinense ja baccatum seudut Region Lambayeque (mm. Chiclayo) ja Iquitos (Amazonilla) sekä tietysti rocotokaupungit Arequipa ja Cuzco.

52
Kiitoksia, mukava kuulla että lajike-esittely on ollut onnistunut.


Rocoto Cuello Rojo Ollantaytambo oli ehkä erikoisimpia rocotoja jotka tuli Suomeen Perusta ja Ollantaytambon pienestä kaupungista tai "Ollhantasta" kuten perulaiset tätä pientä Sacred Valleyn kaunista kaupunkia kutsuvat. Alkuperäinen podi oli pitkäkaulainen ja kapea. Idätyksessä oli ongelmia ja vasta kolmas yritys onnistui hajakylvönä ja tuolta itikin kolme taimea, joista yhdestäkään en raaskinut luopua.

 

Cuello Rojo on varsin tulinen rocoto. joten ei oikein sovi minulle tuorekäyttöön, mutta erinomainen lajike ketsuppiin ja savustukseen. Kaikki kolme yllä olevaa kuvaa ovat Cuello Rojosta, jotka kaikki kolme kasvia päätyivät kesällä eri paikkoihin kasvamaan. Ensimmäinen sileä pullea podi on kasvanut Euro-Serren kasvihuoneessa ja sieltä tuli parhaiten satoa. Tämä huone on lämpimin ja erityisesti tasalämpöisin kasvupaikka chileille. Toinen podi on kasvista joka on Monexin kasvihuoneessa maapenkkiin istutettu. Huoneessa lämpötila vaihtelee paljon enemmän kuin isossa kasvihuoneessa ja öisinkin siellä on kylmempää. Podin kapea muoto ja kaulus on lähinnä sitä alkuperäistä. Kolmannesta kypsyikin oranssi podi. Tämä podi on muodostunut ulkona saaristossa meren rannalla, jossa on ollut kaikkein kovimmat olosuhteet erityisesti tänä kesänä kun on ollut varsin kylmää ja tuulistakin vielä.
Näin suuriin vaihteluihin lajikkeen sisällä en ole ennen törmännyt. Ja siemenethän oli kaikki yhdestä samasta podista.


Niin ja perulaisten rocotojen siemeniä on nyt saatavana.
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=17774.msg342334#new
53
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesman 2017
lokakuu 09, 2017, 22:30:04 ip
No kyllä nyt kelpaa bluesfarmilla henskeleitä paukutella. ;D ;D ;D

Jaksamista sadon jatkojalostukseen vai onko se ulkoistettu.
54
Tori / Vs: M: Chilijauheita alk.2,5 eur/pussi
lokakuu 08, 2017, 19:05:45 ip
Lainaus käyttäjältä: jewe - helmikuu 01, 2015, 19:13:28 ip
Savurocoto  4 eur/pussi

Savustettuja chinensejauheita  3,5 eur/pussi
Bahama Mama savu Loppu
Madame Jeanette savu Loppu
Chinense mix savu Loppu

Aji Cristal savu (vähän) 3,5 eur/pussi  loppuunmyyty

Rocoto (ei savustettu) 3,5 eur/pussi

Muut savustamattomat jauheet 3 eur/pussi
chinensejauheet:
Bahama Mama
Fidalgo Roxa
Condors Peak
Chiclayo
Habanero Adalberto
Chinense mix
Naga Raja Mirsch
Naranja Picante
Naga Morich

Muut jauheet:
Lemon Drop (c.baccatum)
Hainan YL Red (c.annuum)
Chilimix (sekalaisia, ei rocoto)

Green chili 2,5 eur/pussi


Savujauheet savustettu n. 2vrk sammolla ja omenapuusavulla eli jauheissa varsin voimakas savuaromi.


Jauheet pakattu kuvan mukaisiin pusseihin ja lajikkeista riippuen paino noin 9-10gr pusseineen

Toimitustavat:
Nouto sopimuksen mukaan
Postilla eri puolille maata, minimitoimitus tällöin 10 eur + postimaksu, yli 30 eur tilaukset ilman postimaksuja.

Tilaukset ja kyselyt YV:nä


Nostetaan tämä taas ylös vaikka jauheita on ollut tarjolla koko ajan. Aji Cristal savu myytiin loppuun pari viikkoa sitten, mutta muuten noita on taas tarjolla.

Savurocoto on taas uudesta sadosta tehtyä jauhetta ja hinta on entinen 4 eur/pussi. Muuten myyntiehdot entisenlaiset ja kohta tulee myyntiin tänne Tori -osioon perulaisten rocotojen siemenet joten jauhe- ja siementilauksia voi sitten vaikka yhdistellä samaan lähetykseen.

55
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
lokakuu 07, 2017, 21:19:03 ip
Lainaus käyttäjältä: rami12 - lokakuu 04, 2017, 22:17:17 ip
kellään sitruksia nytten itellä alkoi juuri limeguat limetinsukuinen sitrus kukkimaan


Limequat tekee mulla nyt pieniä hedelmiä mikä on ihan positiivinen yllätys, muuten ne porskuttaa joten kuten. Tuossa vähän enemmän juttua nykytilanteesta

http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2017/10/sitrukset.html
56
Perulaisten rocotojen lajike-esittelyt ovat nyt valmistuneet ja kokonaisuudessaan luettavissa blogin puolella. Lajike-esittely pitää sisällään 25 eri lajiketta, joiden siemenet tulee tarjolle tämän kuun aikana. Tuossa on aikamoinen tietopaketti mm. makuarvioineen ja kuvia rocotoista on lähes 80 kpl. Lajikkeet on lajiteltu hankintapaikkojen eli Perun kaupunkien mukaan ja oikeastaan siinä järjestyksessä kun niitä löysin.

Aikamoinen työmäärä tuossa oli tätä lajike-esittelyä työstää. Koko viime viikko siinä meni kun piti käydä läpi muistiinpanoja, etsiä kuvia ja toki maistella rocotoja. Makuarviot perustuvat vain omiin mieltymyksiin ja kuvat ovat tämän kauden omista kasveista.

Olkaa hyvä.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/p/perulaiset-rocotot-lajike-esittelyt.html

57
Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 27, 2017, 23:07:57 ip
Enpä ole keittänyt. Ilmeisesti ei tarvitse ihan tuntitolkulla keitellä?


Vajaat viisi minuuttia taitaa riittää, muuten rupeaa pehmenemään liikaa. Mulle on tuottanut ongelmia saada paksulihainen podi kypsäksi ilman keittämistä. Perulaisen huippukokki Blanca Chavezin ohje keittämisen ja uunissa kypsentämisen kombinaatiosta on aika hyvä aikoineen ja lämpötiloineen, mutta se onkin tehty perulaisille paksulihaisille jättirocotoille.

58
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - syyskuu 27, 2017, 20:09:34 ip

Prkl sinun kanssa Jewe   ^-^


Joopa joo...lisäyksen lisäyksiä otetaan vastaan. 8)

Jotka siemeniä meinaa tilata niin kyllä ainakin yksi jättirocoto kannattaa listalle lisätä. Vastoin omia ennakkoluuloja mm. Surquillo on tehnyt ihan taivasallakin yli 160 gr podeja. Myös de la selva Lima ja Pico Muchon varakasvi on tehnyt isoja podeja ulkona. Kypsyminen ulkona on jäteillä hankalaa kun aika ei tahdo riittää, mutta kasvit pysyy niin kompaktina alle 1,5 metrisinä että siirto sisätiloihin kypsyttämään podeja onnistuu satoa varistamatta.

De la selva Rojo on kyllä todella tulinen noinkin isoksi rocotoksi. Meillä on loivennettu kovinta poltetta jäteillä maitokylvyllä kun rellenoita on tehty, Perussa miellyttiin varsin mietoon poltteeseen...tai ehkä se oli ainakin minulle jo liiankin mietoa. Oletko bluesman muuten keittänyt de la selva Rojoa kun olet rellenoja tehnyt. Mulla tuo lajike on mennyt ihan muuhun tarkoitukseen, mutta huomenna kokeillaan ekaa kertaa uunissa.
59
Tähän mennessä jo kymmenestä rocotolajikkeesta olen saanut yli 100 gramman podeja. Näistä jättirocotoja on kahdeksan tai yhdeksän. Jättirocoto painaa yleensä vähintään 130 grammaa. Mikä noiden jättirocotojen käyttöarvo sitten on ? Oikeastaan niitä voi käyttää mihin tahansa kuten normaaleja rocotoja, mutta parhaiten ne sopii Rocoto Rellenoiksi eli valmistetaan täytettynä uunissa. Jättirocotoja voisin kutsua tänä kautena Perulaisen kermakakun kuorrutuksena. Näiden uusien perulaisten jättien myötä on auennut ihan uusi chilimaailma, jätit ovat paljon paksulihaisempia kuin mitkään muut chilit, ja ne ovat erittäin herkullisia. Yleensä jättirocotot ovat keskitulisia tai miedompia, tänä vuonna joukossa on ainakin yksi poikkeus ja Rocoto Pico Mucho on erittäin tulinen lajike ihan kannasta tyveen.


Perussa rellenot olivat erittäin suussasulavia ja tähän on nyt yritetty päästä kotikeittiössä jokaviikkoisella harjoittelulla. Kun puskista kerää satoa sopivasti suoraan uunivuokaan niin ne eivät kaatuile tuolla kun ovat täytteitä täynnä. Täytteenähän voi olla melkein mitä vain, mutta itse olen käyttänyt lähinnä "chili con carne" tyyppistä täytettä jossa lisäksi on ollut mm. tummaa oliivia, joka mielestäni sopii loistavasti yhteen rocoton kanssa. Oliivi oli yksi täyte myös Perussa enkä yhtään ihmettele miksi.
Olen myös miettinyt joidenkin rocoto-ohjeiden laittamista blogiin talven aikana kuten savutahna ja ketsuppi. Rellenostakin voisi ohjeen laittaa, kun valmistamisessa on joitakin niksejä. Valmiita ohjeita toki löytyy netistäkin mm. Peru Delights -sivustolta. Ohjeen hyötyarvo voi olla vaan hyvinkin kyseenalainen ainakin tällä hetkellä kun jättirocotoja ei taida olla pahemmin Suomen markkinoilla saatavana ja aika harva niitä taitaa kasvattaakaan.


Rocoto de la selva Lima on mainio lajike rellenoksi.

60
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 23, 2017, 00:18:20 ap

Siinä selitystä sille, miksi rocotot tykkää Suomen ilmastosta eikä sähkähdä yhtään kylmiä öitä.



Ja Suomikin on suuri maa jossa kovin erilaiset olosuhteet. Tänä syksynä lähtee eräälle pohjoisen kasvattajalle kokeiluun punolaista rocotoa jos sillä olisi paremmat menestymisen mahdollisuudet ja kylmänsietokyky kuin jollain muulla lajikkeella, aika näyttää.

Keväällä suuressa viisaudessa sen kummempia ajattelematta laitoin kaikki punolaiset rocotot kasvihuoneisiin ja lähinnä amppeleihin koska ajttelin että kokonsa puolesta sopivat sinne, yksikään kasvi ei päätynyt ulos. Ei siinä mitään Blankoa lukuunottamatta hyvin ne siellä menestyivät, mutta koita tässä sitten karsia taas lajikkeita ensi vuoteen kun yhtään punolaista ei ole kokeiltu ulkona vielä. Puno Blanko sinne menee ainakin ensi vuonna, oli sen verran positiivinen kokemus tuokin.

Lainaus käyttäjältä: Trioniska - syyskuu 23, 2017, 09:55:52 ap

Toki kannattaa vaikka tälle syyskaudelle/tulevalle vuodelle välilehti luoda blogiin minne koostat esim. "Perun Rocotot" minne vaikka blogi kirjoituksista ja foorumi koonneista koostat tuon listauksen niin sinne on helppo aina linkittää ja ohjata lisätietoihin. Toki ne jotka kasvattavat siemeniä tulevana vuonna voivat helposti vertailla mitä on kasvamassa ja mihin panostaa paikan merkeissä kasvatuksessa jos on unohtanut vivahteet arvosteluissasi ;)


Tämä erittäin hyvä idea että ihan oma välilehti lajike-esittelyille. Sieltähän ne helpoiten kuitenkin löytää vuosienkin päästä. Aikajanoille kaikki tuntuu hukkuvan vaikka tunnisteita siellä olisikin. Linkki lajike-esittelyyn tulee toki tämän syksyn myynti-ilmoitukseen.